Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Něco o lambdě
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 19:30   Citovat  

Našel jsem zajímavý vytisknutý dokument o lambdě. Myslím, že jsem to vzal a vytisknul někde z fóra nějakého fanklubu, asi ford, ale nevím to jistě.
V každém případě jsou tam průběhy signálu zdravé a nemocné lambdy (z osciloskopu), velice poučné, doporučuju přečíst.

Lambda-obecně.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  Lambda-obecně.pdf
 Velikost:  198.72 kB
 Staženo:  963 krát

Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 21:37   Citovat  

... mimochodem, nemáte někdo v Ostravě a okolí k dispozici osciloskop ?

83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2009 , 7:55   Citovat  

díky za info. dneska jdu do kelly objednat novou. Mam ten případ, kdy lambda je polomrtvá a občas hodí hodnotu mimo povolený rozsah a ecu rozsvítí kontrolku check engine. Už se těšim až to zase pojede jako dřííííív Je to tam.

Tady je pdf přehled pro výběr správné lambda sondy NGK na konkrétní typ auta NGK NTG katalog

Ještě dotaz. Jak by se měla správně napojit tahle lambda z kelly na konektor h1 v hondě? Fotka tam neni ale podle obrázků na netu je to senzor se 4ma drátama a starej se. Ta NGK se totiž u nás dle google moc nevyskytuje (pouze v jednom shopu a to za 6000,-) takže budu muset koupit univerzální bosch z kelly.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2009 , 20:21   Citovat  

hop

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2009 , 20:42   Citovat  

83427 napsal:
díky za info. dneska jdu do kelly objednat novou. Mam ten případ, kdy lambda je polomrtvá a občas hodí hodnotu mimo povolený rozsah a ecu rozsvítí kontrolku check engine. Už se těšim až to zase pojede jako dřííííív Je to tam.

Tady je pdf přehled pro výběr správné lambda sondy NGK na konkrétní typ auta NGK NTG katalog

Ještě dotaz. Jak by se měla správně napojit tahle lambda z kelly na konektor h1 v hondě? Fotka tam neni ale podle obrázků na netu je to senzor se 4ma drátama a starej se. Ta NGK se totiž u nás dle google moc nevyskytuje (pouze v jednom shopu a to za 6000,-) takže budu muset koupit univerzální bosch z kelly.

Neblázni s KellyFamily (i když tam máme slevy, tak sortiment je mizerný) ... normálně si zajeď do jakéhokoliv autoservisu a řekni, že bys chtěl NGK (NTK) lambdu, ale i s konektorem. Já jsem za ni platil myslím 3000 - nechápu kde ji splašili, kód na krabičce jsem nezjistil k čemu přesně patří, asi k nějakému civicovi. Ale mně to na P4G pasovalo. Kdybys byl z Osttravy, tak to byl ProCar.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2009 , 20:58   Citovat  

Riccardo napsal:
Neblázni s KellyFamily (i když tam máme slevy, tak sortiment je mizerný) ... normálně si zajeď do jakéhokoliv autoservisu a řekni, že bys chtěl NGK (NTK) lambdu, ale i s konektorem. Já jsem za ni platil myslím 3000 - nechápu kde ji splašili, kód na krabičce jsem nezjistil k čemu přesně patří, asi k nějakému civicovi. Ale mně to na P4G pasovalo. Kdybys byl z Osttravy, tak to byl ProCar.

je před dovolenou. A nechci jet na východní slovensko a zpátky s polomrtvou lambdou. Potřebuju nějaký levný řešení. Koupil bych i nějakou jetou z druhý ruky

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 8:04   Citovat  

tak už mam univerzální lambda sondu Bosch LS 602 z autokelly doma. Po slevě H-C vyšla na 1818 Kč s DPH. V zakoupené krabičce je samotná lambda sonda, rozložený konektor (jen nevim jestli je to ten samý jako mam v autě), dvě stahovací pásky a návod v různých jazycích včetně SK a CZ.

Kdyby měl někdo už s touto uni lambdou zkušenosti, byl bych vděčen za každou informaci. Například už jenom demontáž té staré nebude žádná sranda. Je co celý orezlý. Jak svody, tak kryt a šrouby. M@jk říkal, že to prej chce povolovat když je motor zahřátej, ne za studena. Ale materiály se přece teplem roztahujou tak by to přece mělo jít za tepla hůř?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 9:30   Citovat  

83427 napsal:
tak už mam univerzální lambda sondu Bosch LS 602 z autokelly doma. Po slevě H-C vyšla na 1818 Kč s DPH. V zakoupené krabičce je samotná lambda sonda, rozložený konektor (jen nevim jestli je to ten samý jako mam v autě), dvě stahovací pásky a návod v různých jazycích včetně SK a CZ.

Kdyby měl někdo už s touto uni lambdou zkušenosti, byl bych vděčen za každou informaci. Například už jenom demontáž té staré nebude žádná sranda. Je co celý orezlý. Jak svody, tak kryt a šrouby. M@jk říkal, že to prej chce povolovat když je motor zahřátej, ne za studena. Ale materiály se přece teplem roztahujou tak by to přece mělo jít za tepla hůř?

Materiály se sice roztahujou, ale zatepla to jde výrazně líp. Neptej se mně proč, ale já takovou zkušenost mám. Zastudena to prostě nešlo, zatepla jo. Úsměv
Přinejhorším ještě dokoupíš ten kus výfuku, kam to patří Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Něco o lambdě
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina