Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 5G Sedan D15Z1 84kw v zimě nestartuje. Pls. HELP
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
karlospajdos je teď offline  karlospajdos
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2012 , 17:03   Citovat  

Zdravím, projel jsem zde snad všechny témata, které se zabývají nestartováním auta, ale nikde jsem nenašel odpověď proč to nestartuje. Mám takovýto problém. Auto Honda Civic 5G Sedan 1996 motor D15Z1 84kw najeto 200.000km a když teď v zimě přijdu k autu, tak nenastartuju. Baterie je nová, nabitá, svíčky dávají jiskru(ale nejsou nové,jsou morké od benzínu když startuji delší dobu), relé palivového čerpadla dodává benzín, startér normálně točí, vysokonapěťové kabely jsem měřil a mají cca všechny kolem 10k ohmů( což by mělo být v normě) a nikde asi neprobíjí. Tak to prostě točím a točím a točím a asi po desátém natočení se to konečně chytne,ale jede to jen na tři válce mi přijde. Chvíli to nechám a motor má normální zvuk (jako když jede na 4 válce),ale jakmile se rozjíždím a přidám plyn, tak autu spadnou otáčky a skoro chcípne, tak musím hodně přidat plyn aby to jelo (v tuto dobu to jede stále na 3 válce asi). Když pak jedu, párkrát se jakoby propadne plyn a ztratí to výkon, po chvilce když už jedu třeba 50km/h tak se asi chytne i ten 4. válec a auto jede v pořádku. Poté když už auto chcípnu, tak jde natočit nahned (jak jsou asi teplotou již roztáhnlé součásti), ale jakmile ho nechám přes noc, tak ráno se zase nechytá. Motor žere olej, tak mám podezření na válec,ale nevím co s ním nebo tak. Už fakt nevím co a kde hledat. Četl jsem tu, že by mohl být navlhlý rozdělovač, protože když pak mám nastartováno na volnoběh, tak motor hezky klepe a vždy jednou za čas je slyšet jak když si vystřelí z výfuku (jak kdyby šla jiskra tam kam nemá). Ještě doplnění že mám děravý výfuk. PROSÍM O POMOC, DÍKY
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
svanvo je teď offline  svanvo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2012 , 17:06   Citovat  

Dle mé zkušenosti s tím co popisuješ, je to rozdělovač. U mě konkrétně to bylo relé rozdělovače - nejdřívě bych šel po tomhle : )

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2012 , 17:10   Citovat  

svanvo napsal:
Dle mé zkušenosti s tím co popisuješ, je to rozdělovač. U mě konkrétně to bylo relé rozdělovače - nejdřívě bych šel po tomhle : )

A počítám s tím že relé rozdělovače je zabudované v rozdělovači? Když odšroubuji rozdělovač, tak se nic nestane? Jestli něco nerošteluju nebo tak. Jak rozdělovač například vyčistím? Mohla by to být i ta vlhkost v rozdělovači? Díky za tip

Ještě dodatek. To relé rozdělovače se dá koupit samostatně? Na autokelly.cz jsem to nikde nenašel, jen zapalovací civky(moduly) a víčko rozdělovače a palec tam mají.

svanvo je teď offline  svanvo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2012 , 17:14   Citovat  

tohle ti možná pomůže, rozdělovač je celkem potvůrka někdy. Taky to může být palec, nebo ty ložiska, ale to ti fakt neřeknu, nejsem přes zrovna tohle odborník, ale určitě ti někdo ještě poradí Úsměv

tudy odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2012 , 17:22   Citovat  

svanvo napsal:
tohle ti možná pomůže, rozdělovač je celkem potvůrka někdy. Taky to může být palec, nebo ty ložiska, ale to ti fakt neřeknu, nejsem přes zrovna tohle odborník, ale určitě ti někdo ještě poradí Úsměv

tudy odkaz

Ložiskem to si mylsím nebude, neslyším žádný zvuk z rozdělovače, ale ten článek se bude určitě hodit! Díky. Jak poznám špatný palec to asi nevíš že? Jinak stejně díky za tip. A někdo další kdo by mi poradil prosím?

sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2012 , 17:32   Citovat  

karlospajdos napsal:
Ložiskem to si mylsím nebude, neslyším žádný zvuk z rozdělovače, ale ten článek se bude určitě hodit! Díky. Jak poznám špatný palec to asi nevíš že? Jinak stejně díky za tip. A někdo další kdo by mi poradil prosím?
otevři rozdělovač a podivej se jak to tam vypadá.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2012 , 17:45   Citovat  

sablos napsal:
otevři rozdělovač a podivej se jak to tam vypadá.

Ok, zítra na to kouknu. Stačí si jen poznačit polohu rozdělovače a rozdělat to ne? Můžu to prstříkat nějakým kontaktolem nebo něčím podobným?

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2012 , 18:43   Citovat  

V rozdělovačích se poměrně vyznám, ale co je to relé rozdělovače, to nevím.
Vlhkost v rozdělovači se projevuje špatným startováním a střílením do výfuku a do sání, ale většinou spíš když chvíli jedeš a pak auto necháš stát. Jak rozdělovač stydne, dostane se tam vlhkost. S úplně studeným autem pak kvůli tomu problém nebývá, aspoň tak jsem to zažil já.
Navíc píšeš, že tam jiskra jde.

Lukas 18 je teď offline  Lukas 18
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2012 , 20:16   Citovat  

Jestlize nenajdes na rozdelovaci nic spatneho,tak bych vyskousel jeste svicky.

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2012 , 20:30   Citovat  

jaký tam máš svíčky, viděl bych to na ně. Stejný problém jsem měl na ED9. Stejnak píšeš že je nemáš nové. Kup si nový NGK a pak uvidíš co se bude dít. pokud ani tak to nebude je problém v rozdělovači....

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2012 , 21:30   Citovat  

Tvoje symptomy jsou téměř ty samé jako jsem měl já na D15Z8...ve finále to byl vadný regulátor tlaku paliva. Zkus od někoho půjčit jiný na zkoušku, za to nic nedáš.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 13:15   Citovat  

Tak včera jsem rozdělal ten rozdělovač a hned na prvním šroubu jsem se zasek. Ten haj*l se urval a zůstal tam, tak že odvrtat a dát novej, což mi zabralo celkem dost času. Bylo vidět, že to zase nikdy nikdo neměl rozdělaný. Když jsem to sundal, odšrouboval jsem v klidu Palec a ten byl docela opálený, tak že koupím asi nový palec (může to způsobovat špatné startování?). Na víčku rozdělovače jsem nic zásadního nezjistil, kontakty byly pěkné a uhlík(kartáč) byl taky celkem velký (nevim jak dlouhý má být). Podle Jak na to (honda civic) jsem proměřil zapalovací cívku a ta podle údajů je dobrá. Ale když jsem rozdělal vzduchový filtr byl jsem nemile přkvapen. Ze spod, kde nasává bylo mrtě vody a vzudchový filtr byl úplně mokrý a černý! Může to mít určitě taky nějaký vliv na to startování ne? Jaký vzducháč mám koupit na D15Z1 s 84kw? Měřil jsem ho a má 190mmx170mmx40mm ale na kellyně jsem s takovými rozměry žádnej nenašel....

Btw: Kde najdu regulátor tlaku paliva?

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 15:17   Citovat  

karlospajdos napsal:
Tak včera jsem rozdělal ten rozdělovač a hned na prvním šroubu jsem se zasek. Ten haj*l se urval a zůstal tam, tak že odvrtat a dát novej, což mi zabralo celkem dost času. Bylo vidět, že to zase nikdy nikdo neměl rozdělaný. Když jsem to sundal, odšrouboval jsem v klidu Palec a ten byl docela opálený, tak že koupím asi nový palec (může to způsobovat špatné startování?). Na víčku rozdělovače jsem nic zásadního nezjistil, kontakty byly pěkné a uhlík(kartáč) byl taky celkem velký (nevim jak dlouhý má být). Podle Jak na to (honda civic) jsem proměřil zapalovací cívku a ta podle údajů je dobrá. Ale když jsem rozdělal vzduchový filtr byl jsem nemile přkvapen. Ze spod, kde nasává bylo mrtě vody a vzudchový filtr byl úplně mokrý a černý! Může to mít určitě taky nějaký vliv na to startování ne? Jaký vzducháč mám koupit na D15Z1 s 84kw? Měřil jsem ho a má 190mmx170mmx40mm ale na kellyně jsem s takovými rozměry žádnej nenašel....

Btw: Kde najdu regulátor tlaku paliva?

regulátor je na palivové liště, tam jak jsou vstřikovače

co takhle kompresní tlaky? když říkáš že ti to žere olej a jede tak dlouho na tři válce. Změří ti je v jakémkoliv slušnějším autoservisu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 5G Sedan D15Z1 84kw v zimě nestartuje. Pls. HELP
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina