Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
ztráta v kabelech, nebo něco špatně se startérem?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Ch.Mary je teď offline  Ch.Mary
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2013 , 17:21   Citovat  

Kluci, doufám, že mě neukamenujete, mám stále Hondu, ale před týdnem jsme koupili máti Rovera 416 Si, 82 Kw. R.v. 1997. Má to jen po dobu STK a pak se uvidí. Problém je, že původní majitel nám říkal, že je v háji baterie, tak to hůř startuje. Tak jsme to tak brali. I chování startéru při startování tomu odpovídalo. Neochotně otáčel motorem, ale nakonec motor naskočil. Problém je, že jsem zkoušel prohodit baterku za baterku z mého auta a startér se choval stejně. Jakoby zatuhlej, nechce se mu otáčet. Zkrátka, jako když je vyšťavená baterka. Přitom moje auto s tou baterií točí bez problémů. Zajímavé je, že to dělá vždy, když je motor studenej. Tak jsem vzal tu původní baterii, dolil kyselinou a dal na celej den dobíjet. Ráno přijdu, hodím baterku do auta a zase se sotva startér převaluje, ale opět nakonec naskočí. Tak to jdu projet. Motor se ohřeje, chcípnu to a startuju. Startér se točí o 80 % líp a nastartuje motor. Tak to znova chcípnu a takhle minimálně 12 krát do zblbnutí, a startér nemá extra problém. Kámoš si myslel, jestli není jen zatuhlej, tak poklepal uhlíky, a že uvidíme, když to pak zahřáté šlo. Nastartuju, vyjedu, chcípnu to, nechám rozvícená světla a zkouším x krát nastartovat, schválně, jestli je baterie opravdu v pořádku. A žádný problém. Tak jsme vyndali startér a dali ho autoelektrikáři. Ten ho zkouknul a říkal, že je v pořádku, jen trochu zatuhlej, že to teda vyčistí a promaže. Tak jsme ho zase namontovali do auta, startujem studenej motor a bylo to o něco lepší, ale pořád to nebylo ono. Zajímavé je, že většinou je na začátku startování zpomalenej, a pak se najednou zrychlí. Jakoby byl ze začátku zatuhlej a pak najednou dobrý. Ještě zkusil odpojit zapalování? a to startér točil na prázdno jako šlak. Tak nevím, co to může dělat. A to jsme i vyčistili a prostříkali veškeré kontakty na startétu a kabelech, co k němu vedou. Ještě musím říct, že na volnoběh kapku poškubává, ale při přídání plynu, či za jízdy žádný problém. Díky za rady.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
1
PříspěvekZaslal: 31.1.2013 , 17:46   Citovat  

Zkontroluj kontakty baterie, případně vyměň.. příznaky docela odpovídají. Stejnětak zkontroluj i kostřící kabel od mínusu baterie, tam kde se stýká s kastlí, může být nedokonalý kontakt.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2013 , 19:56   Citovat  

Tak kontakty na baterii se zdají být v pohodě, ale pročistit a prostříkat to pro jistotu můžu. Ale je fakt, že kostru baterie ke kastli jsem nekontroloval. Tak to zkusím.

Pepino_Honda je teď offline  Pepino_Honda
1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 31.1.2013 , 21:14   Citovat  

taky bych to tipoval na kostru... projít veškerá připojení kostry k motoru a startéru.... určitě tam nebude jen od baterky na karoserii, ale ještě z karoserie na motor a to třeba i na více místech...

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 31.1.2013 , 21:30   Citovat  

Dobrý tip jak na to přijít.Vem startovací kabel a ukostři přes něj motor s mínusem bateraky.pokud to bude startovat líp tak udělej nový a vystarané. je to dobrý
Pokud ti to nepomůže tak přehoď na + a napoj ho na startér na + a od něj malým drátkem přímo na svorku startéru.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2013 , 15:32   Citovat  

Tak díky za tip, kluci. Problém vyřešen. přátele Vyměněny kontakty na baterii, pár koster, a některé se jen očistily a prostříkaly. Je po problému. Teda aspoň doufám, že to vydrží. Ještě jsem mrknul na net, co tam patří za svíčky a ejhle v motoru byly jiné, než jsou předepsané. Tak jsem koupil ty, co tam patří a je i po poškubávání na volnoběh OK

Obsah fóra Honda-club.cz   
ztráta v kabelech, nebo něco špatně se startérem?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina