Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Repase brzdičů?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Wheelman je teď offline  Wheelman
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2007 , 0:50   Citovat  

Chci dát na Cívu brzdy z VTička, ale brzdiče by chtěli zrepasovat, dělal to někdo, koukal jsem v Kelly maji nějakou sadu na repasi, co v tý sadě všechno je a co se dá všechno vyměnit a zrepasovt....

Díky za odpovědi, brzdiče jsem zatim nikdy nedělal, nebylo potřeba Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2007 , 12:35   Citovat  

v tý repasní sadě by mělo být: pístek s těsněním a prachovka
Pak se ještě dají koupit samostatně ty vodící čepy třmenu s prachovkama.

Pokud se rozhodneš třmen repasovat, musí být v dobrém stavu jeho vnitřek. Nesmí tam být koroze a musí to být hladký jak dětská prdýlka Velmi šťastný

Já jsem měl v jednom třmenu zatuhlý pístek a když jsem to rozebral tak jsem se ani nedivil že zadrhával - kvůli špatné prachovce se na pístek dostávala voda a ten zreznul společně s vnitřkem třmenu.
Naštěstí se mi podařilo sehnat repasovaný brzdič za luxusní cenu (1500,-) přes kámoše.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2007 , 13:28   Citovat  

Dělal jsem to cca 2 roky z5. Jsou tam všechna těsnění,ovzdušňováky .... ale záleží jakou sadu koupíš. Jinak pozor na vytlačování přitlačného pístku. Někdo to dělá kompresorem že ho vytlačí ven, ale je to jak projektil tak bacha na prsty. Já šlapal na pedál tak dlouho dokud sem ho nevytlačil. Ale znova pozor na prsty. Jinak jsem měl pístek zevnitř trochu rezavej. Tak jsem ho očistil velmi jemným smirkem a pak na dva dny ponořil do takové sra*čky na odstraněný rzi. Vše probíhalo úplně v poho, žádná komplikace.

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2007 , 13:52   Citovat  

jak píšou kluci přede mnou, záleží jakou koupíš sadu, většinou tam jsou gumičky, speciální vazelína, různý těsnící kroužky, prachovky a odvzdušňováky.
Já jsem měl zatuhlý pístek starou vazelínou, takže rozebrat na prvočinitele, očistit, namazat a složit zpátky.
Kdyžtak si vem nějaký gumový rukavice nebo to předtím nějak zbav tý brzdovky protože mě do druhýho dne slezla kůže z prstů na obou rukách jak jsem je celý den koupal v tý brzdovce...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2007 , 20:48   Citovat  

A kterou teda tu sadu nejlepe vzít, kdyby tam byl i pístek, to by asi nebylo od věci OK

Dneska jsem koukal na zadní a ten jeden ten je uplně KO asi, no bude to sranda ještě Úsměv

Každopádně DÍKY za odpovědi!!!! OK

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2007 , 22:42   Citovat  

To by ses mohl dozvedet od prodejce,jak moc je ta sada kompletni,na zaklade jejich zkusenosti s dodavatelem,ne?

Ja bych na C1G rad repasoval,ale jeden pistek jsem zvladl vytahnout sroubovakem,druhy byl zarzely a kousek zalezly,takze jsem ho parkrat popohnal kladivem tam a zpatky pres ne moc vhodny prevodnik sily (mam tady malo veci po ruce) a pak vylezl taky,bohuzel okraj pistku i diry v brzdici je na te strane dost v haji.Jedna ze dvou prachovek nepouzitelna a na druhym brzdici nevim,nechce se mu dolu z auta.Takze u me to v tomhle pripade skonci nejspis koupi obou novych,nic nepomohlo,ze pres rez me pustily odvzdusnovaky i matky od hadic a ze brzdic je "pruchozi" ,radoval jsem se zbytecne.

Na Escu jsem pistek vytlacil jeste na aute a stacilo ho ocistit od nanosu zevnitr,gumka byla nastesti dobra,takze jen vytlacit,ocistit a slozit.

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2007 , 0:46   Citovat  

já jsem pístky v repas sadě ještě neviděl ale pokud nejsou nějaký extra tragický a třeba jen trochu orezlý tak je vem jemným smirkem a pak je přelešti a šoupni je zpátky.
Já jsem ty sady na kupoval všechny v kelu přes našeho Kubu, na předek byly v pohodě ale ty zadní byl trochu oříšek. Nicméně Kuba je sehnal a v poho akorát byly do zadu dražší protože jsou daleko složitější brzdiče se samostavem pro ruční brzdu.

Nomi je teď offline  Nomi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2007 , 8:45   Citovat  

A oni jsou ty pístky šroubovací ? něco takového mi říkal mechanik,nevim co tim myslel,že by tam měl byt nejakej závit.
civic 1995 Ang.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2007 , 9:50   Citovat  

Nomi napsal:
A oni jsou ty pístky šroubovací ? něco takového mi říkal mechanik,nevim co tim myslel,že by tam měl byt nejakej závit.
civic 1995 Ang.

Zadní jo, přední se jenom tak vytlačej

Sybi je teď offline  Sybi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 18:20   Citovat  

Wheelman napsal:
A kterou teda tu sadu nejlepe vzít, kdyby tam byl i pístek, to by asi nebylo od věci OK

Dneska jsem koukal na zadní a ten jeden ten je uplně KO asi, no bude to sranda ještě Úsměv

Každopádně DÍKY za odpovědi!!!! OK

Dobrý jsou sady od NK a rozdělujou se do tří skupin:
- sada na pístek (prachovkam, gumička, odvzdušňovák a někdy i další prachovky pro pístek)
- samotnej pístek
- sada vodících čepů vč prachovek

Mapone
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 21:18   Citovat  

To wheelman: kókni prosímtě na meil. Díky
   Návrat  

H+ body: 1  
Nomi je teď offline  Nomi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2008 , 11:45   Citovat  

Wheelman napsal:
Zadní jo, přední se jenom tak vytlačej

a jak se ty zadní šroubujou ? doleva ven, ? pujde to lehce ?

Rysa je teď offline  Rysa
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2008 , 15:13   Citovat  

jeste kluci zapomneli rict takovou malickost ze pri vypadnuti toho pistku to vylije vsechnu kapalinu ven tak nezapomenout na lavorek,taky sem ted repasoval ale pistky vypadali dobre akorat prachovka v haji cely sem to rozdelal namazal vazelinou a naskladal zpatky resil sem to kvuli rucce takze jeden pistek zustal zatim bez prachovky ale jelikoz jezdim denne tak zatim nezareznul - po nejake dobe stani se to jiste ale stane tak me to ceka taky....reknu vam na rovinu ze brzdy opravdu nemam rad za prve to nemuze clovek delat sam kvuli odvzdusnovani, pak se celej zasvini od kapaliny a vetsinou kdyz to rozdela tak jeste neco potrebuje co nema pořádnej výtlem ne to posledni to byl vtip uz pořádnej výtlem

Peet je teď offline  Peet
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2009 , 14:58   Citovat  

trochu toto tema ozivim...
na pravym zadnim kole se me nejspis sprajcl pistek, coz melo za nasledek nerovnomerne sjizdeni desticek - vnitrni deska sjeta cca do pulky, vnejsi desticka se skoro vyparila cela
stara vs nova
stara vs nova 2
takze jsem sundal trmen, ze provedu repasy, ale zatim sem se sekl v tomto stadiu.
trmen
nevim co jak dal vytahnout. pistek je venku a krome jen malinkych castecku rzi vypada OK.
pistek
Prachovka v tremenu je v jednom miste rozskubla, tak to mohla byt ta pricina ze pistek byl zaseklej...
Ted nevim jak dostat ten trn se zavitem po kterym se posunuje pistek a prachovka taky nechce po dobrym ven...

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2009 , 15:08   Citovat  

Peet napsal:
trochu toto tema ozivim...
na pravym zadnim kole se me nejspis sprajcl pistek, coz melo za nasledek nerovnomerne sjizdeni desticek - vnitrni deska sjeta cca do pulky, vnejsi desticka se skoro vyparila cela
stara vs nova
stara vs nova 2
takze jsem sundal trmen, ze provedu repasy, ale zatim sem se sekl v tomto stadiu.
trmen
nevim co jak dal vytahnout. pistek je venku a krome jen malinkych castecku rzi vypada OK.
pistek
Prachovka v tremenu je v jednom miste rozskubla, tak to mohla byt ta pricina ze pistek byl zaseklej...
Ted nevim jak dostat ten trn se zavitem po kterym se posunuje pistek a prachovka taky nechce po dobrym ven...

nevím nevím,ale když se ti stíždí jedna destička víc a druhá míň u plovoucích třmenů,tak to není šprajclej pístek,ale vázne destička v uložení podle mě,popřípade váznou vodící čepy..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2009 , 15:22   Citovat  

muzes me rict, co myslis tema vodicima cepama?
manual
ulozeni desticky - tim myslis ty plisky?
necham si poradit, nevim v cem je opravdovy problem.
dal bych auto do servisu, ale v kazde honde maji ted tu kampan, tak to maji na 2 tydny dopredu plny a ja potrebuju jezdit. tak sem si rekl ze to zkusim sam... Se stydím

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2009 , 15:26  Naposledy upravil Jakub Erben dne 8.11.2009 , 15:39, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Peet napsal:
muzes me rict, co myslis tema vodicima cepama?
manual
ulozeni desticky - tim myslis ty plisky?
necham si poradit, nevim v cem je opravdovy problem.
dal bych auto do servisu, ale v kazde honde maji ted tu kampan, tak to maji na 2 tydny dopredu plny a ja potrebuju jezdit. tak sem si rekl ze to zkusim sam... Se stydím

vodící čepy.. na manuálu název PIN... musej chodit lehce bez extra vůle... a váznoucí desky prostě musej chodit lehce když je posouváš po těch píškách ke kotouči a od kotouče.

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2009 , 15:35   Citovat  

Peet: ty vodící čepy jsou PIN a prachovky k nim PIN BOOT . Mažou se silikonovou vazelínou.
Flange bolt jsou jenom obyčejné šrouby, tudíž se šroubují a nikam nechodí Úsměv Můžeš je třeba máznout měděnou pastou.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2009 , 15:44   Citovat  

Jakub Erben: správnej chlap se za své chyby nestydí ...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2009 , 15:47   Citovat  

Riccardo napsal:
Jakub Erben: správnej chlap se za své chyby nestydí ...

já vím měl jsem tam napsaný něco jinýho v tý rychlosti jsem překoukl že to je k tomu šroubu co se do toho čepu šroubuje...... HaHaaa

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2009 , 15:50   Citovat  

jo diky, pochopil sem co tim bylo mysleny
ted si neuvedomuju jestli to beha hladce nebo ne, proverim...
ty desky mezi plisky moc lehce nesly, ale nebylo to zase nic hroznyho...
toto teda jeste poresim a maznu ty PINy
kazdopadne kdyz uz mam ten pistek venku, tak potrebuju vymenit i tu prachovku, tak bych uvital jak postupovat pri vydelani te prachovky nebo jak to rozebrat. koupim tu opravnou sadu FRENKIT
frenkit

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2009 , 16:02   Citovat  

Peet: zkus pohledat, nedávno to tu někdo řešil - nešlo mu to nasadit zpátky. Myslím pomocí nějakých dvou drátků to nakonec vyřešili, ale nevím ... nikdy jsem to nedělal.

happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2009 , 17:58   Citovat  

Riccardo napsal:
Peet: zkus pohledat, nedávno to tu někdo řešil - nešlo mu to nasadit zpátky. Myslím pomocí nějakých dvou drátků to nakonec vyřešili, ale nevím ... nikdy jsem to nedělal.

dratkama si to akurat tak propichnes ... chce to velice peclive ocistit vse, dokonale vyskrabat rez z tech drazek co tam sedi prachoffka, olejicek ve strikacce a trenink .. ver mi ze u 6te prachovice to uz pujde dobre samo a nebude to trvat dele nez minutku, dve.

nejlip asi na suchy pistek nasadit prachovici (aby nesjizdela) tak do spodni tretiny pistku, pak slusne maznout pouzdro pistku v brzdici (drazku radeji jen majinko), malinko konec pistku, pohrat si s prachovkou (zasadit do drazky v brzdici) a opatrne nasunout pistek do pouzdra .. az se chytne (pekne souose, at se Ti nekrizi) tak maznout trcici pistek a posunout po nem prachovici tam kam patri ... udela to takovy fajn rukavek ... pak lehce kroutivym pohybem zkusit zatlacit a pak zase povytahnout - melo by to chodit bez nejakeho velkeho nasili. prachovka nesmi pri vysouvani vyskocit z drazky ...

p.s. a nezapomen pred prachovici nasadit to tesneni do brdice ..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2009 , 18:39   Citovat  

happy napsal:
dratkama si to akurat tak propichnes ... chce to velice peclive ocistit vse, dokonale vyskrabat rez z tech drazek co tam sedi prachoffka, olejicek ve strikacce a trenink .. ver mi ze u 6te prachovice to uz pujde dobre samo a nebude to trvat dele nez minutku, dve.

nejlip asi na suchy pistek nasadit prachovici (aby nesjizdela) tak do spodni tretiny pistku, pak slusne maznout pouzdro pistku v brzdici (drazku radeji jen majinko), malinko konec pistku, pohrat si s prachovkou (zasadit do drazky v brzdici) a opatrne nasunout pistek do pouzdra .. az se chytne (pekne souose, at se Ti nekrizi) tak maznout trcici pistek a posunout po nem prachovici tam kam patri ... udela to takovy fajn rukavek ... pak lehce kroutivym pohybem zkusit zatlacit a pak zase povytahnout - melo by to chodit bez nejakeho velkeho nasili. prachovka nesmi pri vysouvani vyskocit z drazky ...

p.s. a nezapomen pred prachovici nasadit to tesneni do brdice ..

dobre, diky za navod.
jeste ale jak dostat tu starou prachovku ven... nechapu, jak je tam ulozena, ze nechce vyskocit, kdyz je oddelanej pistek...
porad to mam v tomto stadiu...
tudy odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2009 , 12:55   Citovat  

up
muj posledni prizpevek, nerad bych neco pos... kodil
po vytahnuti pistku zustava ten trn se zavitem + prachovka
s nicim se me nedari pohnout, zarezlej vnitrek neni...

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2009 , 13:31   Citovat  

Peet napsal:
up
muj posledni prizpevek, nerad bych neco pos... kodil
po vytahnuti pistku zustava ten trn se zavitem + prachovka
s nicim se me nedari pohnout, zarezlej vnitrek neni...

prachovku z toho musis vytrhnout ven silou a vycistit drazku v ktere sedi (docela me zarazi zes nenechal brzdice opiskovat a nenatrel sis je kdyz uz to mas takhle rozdelany)

PS: happy je opravdu prachovkovy mistr .-) Uz ma za sebou asi 8 brzdicu a vsechno zvladl s naprostym prehledem a duslednosti sobe vlastni.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2009 , 13:56   Citovat  

ninja napsal:
... opravdu prachovkovy mistr ....

mno diky .. ale to jen diky tomu ze letosni sezona byla takto tematicky osetrena. aspon mame na autech 100 procentni brzdy zejoooo

pridavam fotky opiskovanych brzdicu (BB1) pred natrenim. kdyz se k tomu dodaji nove kotouce, desticky, pancerove hadice, odvzusnovaky, prachovky a v posledku kapalina, hned to brzdi dobre ... a nemusi to stat mraky penazi.

PICT3372.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
PICT3372.JPG, 1.46 MB

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2009 , 13:59   Citovat  

... piskovani je vhodne udelat se starejma prachovkama a pistkem IN (zvlaste pokad to budes pak rozebirat a menit gumicky) pac aspon nemusis maskovat drazku a vnitrek brzdice ...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2009 , 15:07   Citovat  

mmmmm to vypada hodne hratelne...
to jeste teda promyslim jestli to nenecham opiskovat
moc se me s tim hrat nechtelo, ale vypda to fakt pekne...

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2009 , 16:23   Citovat  

Nedavno sem neco podobneho delal na anglicakovi a byla to draha zkusenost, zpusobena teda hlavne moji blbosti. Jedine co jsem jeste neuvedl do puvodniho stavu je prachovka jednoho zadni pistku. Daji se sehnat ty prachovky samotne, kdysi na favoritu to znamej kopil na predek zvlast, ale kdyz sem ztratil (vyklepal jizdou) jeden sroub vodicich cepu, tak zem musel poslusne koupit celou sadu i s cepama? Prave proto, ze se tam pistek vzadu sroubuje, tak se mi podarilo ji natrhnout, kdyz jsem to premlouval pri montovani zpet (finta je poradne to namazat zevnitr prachovky, aby se prachovka protacela behem sroubovani).

Obsah fóra Honda-club.cz   
Repase brzdičů?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina