Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
F20A2 vs. F20A4
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Zbysek09 je teď offline  Zbysek09
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2013 , 20:18   Citovat  

Zdravim vsechny Honda

Mam Accorda CB3 s motorem F20A2 karburator a budu ho menit za F20A4 uz strikacku. Zajimalo by me,jestli nekdo nevi,jestli natom motoru je neco stejneho,blok,hlava...prevodovka by mela byt stejna,to vim?!Jinak je mi jasne,ze se bude tahat el,ECU,privod paliva atd. s tim pocitam.....ptam se proto,ze chci pouzit co nejvice dilu z toho karburatoru,ma min najeto....
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
moriett je teď offline  moriett
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2013 , 13:47   Citovat  

Nemusíš měnit celý motor, ale stačí jen hlavu, ať máš typový štítek zachovaný. Je to jednodušší potom vyměnit kdyby byl problém s legalitou. Kdyby jsi se chtěl hlavy z F20A2 zbavit, tak dej vědět, já ji mám přidřenou na vačce a tak musím použít hlavu ze stříkačky A4 na bloku A2 s homemade přechodkou na sání která mi ale dělá moc velký odpor nasávané směsi. Jinak mám sklep plný balastu ze tří motorů, kliky, vačky, písty, bloky f20a4 a f20a6, díly ze dvou převodovek (jedna ještě kompletní) atd atd... kdybys něco potřeboval tak SZ.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2013 , 19:45   Citovat  

moriett napsal:
Nemusíš měnit celý motor, ale stačí jen hlavu, ať máš typový štítek zachovaný. Je to jednodušší potom vyměnit kdyby byl problém s legalitou. Kdyby jsi se chtěl hlavy z F20A2 zbavit, tak dej vědět, já ji mám přidřenou na vačce a tak musím použít hlavu ze stříkačky A4 na bloku A2 s homemade přechodkou na sání která mi ale dělá moc velký odpor nasávané směsi. Jinak mám sklep plný balastu ze tří motorů, kliky, vačky, písty, bloky f20a4 a f20a6, díly ze dvou převodovek (jedna ještě kompletní) atd atd... kdybys něco potřeboval tak SZ.

Takze spodni blok motoru se stitkem kodu motoru se musi vymenit? Neni to stejne? A co vzit stitek z karbecu a prilepit? Jinak udelat technickou,je to to nejmensi Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2013 , 21:07   Citovat  

Zbysek09 napsal:
Takze spodni blok motoru se stitkem kodu motoru se musi vymenit? Neni to stejne? A co vzit stitek z karbecu a prilepit? Jinak udelat technickou,je to to nejmensi Velmi šťastný

Nene, spodek=blok menit nemusis, jen sundas hlavu se sanim a vymenis za hlavu se vstriky, takze spodek zustane i s typovym stitkem puvodni F20A2. Usetris si praci a vystacis si jen s holyma rukama a zakladnim naradim (k tomu momentak), nebudes muset hakovat motor na jerab, prevodovka a blok zustanou na miste. Na blok F20A2 pasuje hlava z F20A4, ty bloky jsou od sebe temer k nerozeznani a taktez F20A6 (vsechny tyhle tri bloky mam a snad jen ze F20A2 je asi trochu jiny odlitek hliniku a ma na sobe takove "stopy"). I kdyby se nahodou nedejboze nekdo zajimal, tak papirove by to melo byt v cajku. Stitek se prilepit da, ale je to moc viditelne. Nemuzu za svoje rady rucit, nevim jestli ty rozdily v motorech nejsou treba v tlakovani oleje apod a tak bez zaruky... Honda

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2013 , 14:41   Citovat  

Jinak nikdo nic,nevi,neporadi?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2013 , 14:50   Citovat  

Zbysek09 napsal:
Jinak nikdo nic,nevi,neporadi?

jestli je to OBD0, tak myslim ze bude treba natahnout kabel ze strikacky k ECU a jiny rozdelovac. myslim ze na nejakem foru cb7tuner jsem kdysi cetl, ze obd0 karburatorova nema ani zapojene piny v ECU pro vstriky, takze MOZNA i jinou jednotku. jinak by to melo byt stejne? mrknu se ti do archivu, delal jsem si ohledne toho poznamky...jestli neco najdu

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2013 , 15:06   Citovat  

To jsem si myslel,ze budu muset natahnout novou el.dat ECU,vymenit nadrz at je tam cerpadlo,atd...,karbec prece ani zadnou ridici jednotku nema,ne???Asi vymenim i budiky,protoze tam nemam ani kontrolku motoru.....

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2013 , 15:08   Citovat  

rozdělovač
tudy odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2013 , 15:16   Citovat  

moriett napsal:
rozdělovač
tudy odkaz

Jjj...dik!!! Vymenim co bude treba,obe auta jsou pojizdne,takze pohoda kouř

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2013 , 15:24   Citovat  

Zbysek09 napsal:
To jsem si myslel,ze budu muset natahnout novou el.dat ECU,vymenit nadrz at je tam cerpadlo,atd...,karbec prece ani zadnou ridici jednotku nema,ne???Asi vymenim i budiky,protoze tam nemam ani kontrolku motoru.....

karbec má řídící jednotku, je pod nohy spolujezdce, odkryj koberec uvidíš. je to řízený karburátor a to docela složitě dá se říct že je to umělecké dílo. nádrž snad nebudeš muset měnit ani čerpadlo, tlakovat to bude stejně. kontrolka motoru je u accorda co vím jen na ECU ta LEDka a to jen u OBD0, CHECK ENGINE mají snad jen ameriky jestli se nepletu.
Na celé přestavbě určitě nebude nic složitého Nápad je tu! Ještě nevím co ta černá skříňka vlevo na firewallu co řídí podtlaky, to bude třeba vyměnit, ale nevím jestli má shodný konektor. Mrkni do servisního manuálu jaké jsou rozdíly v řízení podtlaků: tudy odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2013 , 15:31   Citovat  

Karbec ma benzinove cerpadlo v nadrzi? Ani slyset nejde...Myslel jsem,ze to taha benzin pres ace pumpu,jako u skodovky Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2013 , 16:14   Citovat  

Zbysek09 napsal:
Karbec ma benzinove cerpadlo v nadrzi? Ani slyset nejde...Myslel jsem,ze to taha benzin pres ace pumpu,jako u skodovky Velmi šťastný

Je tam. Jestli nejde slyset tak moc brzo tankujes Velmi šťastný Ona se ozve... Co to je ace pumpa, to existuje?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2013 , 16:33   Citovat  

Ted jsi me dostal....myslel jsem,ze to nema cerpadlo v nadrzi,jses si jisty?....Tim lepe,takze jen elektrika,ecu a motor....zni to jednodusse Velmi šťastný realita bude horsi,ale uz se tesim...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2013 , 16:46   Citovat  

Zbysek09 napsal:
Ted jsi me dostal....myslel jsem,ze to nema cerpadlo v nadrzi,jses si jisty?....Tim lepe,takze jen elektrika,ecu a motor....zni to jednodusse Velmi šťastný realita bude horsi,ale uz se tesim...

kdyz mas vrak na dily tak neni co resit, proste se do toho pust OK cerpadlo ma, tim jsem si na 100 procent jisty, odcerpaval jsem totiz pomoci neho zbytky z nadrze a pri otoceni klicku do druhe pozice jde trochu slysek kdyz se zaposlouchas, i hlavni relatko ma vystupy na pumpu Úsměv

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2013 , 6:04   Citovat  

no hodně štěstí ... čerpadlo sice v nádrži je,ale je nízkotlaké tzn na vstřik ho musíš vyměnit. dál počítej s dotažením trubky od nádrže k motoru , karby nemaj vratný vedení benzínu .doporučil bych ale na přívod na lištu dotáhnout trubku novou , vcelku a jako vratku použít tu která ted benzín přivádí . ta je totiž asi 2x spojovaná ale jen obyč netlakovejma hadičkama a pak po natlakování to povoluje (aspon já u preludy to tak měl ). a měnit ty hadičky nad nádrží a zasponkovávat to ,to byla chutovka.

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2013 , 14:55   Citovat  

moriett napsal:

Takovou hlavu asi mam, odkud jsi?

Obsah fóra Honda-club.cz   
F20A2 vs. F20A4
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina