Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
tak a dojezdil jsem / vyreseno :)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Filda je teď offline  Filda
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2008 , 19:13   Citovat  

Ty drazky nevypadaj moc hluboce a nemyslim si ze na vykon budou mit nejakej moc velkej vliv.
V praci vyrabime podobny veci a tohlensto neni velkej problem.
Spis je dulezite nastavit spravnou mezizubovou vuli jestli jsi teda povolil ozubena kola.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2008 , 19:13   Citovat  

tak drzim palce OK
   Návrat  
Filda je teď offline  Filda
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2008 , 19:16   Citovat  

Znamimu taky odesel kompresor ale nevim jestli byl od JR
Mel ho novej na 350Z.
Moc dlouho ho tam nemel HaHaaa
   Návrat  
určin je teď offline  určin
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 9:41   Citovat  

Filda napsal:
Ty drazky nevypadaj moc hluboce a nemyslim si ze na vykon budou mit nejakej moc velkej vliv.
V praci vyrabime podobny veci a tohlensto neni velkej problem.
Spis je dulezite nastavit spravnou mezizubovou vuli jestli jsi teda povolil ozubena kola.

no hele, puvodne jsem chtel sundat ozubena kola, ale neprisle jsme nato, jak tam jsou...To proste neslo, takze jsem s nima nic nedelal a vymenil jen vadna loziska vzadu
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 9:46   Citovat  

RychlikMax1 napsal:
Ještě,že to dopadlo takhle.Podle prvního příspěvku to vypadalo na zničený motor. Na těch pár drobností to jde.Držím palce aby motor opět fungoval jak má. Je to tam.

no ono puvodne jsem si myslil(podle toho zacinkani), ze se to potkalo Tak to valím bulvy
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.5.2008 , 19:51   Citovat  

tak po srovnani hlavy, druhe vymene tesneni pod palici stale nic..Porad to same..ted jsem to chvilku trapil na volnobeh, ktery byl cca 500ot/min , pri klepani motoru a pekelneho foukani kdesi u svodu jsem hledal a hledal kde to muze ficet. Otevrenej chladic a chvilku bublala voda a potom nahle zmizela. Ve vicku od oleje nic, cisto a zadnej olej v chladici.Ani vlasne po chvili zadna voda Smutný
zitra vezu palici na natlakovani, ale to meli delat pri srovnani. A hlavne, proc by praskala??
jinak kompresor je opravenej, to je zatim jedine, co se povadlo..

uz jsem z toho celkem nestastnej, jesli se prokaze hlava O.K. , tak budu muset navstivit PKcko...Uz si nevim rady Bueee
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 22:57   Citovat  

tak a je to vyreseno. Nakonec byla pokroucena hlava, foukle tesneni pod hlavou a treti zavada byl zacpanej katalyzator Chápeš!
ten byl totalne zapecenej a neprustupnej to snad ne
Jinak kompresor zase tlaci jak ma, svych 8PSI. Ze foukal vice si myslim proto, jak uletelo tesneni pod palici, tak to slo vsechno ven..
koupil jsem od kamarada nejakej sportovni a do teto doby jsem myslel, ze jsem slysel VTEC.. Az ted jsem poprve slysel skutecny zvuk VTECu VTEC . Mam vlasne pouhou ESinu, tak by me celkem zajimalo, jaky je svezeni v B16 :hehe:

jinak po poskladani se obevilo neco jineho. Litaji mi otacky v rozmezi 1000 - 2000ot/min. Po prekroceni 2k otacek jede auto jak blazen, uplne krasne. Ale volnobeh takto lita. Dnes uz me z dilny vyhodili, preci jen chteli jit dom Úsměv ale laboroval jsem nad tim skoro cele odpoledne. Nevi nekdo cimto?? Proc??
kontroloval jsem po sobe nekolikrat kabely a hadice. Vse je tak, jak bylo. ECU je vymazana a nehlasi zadnou chybu
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 23:02   Citovat  

zkus poradne odvzusnit chlazeni, mohlo by to byt tim.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 23:04   Citovat  

ninja napsal:

jj, a nebo ti to někde přisává falešný vzduch
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 23:05   Citovat  

ninja napsal:

oki, rano juknu na kapalinu. Ale ted jsem jel Pha-Lbc porad kolem 140 - 150km/h a rucicka zustala ve stejne poloze. Tak jak ma, ani se nehnula
   Návrat  
eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.5.2008 , 0:07   Citovat  

určin napsal:
oki, rano juknu na kapalinu. Ale ted jsem jel Pha-Lbc porad kolem 140 - 150km/h a rucicka zustala ve stejne poloze. Tak jak ma, ani se nehnula

včera když jsem jel z kolína a zpomaloval jsem na 140 tak začala lítat ručička rychloměru z nuly do 220ti pořádnej výtlem pořádnej výtlem hafo rychle a asi tak 10x .. fakt nechápu wo co šlo pořádnej výtlem

sem rad ze uz ti ta plechovka jezdi.. to bylo tak krasny jak si mi dycky kazdej vecer pred spanim plakal na kolinko :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): pořádnej výtlem
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.5.2008 , 6:07   Citovat  

určin napsal:
to neva může tam dřepět bublina. dodrž postup seřizování volnoběhu, pokud ti to nepůjde může být to přisávání falešnýho vzduchu,možná moc otevřenej ventil na odvětrání kliky.
   Návrat  
Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.5.2008 , 9:14   Citovat  

Me dostal ten zapecenej katalyzator... Mam zrejme to samy posledni dobou citim nehorazny horko od nej... Takze co nejdriv pryc... Jinak gratulace.
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2008 , 9:56   Citovat  

určin napsal:
Litaji mi otacky v rozmezi 1000 - 2000ot/min. Po prekroceni 2k otacek jede auto jak blazen, uplne krasne. Ale volnobeh takto lita. Dnes uz me z dilny vyhodili, preci jen chteli jit dom Úsměv ale laboroval jsem nad tim skoro cele odpoledne. Nevi nekdo cimto?? Proc??

Já tohle řešil nedávno u VTI a nakonec to dělal špatnej kontakt u modulu v rozdělovači. Nevím jak to vypadá u tebe, ale modul B16A2 má 3 kontakty vedle sebe a pak 1 samostatně z boku, tak to je přesně na něm. Kontakty vypadaly že držej dobře, ale to bylo asi jen zdání, docvaknul sem konektory víc natvrdo a už je vše naprosto v pořádku OK
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.5.2008 , 10:26   Citovat  

ninja napsal:

civic 6g nema ovzdusnovak na vodu ne?nevim jak to je u esiny ale u mojeho vti se t ovzdusnuje automaticky.
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2008 , 11:04   Citovat  

Hele a nemohlo se to vsechno stat prave diky tomu katru. Vim je to takovy divoky ale z pohledu laika: kdyz nemohli jit spaliny ven, zvetsoval se tlak, fen do toho furt a furt tlacil svoje a v sani se pak zvetsil tlak az na tu miru, kdy to nezvladlo tesneni. Vetsi tlak a nemoznost odchodu spalin by mohlo zvetsit i teplotu a pokroutila se hlava. Pokud pisu sracky tak me opravte. Samotnyho by me to zajimalo proc se to stalo. Dikec.
   Návrat  
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2008 , 11:08   Citovat  

myslim,že dobrá úvaha Mrk
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2008 , 12:33   Citovat  

kamol: spravne, neni tam odvzducnovak. Nicmene jsem jeste asi 2dcl dolil, tze tam bublina byla. Ale stejne to nepomohlo, stale se houpe..
krtkem:jj, je to mozny.. Jak jsem se uz presvedcil, v aute je mozne snad vse Úsměv
eXi_: VOLE pořádnej výtlem
monty: tak jsem ted doporadne odvzdusnil nebo spis jen dolil, jak jsem psal cca 2dcl destilky. Dle navodu ete jednou nechal bezet dokoat se neroztocil dvakrat vetrak a po schladnuti uz nebylo co dolejvat. Chladic plnej jak ma, tak myslim, ze uz je odvzdusneno. Zkusil jsem seridit ten volnobeh, ale po odpojeni IAC jsem oplne v pohode nastartoval a volnobeh drzel na 1500-1600ot a houpal se v tomto rozmezi.
tak jsem dotoh tak cumel, zkousel hadice jesli neprisavaj vzduch, zkousel kontakty (koukal jsem i do toho rozdelovace) a vse se zda byt O.K.
Mam pripojenej MAP pres hadicku za kompresorem, tak me napadlo, zdali to nemuze byt tim. za behu motoru jsem hadicku z MAPu odpojil a ejhle, najedou volnobeh spadl na cca 900ot a drzel krasne. Dal jsem tedy MAP na sve puvodni misto a zase to haprovalo 1000-2000ot.
Jakmile je tedy odpojenej MAP, tak to jde, kdyz se zapoji (nemyslim kabely Úsměv ), tak to lita..
to je nejaka bejkarna zase..
jinak katalyzatorem to byt nemuze, pze kdyz jsem prejizdel tehdat na dilne, tak jsem mel sundanej celej vyfuk i s katalyzatorem, byla odpojena i druha lambada. Vlasne zustaly na aute jen parohy a krome kravalo to jelo uplne v klidu kuky kuk
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.5.2008 , 12:57   Citovat  

map neodpojuj , to ne to je blbost , to je zásadní informace o vzduchu zrušíš motor . pokud ti po odpojení iac neklesaj otáčky tak je někde chyba , na klapce (uvnitř v rouře) před vlastní klapkou jsou dvě díry ,kterýma se saje vzduch kolem klapky zkus ji za běhu ucpat prstem , měly by padnout otáčky dolů by i chcípnout -spodní vede k termoventilu horní k iac a k šroubku obtoku klapky. pokud to nezareaguje tak ti to saje jinudy to je špatně , může být přiotevřená klapka nebo některá z hadic , nepraskla třeba hadice k posilovači ? tuhle někomu zvedla volnoběh díra v hadičce k přepuštěcímu ventilu paliva.
pokud není odvzdušňovák tak se odvzdušňuje přes chladič , přesně jaks dělal , prostě pokud možno chladičem výš, proti kopci a dolejvat
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2008 , 13:00   Citovat  

monty napsal:
to neva může tam dřepět bublina. dodrž postup seřizování volnoběhu, pokud ti to nepůjde může být to přisávání falešnýho vzduchu,možná moc otevřenej ventil na odvětrání kliky.

ako si myslel ze moc otvoreny ventil na odvetranie kluky ?
vsak tam je prave preto PCV, ktory ma spetny ventil a funguje na principe podtlaku v sani.
a ak by tam vznikal pretlak, tak ti to skor streli cez gumove tesnenie na olejovej vani ako cez ocelove tesnenie na hlave.
teda to je aspon moj nazor.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2008 , 13:05   Citovat  

monty napsal:
map neodpojuj , to ne to je blbost , to je zásadní informace o vzduchu zrušíš motor . pokud ti po odpojení iac neklesaj otáčky tak je někde chyba , na klapce (uvnitř v rouře) před vlastní klapkou jsou dvě díry ,kterýma se saje vzduch kolem klapky zkus ji za běhu ucpat prstem , měly by padnout otáčky dolů by i chcípnout -spodní vede k termoventilu horní k iac a k šroubku obtoku klapky. pokud to nezareaguje tak ti to saje jinudy to je špatně , může být přiotevřená klapka nebo některá z hadic , nepraskla třeba hadice k posilovači ? tuhle někomu zvedla volnoběh díra v hadičce k přepuštěcímu ventilu paliva.
pokud není odvzdušňovák tak se odvzdušňuje přes chladič , přesně jaks dělal , prostě pokud možno chladičem výš, proti kopci a dolejvat

na klapke bude asi len jedna diera, ktora je bypass pre IACV,MAP a srob na stelovanie volnobehu, termoventil bol myslim len do roku 95. ak sa nemylim, tak pri odpojenom IACV by si mal pomocou toho srobu na klapke nastavit cca 550rpms a potom zapojit IACV a resetnut ECU.

odpojenim podtlaku do MAPu nastane paradoxna situacia - motor si mysli, ze nema podtlak ale v principe naplno otvorenu klapku (tlak ktory nameria MAP bude vlastne atmosfericky) a to potom motor beha v palivovej mape na uplne opacnom konci...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.5.2008 , 13:11   Citovat  

vti [906team] napsal:
ako si myslel ze moc otvoreny ventil na odvetranie kluky ?
vsak tam je prave preto PCV, ktory ma spetny ventil a funguje na principe podtlaku v sani.
a ak by tam vznikal pretlak, tak ti to skor streli cez gumove tesnenie na olejovej vani ako cez ocelove tesnenie na hlave.
teda to je aspon moj nazor.
ne to s prasknutím těsnění nemá nic společnýho , ale může a dost často ovlivňuje volnoběh , je to ventil ,bez podtlaku se zavře , s podtlakem otevře , ale pokud se ten mechanismus v něm posere (nevím nekuchal jsem , buď netěsní nebo se sekne nebo se ta pružina co ho zavírá se unaví ) a pak to tudy přisává víc než by mělo a tudíž to zvedne volnoběh tak že už nejde seřizovat šroubem. dá se buď ta krabice vyměnit nebo sehnat pcv z preludy (kde je na hadici) a dát ho tam . Jednou se mi teda stalo že byla jen povytažená hadice z tý krabice a stačilo ji dotlačit, to by stálo za to zkouknout , pokud se sundávaj parohy tak se to může lehce stát .
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.5.2008 , 13:13   Citovat  

vti [906team] napsal:
na klapke bude asi len jedna diera, ktora je bypass pre IACV,MAP a srob na stelovanie volnobehu, ...
aha jo to je možný , vím že jsem to hledal na crx s b 16 tam byly určitě 2
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2008 , 13:19   Citovat  

monty napsal:
ne to s prasknutím těsnění nemá nic společnýho , ale může a dost často ovlivňuje volnoběh , je to ventil ,bez podtlaku se zavře , s podtlakem otevře , ale pokud se ten mechanismus v něm posere (nevím nekuchal jsem , buď netěsní nebo se sekne nebo se ta pružina co ho zavírá se unaví ) a pak to tudy přisává víc než by mělo a tudíž to zvedne volnoběh tak že už nejde seřizovat šroubem. dá se buď ta krabice vyměnit nebo sehnat pcv z preludy (kde je na hadici) a dát ho tam . Jednou se mi teda stalo že byla jen povytažená hadice z tý krabice a stačilo ji dotlačit, to by stálo za to zkouknout , pokud se sundávaj parohy tak se to může lehce stát .

PCV je v principe len umelohmotne kolienko alebo priechodka, ktore ma v sebe lievik a gulicku. neviem o tom, ze by tam bola nejaka pruzinka, vsak ono to funguje tak, ze pri zatvorenej klapke a teda podtlaku v sani je to otvorene a ked nahodou nastane pretlak, tak gulicka zapadne do lievika a utesni to. normalny spetny ventil. v tej krabici je v principe len odlucovac oleja. samozrejme, ze mas pravdu v tom, ze ak to netesni, tak tade moze prisavat vzduch do sania, tak isto ako cez hocijaku inu hadicku, ktora je v sani za klapkou.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.5.2008 , 13:25   Citovat  

??? lievik ???? Velmi šťastný pls překlad , jestli tam je pružinka nevím , zkoušel jsem prostě jeden vadnej profouknout pusou a oproti druhýmu funkčnímu byl znatelnej rozdíl . tu pružinku jsem tam jen funkčně předpokládal v podstatě tam stačí váha kuličky a podtlak Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2008 , 13:31   Citovat  

monty napsal:
??? lievik ???? Velmi šťastný pls překlad , jestli tam je pružinka nevím , zkoušel jsem prostě jeden vadnej profouknout pusou a oproti druhýmu funkčnímu byl znatelnej rozdíl . tu pružinku jsem tam jen funkčně předpokládal v podstatě tam stačí váha kuličky a podtlak Velmi šťastný

lievik = trychtýř
skratka ta gulicka v smere tlaku vzduchu bud utesni dieru alebo uvolni.
vadny mal aky rozdiel oproti funkcnemu ? maximalne netesnil a bol priechodny v oboch smeroch, co inak zrovna pri volnobehu nevadi, kedze v sani mas podtlak a zapojenie je take, aby si v klukovej skrini mal podtlak a bol ochraneny, ak by nahodou prisiel pretlak.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2008 , 13:32   Citovat  

takze jak psal VTi team: po sundani filtru vidim na klapku a je tam jen jedna dira. Tu jsem zkousel zacpat a motor nechcipl, tze je asi jasno, ze nekde saje vzduch...jen najit kde hrome..pres ten kompresor tam je vsade mista jak na autobuse zmatenej
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.5.2008 , 13:42   Citovat  

á , trychtýř Velmi šťastný fajn, rozdíl , k čemu přirovnat , vadnej na fouknutí i na sání skoro jak fouknutí do prázdný hadice průměru cca 3-4 mm (odhad ), prostě ne plnej průtok tý hadice co k němu vede, asi nezavíral nebo minimálně,přišlo mi že na fouknutí to šlo líp jak na sání což je blbost nebo se mi to zdálo a funkční na profouknutí skoro těsný a na sání to šlo ,ale bylo znát že tam něco je,proto jsem myslel že tam je nějaká slabá pružinka , přišlo mi že ji musím překonat .nasát šlo přes ten funkční hůř než přes ten rozpadlej
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2008 , 13:49   Citovat  

monty napsal:
á , trychtýř Velmi šťastný fajn, rozdíl , k čemu přirovnat , vadnej na fouknutí i na sání skoro jak fouknutí do prázdný hadice průměru cca 3-4 mm (odhad ), prostě ne plnej průtok tý hadice co k němu vede, asi nezavíral nebo minimálně,přišlo mi že na fouknutí to šlo líp jak na sání což je blbost nebo se mi to zdálo a funkční na profouknutí skoro těsný a na sání to šlo ,ale bylo znát že tam něco je,proto jsem myslel že tam je nějaká slabá pružinka , přišlo mi že ji musím překonat .nasát šlo přes ten funkční hůř než přes ten rozpadlej

vacsinou sa to vo vnutri zadrbe olejom na ktory sa nalepi kdejaky bordel a potom netesni pri pretlaku. to ale pri atmosferickom motore nie je problem. u mna som to napojil na catch tank a ten ma hadicu do luftu. a na dieru v sani som zapojil BOV Úsměv
mne to totiz zjavne blbe tesnilo a pri 0.6bar pretlaku to tlacilo olej von cez tesnenie na olejovej vani...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.5.2008 , 13:54   Citovat  

vti [906team] napsal:
vacsinou sa to vo vnutri zadrbe olejom na ktory sa nalepi kdejaky bordel a potom netesni pri pretlaku. to ale pri atmosferickom motore nie je problem. u mna som to napojil na catch tank a ten ma hadicu do luftu. a na dieru v sani som zapojil BOV Úsměv
mne to totiz zjavne blbe tesnilo a pri 0.6bar pretlaku to tlacilo olej von cez tesnenie na olejovej vani...
jj taky řešení nebo solo filtřík a díru do sání zaslepit ,tak to zas mám já Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
tak a dojezdil jsem / vyreseno :)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina