Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Přehřívající se zadní kotouče Acco 2,4 Tourer
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
mireczek je teď offline  mireczek
2 háčka
Členství:
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2015 , 12:05   Citovat  

Ahoj, mám dotaz - nesetkal se někdo s tím, že se u Accorda 2,4 Tourera (Type-S) zahřívají podstatně více zadní brzdy než přední (a to i když jedu a zastavím bez brždění)? Acco bylo na podzim osazeny novými kotouči a deskami, nové pakny do ruční brzdy, nová kapalina (pro systémy se stabilizací), seřízeno v Hondě, nicméně se mi dvakrát přibrzdilo pravé zadní kolo (mám vrtané a drážkované kotouče, takže je slyšet, když brzdí, když jsem zastavil, od kotouče šel kouř. Provedena kontrola - vodící čepy třmenu bez koroze (deska by byla sjetá křivě), pístek bez koroze (deska by byla kouslá stále a viditelně by mizela), tak co by to mohlo být? Je pravdou, že mi ruční brzda už zase skoro nebrzdí (na podzim seřízeno v Hondě na Příbrami) - nemůže se tam něco zasekávat, že by nevracela, a ubylo obložení? Díky za info, jestli se s tím někdo setkal. H+
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2015 , 12:26   Citovat  

běžná závada na zadku, měl jsem uplně stejný problém s pravým zadkem / vodící čepy, pístky, všechno zkontrolovat, vyčistit, promazat, zrepasovat Chápeš! (pokud nezmrvili třeba nějak ručku), jinak se mi neosvědčily neoriginální destičky, tak doporučuji originály

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2015 , 12:59   Citovat  

Ano. Taky víceméně ze dne na den. Vyreznutí nebylo vidět dokud se to nerozebralo. Repas u Aldy a pohoda.

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2015 , 13:07   Citovat  

A hřeje se ti brzdna plocha pro destičky nebo pro čelisti? Pokud ti ručka moc nebrzdi a kotouc se ti hřeje u čelistí tak bych tipnul ztuhlé lanovody.

mireczek je teď offline  mireczek
2 háčka
Členství:
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2015 , 13:28   Citovat  

Jak jsem napsal - čepy a pístek jsem kontroloval už tehdy a teď znovu. Taky mě napadlo, jestli třeba destička špatně nereaguje s vrtaným drážkovaným kotoučem, ale nezdá se mi to pravděpodobné. Stalo se to v rozmezí tří týdnů a pokaždé na dálnici, mezitím v pořádku, nicméně není v mechanismu ruční brzdy něco, co by se mohlo zasekávat, nebo ty lanovody - jak to poznám? Kotouč je horký celý jak kraj tak prostředek, bohužel jsem nezkoumal, kde je horký více. Nicméně ten střed je po prudší jízdě opravdu hodně horký i když kolo nepřibrzďuje.

Honda.men je teď offline  Honda.men
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2015 , 21:59   Citovat  

Důležité je zjistit co přibržďuje, potom jde něco vyvodit. Pokud brzdí ruční brzda v kotouči a lanovody jsou OK, tak zkontroluj takovou rozpěrku co je mezi brzdovýma paknama. Je v něm uchyceno lanko, tam to zatuhne.
V případě, že přibržďuje třmen a vše je OK, tak už jsem viděl, že pístek ikdyž je v pořádku, tak kolem vnitřní těsnící gumičky naroste koroze a ta nepravidelně bránila uvolnění pístku. Zažil jsem to už na třech Tourerech. Snad ti to pomůže. Honda

scream je teď offline  scream
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2015 , 23:26   Citovat  

A co poviete na toto?

tudy odkaz

tudy odkaz

je to vnutrna strana, vonkajsia je v poriadku, kotuce maju mozno 5tis/1 rok

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2015 , 23:26   Citovat  

Doktor napsal:
běžná závada na zadku, měl jsem uplně stejný problém s pravým zadkem / vodící čepy, pístky, všechno zkontrolovat, vyčistit, promazat, zrepasovat Chápeš! (pokud nezmrvili třeba nějak ručku), jinak se mi neosvědčily neoriginální destičky, tak doporučuji originály

mam to same na toureru a bude se to resit ted kdyz budu menit komplet brzdy ...typicka nemoc zadnich brzdicu ... mel jsem to taky na vsech Vti ... nekde jsem cetl ,ze reseni zadniho brzdice je nedostatecne obledne zatuhnuti pistku nebo tak.. prej i koncern je v tomhle natom o neco lip ..

to scream: zeby spatne zajety desky ??

scream je teď offline  scream
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2015 , 11:19   Citovat  

Ako sa daju spatne zajet desky? prvych par 100km pozvolne brzdenie, nasledne vypalenie diabla. Uplne totozne je to na opacnej strane a opat len na vnutornej strane kotuca.

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2015 , 11:58   Citovat  

scream napsal:
Ako sa daju spatne zajet desky? prvych par 100km pozvolne brzdenie, nasledne vypalenie diabla. Uplne totozne je to na opacnej strane a opat len na vnutornej strane kotuca.

mozna ze byly jen spatne zalozeny ,nakrivo a od zacatku nebrzili celou plochou ale jen okrajem a pak vzniklo tohle
...otazka cim to muze byt ...

mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2015 , 12:37   Citovat  

To je typické u zatuhlých vodících čepů,nebo táhel.Ideálně vždy na jaro a na podzim, když se mění kola to rozebrat,vyčistit a promazat. když se ti takhle sjedou desky,tak ideálně vyměnit desky i kotouč.Ta koroze na tom neobrždeném bývá hloubková a když to odreš pryč, tak zmizí třeba 1mm a pak je potřeba je prestružit. Podle mě to nemá cenu.
Jediná prevence je,jak jsem psal.Samozřejmě lanovody musí chodit volně.
Ještě jedna věc. Nevím jak 7g,ale na 5g,když se zatáhne ručka, tak se to projeví tím,že ten třmen je jakoby vykřivován na těch vodících čepech, takže když to pořád táhne to lanko, tak se to snaží ty desky sjíždět šikmo.Toť moje zkušenost

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2015 , 12:41   Citovat  

mad_zed napsal:
To je typické u zatuhlých vodících čepů,nebo táhel.Ideálně vždy na jaro a na podzim, když se mění kola to rozebrat,vyčistit a promazat. když se ti takhle sjedou desky,tak ideálně vyměnit desky i kotouč.Ta koroze na tom neobrždeném bývá hloubková a když to odreš pryč, tak zmizí třeba 1mm a pak je potřeba je prestružit. Podle mě to nemá cenu.
Jediná prevence je,jak jsem psal.Samozřejmě lanovody musí chodit volně.
Ještě jedna věc. Nevím jak 7g,ale na 5g,když se zatáhne ručka, tak se to projeví tím,že ten třmen je jakoby vykřivován na těch vodících čepech, takže když to pořád táhne to lanko, tak se to snaží ty desky sjíždět šikmo.Toť moje zkušenost

Prevenci nezanedbávám a stejně se mi začlo jedno kolo hřát... Starší gumička se shrnula z drážky...

Jinak A7g má ručku buben, normál brzdu kotouč.

mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2015 , 17:08   Citovat  

Tak to je lepší varianta. Tady je jen ta jedna možnost.
Ona totiž není vazelína jako vazelína. Dal jsem kdysi tu měděnou,co používám mezi desky a třmen a bylo to horší.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2015 , 18:29   Citovat  

Hellborn napsal:
Jinak A7g má ručku buben, normál brzdu kotouč.

Jinak A7g Tourer má ručku buben, normál brzdu kotouč. Sedan má kotoučovou provozní i ruční. Takhle je to správně Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Přehřívající se zadní kotouče Acco 2,4 Tourer
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina