Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
ADAS1 prakticke zkusenosti
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
cport je teď offline  cport
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2015 , 7:57   Citovat  

Zdravím,

je tu někdo, kdo ma dlouhodobě ADAS1? Jake dlouhodobejsi zkusenosti mate s timto systemem? Je spis otravny a nebo uzitecny?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2015 , 15:41   Citovat  

vyborna vec, muzu jen doporucit Mrk

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2015 , 22:34   Citovat  

Fajn Úsměv

Neomezuje te treba to hlidani vzdalenosti od prekazky pri predjizdeni? Nejake prakticke informace se k tomu (teda k celemu ADASu) nedaji dohledat :-/

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2015 , 8:11   Citovat  

cport napsal:
Fajn Úsměv

Neomezuje te treba to hlidani vzdalenosti od prekazky pri predjizdeni? Nejake prakticke informace se k tomu (teda k celemu ADASu) nedaji dohledat :-/

prakticky se stav a kluci ze salonu ti to pri predcvadeci jizde vsechno ukazou Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2015 , 9:28   Citovat  

To samozrejme ukazou, ale o pripadnych slabinach a dlouhodobych zkusenostech asi pomlci. Tak proto se ptam ...

Teda zatim jsem to diskutoval s jednim a ten mi to dokonce rozmlouval.

xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2015 , 10:12   Citovat  

já jsem ho před koupí taky zvažoval, ale nakonec nevzal...

Detekce objektů v mrtvém úhlu - to je jediný asistent, který by se mi zamlouval OK
Automatické přepínání dálkových světel (HSS) - někdo tvrdí, že to funguje spolehlivě, někdo, že reaguje pozdě
Asistent při couvání z parkovacího místa - couvací kamera je dost širokoúhlá, takže vidí víc "za roh" než řidič (asistent užitečný, pro mě díky kameře zbytečný)
Systém rozpoznávání dopravních značek - může se hodit, ale jak to funguje v téhle republice, kdy je na 100m 50značek netuším
Varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu - vyhodnotil jsem jako zbytečné Úsměv obzvlášť na našich silnicích, kde to má k dokonalému dopravnímu značení hodně daleko
Varování před čelní srážkou - to je prý citlivá věc, která varuje příliš brzy, (když se chystáš předjíždět a najíždíš blízko) nebo když před tebe někdo hodí myšku

suma sumárum si to u mě těch 19tis neobhájilo

kdybych bral 5D sport, možná by to rozhodnutí dopadlo jinak, neb se k tomu adasu váže výbava, která se jinak dokoupit nedá

SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2015 , 18:32   Citovat  

Sice to nebyla Honda, ale kamarád si před pár lety pořídil Audi Q5. Tak nějak jsme se bavili a přišla řeč na tyto vychytávky, konkrétně hlídání čelní srážky. Řikal, že to musel nechat odstavit, páč ho to dost iritovalo. Modelová situace: jízda v koloně vozidel, dejme tomu 80 km/h. Chystá se předjet, takže zrychlí a přiblíží se k autu před sebou, které bude předjíždět - najednou auto začne brzdit, protože se blíží střet. Dobře, takže mu plynovým pedálem domluvíme, že ne, že jedeme dál. Vybočíme do protisměru a předjíždíme - místa moc není, takže v protisměru se přibližuje auto, my zrychlujeme a chystáme se zařadit, nicméně naše auto už vidí auto v protisměru, takže nám opět brzdí a ztěžuje nám předjížděcí manévr... Úsměv Samo se to dalo vypnout, ale při každém nastartování se to zase zapnulo a mám pocit, že se to vypínalo někde přes ten jejich ovládací Q pult (nebo jak se tomu nadává Úsměv ), takže to pak nechal vypnout v servisu natvrdo.
Jak řikám, možná to má nová Honda nastavený nějako lépe, ale nevím zda bych to chtěl Úsměv

Pajaa je teď offline  Pajaa
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2015 , 18:38   Citovat  

Mohu se podělit o zkušenost s protikolizním systémem (do 30 km/h) CTBA u mé CR-V 2015. Z vedlejší ulice jsem se rozjížděl na hlavní VTEC , která je velmi nepřehledná. Dohlednost na levou stranu asi 30m a na pravou asi 60m (prostě hlavní je v zatáčce a výhled kryje zástavba). Vyjížděl jsem doleva. Kouknu vlevo, vpravo, vlevo, rozjíždím se, ještě mrknu na pravou stranu a najednou troubení a kvílení brzd, takže jsem automaticky také dupl na brzdy. Zastavil jsem asi 15cm od Mondea co se prostě objevilo z levé strany. Kdybych nedupl na brzdu tak jsem v něm. CTBA nic Tak to koukám! . Možná funguje jen rovně a já měl mezi mnou a Fordem úhel asi 140-150° - už jsem byl téměř stočený proti němu. Nebo to systém nestihne vyhodnotit protože tam byl fakt hned (určo nejel 50). Takže sice to tam je a řve když mám špinavé sklo u kamery, ale nevěřím mu ani na vteřinu. Za domem mám letiště, zkusím někdy postavit bariéru z krabic a natočit video, třeba to zabrzdí.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2015 , 9:12   Citovat  

Pajaa napsal:
Mohu se podělit o zkušenost s protikolizním systémem (do 30 km/h) CTBA u mé CR-V 2015. Z vedlejší ulice jsem se rozjížděl na hlavní VTEC , která je velmi nepřehledná. Dohlednost na levou stranu asi 30m a na pravou asi 60m (prostě hlavní je v zatáčce a výhled kryje zástavba). Vyjížděl jsem doleva. Kouknu vlevo, vpravo, vlevo, rozjíždím se, ještě mrknu na pravou stranu a najednou troubení a kvílení brzd, takže jsem automaticky také dupl na brzdy. Zastavil jsem asi 15cm od Mondea co se prostě objevilo z levé strany. Kdybych nedupl na brzdu tak jsem v něm. CTBA nic Tak to koukám! . Možná funguje jen rovně a já měl mezi mnou a Fordem úhel asi 140-150° - už jsem byl téměř stočený proti němu. Nebo to systém nestihne vyhodnotit protože tam byl fakt hned (určo nejel 50). Takže sice to tam je a řve když mám špinavé sklo u kamery, ale nevěřím mu ani na vteřinu. Za domem mám letiště, zkusím někdy postavit bariéru z krabic a natočit video, třeba to zabrzdí.

promin ale to co popisujes, nema s CTBA vubec nic spolecneho...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2015 , 9:47   Citovat  

SaKaL: prave tahle funkce by me zajimala nejvic, jestli Honda bere v potaz, kdyz ma clovek zapnuty blinkr a nebrani v bezpecnem predjizdeni. Jestli se tam da nastavit vzdalenost a citlivost, aby nedoslo k zadupnuti, kdyz se nekdo zaradi na dalnici tesne pred vas. Jestli se to da v hustem provozu rychle vypnout a tak ..

0
PříspěvekZaslal: 17.9.2015 , 13:56   Citovat  

MattiK napsal:
promin ale to co popisujes, nema s CTBA vubec nic spolecneho...

Tak nevím, City Brake systém má přeci zastavit pokud se blížím k překážce a reaguje do 30km/h a těch 5km/h kdy se aktivuje jsem už taky mohl mít. A to že překážka se může hýbat je jasný. Tak proč by neměl reagovat na mou situaci?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2015 , 14:33   Citovat  

Pajaa napsal:
Tak nevím, City Brake systém má přeci zastavit pokud se blížím k překážce a reaguje do 30km/h a těch 5km/h kdy se aktivuje jsem už taky mohl mít. A to že překážka se může hýbat je jasný. Tak proč by neměl reagovat na mou situaci?

to auto bylo pred tebou?

tudy odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2015 , 14:41   Citovat  

cport napsal:
SaKaL: prave tahle funkce by me zajimala nejvic, jestli Honda bere v potaz, kdyz ma clovek zapnuty blinkr a nebrani v bezpecnem predjizdeni. Jestli se tam da nastavit vzdalenost a citlivost, aby nedoslo k zadupnuti, kdyz se nekdo zaradi na dalnici tesne pred vas. Jestli se to da v hustem provozu rychle vypnout a tak ..

samozrejme ze kdyz mas zapnuty blinkr tak to nic nehlasi

0
PříspěvekZaslal: 17.9.2015 , 14:42   Citovat  

MattiK napsal:
to auto bylo pred tebou?

Mezi námi byl úhel asi 140-150° (střet by byl kufr na kufr), vím že tyto systémy nefungují v zatáčce ale tady bych už reakci očekával.

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2015 , 18:18   Citovat  

Pajaa napsal:
Mezi námi byl úhel asi 140-150° (střet by byl kufr na kufr), vím že tyto systémy nefungují v zatáčce ale tady bych už reakci očekával.

Tak já nevim, ale když to funguje do 30Km/h (evidentně to mají z důvodu že ve větší rychlost už to nedokáže vyhodnotit dobře) a on jel více jak 50, třeba 70 km/h a ty řekněme 10 km/h tak to je střetová rychlost 80 km/h přemýšlím správně? Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 17.9.2015 , 18:23   Citovat  

reznicek9 napsal:
Tak já nevim, ale když to funguje do 30Km/h (evidentně to mají z důvodu že ve větší rychlost už to nedokáže vyhodnotit dobře) a on jel více jak 50, třeba 70 km/h a ty řekněme 10 km/h tak to je střetová rychlost 80 km/h přemýšlím správně? Úsměv

To probůh néé. 100% je to myšleno tak, že CTBA funguje pokud jedu mezi 5-30km/h.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2015 , 18:45   Citovat  

Pajaa napsal:
To probůh néé. 100% je to myšleno tak, že CTBA funguje pokud jedu mezi 5-30km/h.

No právě a proč je tam to omezení? Vždyť by to mohli udělat i třeba do 50, ale vědí ze nad 30 už to není spolehlivé. Nevím tento systém jsem ještě neřešil, ale spis tak přemýšlím Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 17.9.2015 , 19:17   Citovat  

reznicek9 napsal:
No právě a proč je tam to omezení? Vždyť by to mohli udělat i třeba do 50, ale vědí ze nad 30 už to není spolehlivé. Nevím tento systém jsem ještě neřešil, ale spis tak přemýšlím Velmi šťastný

Tyto systémy jsou v plenkách. Ale musí tam být jinak auta nedostanou 5 hvězdiček. Třeba takové Volvo, na webu najdete spoustu videí kdy systém selhal a auto nabouralo či porazilo chodce. Přesto je veřejnost masírována že Vám auto samo zabrzdí - někdy.

xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2015 , 19:26   Citovat  

reznicek9 napsal:

spíš tak přemýšlím, že když jedeš 30km/h ujedeš skoro 8,5metrů za sekundu při 50km/h už skoro 14metrů za sekundu, nevím jak daleko a kolik by toho museli ty senzory/kamery vyhodnocovat... aby z toho nebylo víc falešnejch poplachů

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2015 , 20:32   Citovat  

xenon04 napsal:
spíš tak přemýšlím, že když jedeš 30km/h ujedeš skoro 8,5metrů za sekundu při 50km/h už skoro 14metrů za sekundu, nevím jak daleko a kolik by toho museli ty senzory/kamery vyhodnocovat... aby z toho nebylo víc falešnejch poplachů

No právě proto píšu ze už tam nebude zaručena spolehlivost. Velmi šťastný nejlepší bylo jak to volvu při prezentaci porazilo toho živého figuranta pořádnej výtlem

Obsah fóra Honda-club.cz   
ADAS1 prakticke zkusenosti
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina