Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
ej9 D14A4 volnobeh
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
kartrich je teď offline  kartrich
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2017 , 16:41   Citovat  

Zdravim Honda-club uzivatele,

Potreboval bych poradit ohledne me EJ9. Koupil jsem ji pred cca mesicem a zacal me zlobit volnobeh po zahrati motoru.

Prikladam video z youtube ktery sice neni moje ovsem muj problem je totozny s tim ve videu.

youtube.com/watch?v=ajkxGRt2Rxk

Po zahrati motoru a ujeti par km volnobeh spadne dolu (ne tak mo jako ve video) a se postupne zvedne na takovych cca600-700 rpm coz je asi stejne malo. Za studena ok. Motor ma najetych pouchych 50t km.

Projel jsem spoustu for kde jsem narazil na hodnekrat zminovane vzcisteni throttle body(skrtici klapka) nebo iacv ventil.

Bohuzel mam s opravou aut velice male ba zadne zkusenosti ovsem nedela mi problem nasledovat postup jak neco opravit, zkratka nejsem uplne negramotnej blb:).

Nema nekdo zkusenosti jak na cisteni klapky a ventilu u EJ9? Na internetu je plno navodu a postupu jak ventil vycisti u jinych verzi civicu avsak nikde jsem nenasel postup jak na EJ9. Je potreba vypustit chladici kapalinu a je potreba delat nejaky proces preuceni ECU na volnobe po vytazeni a vycisteni klapky a ventilu?

Diky moc

Tom
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2017 , 16:55   Citovat  

Odkud jsi, třeba máš v okolí někoho, kdo by ti to ukázal přímo na autě.
Ale jinak se řiď klidně podle instrukcí pro jiný model - klapka zůstává klapkou a ventil, ať už se jmenuje IACV nebo dřív EACV, je taky víceméně pořád stejnej.
Vodu vypouštět nemusíš, ecu přeučovat nemusíš.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kartrich je teď offline  kartrich
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2017 , 17:10   Citovat  

Bohuzel ziju v londyne takze po ruce nikoho nemam kdo by mi s tim pomohl. Kazdopadne diky za odpoved. Nevypada to jako raketova veda ale priznam se ze mam trosku respekt ze to poseru jeste vic nez to je:). Zkousel jsem uk forum ale zatim bez odpovedi.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2017 , 17:24   Citovat  

Za studena je to v pořádku, protože motor běží "na sytič", prostě na bohatou směs pro chladný motor.
Vyčistit klapku a IACV ventil určitě nezaškodí, pokud máš auto nově a dělalo to víceméně pořád, možná stačí jen seřídit volnoběh. Ale i tak bych to předtím vyčistil.
Neznám detailně tvůj motor, mám starší hondy, ale ono to bude stejný.
Kup si něco na čištění karburátorů (sání atd), sundej chobot od sání, otevři klapku dokořán, nacákej tam čistidlo, hadříkem čisti Úsměv
Zanesenej IACV ventil způsobuje spíš kolísání volnoběhu, to bych zkoušel až jako další krok.
Jeď se projet, uvidíš, co bude dělat volnoběh. Pokud bude nízkej, seřiď ho. Návod najdeš v manuálu.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
ej9 D14A4 volnobeh
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina