Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda Jazz 4g FL e:HEV (2023)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.8.2023 , 16:45   Citovat  

To skyline: 14 dní nazpátek jsem viděl červené CR-V 5G s béžovým interiérem, prostě nádhera. A modrých C10G (nebo C11G?, kdo to má rozeznat...) jich také pár jezdí. Takže ano, kdo si objedná, má. Za sebe nechápu složit zálohu a čekat třeba půl roku na auto. Euro vy..jebávky, ehm, vychytávky, jsou kapitola sama pro sebe, a když je Honda trochu přiohne podle sebe, je o skřípění zubů postaráno. Čtení značek, proč ne, ale pokud systém nerespektuje místní předpisy, tak mi svítí značka 70 km/h i po přejetí křižovatky. Ještě že CR-V nemá automatickou regulaci rychlosti.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
skyline je teď offline  skyline
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2023 , 8:26   Citovat  

piskot: ale jo, kdo si počká, ten se dočká. Realita je ale taková, že dost lidí, co znám, kupuje to, co je - a toho, co je, není moc. Takže mizerný výběr v konfigurátoru vypadá po příchodu na salon ještě dobře. Není to tak dávno, co na skladu bylo několik aut v různých výbavách a barvách. Dnes je to bída a "vybrat si ze skladovek", když na parkovišti stojí jedno auto, dostává poněkud jiný nádech.

Nemyslím, že by ta 70 měla po křižovatce zmizet, je to poslední přečtená značka a mizí buď když systém přečte další, nebo po nějakém časovém intervalu (předpokládám, že to máš v CR-V stejně jako v C10G). Problém je právě nové spojení této funkce s rychloměrem - přečte značku a při 65 km-h pípá, protože tachometr už ukazuje 71. Když nechci, aby to pípalo, přestane to číst značky. Na zabití. Tohle není "přiohnutí" Hondy, to je naopak snad ještě papežštější než papež.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Konrad je teď offline  Konrad
PříspěvekZaslal: 29.8.2023 , 9:35   Citovat  

K tomu čtení značek, pokud to neumí načíst značku obce a teda povolenou rychlost, tak je to k ničemu. Z toho důvodu mám obvykle přes CarPlay puštěný mapy od seznamu, kde mi svítí korektní rychlost. Např. v ES mají u značky obce současně i značku rychlosti možná právě kvůli jejímu načtení, nevím.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2023 , 20:51   Citovat  

skyline: Čtení značek by mělo být spárováno s navigací, takže pak není problém adaptovat silniční předpisy, že křižovatka ruší značky před ní. Konkrétně to rychlostní omezení. A tudíž není důvod nadále tu "sedmdesátku" zobrazovat.
Mám dojem že za louží to v autech fungovalo. Ovšem nejezdil jsem tam s Hondou, tak nevím, zda se to čtení značek chovalo stejně, jako tady u nás.
Pokud to vlastně automobilky nemají vychytané, čekají řidiče od chvíle, kdy začne platit EU nařízení o automatické regulaci rychlosti, horké chvíle...
   Návrat  
stani-stani je teď offline  stani-stani
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.8.2023 , 18:24   Citovat  

skyline napsal:
Není to tak dávno, co na skladu bylo několik aut v různých výbavách a barvách. Dnes je to bída a "vybrat si ze skladovek", když na parkovišti stojí jedno auto, dostává poněkud jiný nádech.

ha ha ha, přesně tak. Tady v Č.B. čekám, že místo aut budou prodávat teplou sekanou.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.9.2023 , 16:33   Citovat  

stani-stani napsal:
A další "vylepšení" je, že již není možnost světlého čalounění.

Malý dodatek, předevčírem jsem viděl "Ošklivku Bety" alias City, a měla světlý interiér...
   Návrat  
Konrad je teď offline  Konrad
PříspěvekZaslal: 20.9.2023 , 20:36   Citovat  

Tak jsem se zase pobavil, test Jazz vs i20. Jazz lepsi ve vsech meritelnych parametrech jako zrychleni, pruznost, hlucnost nebo spotreba (i20 o temer 50% vyssi) a pouze brzdna draha diky pneu delsi, no a na konci rovnost bodu. Ocividne nestranny test... Mrk

Jazz_vs_i20.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Jazz_vs_i20.jpg, 840.61 kB
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2023 , 6:23   Citovat  

Konrad: vnitřní hlučnost je vypíchnutá mimo tabulku jako jednoznačně lepší pro Jazz, ale o bod víc má i20, to je nějaká recese? Dtto sekce "eko", která je sice na poblití (tomu říkám "kvalita auta" to snad ne ), ale nějak nevím, jak může vyjít jako lepší mild hybrid vs. e:HEV. A nakonec ty brzdy - Jazz má o dost víc bodů než i20, což pokud má delší brzdnou dráhu je trochu úlet, ne?

Nebo jsem to nepochopil a body jsou trestné a naopak čím míň, tím líp?
   Návrat  
stani-stani je teď offline  stani-stani
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.8.2024 , 11:33   Citovat  

Nová Honda Jazz?...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda Jazz 4g FL e:HEV (2023)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích: