Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
jaký je to civic , generace, typ ?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
Phoenixxx je teď offline  Phoenixxx
PříspěvekZaslal: 26.9.2008 , 10:02   Citovat  

lidi řeknete mi někdo něco o tom autě?? mám ho a vím jen že to dobře jezdí moc dobře. vím jen že výrobce je anglie a že to má motor D16W4 a karoserii MB47 kuju za každou informaci

civic 1.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
civic 1.JPG, 786.51 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 26.9.2008 , 10:09   Citovat  

MB4 lepší hoši ale potřebuju informace
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.9.2008 , 10:16   Citovat  

tady najdeš technické údaje
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.9.2008 , 10:19   Citovat  

Phoenixxx napsal:
MB4 lepší hoši ale potřebuju informace

No jo,ale jaký? Úsměv
   Návrat  
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.9.2008 , 12:02   Citovat  

Mám přesně tento typ MB47 s motorem D16W4. Takže nějaký údaje, motor má výkon 92kW při 6600ot., dvě lambda sondy (kontrolní sonda za katalyzátorem), čidlo klepání a senzor kolísání otáček. Tento typ trpí na praskající svody, zatím každej kus co sem potkal měl prasklé svody, potom to má dost velkou spotřebu, klidně přes 9L. Převodovka má stejné převody jako verze s motorem 1,4, s nejkratším stálým převodem, od toho se odvíjí vyšší spotřeba na dálnici a vyšší hluk. Odstupňování převodů je dost zvláštní, velká díra mezi 1, 2 a 3, minimální rozdíl mezi 4 a 5. Při tachometrových 140kmh motor točí 4500 ot. Zrychlení na tachometrových 100kmh je lehce nad 10 vteřin, motor má sice působivý zátah nad 4500 ot. ale nejde do otáček tak lehce jako 1,4 nebo 1,5. Síly má dost, i na 5tku pocíťuju příjemné zrychlení, když na to šlápnu.
Spotřeba při běžné jízdě po okreskách do 110kmh je okolo 6,8L, dálnice do 140kmh 7,5L, nad 150kmh už spotřeba roste vysoko přes 8L, při cestovní rychlosti 160 kmh je spotřeba 8,8L. Město 8,5-10L podle stylu jízdy.

Auto se dost naklání v zatáčkách, protože má zkrutný stabilizátor jen vpředu a to dost tenký (stejný jako 1,4i), osobně jsem namontoval stabilizátor z 1,8 VTi. Brzdy mají ABS-EBD - elektronický rozdělovač brzdných sil, při brždění na doraz na suchém povrchu je to hodně poznat, zvenku auta je vidět že ABS pracuje na zadních kolech stejně dobře jako na předních. Další vychytávka jsou 260mm brzdové kotouče vzadu, narozdíl od 239mm u ostatních modelů, jsou stejné se zadními kotouči u Civicu 7. generace (brzdové destičky jsou pro změnu shodné s 1,8 VTi).

Při zkušební prohlídce se zaměř na převodovku, jestli řadí lehce a rychle i ve vysokých otáčkách, protože tyto auta na ni hodně trpí a po 150 tkm už bývají synchrony v horším stavu. Je tam totiž značně předimenzovaná spojka, lamela je o dobrou polovinu těžší než u starších 1,6ESi, spojka nevypíná tak dobře což dává převodovce zabrat. Jestli budeš mít možnost, sundej plechový kryt výfukových svodů a zkontroluj jestli nejsou svody prasklé, většinou bývá prasklina hned na první větvi zleva. Když tam bude, chtěj slevu. Známému po demontáži svodů celá první větev odpadla.
Osobně bych sundal i ventilové víko a kouknul na stav vačky, jestli na nich nejsou rýhy, to je další choulostivá věc u tohoto motoru, jestli někdo zanedbával výměny oleje a seřizování ventilů, může být vačka přidřená, přecejen pokud se s tím jezdí svižně tak je tam 5000 otáček prakticky trvale. Motor s přidřenou vačkou bych nebral, oprava vyjde dost draho, nová vahadla jsou dražší než na motory DOHC VTEC, ze starších SOHC VTEC motorů nepasuje ani vačka ani vahadla, hlava je také jiná.
No a pak se koukni v interiéru na stav čalounění, ke konci výroby to angličani už dost odrbávali, mně se samovolně odlepuje čalounění ve dveřních výplních. Taky zkontroluj jestli do auta nezatéká, v kufru pod kobercem v rozích (sáhnout až pod pevné boční koberce jakoby až do blatníku) a pak na místě spolujezdce promáčknout silou koberec jestli není vlhký. Mně zatékalo tam i tam, vzadu následek špatně opraveného ťukance (nesedělo těsnění kufru) a vepředu výrobní vada, spoje na karoserii jsou od výroby zamazané dost ledabyle. Stejně tak ošetření podvozku je od výroby odfláknuté, jsou místa kde nástřik skoro chybí, takže po 8 letech už to může být zespodu rozkvetlé.

Jinak bys k tomu měl dostat originální 14" hliníková kola, protože auto je mělo v základu. Jsou značky Speedline a jsou kovaná, takže něco vydrží.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.9.2008 , 12:48   Citovat  

to auto trochu nechápu jezdi to super ale furt mi tam svítí kontrolka motoru a emisi nebo co sem tam nalil sheel¨wepower racink a to se mu možná nelíbí asiii
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.9.2008 , 14:09   Citovat  

Aha tak ty to auto už máš..
no že ti svítí kontrolka motoru to určitě benzínem V-Power nebude. Má to řídící jednotku s hodně pokročilou on-board diagnostikou, kontrolní lambda sondu, CKF senzor, takže to zjistí prakticky cokoliv, vynechání jedinýho zápalu nebo selhání vstřiku, voda v benzínu.., vadný katalyzátor.. to všechno může být příčina svícení kontrolky motoru. Stáhni si manuál k Civicu Aerodeck a doplněk 62s1e21.pdf - ten obsahuje motor D16W4. Podle manuálu závadu snadno zjistíš, např. zkratováním servisní propojky a vyblikáním kódů závad kontrolkou motoru. Jak se to dělá tady nebudu popisovat, už se to probíralo mockrát. Krom toho v manuálu je to všechno napsané.
Pokud ti svítí kontrolka motoru tak ti asi taky nespíná VTEC, takže jsi ještě nepoznal jak to jezdí nad 5200 otáček... Mrk.
Jakou máš spotřebu?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.9.2008 , 19:32   Citovat  

prosím a nevíš kde si to můžu stáhnout?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 27.9.2008 , 11:19   Citovat  

Lidi potřeboval bych někoho kdo má h6g a rozumí tomu bo se mi asi něco pokazilo v motoru bo mi tam začlo něco klepat a chtěl bych se s někým sejít přímo tak se prosím ozvěte a pak se kdyžta domluvíme
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 9:19   Citovat  

No a odkud jsi?
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 10:03   Citovat  

Phoenixxx napsal:
Lidi potřeboval bych někoho kdo má h6g a rozumí tomu bo se mi asi něco pokazilo v motoru bo mi tam začlo něco klepat a chtěl bych se s někým sejít přímo tak se prosím ozvěte a pak se kdyžta domluvíme

odkaz na manuály je na hlavní straně webu vlevo v navigaci odkaz

můžeš zkusit Zjištění závady - vyblikání chybového kódu a pak se podívej do Seznam chybových kódů ECU. Pak udělej Reset ECU motoru. Všechny tyhle odkazy najdeš ve FAQ na začátku každé technické sekce.
Jelikož ale ti motor už klepe tak to bude něco vážnějšího a jestli tomu moc nerozumíš tak to radši dej někomu kdo se v tom vyzná...
a napiš odkud jsi.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.11.2008 , 2:08   Citovat  

Jsem z ovy hrabůvky
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
jaký je to civic , generace, typ ?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích: