Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Posilovač řízení
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Mardoc je teď offline  Mardoc
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2009 , 22:24  Naposledy upravil Mardoc dne 21.1.2009 , 23:20, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zdravím tak mám zase menši prosbičku, mam C5G Hatch s posilovačem, ale příjde mi, že i přesto že tam je posilovač tak je otáčení volantem těžký, jde z tuha a vůbec se nevrací, je pravda že tam je uz malo oleje neco málo pres LOWER, ale ještě pořád mi to přijde jako přijatelný. Jednou mi příjde, že jde volant uplně sám někdy zase že je uplně těžkej, nevíte kde by mohl být problém?? to mi hlava nebere Popripade jak vymenit olej, ve faqu jsem to nenasel. Nebo jestli muzu dolejt, nebo i popripade jestli by nemohl bejt zakopanej pes jinde. Díky všem za rady
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2009 , 23:17   Citovat  

Nikdo neví?? Bueee

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 1:10   Citovat  

Tak uz vim tak mi prosim aspon poradte jakou kapalinu tam ma nalejt, nekde jsem se docetl Dexron III, popripade jak se da vymenit?? moc prosím Úsměv

Raven je teď offline  Raven
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 1:21   Citovat  

Čau do serva bych nalil jedině olej s označením ATF 3, má červenou barvu a je to olej do automatických převodovek. je to dobrý Honda

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 1:25   Citovat  

viz tudy odkaz

tam rovnou uvidis co se muze stat kdyz nelejes neco spatne.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 1:30   Citovat  

Spásy Úsměv Uz jsem myslel ze nikdo neda vedet Úsměv no a nevite jak se ta puvodni da dat pryc?? CO jsem to zkoumal tak zadnej odtykaci kanalek tam není :-/ ani nic cim by se to dalo odtect :-/ nebo jsem treba jen spatne koukal?

tudy odkaz takze toto, nebo toto tudy odkaz by bylo idealni? KDyz uz se ptat tak poradne a kdyz uz tam lejt olej tak poradnej Velmi šťastný

Raven je teď offline  Raven
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 2:00   Citovat  

Mardoc napsal:
Spásy Úsměv Uz jsem myslel ze nikdo neda vedet Úsměv no a nevite jak se ta puvodni da dat pryc?? CO jsem to zkoumal tak zadnej odtykaci kanalek tam není :-/ ani nic cim by se to dalo odtect :-/ nebo jsem treba jen spatne koukal?

tudy odkaz takze toto, nebo toto tudy odkaz by bylo idealni? KDyz uz se ptat tak poradne a kdyz uz tam lejt olej tak poradnej Velmi šťastný

výměna?? no řekl bych podrž si jednou rukou tu hadici zlomenou tak aby ní nešel olej, druhou rukou sundej ten konec hadice co jde do té pumpy možná trocha

oleje ukápne. pak vydělej tu nádobku a vylej. Úsměv je to dobrý Honda

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 9:57   Citovat  

Mardoc napsal:
Tak uz vim tak mi prosim aspon poradte jakou kapalinu tam ma nalejt, nekde jsem se docetl Dexron III, popripade jak se da vymenit?? moc prosím Úsměv

za prvé - do serva bych něco jiného, jak origo olej Honda pro posilovač řízení NEDÁVAL. Většinu problémů se servem má na svědomí nevhodný (v tomto případě jakýkoliv neoriginální) olej.
za druhé - k té výměně: já to dělal tak, že vytáhneš (nějak) olej z nádržky, odpojíš od ní boční hadici, dáš ji do sklenice, a při nastartovaném motoru otáčíš volantem od max. vlevo do max. vpravo (je lepší předek trochu zvednout - dostat kola do vzduchu), dokud ten olej teče ven. Pak připojíš hadici, naliješ nový olej Honda a opět při běžícím motoru a otáčkách kolem 2000 otáčíš volantem z leva do prava - abys to odvzdušnil (bacha, může to stříkat, a je lepší to dělat ve dvou). Ten olej je možno koupit buď tady tudy odkaz (i když momentálně není), a nebo přímo u Hondy, kde stojí 1litr (kupodivu jen Velmi šťastný ) něco kolem 400,- A ten litr by měl stačit.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 10:52   Citovat  

JARYN napsal:
za prvé - do serva bych něco jiného, jak origo olej Honda pro posilovač řízení NEDÁVAL. Většinu problémů se servem má na svědomí nevhodný (v tomto případě jakýkoliv neoriginální) olej.
za druhé - k té výměně: já to dělal tak, že vytáhneš (nějak) olej z nádržky, odpojíš od ní boční hadici, dáš ji do sklenice, a při nastartovaném motoru otáčíš volantem od max. vlevo do max. vpravo (je lepší předek trochu zvednout - dostat kola do vzduchu), dokud ten olej teče ven. Pak připojíš hadici, naliješ nový olej Honda a opět při běžícím motoru a otáčkách kolem 2000 otáčíš volantem z leva do prava - abys to odvzdušnil (bacha, může to stříkat, a je lepší to dělat ve dvou). Ten olej je možno koupit buď tady tudy odkaz (i když momentálně není), a nebo přímo u Hondy, kde stojí 1litr (kupodivu jen Velmi šťastný ) něco kolem 400,- A ten litr by měl stačit.

za prve neni nutne kupovat origo olej. Vzdycky jsem pouzival bud VAT ATF3 nebo REPSOL ATF3. Za druhe postup vymeny je popsany dobre, jen bych doporucil to delat bez nastartovaneho motoru aby se neposkodila pumpa ktera po chvilce pobezi na prazdno.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 14:43   Citovat  

Takze neska jsem se byl koukat na nadobku se servo kapalinou a byla znacne jiste cervena tudiz jsem usoudil ze tam nekdo prede mnou nalil ATFko a tak jsem ji dolil, jsem zvedavej jestli to udela nejakej humbuk, za tyden napisu Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 14:45   Citovat  

Mardoc napsal:
Takze neska jsem se byl koukat na nadobku se servo kapalinou a byla znacne jiste cervena tudiz jsem usoudil ze tam nekdo prede mnou nalil ATFko a tak jsem ji dolil, jsem zvedavej jestli to udela nejakej humbuk, za tyden napisu Velmi šťastný

s nejvetsi pravdepodobnosti bude vse v pohode. origo H olej do serva je taky cerveny.

Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 14:54   Citovat  

Jen pro Tvůj klid duše... taky už přes rok jezdím s VAT ATF3 a bez problémů.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 22:00   Citovat  

Oki tak vam díky za rady klucí Úsměv je to dobrý

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 22:39   Citovat  

JARYN napsal:
za prvé - do serva bych něco jiného, jak origo olej Honda pro posilovač řízení NEDÁVAL. Většinu problémů se servem má na svědomí nevhodný (v tomto případě 91jakýkoliv neoriginální) olej.
potřebuji poradit...kde bych sehnal originální bezoolovnmaty benzín s oktanovím císlem 91...taky bych potřeboval originální motoroví oil 10w40 do převodovky cca aby byl slozením podobny oilum originálním z let 1991.A kdyby náhodou jsi potkal originální garfitovou vazelínu do kloubů,ale zadné překupování od jiného výrobce...nejlépe z rafinérie od Hondy.A nechtěl bych uškodit ani čerpadýlkům v ostřikovačích,tak kdybys náhodou něco nezahlídl od hondy,ale sesheron neberu,jestě mne napadá mají v japonsku ruzoví nebo modrý frydex? pojďme staneme se zdruzením honda-jude a co nebude kosher tak nebrat....kdo si dá šoulet?

přátele sry ,ale nekdy tohle košérování je i na mne moc

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 22:43   Citovat  

ninja napsal:
s nejvetsi pravdepodobnosti bude vse v pohode. origo H olej do serva je taky cerveny.

Sorry, ale není Velmi šťastný

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 23:44   Citovat  

mě se líbí jak všichni šetří na těch správnejch místech pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 0:09   Citovat  

Rom. napsal:
Sorry, ale není Velmi šťastný

Tak napis jakou barvu ma, ja zatim v hondach potkal jen cervenou nebo neco blizici se cervene. Se stydím je pravda ze ve vetsine pripadu byl olej rozaknutej po nejake bouracce ale jeste rano bych se i vsadil o cervenou.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 0:20   Citovat  

já bych se vam podíval ale sem barvoslepej, takže nic
jinak mam ještě zbytek v garáži origo náplně, tolik nestojí a mam klid v duši

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 0:28   Citovat  

posero napsal:
mě se líbí jak všichni šetří na těch správnejch místech pořádnej výtlem

Proč zrovna šetření? Když se mi tenkrat pod***lo servo a vytekl mi olej, tak jsem to potřeboval dát nutně do kupy a ne všude se prodava origo olej. Šel jsem do prodejny, řekl jsem co shanim, typ auta a prodavač hned věděl... VAT... Až pak časem jsem narazil na forum, tak jsem se tak koukal a zjistil jsem, že prodavač nekecal. To je to samé co s olejem do převodovky. Taky se tu najde hafo lidí, kteří si stojí jedině za origo olejem Honda, páč se to s něčím jiným asi hned oddělá. A ejhle, i v manuálu je pro ty starý herky psanej 10W40. Já osobně to neberu jako záměrné šetření, ale holt tady u nás se zfleku origo věci neseženou a já jezdit potřebuju. A pokud tam jde bez problémů i něco jiného, je to psané dokonce v manuálu, lidé s tím jezdí roky, výsledný efekt stejný, tak proč ne?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 0:32   Citovat  

Klasounek napsal:
Proč zrovna šetření? Když se mi tenkrat pod***lo servo a vytekl mi olej, tak jsem to potřeboval dát nutně do kupy a ne všude se prodava origo olej. Šel jsem do prodejny, řekl jsem co shanim, typ auta a prodavač hned věděl... VAT... Až pak časem jsem narazil na forum, tak jsem se tak koukal a zjistil jsem, že prodavač nekecal. To je to samé co s olejem do převodovky. Taky se tu najde hafo lidí, kteří si stojí jedině za origo olejem Honda, páč se to s něčím jiným asi hned oddělá. A ejhle, i v manuálu je pro ty starý herky psanej 10W40. Já osobně to neberu jako záměrné šetření, ale holt tady u nás se zfleku origo věci neseženou a já jezdit potřebuju. A pokud tam jde bez problémů i něco jiného, je to psané dokonce v manuálu, lidé s tím jezdí roky, výsledný efekt stejný, tak proč ne?
ok jak myslíš, já myslim že je celkem rozdíl i v tom převodovym oilu zkusil jsem i motorák a nebylo to onokdyž to neni šetření tak co to je? proč nekoupit to co tam patří?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 0:38   Citovat  

Dle mého manuálu tam třeba ten 10W40 patří Úsměv A proč nekoupim origo? Protože nemám kde a když jsem to zrovna potřeboval, tak jsem měl auto kaput a nebudu si shánět jiné, jen proto, abych jel 100 km pro origo náplně, když mám potvrzeno, že mraky lidí s těmito staršími auty jezdí absolutně bez problémů na tyto alternativy. O to mi jde a ne abych záměrně škudlil.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 2:03   Citovat  

jo a kazdej ridic hondy musí jíst jedine origo rýží ,sushi,tuňáka....zapíjet to saké....tak prestante jíst brambory knedlíky a testoviny ...na pivo rovnou zapomente,a kdyz uz tak jedine asahi pořádnej výtlem

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 7:46   Citovat  

PAKO napsal:
jo a kazdej ridic hondy musí jíst jedine origo rýží ,sushi,tuňáka....zapíjet to saké....tak prestante jíst brambory knedlíky a testoviny ...na pivo rovnou zapomente,a kdyz uz tak jedine asahi pořádnej výtlem

pořádnej výtlem pořádnej výtlem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 10:26   Citovat  

Klasounek napsal:
Dle mého manuálu tam třeba ten 10W40 patří Úsměv A proč nekoupim origo? Protože nemám kde a když jsem to zrovna potřeboval, tak jsem měl auto kaput a nebudu si shánět jiné, jen proto, abych jel 100 km pro origo náplně, když mám potvrzeno, že mraky lidí s těmito staršími auty jezdí absolutně bez problémů na tyto alternativy. O to mi jde a ne abych záměrně škudlil.

jo jako nouzovka na chvíli proč ne, taky sem to tak provedl, ale časem všechno vyměněno Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 11:25   Citovat  

posero napsal:
jo jako nouzovka na chvíli proč ne, taky sem to tak provedl, ale časem všechno vyměněno Mrk

...zapomněl jsi dodat "pouze pro dobrý pocit"... Velmi šťastný

Hele, už to nebudem řešit, auto mi na to frčí, bez problémů jsem teď v zimě startoval a kroutil volantem při -23, takže jsem zatím spokojen. Až se mi něco pokaká, tak si řeknu, jóó, Posero měl tenkrát asi pravdu Úsměv A ještě druhá věc, mít káru o něco víc mladší, modernější, tak tam asi taky loupnu origo náplně, ale teď v mém případě, když to "doporučujou" i ostatní, tak je mi to celkem fuk Úsměv

Howgh svatoušek

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 12:03   Citovat  

ninja napsal:
Tak napis jakou barvu ma, ja zatim v hondach potkal jen cervenou nebo neco blizici se cervene. Se stydím je pravda ze ve vetsine pripadu byl olej rozaknutej po nejake bouracce ale jeste rano bych se i vsadil o cervenou.

Z origo láhve teče takový ... klasicky světle medový, barvou hodně podobný MTF

Obsah fóra Honda-club.cz   
Posilovač řízení
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina