Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nekonecne tema startovani
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
New_man je teď offline  New_man
0
PříspěvekZaslal: 3.5.2009 , 23:13   Citovat  

Zdravim Hondare..
Mel bych dotaz ohledne startovani zahrate hondy.. Nejak me posledni dobou zlobi.. Kdyz prijdu rano, auto chytne na prvni zaskyt. Dojedu do prace cca 40 km dam si kafe atd 20min prijdu k autu a uz jej nenastartuju bez pridani plynu

jde o anglana 5D D16Y2

Nehlasi mi to zadne chybove kody, motor se jen tak 2-3 prevali a chcipne..
Svicky jsem menil, rozdelovac vycistil, cidlo teploty zmeril podle manualu a vsechno se zda byt ok.. Auto kdyz jede tak neni problem zadne cukani skytani ci podobne veci.. jen ty starty

Momentalne mam v planu overit predstih.. Pak uz me nic nepada a byl bych stastny za jakoukoliv radu

Diky predem...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 3:57   Citovat  

zkus napred PROLETOVAT HLAVNI RELE

0
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 8:31   Citovat  

Proletovano 1 start opet trosku zakolisal... pres den vyzkousim a dam vedet..

Rikal mi o tom Minor, ale pry to delali jen starsi kusy.. U anglana se s tim nesetkal... Tak treba budu prvni..

0
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 17:56   Citovat  

Tak problem stale pretrvava.. Rele to nebylo.. To nikdo neporadi? Co kde jeste testnout?

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2009 , 21:11   Citovat  

Takze kdyz tomu pri startu pomuzes plynem,tak to jde?Ze by to melo nejakou souvislost?Holt je tezky s timhle poradit...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2009 , 22:05   Citovat  

JJ melo to souvislost snad teda.. Dneska jsem rozdelal sani a vyfoukal poradne potenciometr co je na klapce.. Od te doby to zatim slape jak ma.. Zadne chcipani pokazde nastartuju na zaskyt.. Asi to z nejakeho duvodu nechytalo kontakt.. A cidlo davalo divne hodnoty ecu.. Ted jede jak ma.. Dam tomu jeste par dni a napisu jak jsem dopadl..

Nesnasim vlakna kde ctu 2 stranky a pak uz nic... Clovek proste nenapise co nakonec pomohlo..

tak at to jezdi VTEC je to dobrý

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2009 , 23:06   Citovat  

Byt to tim muze,neco takovyho jsem mel na mysli,akorat je zvlastni,ze pri jizde se to neprojevilo,alespon jsem si nevsiml zminky o spatnym volnobehu.Napis pak,minimalne me to taky zajima Úsměv

skardaruda je teď offline  skardaruda
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2009 , 8:26   Citovat  

Ahoj Hondaři,
jelikož jsem si pročetl Vaše rady a porady na toto téma,tak už v tom mám menší hokej a rád bych se dozvěděl kde má palivové relé Honda civic sedan 1.5. Lsi D15B2 r.v.-92-95.Pravděpodobně mám tuto chybu,ale teprve v začátcích,ale už jsem si prožil trapčení u benzinky,obchodu atd.Začalo mi to loni v létě a letos už se mi to stalo asi 4x.Díky Všem za radu a za doporučení na nějakého šikulu z Prahy.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2009 , 8:29   Citovat  

skardaruda napsal:
Ahoj Hondaři,
jelikož jsem si pročetl Vaše rady a porady na toto téma,tak už v tom mám menší hokej a rád bych se dozvěděl kde má palivové relé Honda civic sedan 1.5. Lsi D15B2 r.v.-92-95.Pravděpodobně mám tuto chybu,ale teprve v začátcích,ale už jsem si prožil trapčení u benzinky,obchodu atd.Začalo mi to loni v létě a letos už se mi to stalo asi 4x.Díky Všem za radu a za doporučení na nějakého šikulu z Prahy.

Z Prahy PK Motorsport (článek) nebo Ninja... Zbytek dotazu bohužel já teoretik nevím... Se stydím

skardaruda je teď offline  skardaruda
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2009 , 7:42   Citovat  

Ahoj všichni Hondaři,měl jsem stejný problém s teplými starty a trochu si postěžoval na toto téma.Dá se říci,že se okamžitě ohlásil Minor,který mi nabídl okamžitou pomoc.Pozval mě,proletoval hlavní relé a závada byla odstraněna.Chudák to dělal venku a v dešti.Tímto bych mu chtěl veřejně poděkovat hlavně za ochotu s jakou přistupoval k člověku,kterého vůbec neznal.Minore DÍKY přátele a na srazu dáme pivko,které jsme si slíbili Honda
Ještě bych rád pozdravil Ninju,který mi byl doporučen a který se nabídl k odstranění závady.Taky díky.
Je vidět,že okolo dobré značky Honda se pohybují lidičky,kteří se v dnešní uspěchané době špatně hledají.

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2009 , 8:00   Citovat  

Poděkování těší a to, že ti auto jezdí, pochopitelně taky:)

0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 11:10   Citovat  

Tak teda pisu jak jsem rek. Me pomohlo vycisteni potenciometru u klapky..

Honda

ka8ooi je teď offline  ka8ooi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2009 , 14:57   Citovat  

Dneska jsem za hodně teplého motoru nemohl nastartovat v praze. Počkal jsem s otevřenou haubnou cca 30 minut a napodruhé chytlo. Startér netočil, kromě rozsvícených kontrolek vůbec nic. Hned mě napadlo palivové relé, tak jsem byl celou tu půlhodinku v klidu, ale co to tu tak čtu, tak většině alespoň startér točí.
Myslíte, že i v mém případě jest to relé? Podotýkám, že to bylo po opravdu solidní zácpě a pak jsem potřeboval po 20 minutách stání nastartovat a nic, fakticky ani škyt.
Díky Mrk

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2009 , 15:03   Citovat  

mam podobný problém, včera mi to udělalo poprve normalně sem nastartoval přijel do města zaparkoval šel nakoupit vracim se sednu zapnu klíček necham zhasnout kontrolky a nic čerpadlo natlačí benzín cvakne a starter točí ale nechytne, opakoval sem to asi 6x a pak to chytlo na první otočení motoru. prosim o radu.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2009 , 15:13   Citovat  

Skus proletovat to relé, ne? Tobě ale startér točil. Mě ani to ne. Palivo se taky natahlo.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2009 , 17:53   Citovat  

Cooo???

určin je teď offline  určin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2009 , 21:47   Citovat  

k800i: tuto mi delalo taky. Nasel jsem tam startovaci rele, ktere jsem take proletoval a je po problemu. Je i slyset, kdyz otocis klickem, tak cvakne a kdyz necvakne, neroztoci se starter. Mam C.6G a rele bylo u pojistkove skrine u ridice.

jinak vsem, co nemohou nastartovat a hlavni rele kontrolovali: Poradne prekontrolujte vsechny kontakty jak v rozdelovaci, tak i svazek kabelu vedouci k hlavnimu rele. Ja onen "studeny spoj" nasel az po nekolika dlouhych tydnech a byla to kostra ( nevim ceho ) v motorovem prostoru na prevodovce vedle snimace rychlosti! Byly tam ukostrene dva kabely na sobe a byly dost orezle. Po vycisteni a obnoveni zacalo auto fungovat jak melo ( do dalsich a dalsich kyksu ) Úsměv

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2009 , 22:36   Citovat  

ka8ooi napsal:
Dneska jsem za hodně teplého motoru nemohl nastartovat v praze. Počkal jsem s otevřenou haubnou cca 30 minut a napodruhé chytlo. Startér netočil, kromě rozsvícených kontrolek vůbec nic. Hned mě napadlo palivové relé, tak jsem byl celou tu půlhodinku v klidu, ale co to tu tak čtu, tak většině alespoň startér točí.
Myslíte, že i v mém případě jest to relé? Podotýkám, že to bylo po opravdu solidní zácpě a pak jsem potřeboval po 20 minutách stání nastartovat a nic, fakticky ani škyt.
Díky Mrk

V tvém případě bych tipoval jinou "banální" věc, a to je špatný kontakt ve spínací skříňce. Měl jsem tohle a pak i to špatné relé. Smrtelná kambinace Úsměv
Mimochodem, všechno to začalo špatným ukostřením, které způsobilo průtok velkých proudů přes spínačku, tam se opálily kontakty, což způsobilo průchod velkých proudů přes hlavní relé, kde se natavily nějaké kontakty. Postupovalo to plíživě 1/2 roku, až se s tím nakonec nedalo jezdit. No hunus.

Test spínačky je jednoduchý, stačí měřit napětí na drátech. Pokud je v pořádku, tak postupovat dále ke startéru (kabely, relé, ...)

loone je teď offline  loone
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2010 , 20:54   Citovat  

zdravim lidičky:-) mam takovy menši problem s moji hondou accord 97rv.,2.0i LS.....asi před 2měsici mi začalo blbnout startovani a to tim že to dlouho točilo než to nastartovalo....prvni jen občas pak pravidelně..a bylo jedno jestli to bylo za studena nebo ne pote se to docela zhoršovalo a točeni se prodlužuje.....posledni tyden občas točim točim a nic chytne až tak na podruhe nebo na potřeti(ale hned na drc) a je jedno jestli za tepla nebo za studena....ale až chytne tak je to prostě jako by zmrtvych vstani....pomalu stoupaji otačky ale jak se dostanou na svou hodnotu už je vše uplně v pohodě....zkoušel jsem vyměnit paliv. filtr,svičky, kabely,vyčistil klapku a žedne zlepšeni.....jinak krom tech startu auto začalo docela cukat když sešlapnu a Honda pustim plyn v otačkach mezi 2000-2500....cca 3x škubne a pak zase jako by nic....nenašly by se tu nějake rady na co kouknout protože už jsme z toho docela nemocny:-( diky všem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 8:46   Citovat  

loone napsal:
zdravim lidičky:-) mam takovy menši problem s moji hondou accord 97rv.,2.0i LS.....asi před 2měsici mi začalo blbnout startovani a to tim že to dlouho točilo než to nastartovalo....prvni jen občas pak pravidelně..a bylo jedno jestli to bylo za studena nebo ne pote se to docela zhoršovalo a točeni se prodlužuje.....posledni tyden občas točim točim a nic chytne až tak na podruhe nebo na potřeti(ale hned na drc) a je jedno jestli za tepla nebo za studena....ale až chytne tak je to prostě jako by zmrtvych vstani....pomalu stoupaji otačky ale jak se dostanou na svou hodnotu už je vše uplně v pohodě....zkoušel jsem vyměnit paliv. filtr,svičky, kabely,vyčistil klapku a žedne zlepšeni.....jinak krom tech startu auto začalo docela cukat když sešlapnu a Honda pustim plyn v otačkach mezi 2000-2500....cca 3x škubne a pak zase jako by nic....nenašly by se tu nějake rady na co kouknout protože už jsme z toho docela nemocny:-( diky všem

IACV (resp. EACV) ventil, který řídí množství vzduchu. Odšroubovat od tělesa sání a vyčistit.
Těch ventilů je tam víc, ale tenhle je důležitý jak při startu tak při běhu. Pak by měl být ještě ventil těsně před klapkou, ale ten bych řešil až potom.
Co máš za vzduchový filtr ?

0
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 14:28   Citovat  

no koupil jsem si sportovni hřibek.....ale ten tam mam už skoro rok takže tomu bych to za vinu nedaval..nebo je to možne?? Tak to koukám! jinak kouknu na to co jsi psal a dam vědět poud to pomuže nebo pokud ne...at maji kdyžtak ostatni se stejnym problemem info:-)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 17:53   Citovat  

loone napsal:
no koupil jsem si sportovni hřibek.....ale ten tam mam už skoro rok takže tomu bych to za vinu nedaval..nebo je to možne?? Tak to koukám! jinak kouknu na to co jsi psal a dam vědět poud to pomuže nebo pokud ne...at maji kdyžtak ostatni se stejnym problemem info:-)

Se sportovním "hříbkem" je problém ten, že když se nenaimpregnuje, tak propouští prach, a když se to s impregnací přežene, tak ten IMPREGNAČNÍ olej jde do sání. V obou případech jsou výsledkem zanešené "dýchací" cesty, počínaje klapkou, konče různými vzduchovými ventily.

0
PříspěvekZaslal: 11.6.2010 , 16:31   Citovat  

takže dnes sem pročistil rozdělovač trochu sem očistil kontakty a změna žadna:-( jinak s tou klapkou prosimtě nějaky plan nebo něco kde je asi nemaš že???ja tam vim o te hlavni co se otevira když přidam plyn ale ta je čista....tu sme čistil jak jsme psal:-(

0
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 21:54   Citovat  

nema někdo nějake dalši rady????asi to bude na vyměnu celeho toho vzduchoveho systemu koukam:-( mam ještě jeden ale nerad bych do toho štoural....pls rady at nemusim dělat hned takovy drasticky zakrok

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2010 , 8:55   Citovat  

loone napsal:
nema někdo nějake dalši rady????asi to bude na vyměnu celeho toho vzduchoveho systemu koukam:-( mam ještě jeden ale nerad bych do toho štoural....pls rady at nemusim dělat hned takovy drasticky zakrok

Proč nevyčistíš ten IACV ventil ?

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2010 , 9:52   Citovat  

Riccardo napsal:
Se sportovním "hříbkem" je problém ten, že když se nenaimpregnuje, tak propouští prach, a když se to s impregnací přežene, tak ten IMPREGNAČNÍ olej jde do sání. V obou případech jsou výsledkem zanešené "dýchací" cesty, počínaje klapkou, konče různými vzduchovými ventily.

Ano, tento problém je všeobecně se všemi "hříbky". Prostě na ně jde veškerý bordel a prach na přímo a když je pak ten filtr ne úplně kvalitní, tak nějaký prach propustí a pak se zanáší sací systém.
On ten labyrint rezonátoru sání není dobrý jenom na lepší krouťák....

V tomhle případě taky doporučím, rozebrat a kompletně vyčistit celé sací potrubí se všemi ventily.
A pak používat kvalitní vzduchový filtr. Mrk

0
PříspěvekZaslal: 14.6.2010 , 21:40   Citovat  

takže rovnou mužu rozdělat tu druhou soustavu a pak jen vyměnit:-( n o nepotěšil jsi měÚsměv ale na vyběr taky neni.....dam echo po jak to vypada.....jinak na vyblikani chyby potřebuju nějaky přistroj??neb se to da vyskratovat třeba dratkem jak jsem to pochopil????a pak jen koukat na blikani???

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2010 , 23:02   Citovat  

loone napsal:
takže rovnou mužu rozdělat tu druhou soustavu a pak jen vyměnit:-( n o nepotěšil jsi měÚsměv ale na vyběr taky neni.....dam echo po jak to vypada.....jinak na vyblikani chyby potřebuju nějaky přistroj??neb se to da vyskratovat třeba dratkem jak jsem to pochopil????a pak jen koukat na blikani???

Ano, stačí propojit kontakty servisního konektoru třeba kouskem drátku, pak otočit klíčkem v zapalování až se rozsvítí kontrolky a koukat na oranžovou kontrolku motoru.

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2010 , 23:31   Citovat  

loone napsal:

vyblikani chyby viz FAQ:
tudy odkaz
tudy odkaz

0
PříspěvekZaslal: 16.6.2010 , 18:28   Citovat  

gear napsal:
vyblikani chyby viz FAQ:
tudy odkaz
tudy odkaz

ok no tka sem to zkoušel konečně.....vše podle navodu a zjistil jsem jen to že mi ta kontrolka co ma blikat pouze sviti......ale parkrat mi bliklo srs ktere mam kvuli nedavnemu odpojovani a vyměně volantu v chybě takže furt sviti.....ale bliklo jen jednou dlouze jednou kratce...ale chyba 11 nikde neni takže tomu bych nevěnoval pozornost.....takže co s tim že mi to neblika??ale jen sviti

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nekonecne tema startovani
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina