Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Prelude 4G, 2.3i DOHC - Klesá výkon při zahřátém motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 1:55   Citovat  

Zdar ! Čím to, že mi klesá výkon - a to znatelně, když je motor hodně zahřátý. Nejhorší je to za horkého počasí, když točím do omezovače.
Pak někdy pomůže, když jezdí tak 10-15 minut v klidu a je to lepší. Nebo jedině nechat vychladnout motor.
Bylo to i horší, ale prý jsem neměl prakticky žádné vůle na ventilech. Po seštelovánjí je to lepší, ale pořád nic moc.
Zkusil jsem si akorát odkontrolovat sání, to je OK. (Rezonátor + IAB).
Výfukem prý to být nemůže, ale mně se zdá, jakoby při tom poklesu výkonu měl takový jiný zvuk, i když není hlučný.
Chybu ECU žádnou nemám.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 1:59   Citovat  

Napdalo mně, že by to mohly být vstřiky. Ono to na volnoběhu tak nějak cvrliká. Sice mi každý tvrdí, že to je normální, ale nevím. Když jsem je chtěl proměřit, tak jsem nebyl schopen sundat z nich konektory. Nerad bych něco urval ...
Mají nalítáno minimálně 220 tis. a třeba už jim teplo nesvědčí ... ?

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 7:25   Citovat  

co chlazení a co přidírání motoru? kolik km toho má motor za sebou a jak je o něj staráno?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 9:50   Citovat  

PAKO napsal:
co chlazení a co přidírání motoru? kolik km toho má motor za sebou a jak je o něj staráno?

Chladič jsem nedávno dával nový, jelikož byl prasklý. Možná že budu muset dát i víčko, protože občas jsou kolem něj cákance.

Motor má najeto přes 200tis., olej měněn pravidleně, kdysi 5W40 plná syntetika, teď naposled 10W60 plná syntetika (jezdím stejně jenom v létě a je odolnější proti vsokým teplotám)
Ale když jsem ho před x (6?) lety kupoval, tak byl nasuchu, to je fakt.
Jestli se motor přidírá, to nevím jak zjistím - ale já jsem ho vyschnout nikdy nenechal a podle toho, co s ním těch 6 let provádím, tak kdyby se přidíral, tak už by musel být 4x po smrti.
Žádné klepavé zvuky typické pro přidírání se neozývají (znám to z formana, jaký to má průběh).

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2009 , 11:53  Naposledy upravil Riccardo dne 20.5.2009 , 11:56, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

....

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2009 , 11:54   Citovat  

Mezitím mně napadlo, že můžou opravdu být problémy s teplem. Po dojetí se mi vždycky odpařuje voda z kapoty (když prší). A taky mi fouká teplý vzduch z ventilace (ale to fakt, až je to hodně zahřáté) ! To mi taky vadí, ale bohužel u Prelude bude asi blbě řešené nasávání čerstvého vzduchu - ohřívá se to dost od motoru, asi. (?)

Po pročtení zdejšího fóra mně napadlo, že by teplem mohlo trpět, a tím i blbnout:

1. Snímač polohy klapky
2. Modul v zapalování

Snímač polohy klapky napíchnu na voltmetr a budu průběžně sledovat - to nebude problém.

Ale u modulu zapalování nevím, který drát mám vlastně sledovat a co na něm ? je tam uzemění a napájení - tak to asi né. Pak je tam výstup na otáčkoměr, to asi taky né, když mi neblbne, resp. ukazuje otářky normálně. A nakonec je tam výstup do cívky - to bude asi to, co bych měl sledovat.
Ale nevím, co tam chodí ? Stabilní napětí nebo nějaké pulzy ?
Ví to někdo ?

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2009 , 12:51   Citovat  

Riccardo napsal:
Mezitím mně napadlo, že můžou opravdu být problémy s teplem. Po dojetí se mi vždycky odpařuje voda z kapoty (když prší). A taky mi fouká teplý vzduch z ventilace (ale to fakt, až je to hodně zahřáté) ! To mi taky vadí, ale bohužel u Prelude bude asi blbě řešené nasávání čerstvého vzduchu - ohřívá se to dost od motoru, asi. (?)

Po pročtení zdejšího fóra mně napadlo, že by teplem mohlo trpět, a tím i blbnout:

1. Snímač polohy klapky
2. Modul v zapalování

Snímač polohy klapky napíchnu na voltmetr a budu průběžně sledovat - to nebude problém.

Ale u modulu zapalování nevím, který drát mám vlastně sledovat a co na něm ? je tam uzemění a napájení - tak to asi né. Pak je tam výstup na otáčkoměr, to asi taky né, když mi neblbne, resp. ukazuje otářky normálně. A nakonec je tam výstup do cívky - to bude asi to, co bych měl sledovat.
Ale nevím, co tam chodí ? Stabilní napětí nebo nějaké pulzy ?
Ví to někdo ?

mmm ja myslim ze mi to u prelude fouka studeny.. i kdyz mam ohratej motor.. zkusim to dneska a dam ti vedet... ae myslim ze to fouka studene. je to dobrý (studene v ramci moznosti samozrejme)..

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2009 , 13:05   Citovat  

kdo serizoval ty ventily?
teplota motoru je v normalu?
jak vypadaji svicky?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2009 , 13:23   Citovat  

PreludeZ napsal:
kdo serizoval ty ventily?
teplota motoru je v normalu?
jak vypadaji svicky?

Ventily dělali v R&R Zlín. Říkali, že tam vůbec nebyly vůle. A opravdu po zahřátí to pak jelo ve vysokých otáčkách líp. Ale teď mi připadá, že se to začíná vracet do původního stavu. Jakoby se ty vůle zase samy nějak ztrácely - je to vůbec možné ?
Teplota motoru podle palubovky v normálu. Když jsem měřil čidlo teploty chladící kapaliny, tak bylo v normálu ( odpor stoupal a na horní hranici rozsahu sepnul ventilátor a odpor pak zase klesal)
Jinak nevím, jak objektivně změřit teplotu - v jakém místě a čím, a jaká by vlastně měla být maximálně ... ?

Svíčky jsem tam měl iridiové ... kolem závitu a na začátku elektrody trochu černé usazeniny, zbytek elektrody se slabým šedo-hnědým povlakem, což prý je normální - opět slova z dílny R&R Zlín. Co mně trochu zaujalo, bylo růžové zbarvení izolátoru kolem té středové elektrody - původně byl bílý. Napadlo mně, jestli se svíčky nepřehřívají. Měl jsem tam "lepší" zapalovací kabely NGK. Ale po výměně svíček za standardní a původní kabely se to nezlepšilo. Spíš to zastudena jede ještě trochu hůř a za tepla možná trochu líp (ale to je fakt jenom takový nejasný pocit).

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2009 , 15:01   Citovat  

Riccardo napsal:
Ventily dělali v R&R Zlín. Říkali, že tam vůbec nebyly vůle. A opravdu po zahřátí to pak jelo ve vysokých otáčkách líp. Ale teď mi připadá, že se to začíná vracet do původního stavu. Jakoby se ty vůle zase samy nějak ztrácely - je to vůbec možné ?

vůle se můžou měnit třeba tím když špatně dotáhneš tu zajišťovací matičku nebo se ti třeba zaklepávají ventily do sedel.

Riccardo napsal:
Teplota motoru podle palubovky v normálu. Když jsem měřil čidlo teploty chladící kapaliny, tak bylo v normálu ( odpor stoupal a na horní hranici rozsahu sepnul ventilátor a odpor pak zase klesal)
Jinak nevím, jak objektivně změřit teplotu - v jakém místě a čím, a jaká by vlastně měla být maximálně ... ?

jestli jsi měřil čidlo a budik ukazuje dobře tak to bude OK.

Riccardo napsal:
Svíčky jsem tam měl iridiové ... kolem závitu a na začátku elektrody trochu černé usazeniny, zbytek elektrody se slabým šedo-hnědým povlakem, což prý je normální - opět slova z dílny R&R Zlín. Co mně trochu zaujalo, bylo růžové zbarvení izolátoru kolem té středové elektrody - původně byl bílý. Napadlo mně, jestli se svíčky nepřehřívají. Měl jsem tam "lepší" zapalovací kabely NGK. Ale po výměně svíček za standardní a původní kabely se to nezlepšilo. Spíš to zastudena jede ještě trochu hůř a za tepla možná trochu líp (ale to je fakt jenom takový nejasný pocit).

svicky vypadaji tedy normalne, hm, ty kabely na to nebudou mit vliv...

hm je to zvlastni, predstih mas serizenej? neslysis detonace?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2009 , 17:21   Citovat  

Tož nové info:

1. Ještě jednou jsem proměřil čidlo teploty pro ECU i pro měřák - vpořádku zastudena i zatepla.
2. Pak se mi podařilo urvat kabel od cívky - konec mi zůstal v rozdělovači - tak jsem sundal víčko a zabylo mi zle. Vysypal se z toho takový bílý a tmavě hnědý prášek - koroduje tam kdeco. Tak jsem ho vyčistil a zase složil.
3. Napíchnul jsem ještě snímač polohy klapky a vydal se na testovací jízdu

Motor jsem opravdu nešetřil, ale nepodařilo se mi už dosáhnout takových výpadků výkonu jako předtím. I když bylo třeba šlapat na pedál trochu víc než zastudena (objektivně podle měření), jelo to pořád dobře. Snímač klapky chodil plynule pořád, takže ten je taky bez problémů.

Vzduch foukal v rámci možností tohodle počasí pořád vcelku studený, jenom s tou výjimkou, když jsem stál v kolonách - tak to byl trochu vlažnější. Ale jak jsem se rozjel a vzduch ofukoval kapotu, tak to bylo zase OK.

Závěr: na závěry je ještě asi brzo, ale buď pomohlo pohýbání s konektorama, nebo vyčištění toho rozdělovače.
Je to 2 roky starý rozdělovač kupovaný na tudy odkaz ... originál, který se mi pokazil, byl před těma dvěma rokama vevnitř čistší, žádná rez.
Takže bohužel, ačkoliv je tech chlapík z Kanady ochotný a ceny dobré, tak tyhle rozdělovače nemůžu doporučit.

Mám objednané takové speciání čidla tlaku/podtlaku. Počítal jsem s tím, že budu měřit průběžně tlak paliva v liště a k tomu třeba nějaký podtlak v sání. Už je asi nebudu potřebovat, ale zkusím s nima nějaké experimenty a pak napíšu ...

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2009 , 22:01   Citovat  

to v tom rozdelovaci ale nebyla koroze, nemas nahodou vuli na te osicce (odchazejici lozisko) a pak se ti tam o sebe obrabi cidla a palec rozdelovace o staticke casti uvnitr.
Jak vypadaji kontakty rozdelovace a co palec? Nejsou odrene / opalene? To by mohlo mit vliv na jiskru a vykon...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2009 , 22:22   Citovat  

PreludeZ napsal:
to v tom rozdelovaci ale nebyla koroze, nemas nahodou vuli na te osicce (odchazejici lozisko) a pak se ti tam o sebe obrabi cidla a palec rozdelovace o staticke casti uvnitr.
Jak vypadaji kontakty rozdelovace a co palec? Nejsou odrene / opalene? To by mohlo mit vliv na jiskru a vykon...

Ne, vůle tam nebyla a kontakty opálené byly - byly pokryté takovou bílou usazeninou. Ten prášek byl na těch čidlech, to je pravda, ale po celé ploše, ne jenom v místě styku. Ono to není úplně stejná konstrukce jako u originálu, ty čidla jsou tam úplně jiné. Jsem myslel že lepší, ale zdá se, že to je asi ta čínská "kopie".
V každém případě v noci jsem jel ještě jednou a vzduch zase foukal teplý a výkonově chvíli dobře, chvíli špatně.

Bud potřebovat osciloskop, abych se podíval na signál z modulu zapalování v rozdělovači - hlavně ve chvíli, kdy to má nízký výkon. Využil bych ho i pro pořádné proměření lambdy. Tam je taky docela horko a tyhle drobné výkyvy ve výkonu můžou podle mně být taky blbnoucí lambdou. I když teda ta moje má najeto necelých 5000 km.

Nemá někdo k zapůjčení osciloskop v okolí Ostravy ? Neche se mi ho kupovat, když ho jinak moc nevyužiju.

Jo a už mi přišly ty tlakové/podtlakové čidla. Jenom bych potřeboval kousek podtlakové hadičky a ty plastové spojky, kterýma se ty hadičky spojujou (T kus co je na MAP čidle i nějaký I kus). Nemá někdo ?

Pauli je teď offline  Pauli
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2009 , 6:34   Citovat  

ty jo mě napadá ta lambda, když je starší tak ona místo aby obohacovala tak ochuzuje a to by vysvětlovalo tu teplotu motoru vysokou....zajed s tím na kterékoliv měření emisí dej jim dvě kilča at ti napichnou a sleduj regulační okruh jak se bude chovat respektivě přímou diagnozu aj ti to vytisknout....jestli budeš mít lambdu na nějakých 1,200 a výš tak je zle , normální lambda u neupraveného motoru se pohybuje 0.970 až 1.030

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2009 , 7:54   Citovat  

Riccardo napsal:
Ne, vůle tam nebyla a kontakty opálené byly - byly pokryté takovou bílou usazeninou. Ten prášek byl na těch čidlech, to je pravda, ale po celé ploše, ne jenom v místě styku. Ono to není úplně stejná konstrukce jako u originálu, ty čidla jsou tam úplně jiné. Jsem myslel že lepší, ale zdá se, že to je asi ta čínská "kopie".
V každém případě v noci jsem jel ještě jednou a vzduch zase foukal teplý a výkonově chvíli dobře, chvíli špatně.

Bud potřebovat osciloskop, abych se podíval na signál z modulu zapalování v rozdělovači - hlavně ve chvíli, kdy to má nízký výkon. Využil bych ho i pro pořádné proměření lambdy. Tam je taky docela horko a tyhle drobné výkyvy ve výkonu můžou podle mně být taky blbnoucí lambdou. I když teda ta moje má najeto necelých 5000 km.

Nemá někdo k zapůjčení osciloskop v okolí Ostravy ? Neche se mi ho kupovat, když ho jinak moc nevyužiju.

Jo a už mi přišly ty tlakové/podtlakové čidla. Jenom bych potřeboval kousek podtlakové hadičky a ty plastové spojky, kterýma se ty hadičky spojujou (T kus co je na MAP čidle i nějaký I kus). Nemá někdo ?

ja jsem ty podtlakove hadicky kupoval bud v autodilech v metrazi nebo jsem jednou v nedeli kdyz jsem potreboval a vsude bylo zavreno, skocil do Hornbachu a v oddeleni akvarijnich potreb jsem koupil i hadicku i T spojku Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2009 , 19:48   Citovat  

Pauli: Na emisích jsem byl nedávno a všechno v nejlepším pořádku. Ale myslím, že i tak může lambda blbnout - na emisích se to přece jenom honí na volnoběh, takže žádná zátěž pro motor...
Já jsem sice měl radost, že mám lambdu v normě, ale ten člověk co to měřil, mně hned vyvedl z omylu - že to je pouze vypočtený koeficient. Skutečný stav se dá zjistit pouze osciloskopem.

PreludeZ: díky za tip ! Úsměv

Hanz je teď offline  Hanz
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 7:41   Citovat  

Mněl jsem stejný problém i stav který popisuješ se děl z prva stejně jak mně jako:odpařovaní vody z kapoty ,větrák šel častěji ,ale voda na budíkách ok i čidlo a za tepla zvlášt když popojížděl v městě auto línější i jiný zvuk z výfuku ne razatní ,ale byl silnější. Úsměv

Mněl jsem lechce podfouklí těsnění na svodech,šlo víc tepla do motoru atd.z prva jsto hned nepoznal jen právě tito stavy a pak na závodech v Březno,se to konečně odhalilo i dodělalo a hned bylo jasno,ted ok.Lambda byla taky ok na testu, ale osciloskop to rozhodně vyřeší a zjistíš průběh já měnil nakonec taky.
To jenom taková vložka nebo typ. Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 20:55   Citovat  

Hanz napsal:
Mněl jsem stejný problém i stav který popisuješ se děl z prva stejně jak mně jako:odpařovaní vody z kapoty ,větrák šel častěji ,ale voda na budíkách ok i čidlo a za tepla zvlášt když popojížděl v městě auto línější i jiný zvuk z výfuku ne razatní ,ale byl silnější. Úsměv

Mněl jsem lechce podfouklí těsnění na svodech,šlo víc tepla do motoru atd.z prva jsto hned nepoznal jen právě tito stavy a pak na závodech v Březno,se to konečně odhalilo i dodělalo a hned bylo jasno,ted ok.Lambda byla taky ok na testu, ale osciloskop to rozhodně vyřeší a zjistíš průběh já měnil nakonec taky.
To jenom taková vložka nebo typ. Úsměv

Díky za tip ! Tohle se mi fakt "líbí". Přesně by to odpovídalo, i ta záhada s ohříváním vzduchu ve ventilaci ... no i svody by mohly být někde prasklé ... uvidím.
Když si to zjistil, foukalo to tak, že se to dalo poznat třeba rukou ?
V každém případě sundám ten kryt svodů a zkusím.
Je fakt, že svody jsou tam originál ještě a má to najeté přes 200tis. rv.92. Jenom ten pletenec před katem byl navařený nový. Už jsem i uvažoval o nových - SRS je za docela dobrou cenu, jenom si nejsem jistý kvalitou ...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2009 , 9:16   Citovat  

Sundal jsem kryt svodů a zjistil jsem, že jednak už je někdo sundával (kolem těsnění bílá pasta) a jednak je nedotáhl pořádně.
Sice nevím jakým momentem se to má přitahovat, ale některé šroubky šly lehce o jednu otáčku dotáhnout ráčnou 3/8'' bez použití nějaké velké síly.
Nejvíc uvolněný byl právě ten úplně nakraji, co je nejblíž rozdělovači a čidlu teploty vody.
Noční test dopadl výborně - mohl jsem dělat co chtěl a auto jelo pořád dobře, ale ještě uvidíme přes den, jak budou horka a popjíždění ve městě ...
Kryt jsem zpárky nedával, ale omotal bych ty svody nějakou termoizolační páskou - doporučujete ?

Doplnění: tak dnes horko, popojíždění ve městě a auto jezdí dobře !! Sice občas se zdá, jakoby se mu z nízkých otáček moc nechtělo, ale to už bude zase něco jiného - nějaký špatný kontakt nebo zase ta nešťastná lambda, nebo je někde prasklý výfuk ještě před katem, pod motorem a fučí to na něj zespodu.
Hlavní příčina ale bylo opravdu to uchycení svodů. Celkově se to zlepšilo o 100%. ... Ale ještě trošku k dokonalosti tomu chybí.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 8:19   Citovat  

Protože pořád pracuju na odstranění problému s výkonem, tak malé shrnutí:
1. Dotažení šroubů svodů. Zlepšení po zahřátí, ale výkon pořád občas klesá
2. Výměna středního a zadního dílu výfuku a kontrola zánovního katalyzátoru. Zadní díl byl ucpacný kusama původního katalyzátoru. Po zahřátí se to nějak roztáhlo a nejelo - ale stačilo jet chvíli klidně, výfuk se trochu ochladil a bylo to OK

Současný stav: Jezdí výborně zastudena i zatepla, ale stále se objevují výpadky výkonu, a to kdykoliv (zatepla a i zastudena). Stačí ale motor pořádně prohnat - několikrát prošlápnout do vyšších otáček, a pak jede super. Někdy stačí jen několikrát po sobě ťuknout na plyn a pustit.

Z těchto příznaků bych tipnul na nějakou zatuhlou, ale ještě pořád funkční věc. Kdysi jsem měl zaneřáděný IACV, možná se už zase ozývá.

Mám otázku: Jak ECU nakládá s informacemi o otevření EGR ventilu ? Vím, že si otevírání řídí, a že si i kontroluje otevření. Ale nevím, jestli je na to něco dalšího navázané. Když ECU dá povel k otevření EGRka, tak mění nějaké další charakterisktiky, nebo ho prostě jenom za určitých podmínek otevře a nic dalšího nereguluje ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2009 , 23:41   Citovat  

další provedené akce:

3. Vyčištění, respektive dočištění brzd (čepy). Už nepískají, neustále nepřibržďují a tím pádem se tak nehřejou.
4. Pročištění a kontrola celého EGR okruhu.
5. Vyčištění klapky
6. Vyčištění IACV ventilu
7. Výměna palce a víka rozdělovače za originál, co mi zbyl po rozbitém rozdělovači.
8. Výměna svíček za zánovní NGK V-Power, namísto iridiových, které už byly dost jeté, i když počád dobré.

Všechny tyhle věci byly jednoduché a zvládne je asi skoro každý, a všechny možná svým dílem pomohly. Výsledek je ten, že motor už teď jde za plynem pořád dobře i po zahřátí, akorát po zahřátí to chce trochu víc tlačit do pedálu (otevřít víc klapku). Ale výpadky výkonu už se nekonají.

Osobně bych tipoval, že nejvíc pomohl ten IACV. On totiž po zahřátí se uzavře, a otevírá se pouze na pokyn ECU. Když je studený, tak je stále mírně otevřený. A ten svinčík co v něm byl, asi způsoboval, že se mu na pokyn ECU moc otevírat nechtělo. Ono by to i odpovídalo tomu chování auta - když jsem to chvíli držel na stejných otáčkách - třeba 3000, tak to potom vyrazilo jak blesk (ne ale vždy - podle nálady). Myslím, že ten IACV vždycky potřeboval chvilku na vzpamatování. Teď už nepotřebuje.

Tak to je prosím úplný konec.

Honda OK

ZSJ je teď offline  ZSJ
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2009 , 17:41   Citovat  

ahoj mám takový problem a potřeboval bych poradit jde o to že si moje Vtičko dělá co chce někdy když přidám plyn tak jako kdyby stratí výkon a když šlápnu na plyn tak zas cítím že je vše v pořádku a pak jdu do kopce tam kde normálně furt zrychluje začnou padat otáčky opět jako kdyby nebyl výkon no a když jsem dojel domů tak se mi akorát rozsvíla kontrolka motoru?
poraďte někdo prosím

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2009 , 19:08   Citovat  

ZSJ napsal:
tak se mi akorát rozsvíla kontrolka motoru

Zjisti co ta kontrolka hlasi za chybu. FAQ

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 10:51   Citovat  

... tak ještě to nebyl úplný konec.

Všechno to co jsem popsal výše trochu pomohlo, ale stejně se občas stávalo, že výkon na chvíli šel dolů a pak se to zase vzpamatovalo. Kdysi dávno, když jsem auto kupoval, tak jsem měl chybu 12 - EGR. ( tudy odkaz a tudy odkaz - jestli se někomu chce číst ty moje bláboly Úsměv ) Nechal jsem vyčistit EGR ventil, nepomohlo, profouknul jsem ty ovládací cívky EGR okruhu a jezdil jsem 5 let bez problému.

Nedávno jsem získal od Patrika pár drobností, mimo jiné ty cívky EGR okruhu. Sice na první pohled vypadaly hůř než ty moje, ale vzpomněl jsem si, jak jsem ty svoje brutálně profouknul a anpadlo mně, že by mohly být trochu nakopnuté - tak jsem to prohodil. Nejenom že už přestalo docházet k výpadkům výkonu, ale taky mám stejný výkon zastudena i zatepla. Předtím mi to zastudena jelo líp.

Můj závěr je: už několikrát jsem si ověřil, že ECU si sice hlídá hodnoty čidel a polohy některých ventilů, ale pokud je to v rámci tolerance, tak nehodí žádnou chybu. Stává se, že ty hodnoty prostě neodpovídají skutečnosti a ECU je zmatená. Tyhle chyby se strašně špatně odhalují, ale už jsem se s tím setkal podruhé (nakopnuté teplotní čidlo, které stále hlásilo -30stupňů)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2012 , 7:45   Citovat  

Povím Vám něco: myslím že mám další příčinu, proč může být snížený výkon: prokluzování spojky.

Uvědomil jsem si to u motorky. Je fakt, že na ní je to opravdu extréní zrychlení a spojka dostává záhul. Někdy je úplně evidentní, jak otáčky drží třeba na 9tis. a motorka zrychluje. Někdy to není zas takový extrém a jenom to netáhne tak jak by mělo. Na vině je prokluzující spojka.

Můj dotaz je, jestli u auta ten občasný pocit nedostatku výkonu může opravdu být způsobený prokluzováním spojky. A jestli může spojka pokluzovat jenom občas (u motorky ano) - spíše při zahřátém motoru (u motorky je to spíše zastudena).

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2012 , 10:44   Citovat  

Tak vykon motoru je porad stejny nezavisle na spojce, spojka ovlivni jen kolik ho dokazes prenest z motoru na kola... pokud spojka klouze uz tak, ze po seslapnuti plynu mas otacky v omezovaci a auto zrychluje pomalu, tak je jasne ze mas pocit "nedostatku vykonu", pokud klouze jen tak, ze se trochu zvednou otacky ale auto jeste zrychluje, tak je preneseny vykon nizsi o tolik, kolik se premeni vykonu ve spojce na teplo vlivem treni (prokluzovanim)... takova situace nastane bud beznym opotrebenim, kdy se projevuje porad, nebo jen docasne pokud se spojka treba prehreje, kazdopadne neceho takoveho si snad kazdy vsimne.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Prelude 4G, 2.3i DOHC - Klesá výkon při zahřátém motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina