Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak správně zajet motor po GO?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 3
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.8.2009 , 9:28   Citovat  

posero napsal:
a co se stane když budu zajíždět pomalu? zkáza se akorát o pár tisíc km oddálí?

jo, rekl bych ze to oddali treba o takovych 250 000+ km coz je tam kde jsme chteli se seriovym nebo upravenym motorem byt ze...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.8.2009 , 9:31   Citovat  

PreludeZ napsal:
jo, rekl bych ze to oddali treba o takovych 250 000+ km coz je tam kde jsme chteli se seriovym motorem byt ze...

tomu moc nevěřim... když je něco špatně tak se to podle mě projeví dřív než po 250tkm
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.8.2009 , 10:04   Citovat  

posero napsal:
tomu moc nevěřim... když je něco špatně tak se to podle mě projeví dřív než po 250tkm

mě přijde,že se budeš tak dlouho ptát "jak" až ti někdo konečně odkejvne ,pak budeš spokojenej.takže to napíšu hned" je to v klidu , klidně tomu dej omezovač hned jak to nahrkneš ,správnej motor to unese" a ušetříme si vysvětlování proč ne a proč a kdy ano .
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2009 , 10:27   Citovat  

monty napsal:
ne pokud se to bude stíhat chladit tak se to těsnější uložení pouze zaleští a tím se dostane vůle do rozmezí kdy už k přehřívání nebude docházet -bavíme se o rozdílu vůlí v setinách, samozřejmě pokud stáhnu kliku do bloku a musím vzít metrovou páku abych s ní otočil tak to určitě žádný sebepomalejší zajetí nespraví.

zalestenie dosadacej plochy na lozisku je podla mna omyl, lebo ak tam bude nejaka vola, tak sa vymedzi olejom a nema sa ti preco zalestit.
ak tam nebude ziadna, tak ti nepomoze nic, tak ako si pisal.

a nie je to tak, ze ak pouzijes rovnake standard loziska tak sa maximalne moze stat, ze budes mat v najhorsom pripade vacsie vole ale nikdy nie mensie ???
cize kluka sa bude tocit v pohode a zadret by sa nemala.
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2009 , 10:42   Citovat  

PreludeZ napsal:
tak mi to nedava smysl. Podtlak netlaci pistni krouzky ven na stenu valce, naopak pretlak ve valci je pritlacuje na stenu ale i kdyby tam zadny pretlak nebyl tak jsou pistni krouzky pritlacovany na stenu valce vlastnim predpetim. Brzdeni motorem pak pouze vytvari nizsi tlak pistniho krouzku na stenu nez pri bezne jizde.

pretlak ich roztahuje kvoli tomu, ze druhy kruzok je v priereze hrubsi na strane valca ako na strane piestu a teda pri stlacani sa zmes dostava smerom medzi kruzok a piest co tlaci kruzok na valec.

pri brzdeni motorom nastava pri sacom cykle podtlak a ten tiez roztlaca kruzky. neviem ti teraz nejako jednoducho vysvetlit preco, ale je to tak.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.8.2009 , 10:53   Citovat  

zaleštění omyl není , rozdělával jsem motor po cca 5t km od přeskládání ložisek a na některejch uloženích bylo vidět zřetelně mírnej otěr a jinde byla pánev netknutá.Vůle vrs olej - pokud mám velkou vůli olej z toho vyteče , klesne mi tlak ,jedu na sucho . Pokud mám vůli malou do určitejch otáček mi tlak v systemu dokáže udržet souvislou vrstvu oleje a opotřebení je 0 , pokud přesáhnu tuhle hranici olejový film se začne trhat , začne docházet k otěru , místnímu zvyšování teploty tím k přehřívání oleje a tím dokola k většímu trhání olejovýho filmu -pokud nepolevím dojde to do stavu kdy se to přehřeje tak ,že se začne tavit kompozit atd . Pokud ale zamezím tomu aby se to takhle přehřálo (např tím že už netočím vyšší otáčky,nejezdím dlouhý useky pod zátěží -nejhorší třeba dálnice hodinu 150 km/h +) tak se vůle mírným otěrem dostane do mezí kdy už ke kontaktu nedochází.
Samozřejmě je nutný měnit olej , první výměna po cca 1t km a pak další v 5 pak už normálně -a můžu říct že z toho motoru obě výměny vypouštím celkem slušnej černej mazut , plnej otěru.
jo k rozměru neoriga -co jsem měřil starý a nový pánve , tak mi přijdou naopak o něco těsnější nebo že by seriovej rozměr ? ono ta pánev vyndaná z motoru je samozřejmě vydřená do oválu , na boky je podstatně menší namáhání a tím i menší otěr než na střed ,ale i ty boku budou za ty roky o něco obraný .
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.8.2009 , 11:27   Citovat  

monty napsal:
mě přijde,že se budeš tak dlouho ptát "jak" až ti někdo konečně odkejvne ,pak budeš spokojenej.takže to napíšu hned" je to v klidu , klidně tomu dej omezovač hned jak to nahrkneš ,správnej motor to unese" a ušetříme si vysvětlování proč ne a proč a kdy ano .

to je opravdu diskuze na úrovni KO
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.8.2009 , 11:51   Citovat  

posero napsal:
to je opravdu diskuze na úrovni KO
je to ztráta času omílat všechno znova dokola , odpověď jsi dostal v minulý diskuzi , neuspokojila tě , argumentujeme tady znova , znovu tě to neuspokojilo tak co ? já píšu příčiny proč a na to mi můžeš akorát tak napsat "taboo" říkal že .....co to je za diskuzi ? napiš mi kde konkretně v argumentaci dělám chybu a pak to bude diskuze .
Jak napsal vti někde před tím "
citace:
lebo skratka motor ak je dobre zlozeny a vole su ake maju byt, tak musi vediet frcat s plnou zatazou hned."
je svatá pravda , ale to znamená ho tak složit tzn si to uložení kliky takhle porovnat , takže toleranční pánve , plastigate a x krát složit rozložit, pak není problém zajetí udělat tak jak píše taboo protože už pak jde opravdu jen o sednutí kroužků ,nic jinýho.Klika si už sedat nebude ,nemá kam. ale tohle rozhodně není práce kterou 90% lidí ocení a zaplatí , ta se vyplatí právě jen u závodního motoru , u běžnýho motoru zkontroluju rozměry použiju neorigo pánve a nechám to pomalu zajet , nikdy totiž 100% nevím jestli někde nemám vůli o chlup menší než má být .
   Návrat  
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2009 , 13:54   Citovat  

Též je mou oblibou opravovat motory.. kompletně.

Monty má sakra pravdu, dejte na něj a nenechte se mást rádoby chytrým kecem nějakého Franty Párka co akorát dolejvá olej do Zetora Chápeš!
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2009 , 14:30   Citovat  

jestli můžu něco přidat,tak já zajížděl takto:
20 min. na volnoběh,kontrola všeho,2km kolečko a zase kontrola a pak 100 km v kuse,aby se motor prohřál pořádně
1/4 plynu (aby se motor roztáčel pomalu) 3500-4000 max.
po 500 km jsem sem tam třeba z 2.tis. dal plnej a tak to nechal roztočit do 5.tis. a pak i do 6.tis.
1500 km občas do plnejch a od 2000 km dostával neomezeně.
ve většině případů plně naloženej a všechno okresky (musí to lítat z otáček do otáček)
takhle mi to bylo řečeno a tak sem zajel.. OK
..ten kdo motor generálkuje by měl dotyčnému říct,jak zajet..každý motor má svý specifika zajíždění.
   Návrat  
Driver je teď offline  Driver
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.8.2009 , 19:43   Citovat  

V originální příručce k novým sportovním BMW se píše něco jako (nevím čísla úplně přesně): do 1000 km vytáčet pouze asi do 2500 ot./min, 1000-2000km do 3000 ot./min. A tak dál až do 8000km kdy se teprve může jezdit naplno. Dále je tam uvedeno že nesprávným záběhem může být ukončena záruka. Dá se to totiž zevnitř motoru poznat, jestli s to zajížděl opatrně nebo ne.

Takže se ztotožňuji s Montym a PreludeZ.
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.8.2009 , 20:33   Citovat  

co clovek to nazor, takze bych netvrdil ze jeden ma pravdu ci ne, nicmene zajizdeni 8000 km je fakt vynalez Velmi šťastný..jak jsem psal, tim se jenom brani vyrobci aut.
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.8.2009 , 22:52   Citovat  

jestli tady muzu taky neco napsat...
Tak ja bych se se zajizdenim pistnich krouzku vubec nebal. Ty me netrapi ani trochu. Ty si sednou tak i tak. na nich neni co zkazit. Pri razantnim zajizdeni si sednou rychleji a pri pomalem az po vice km. Ale sednou si, i kdyz se uz obrousi hranky po honovani, to je proste jedno...
Vetsi starosti mi dela klika a loziska na klice. Musim souhlasit s montym. Svata pravda vsechno co rikal je to dobrý
Uz sem videl motory, ktere dostaly pohulíno "hned po startu" a nevypadaly ze sem jim to libi...zadrely se. Duvody popsal monty, mala vule ktera se nestacila zalestit, vysoka teplota a uz to bylo....
Takze ja sem pro lehke pomale zajizdeni.
A to ze si to vechno PORADNE sedne az po par tisicich kilometrech taky neni az tak uplne sci-fi. Proc? Jak dlouho trva loziskum na klice nez se vybrousi a je potreba jich vymenit? 300tis km? 500tis? Jak dlouho jim bude teda trvat nez se zajednou podle kliky, ktera uz bude taky po nejakych 200tis km lehce ovalna?
   Návrat  
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2009 , 23:43   Citovat  

Filda napsal:
Dle Dartonu od kterych mam vlozky
Ja zajizdim prvnich 500mil do 4000ot
500-1000mil do 6000ot
nad 1000mil no limit
nepouzivat full synteticky olej driv jak po 5000milich

Muzete nekdo prosim vysvetlit z jakeho duvodu?

Jinak vlastne vse uz bylo receno,mozna bych to i zamkl...
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2009 , 6:13   Citovat  

souhlasim s Infim, že se hlavně výrobci brání, i když některým je to houby platný HaHaaa

jinak si já základně technicky vzdělaný člověk myslim, že záleži hlavně na komponentech který používám a jaký jsou knim specifikace

když budu mít špičkové komponenty, tak

nechat vrčet - vyměnit olej

500km klidek, ale ne stim jezdit jak s naftou do 2000ot - vyměnit olej

a pak během dalších 500km začínat zvykat na palbu a pak pořádně VTEC - někde u 2000 ještě olej a je to v rychtiku

vlastně způsob, co popisoval 666

hlavně to chce pořádnou klikatou okresku, ať se hodně řadí a otáčky nejsou na jednom místě

u nějaké D15 poskládane z běžnědostupných komponentů bych to viděl na postup dle Montyho a Edy
   Návrat  
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2009 , 12:34   Citovat  

Leke napsal:
Muzete nekdo prosim vysvetlit z jakeho duvodu?

Jinak vlastne vse uz bylo receno,mozna bych to i zamkl...
protoze olej s nizsi viskozitou ti bude drzet peknej tlak na mazani kliky a ojnic, a zaronem ma horsi mazani krouzku ... a to je udajne potreba aby se valce s krouzkama pekne zajely
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.8.2009 , 13:07   Citovat  

Plná syntetika = olej s nižší viskozitou?
A to s tím horším mazáním kroužků se dočtu kde?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak správně zajet motor po GO?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina