Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Něco klepe na přední nápravě - jenom když je teplo ....
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
jamescrx je teď offline  jamescrx
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2009 , 10:37   Citovat  

Je to záhada Tak to valím bulvy . Jedná se o Accord CC7 , r.v. 1994 . Prostě ráno, když je chladno , vyjedu pár km do práce a všechno je v pohodě, nikde nic neklepe. Odpoledne, když je vedro, sednu do auta a jedu třeba hodinu po Praze , nebo po dálnici, auto se pořádně ohřeje, a začne klepání. Jde to zepředu , jakoby od kola , při přejetí nerovnosti, při brždění , a je to zvuk jak když klepneš kladivem do dna plechovky, není to takový to klasický rachtání vymlácenejch čepů. Hlavně jsem nezjistil přímou souvislost s něčím - s brzdama nebo s řízením, řízení neťuká a nemá vůli. V minulých letech jsem na předku všechno vyměnil, tyčky řízení, čepy řízení , horní ramena komplet, , jenom jedno spodní rameno je ještě původní, nemohlo by to být ono, že by byly silentbloky v háji a po ohřátí (změknutí) by klepaly ? Už mě to štve, když se to ohřeje , tak to klepe i na drobných nerovnostech , tj. v Praze třeba 10x na 100 metrech , docela psycho. Po vyheverování auta jsem nikde žándou vůli na kolech nenašel , a taky je záhada že to dělá jenom když je teplo . Ještě se to občas ozve, když si někdo objemnější sedá na sedadlo spolujezdce ( a je teplo ) - tak to taky ťukne Úsměv HEEEEELLLLPPPPP Úsměv) Bueee
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
wisastar je teď offline  wisastar
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2009 , 14:14   Citovat  

Delal mi to accord 4G a ted mi to dela rover 827 (Legend 1G) Jako kdyz o sebe mlati plechy nebo s tou plechovkou... takovy rachtani to je..

Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2009 , 14:33   Citovat  

Něco podobného mám na Concertu. Levé přední kolo. Takové divné klepání jako by od pedálů. Nemusí to být ani na nerovnostech, ale třeba při rozjezdu, nebo tak podobně. A jak říkáš, když je kosa, tak vcelku nic, ale když je hic, tak to buší častěji a dost nepříjěmně. Taková divná tupá rána, takové tlumené klepnutí kovu na kov, jako by tam něco přeskočilo. Teď jsem to měl v servise na kontrole a prý to asi bude silentblok ramene --> což by odpovídalo tomu, že to vnímám, jakoby od pedálů - tam u nápravnice, jestli to říkám dobře.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2009 , 14:51   Citovat  

Klasounek napsal:
Něco podobného mám na Concertu. Levé přední kolo. Takové divné klepání jako by od pedálů. Nemusí to být ani na nerovnostech, ale třeba při rozjezdu, nebo tak podobně. A jak říkáš, když je kosa, tak vcelku nic, ale když je hic, tak to buší častěji a dost nepříjěmně. Taková divná tupá rána, takové tlumené klepnutí kovu na kov, jako by tam něco přeskočilo. Teď jsem to měl v servise na kontrole a prý to asi bude silentblok ramene --> což by odpovídalo tomu, že to vnímám, jakoby od pedálů - tam u nápravnice, jestli to říkám dobře.

me to prijde taky nalevo. ale je ro rachtani, zadny tupy bouchani.. v aute to nikde cejtit neni, jenom slyset

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2009 , 14:54   Citovat  

Tak to u mě je to takový klepnutí a občas mi příjde, že to malilinko i cítim v pedálech --> silentblok a cestuje dopředu a dozadu. Nejvíc, právě když je teplo. Tož asi u tebe půjde o něco jiného...

ARMIK je teď offline  ARMIK
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2009 , 15:09   Citovat  

Chlapi, ja ted resim neco podbneho => tudy odkaz

Pristi tyden mam domluveny servis, dam vedet jak sem dopadl. Cau OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2009 , 15:55   Citovat  

Klasounek napsal:
Tak to u mě je to takový klepnutí a občas mi příjde, že to malilinko i cítim v pedálech --> silentblok a cestuje dopředu a dozadu. Nejvíc, právě když je teplo.

Tak to přesně sedí , to budeme mít stejnej problém. Taky to vidím na ten silentblok v ramenu . No zítra si jedu pro celý nový spodní ameno, poslední věc co jsem na předku ještě nevyměnil Úsměv)

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2009 , 20:21   Citovat  

a nevite nekdo co je to kdys proste na miste stojim a nebo pribrzduju a tocim volantem tak mi zepredu enco praska, za jizdy nic, jen kdys dobrzduju, rikal sem si zda to neni tema 18kama ze je to vice namahany ruzny cepy a tak? je to na legend 2g

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2009 , 21:44   Citovat  

Brnďa napsal:
a nevite nekdo co je to kdys proste na miste stojim a nebo pribrzduju a tocim volantem tak mi zepredu enco praska, za jizdy nic, jen kdys dobrzduju, rikal sem si zda to neni tema 18kama ze je to vice namahany ruzny cepy a tak? je to na legend 2g

No u MCperson to delaji tlumice kdyz se otaceji ale honda ma vyceprvkovou napravu a tlumice se neotaci. Jedine pokud tam jsou nejake tycky stabilizatoru, ale myslim ze ten je primo na rameni...

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2009 , 22:01   Citovat  

wisastar napsal:
No u MCperson to delaji tlumice kdyz se otaceji ale honda ma vyceprvkovou napravu a tlumice se neotaci. Jedine pokud tam jsou nejake tycky stabilizatoru, ale myslim ze ten je primo na rameni...
koukam do vypisu z stk, vule v prevodce rizeni a vule v zaveseni kol? takze cepy?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.8.2009 , 9:50   Citovat  

Hlásím nové poznatky - o víkendu jsem nainstaloval nové spodní rameno , poslední věc , co jsem na předku ještě nevyměnil . Při výměně jsem zjistil, že spodní čep ramene ( který je nalisován v těhlici ) , je po 20.000 K.O., asi mi tam kdysi v servisu dali kvalitu Starline to snad ne . Nicméně zatím to neťuká, ale asi nebylo dost vedro Úsměv , a nějak se to auto celkově tím novým ramenem "zpevnilo" Úsměv Nicméně ještě vyměním ten čep za nějaký kvalitní.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.8.2009 , 11:54   Citovat  

No tak to je paráda! Taky se chystám na výměnu ramen, tak snad to pomůže. Rameno jsi dácal funglovku, nebo staré, ale lepší než co jsi měl na autě? Mám doma totiž dvě jeté, ale čepy a silenty vypadaj, že jsou bez vůle, narozdíl od mých na autě, tak zkusím nejdřív asi je...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.8.2009 , 13:43   Citovat  

Klasounek napsal:
No tak to je paráda! Taky se chystám na výměnu ramen, tak snad to pomůže. Rameno jsi dácal funglovku, nebo staré, ale lepší než co jsi měl na autě? Mám doma totiž dvě jeté, ale čepy a silenty vypadaj, že jsou bez vůle, narozdíl od mých na autě, tak zkusím nejdřív asi je...

Dával jsem nový, ty původní kupodivu vizuelně nevypadaly úplně na kaši, jenom pár trhlinek. Dával jsem tam ty z autokelly , a nevím kde udělali soudruzi chybu , ale vnitřní čep toho vnitřního silentbloku byl na tom novym o 5 mm delší než origo, takže jsem ho musel zpilovat ,aby se tam vešel. Loni za tyhle ramena chtěli v kelly asi 600, teď stojí asi 1500 ( to samý) , a člověk aby si to ještě upravovoval na míru Úsměv))

Obsah fóra Honda-club.cz   
Něco klepe na přední nápravě - jenom když je teplo ....
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina