Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 7 z 97
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 17:43   Citovat  

James napsal:
Predpokladam, ze si tie rozpery robil z oceli.
Ako si ju osetril proti korozii? Ja budem teraz vyrabat predny spodny subframe, z oceli, a chcem ho nechat pozinkovat ziarenim ci jak to je ( odporucil mi znamy, co ma zvaracsku firmu ), potom este streknut zakladom na ocel a nakoniec klasicku farbu...

Jj jsou z oceli. Já to vzal jen akrylovym základem, potom černou barvou a nakonec bezbarvym lakem, tak uvidim jak to dlouho vydrží. To pozinkování o kterym píšeš ty by nejspíš stačilo samo o sobě jako ochrana, nebo by sis to mohl dát rovnou nachromovat, a pak už by si to nemusel nechávat stříkat.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.9.2009 , 12:50   Citovat  

Tak zhruba po 300 km ježdění s olejem Motul 300V 10W40 Chrono šel olej pryč z motoru, protože bylo cítit, že motor při rozjezdu nemá takový zátah jako normálně a taky mi olej trochu mizel, ale motor přitom nečoudil ani nebylo cítit, že by pálil olej. Motor byl nedávno přetěsněn, takže úbytek olej by neměli mít Mnasvědomí stíráky ani gufera na ventilech. Nyní mám v motoru nalitý Motul 4100 - Turbolight 10W40 a vše je zas naprosto v pořádku, takže u tohoto olej již zůstanu.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.9.2009 , 17:47   Citovat  

Tak po dnešku má auto nové čelní sklo, protože po úderu kamínku to staré prasklo tak, že už se s tím nedalo jezdit. Naštěstí jsem měl čelní sklo připojištěné, takže mě to stálo jen minimum a teď se mi konečně zas pěkně kouká z auta ven Úsměv

Dneska mi taky přišli návleky na pásy od OMP, tak sem je tam hnedle nasadil Úsměv

Návleky pásů 01.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Návleky pásů 01.jpg, 249.07 kB
   Návrat  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.9.2009 , 18:37   Citovat  

Pekne, pekne je to dobrý

Sam musim co nejrychlejc pojistit, protoze mam tyden taky nove (sehnal jsem znameho, ktereho to z povineho nebolelo), ten jouda ukrajinskej se totiz jen vymlouval a nic nepodepsal...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.9.2009 , 18:52   Citovat  

DrSlimm napsal:
Sam musim co nejrychlejc pojistit, protoze mam tyden taky nove (sehnal jsem znameho, ktereho to z povineho nebolelo), ten jouda ukrajinskej se totiz jen vymlouval a nic nepodepsal...

Jj to připojištění je dobrá věc, protože to že ti někdo rozbil přední okno se dost blbě dokazuje.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.9.2009 , 19:05   Citovat  

Tak po menší přestávce sem se zase pustil do práce Úsměv
Tentokrát budu vyrábět Oil Catch Tank. Zatím mám vymyšlené dva způsoby jak ho vyrobit. Ten jednodužší je použití novodurové trubky a dvou zátek (viz. foto). Nejsem si však jistý jestli by po čase olej nemohl naleptat ten novodur. Druhý o něco náročnější způsob je vyrobit to klasicky z hliníkové trubky, do které si dodělám horní a spodní zátku. Každopádně ať to udělám z čehokoliv, tak by to mělo vypadat uvnitř zhruba tak jak je to vidět na druhém obrázku.

OCT 02.jpg

OCT 02.jpg, 281.71 kB

OCT 01.jpg

OCT 01.jpg, 79.71 kB
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.9.2009 , 13:53   Citovat  

Tak takhle pokračuje výroba OCT. Doufám, že už ho dneska namontuju Úsměv

OCT 03.jpg

OCT 03.jpg, 254.76 kB

OCT 04.jpg

OCT 04.jpg, 239.43 kB

OCT 05.jpg

OCT 05.jpg, 263.25 kB

OCT 06.jpg

OCT 06.jpg, 215.05 kB

OCT 07.jpg

OCT 07.jpg, 298.53 kB

OCT 08.jpg

OCT 08.jpg, 397.04 kB
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.9.2009 , 18:44   Citovat  

Namontováno a takhle to vypadá.

OCT 09.jpg

OCT 09.jpg, 238.31 kB

OCT 10.jpg

OCT 10.jpg, 298.59 kB
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.9.2009 , 21:20   Citovat  

Já si myslím, že novodur nebude nejlepší materiál. Nejenom kvůli odolnosti proti oleji ale i teplotní odolnosti. Měl bych strach, že se ta nádoba v létě rozteče.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.9.2009 , 21:49   Citovat  

Petr 78 napsal:
Já si myslím, že novodur nebude nejlepší materiál. Nejenom kvůli odolnosti proti oleji ale i teplotní odolnosti. Měl bych strach, že se ta nádoba v létě rozteče.

Teplotní odolnosti se ani tak nebojim. Novodur má teplotní odolnost do 60 stupňů a nádobku sem umístil tak, aby byla odstíněná od tepla ze svodů, takže by to snad mělo být OK. Navíc jsou na tom novoduru nalaminovány ještě tři vrstvy skleného vlákna. Čeho se ale bojim víc je právě to, že by olej mohl časem tu nádobku naleptat. To ale budu muset zkusit a až pak se uvidí jak to dopadne.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 4.10.2009 , 16:59   Citovat  

Dneska jsem do OCT přepojil ještě odvětrání klikovky a rovnou si při té příležitosti vyčistil jednocestný ventil, který je součástí vedení.
Pří téhle příležitosti bych se chtěl zeptat, jestli někdo neví kde by se dala sehnat záslepka na ten volný vstup co mi zbyl na sání. Udělal jsem si zatím takovou provizorní, ale nevypadá uplně nejlíp, tak sháním něco lepšího.

OCT 11.jpg

OCT 11.jpg, 348.66 kB
   Návrat  
Redy je teď offline  Redy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2009 , 17:11   Citovat  

Skvělá práce je to dobrý ! Když už jsi se do toho tak pustil od podlahy, nechtěl by jsi udělat nějakou fotodokumentaci a poskytnout nějaký ten článek na crx klub? Myslím si, že tam by Ti za něco takového členové byli opravdu velmi vděčný Mrk ! nebo klidně bude stačit, když mi pošleš povídání a fotky na mejl a já už to sesumíruju Úsměv co ty na to?
   Návrat  
vencakapa je teď offline  vencakapa
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.10.2009 , 17:13   Citovat  

Jesti se novodurem rozumi ty trubky na vodu a pod. tak teplotu prezijou, s Jazzikem sme z toho pachali "nasos" k primemu filtru Velmi šťastný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 4.10.2009 , 18:03   Citovat  

Redy napsal:
Skvělá práce je to dobrý ! Když už jsi se do toho tak pustil od podlahy, nechtěl by jsi udělat nějakou fotodokumentaci a poskytnout nějaký ten článek na crx klub? Myslím si, že tam by Ti za něco takového členové byli opravdu velmi vděčný Mrk ! nebo klidně bude stačit, když mi pošleš povídání a fotky na mejl a já už to sesumíruju Úsměv co ty na to?

Díky, možná bych mohl něco sepsat, jak by si chtěl, aby ten článek vypadal? Měl by to být popis celé renovace, nebo jen nějaké její části?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 4.10.2009 , 18:04   Citovat  

vencakapa napsal:
Jesti se novodurem rozumi ty trubky na vodu a pod. tak teplotu prezijou, s Jazzikem sme z toho pachali "nasos" k primemu filtru Velmi šťastný

Tak přesně tenhle novodur myslim je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2009 , 18:32   Citovat  

No úplně nejlepší, co pochopí každý samouk, je tzv. fotonávod jako je k vidění tady odkaz a kdyby jsi dokázal dát dohromady materiál k vytvoření něčeho takového, nebo kdyby jsi s tím dal práci při některé z dalších renovací, budeš u mě mít taaaakhle velkou pochvalu a budu o tobě vyprávět kudy půjdu Mr. Green ! takže samozřejmě nejlepší by to bylo z jednotlivých oprav, instalací apod., samozřejmě potom vytvořit i článek z celkové renovace, co mě tamhle trápilo, tamhle se povedlo apod, by bylo také rozhodně čtivé a bestseller roku na klubu je to dobrý Velmi šťastný nebo můžeš udělat i video o různých renovacích a to se pak umístí v naší televizi, taky možnost, nechám to na tobě a jakou budeš mít chuť do toho, ale moc bych si to cenil je to dobrý
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 4.10.2009 , 18:58   Citovat  

Redy napsal:
No úplně nejlepší, co pochopí každý samouk, je tzv. fotonávod jako je k vidění tady odkaz a kdyby jsi dokázal dát dohromady materiál k vytvoření něčeho takového, nebo kdyby jsi s tím dal práci při některé z dalších renovací, budeš u mě mít taaaakhle velkou pochvalu a budu o tobě vyprávět kudy půjdu Mr. Green ! takže samozřejmě nejlepší by to bylo z jednotlivých oprav, instalací apod., samozřejmě potom vytvořit i článek z celkové renovace, co mě tamhle trápilo, tamhle se povedlo apod, by bylo také rozhodně čtivé a bestseller roku na klubu je to dobrý Velmi šťastný nebo můžeš udělat i video o různých renovacích a to se pak umístí v naší televizi, taky možnost, nechám to na tobě a jakou budeš mít chuť do toho, ale moc bych si to cenil je to dobrý

Tak v dohledné době se chystám na přesilntblokování zadních ramen, tak bych z toho možná nějaký článek mohl udělat, ale zatím nic neslibuju. Jsem totiž dost na štíru s časem.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 4.10.2009 , 19:11   Citovat  

Taky jsem se dnes pustil do odlehčení řemenice a vylisoval jsem z ní vnitřní závaží, které nejspíš nahradím kruhem z hliníku, který bude slouži pro vymezení případného kroucení a taky pro vyvážení řemenice. Bojím se totiž, aby se řemenice nazačala ve vysokých otáčkách kroutit, nebo kmitat, kvuli tomu že její vnější obvod není uchycený k vnitřní části ve středu, ale u kraje.

emenice 01.jpg

emenice 01.jpg, 252.17 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2009 , 19:11   Citovat  

Stačí to vyblejsknout, ke každému kroku napsat jednu větu do čeho jsem bouchnul, na co se ošklivě podíval a budu to cenit zlatem Úsměv!
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.10.2009 , 17:23   Citovat  

Vnitřní kruh z hliníku jsem nakonec nedělal a nechal jsem si jí po odlehčení jen vyvážit. Dneska jsem si pro ní byl a zejtra jí snad namontuju na auto. Jinak váha řemenice se závažím je kolem 2,5kg a bez něj 1,5kg, tak uvidíme jestli to bude na motoru trochu znát.
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.10.2009 , 17:30   Citovat  

LJay napsal:
Taky jsem se dnes pustil do odlehčení řemenice a vylisoval jsem z ní vnitřní závaží, které nejspíš nahradím kruhem z hliníku, který bude slouži pro vymezení případného kroucení a taky pro vyvážení řemenice. Bojím se totiž, aby se řemenice nazačala ve vysokých otáčkách kroutit, nebo kmitat, kvuli tomu že její vnější obvod není uchycený k vnitřní části ve středu, ale u kraje.

Tohle odlehčení dělal Skřítek na crxkách běžně a neslyšel jsem o problémech. Sám jsem to tak od něj měl udělaný a v klidu.
Stejně máš řemen jen na první pozici, teda pokud jsi tam nepřidal klimu nebo servo.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.10.2009 , 21:04   Citovat  

Minor napsal:
Tohle odlehčení dělal Skřítek na crxkách běžně a neslyšel jsem o problémech. Sám jsem to tak od něj měl udělaný a v klidu.
Stejně máš řemen jen na první pozici, teda pokud jsi tam nepřidal klimu nebo servo.

Taky doufám, že to bude v pohodě. Materiálu je tam ještě poměrně hromada, takže by se to kroutit nemělo. Z druhý pozice možná časem budu nahánět kompresor, ale to je ještě daleko.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 18:49   Citovat  

Řemenice už je na autě a už sem ho byl i projet a výsledek je takovej, že motor jde zas o něco líp do otáček. Na volnoběh a krouťák to žádný negativní vliv nemělo. Pokud někdo půjde tou samou cestou, tak bych doporučil po vylisování toho vnitřního závaží, dát tu řemenici vyvážit, protože origo řemenice se vyvažuje až s tím závažím a po jeho vyndání se vyváženost dost rozhodí.

Tady je jedna fotka z demontáže.

emenice 03.jpg

emenice 03.jpg, 208.35 kB
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 19:40   Citovat  

Taky jsem dneska kontroloval oil catch tank a po nějakých 300km v něm bylo tolik oleje co je vidět na obrázku, takže to asi nějaký smysl má. Jak sem se ale kdysi bavil s p. Krejzou, tak nejvíc oleje jde do sání z odvětrání kliky, takže když už montovat OCT, tak do něj radši napojit jak odvětrání ventilového víka, tak kliky.

OCT 12.jpg

OCT 12.jpg, 302.24 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2009 , 20:15   Citovat  

A nezapomeň na nás když by byl čas je to dobrý
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.10.2009 , 17:45   Citovat  

Tak dneska jsem se pustil do rozleštění sací komory a přeportování sací komory, abych na ní mohl nasadit klapku z B16A1 nebo možná z A2 (ale ta už možná bude moc velká). Zatím jsem jí jen rozříznul a v týdnu až koupim smirkové kotoučky do brusky, tak začnu upravovat.

Takhle vypadá rozřízlá komora.

komora 01.jpg

komora 01.jpg, 170.23 kB

komora 02.jpg

komora 02.jpg, 186.34 kB
   Návrat  
exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2009 , 17:57   Citovat  

ty si blazen HaHaaa OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Maggoth je teď offline  Maggoth
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2009 , 18:31   Citovat  

LJay napsal:
Tak dneska jsem se pustil do rozleštění sací komory a přeportování sací komory, abych na ní mohl nasadit klapku z B16A1 nebo možná z A2 (ale ta už možná bude moc velká). Zatím jsem jí jen rozříznul a v týdnu až koupim smirkové kotoučky do brusky, tak začnu upravovat.

Takhle vypadá rozřízlá komora.

Clooovece tak tohle ti chvalim... a prehu hodne zdaru pri svarovani te slitiny.....
   Návrat  
spacekiller je teď offline  spacekiller
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.10.2009 , 20:02   Citovat  

Chvíli jsem se nekoukal na topic a koukám že jsi krapet pokročil Tak to koukám!
Přeji hodně štěstí... A jestli se to povede, tak napiš jak to jezdíÚsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.10.2009 , 20:23   Citovat  

Maggoth95: Svařit si to pak nechám TIGem v jedný firmě tady u nás. Já mám doma jen MIG svářečku a tím by to asi moc nešlo. Při nejhoršim by to šlo i slepit lepidlem na hliník.

spacekiller: Jj určitě dám, ale montovat na auto to možná budu až po zimě pokud se neumodří počasí. Nemám totiž pořádnou garáž, jen takovou dřevěnou kulnu a v tý se v zimě dělat nedá.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina