Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Swap D15B2,D15B7 na D15BVTi(130HP)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Strana 10 z 13
happy je teď offline  happy
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 16:00   Citovat  

Fish napsal:
Mě to přijde v pohodě. Prelude VTi dává 400m za 15,5s

hmmm divny ze podle toho co pises vyse by pak 1.8vti bylo (mno i kdyz majinko) rychlejsi nez preludka ... onehda jsem si s jednim 1,8vti daval semafory a on nicmoc teda ... nebo zeby to bylo jen jeho rukama a nohama?? ... a to mam ted dlouhou prehazovacku z f20a4
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Davošek je teď offline  Davošek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 21:18   Citovat  

pro speedy 5- .. pinovani mam pouze d15b2 a na z6 celkem nemuzu sehnat.. tak kdybis mel tak bych byl vdecny a s tim predelani mas pravdu,prvni to prekopu na 4boda a zatim co hlava z6 bude na go tak uvidim co to bude delat.. a tak zrovna premyslim nad vylestenim sacich a vyfukovich kanalku v hlave..nekdo me rikal ze to bube jeste horsi nez kdybich to nelestil ze jestli to neni primi vstrik nak je to na prd neli horsi, mate nejake nazory? a tak jsem vcera hledal po netu a ja by sem mel mit obd1,ja mam 5g jen 4g meli obd0, jako nechcu se dohadovat, jeste sem se na to nedival ale myslim si ze mam 1nicku..tu z6ku motor jsem koupil za 4tis ma spatny spodek ale mam k nemu vyfuk komplet sani,rozdelovac,vtec a tak.. jen schanim ecu Smutný a nejake ty konektory nemam treba na lambdu, ta je vyhrivana a na vtec atd, tak kdyby nekdo mel p28 a kabelaz tak sem s ni Velmi šťastný ..

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 21:22   Citovat  

Davošek napsal:
pro speedy 5- .. pinovani mam pouze d15b2 a na z6 celkem nemuzu sehnat.. tak kdybis mel tak bych byl vdecny a s tim predelani mas pravdu,prvni to prekopu na 4boda a zatim co hlava z6 bude na go tak uvidim co to bude delat.. a tak zrovna premyslim nad vylestenim sacich a vyfukovich kanalku v hlave..nekdo me rikal ze to bube jeste horsi nez kdybich to nelestil ze jestli to neni primi vstrik nak je to na prd neli horsi, mate nejake nazory? a tak jsem vcera hledal po netu a ja by sem mel mit obd1,ja mam 5g jen 4g meli obd0, jako nechcu se dohadovat, jeste sem se na to nedival ale myslim si ze mam 1nicku..tu z6ku motor jsem koupil za 4tis ma spatny spodek ale mam k nemu vyfuk komplet sani,rozdelovac,vtec a tak.. jen schanim ecu Smutný a nejake ty konektory nemam treba na lambdu, ta je vyhrivana a na vtec atd, tak kdyby nekdo mel p28 a kabelaz tak sem s ni Velmi šťastný ..

naposled opakuju ze mas OBD0 a schema prepojeni OBD0 -> OBD1 sem ti taky posilal. je to ta modra tabulka. vpravo jsou piny obd0 a vlevo jsou piny kam to prepojis. Chápeš! Chápeš! Chápeš! ale prvne to musis predelat na 4bod Chápeš! Chápeš! Chápeš! az pak na obd1 Chápeš! Chápeš! Chápeš!

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 21:26   Citovat  

ja vim ale ta tabulka je na 4g..nevim zitra se mrknu na kabelaz a uvidim, fakt sem se docetl ze mam obd1.. kdyz budu mit obd0 tak tu redukci od tebe vezmu.. Se stydím

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 21:59   Citovat  

dvoubodem se nikdo nezabyva, proto nejsou zadne schemata. (ne tolik jako na 4bod) a jelikoz se dvoubodem nikdo nezabyva tak se bere ze OBD0 je jen ve 4g. tam je obd0 i kdyz to ma 4bod.
No a aby kluci v japonsku nemuseli vymyslet novou ecu pro dvoubod s obd1 (jen kvuli jedineho motoru) tak tam hodili obd0. a az pak jakykoliv dalsi motor v 5g uz je obd1. d15b7 pocinaje a b18a v integre konce, coz je svym zpusobem taky civic 5g HaHaaa

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 22:34   Citovat  

Fish napsal:

proc to mas takove rozhadane ten graf? nerovnosti na vozovce?

tanabe.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
tanabe.jpg, 113.26 kB

speedy5 je teď offline  speedy5
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 22:36   Citovat  

To asi nechápeš že? Velmi šťastný Ještě jsem neviděl žádnou Hondu C5G s motorem D15B2 co by měla bez překopání origo ECU OBD1 Úsměv Měl jsem 4 a káždá měla OBD0 ale uvidíš sám až ji vyndáš..hoď sem email a já ti to tam hodím Úsměv určo se ti to bude hodit je to dobrý

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 22:45   Citovat  

speedy5 napsal:
To asi nechápeš že? Velmi šťastný Ještě jsem neviděl žádnou Hondu C5G s motorem D15B2 co by měla bez překopání origo ECU OBD1 Úsměv Měl jsem 4 a káždá měla OBD0 ale uvidíš sám až ji vyndáš..hoď sem email a já ti to tam hodím Úsměv určo se ti to bude hodit je to dobrý
pochybuju ze je vubec nejaka obd1 ktera ridi jen dve trysky. Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 23:30   Citovat  

Svatá to pravda taky jsem žadnou takovou v mém dosavadním pátrání nenašel Úsměv

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 23:35   Citovat  

happy napsal:
hmmm divny ze podle toho co pises vyse by pak 1.8vti bylo (mno i kdyz majinko) rychlejsi nez preludka ... onehda jsem si s jednim 1,8vti daval semafory a on nicmoc teda ... nebo zeby to bylo jen jeho rukama a nohama?? ... a to mam ted dlouhou prehazovacku z f20a4

Porovnával jsem časy z mimoňských válek. Prostě za shodných podmínek. Podle mě budou na 400m podobné výsledky obou vozů. Desetina sem,desetina tam Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 23:38   Citovat  

FastCivic napsal:
proc to mas takove rozhadane ten graf? nerovnosti na vozovce?

Měřeno na letišti do mírného kopce. Povrch tam není zrovna ideální. Měřil jsem to před konečnou úpravou ecu, kdy se ještě zvednul výkon hlavně ve spodním pásmu otáček.

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 23:48   Citovat  

speedy5 napsal:

troska pletiete dve rozne veci - DPFI vs MPFI a OBD0 vs OBD1.
do roku 92 bol motor D15B2 s ECU PM5 ktora je OBD0
od roku 95 bol motor D15B2 s ECU P04 ktora je OBD1
oba dva motory maju len dvojbod a ECU ma rovnake konektory ale podla neviem akych smernic od roku 92 museli auta v EU splnat diagnosticku normu OBD1.
to iste plati napriklad aj pre Civic 1.8VTi s ECU, ktora ma v principe OBD1 konektory ale je to uz OBD2 norma ako vsetky auta od roku 96.

0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 0:40   Citovat  

Ano to je pravda..ale princtpelně jsou to konektory co mají klasický konektory OBD0 tak to myslím....že P04 je OBD1 s tím že má starý konektory...je to tak nebo se zase pletu?? Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 0:46   Citovat  

speedy5 napsal:
to nevím ale mám doma tři ty P04 ale ani jedna nemá konektory jak OBD1 proto jsem to taky překopával...možná to je OBD1 ale má to konektory OBD0 nebo jsem jakživ jinou neviděl....

vsak to pisem, ze to ma rovnaky konektor ako stara PM5 ale vo vnutri to je ine a podporuje OBD1 standard.
btw: konektor nehovori nic o tom, co je vo vnutri.

inak by ma zaujimalo, kolko impulzov na polohu kluky ma stary a novy rozdelovac, lebo pri 4bodoch je rozdiel aj tam medzi OBD0 vs OBD1/2a/2b...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2009 , 0:41   Citovat  

prominte kluci, nejak jsem tedka nestihal club.. tak maila mam d.brhel@seznam.cz,tak kdybis mi neco poslal,tak bys byl hodny a mam obd0,tak se nezlobte Úsměv ..ale bral jsem to ze mam obd1 podle FAQ, je tam asi chyba nebo jsem to blbe pochopil. HaHaaa. .takze tu redukci urcite vezmu Úsměv,jen prvni potrebuju sehnat kabelaz z d16z6 a jednotku.. ta kabelaz muze byt i poskozena, jde me jen o konektory,tak kdyby se tu nekdo nasel kdo ma tak bych byl mooooc vdecny.. Smutný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2009 , 19:33   Citovat  

dneska sme testovali mapy. D16Z6 P28 vs. D15B P08
Propadák
Kroutak sel rapidne dolu, slo to poznat uz pri prvnim rozjezdu. Vykon v konecnem dusledku stejny, ale v nizkych to byla katastrofa. Nevim jestli by si to chtelo znova pohrat s casovanim a pak i predstihem, ale do toho uz se mi nechce. Mozna az bude teplo Úsměv Ale nemyslim si ze by to melo nejaky vyrazny efekt. Musel bych to i skombinovat s vackou z D15B a to je zbytecne kdyz budu pristi rok davat jeste daleko ostrejsi. Takze kapitolu ECU asi pro sebe zase zaviram Úsměv
BTW: ten graf je jeste vice podobny tomu Fishovemu. Ten jeho kroutak se mi dole taky vubec nelibi to mi hlava nebere

Jo a vysvetleni k grafu. Cerna krivka je D16Z6, jde poznat hlavne na tom krouticim momentu v nizkych otackach. Ty ostatni tri jsou D15B. Jelo se samozrejme vicekrat pro co nejpresnejsi graf. A ty drobne vychylky jsou holt tolerance Gtechu. +-2kW coz je nic.

P28 vs. P08.jpg

P28 vs. P08.jpg, 139.18 kB

0
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 11:06   Citovat  

To jste testovali klasickou Z6 proti D15B?A ta D15B má tak malej krouťák??? Tak to koukám! A ta D15B tam máš teda origo mapu nebo ze Z6?myslíš že se stím krouťákem se dá ještě něco dělat??

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 12:48   Citovat  

FastCivic napsal:
dneska sme testovali mapy. D16Z6 P28 vs. D15B P08
Propadák
Kroutak sel rapidne dolu, slo to poznat uz pri prvnim rozjezdu. Vykon v konecnem dusledku stejny, ale v nizkych to byla katastrofa. Nevim jestli by si to chtelo znova pohrat s casovanim a pak i predstihem, ale do toho uz se mi nechce. Mozna az bude teplo Úsměv Ale nemyslim si ze by to melo nejaky vyrazny efekt. Musel bych to i skombinovat s vackou z D15B a to je zbytecne kdyz budu pristi rok davat jeste daleko ostrejsi. Takze kapitolu ECU asi pro sebe zase zaviram Úsměv
BTW: ten graf je jeste vice podobny tomu Fishovemu. Ten jeho kroutak se mi dole taky vubec nelibi to mi hlava nebere

Jo a vysvetleni k grafu. Cerna krivka je D16Z6, jde poznat hlavne na tom krouticim momentu v nizkych otackach. Ty ostatni tri jsou D15B. Jelo se samozrejme vicekrat pro co nejpresnejsi graf. A ty drobne vychylky jsou holt tolerance Gtechu. +-2kW coz je nic.

Nechci popírat to,co jsi naměřil, ale mapa D16Z6 je dle mého propadák, protože nastavení je hodně civilní v porovnání z D15B. Když jsem jezdil na D15B, byl výkon úplně někde jinde, hlavně ve vtecu,kdy bylo né jen slyšet,ale i cítit přepnutí vačky. Navíc mapa D16Z6 je dělaná na 1.6 obsah...... Nevím,ale s nastavením,které jsem měl to byl pekelný rozdíl ve prospěch D15B. Bohužel to nemám podložené konkrétním měřením. Jak říkám,mě spínal vtec tak jak má, ve 5500 otáčkách Úsměv. Osobně bych doporučil mapy upravit na základě WB lambdy,ale největší tajemství je v předstihu.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 15:27   Citovat  

tak o tom jestli u me neni citit prepnuti vacky se snad neda ani pochybovat Úsměv Ale neni to cuknuti ani kopanec, je to spis jako nadechnuti. Jako bych pedal protlacil pres podlahu a znovu pridal plyn Úsměv Me se libi jak to jezdi. Ted jsem si i jisty, ze mam casovani na 100% jako D16Z6. Vacku oproti klice mam v takove poloze jak to ma byt. Zadne zub sem zub tam. A krivka podle toho taky vypada. Proc mapa D15B udelala to co udelala nevim. Taky mi na tu mapu kolisal volnobeh to mi hlava nebere

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 15:30   Citovat  

speedy5 napsal:
To jste testovali klasickou Z6 proti D15B?A ta D15B má tak malej krouťák??? Tak to koukám! A ta D15B tam máš teda origo mapu nebo ze Z6?myslíš že se stím krouťákem se dá ještě něco dělat??

moje auto, motor D15B2 s hlavou z D16Z6
Testovala se seriova mapa z D16Z6 P28 125HP oproti seriove mape z japonske D15B VTEC P08 130HP

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2009 , 23:15   Citovat  

tady mate na ukazku a pro inspiraci co vsechno se da z te 1,5ky vytriskat Úsměv je to dobrý

Odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2009 , 23:32   Citovat  

FastCivic napsal:
tady mate na ukazku a pro inspiraci co vsechno se da z te 1,5ky vytriskat Úsměv je to dobrý

toto je satikove teraz po nahodeni vacky ?
uvidime, co to este spravi ked doladim mapu, zatial som mu bol len spravne nacasovat vacku...
inak este so seriovou vackou to chodilo urcite lepsie ako 1.6ESi 4dver...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2009 , 23:38   Citovat  

vti [906team] napsal:
toto je satikove teraz po nahodeni vacky ?
uvidime, co to este spravi ked doladim mapu, zatial som mu bol len spravne nacasovat vacku...
inak este so seriovou vackou to chodilo urcite lepsie ako 1.6ESi 4dver...

jjjjj je to dobrý je to dobrý je to dobrý prave mu to ted jezdi viic nez dobree. myslim ze lecktere vti v sedanu by melo prooblem. sem zvedavej jak to bude vypadat po ladeni. myslis ze by to mohl byt jeste znatelny rozdil?
taky se divim ze to jede jak to jede kdyz tam ma uz i jinou vacku a seriovou ecu...nemuze byt problem s chudou smesi? to mi hlava nebere

satikk je teď offline  satikk
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2009 , 23:39   Citovat  

Haj Stevo,
jj to je ono,ako z mojho pohladu je to pocitovo sto a jedno.Musel som to skusit a pri tej prilezitosti som aj natocil video,snad to tomu nevadi ked to este nebolo naladene.Zatial si to ale nastavil super.Som zvedavy,co to bude robit po odladeni.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 0:03   Citovat  

FastCivic napsal:
jjjjj je to dobrý je to dobrý je to dobrý prave mu to ted jezdi viic nez dobree. myslim ze lecktere vti v sedanu by melo prooblem. sem zvedavej jak to bude vypadat po ladeni. myslis ze by to mohl byt jeste znatelny rozdil?
taky se divim ze to jede jak to jede kdyz tam ma uz i jinou vacku a seriovou ecu...nemuze byt problem s chudou smesi? to mi hlava nebere

ecu uz davno nie je seriova, lenze ladil som to uz hodne davno a vtedy tam bola seriova vacka a aj ta bola nastavena len od oka. teraz je vacka nastavena ako ma byt podla compcams popisu k vacke. vsak to aj bola vcelku sranda namerat... uvidime co s tym este spravi doladenie, nemyslim si, ze to bude nejaky velky rozdiel, skor to bude o doladeni rozdielov, ktore vznikli ostrejsou vackou a inym casovanim. nechajme sa prekvapit, co to povie.

satikk je teď offline  satikk
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 0:47   Citovat  

jj,nechajme sa prekvapit,kedze uz ale tankujem len 100 oktan,mozes to odladit presne podla toho.Na kolko otacok to inak vidis s obmedzovacom?Jeden moj vzor na youtube ma obmedzovac okolo 8000.to by bolo super,ale samozrejme len v pripade,ze by to malo nejaky zmysel.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 22:07   Citovat  

vti [906team] napsal:
ecu uz davno nie je seriova, lenze ladil som to uz hodne davno a vtedy tam bola seriova vacka a aj ta bola nastavena len od oka. teraz je vacka nastavena ako ma byt podla compcams popisu k vacke. vsak to aj bola vcelku sranda namerat... uvidime co s tym este spravi doladenie, nemyslim si, ze to bude nejaky velky rozdiel, skor to bude o doladeni rozdielov, ktore vznikli ostrejsou vackou a inym casovanim. nechajme sa prekvapit, co to povie.

no jasne, myslel sem to spis jako ze ecu byla predtim ladena na vicemene seriovy motor...satikka znam dobre, a vim o kazdem sroubku ktery ma pod kapotou vymeneny Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2009 , 13:54   Citovat  

Davošek maš SZ Chápeš!

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2009 , 15:10  Naposledy upravil Fish dne 31.12.2009 , 15:22, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Pro oživení Úsměv a napojení na diskuzi v honda dnes Úsměv
černá - D15B7 + D16Z6 Vtec hlava + sání,svody,výfuk, ecu P08 (spotřena 6-10L)
červená - B18C4 série (spotřeba 6,7-14L)
zelená - D15B7 + sání,svody,výfuk,ecu (spotřeba 5,5-9L)

D15B7_Vtec_B18C4_D15B7.jpg

D15B7_Vtec_B18C4_D15B7.jpg, 132.35 kB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2009 , 15:15   Citovat  

akorat ti jde z tech becek nejak hlava kolem bych rekl HaHaaa