Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
poradtě co by jste udělali (ohledně koroze)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.4.2010 , 21:24   Citovat  

Mám ted dilema s legendem, potřebuje vyvařit lemy, kolem okna a prahy mistama. Prahy a kolem okna necham určo vyvařit, ale říkám si , zda třeba lemy by nebylo dobré udělat z laminátu, vybrousit cele lemy až na kov, a v mistech kde to bude vyhnilý to vyříznout, vystříkat montážní pěnou co netáhne vlhkost a laminovat několik vrstev lamina, pak to vse zakytovat a dosztracena, vím že laminat nezanče rezivet, ale s lemy se bojim ze i kdys se vyvari tak to zacne za chvili znovu, jelikoz na legenda lemy nejsou:-( Nebo neví někdo zda by pasli z nejakyho accorda aspon trosku?Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 22.4.2010 , 21:34   Citovat  

plech a laminát dohromady moc nefungují, navíc se to bude muset dost tmelit a 100% to bude praskat.
vyzkoušené a léty prověřené řešení je vystřihnout vše rezavé, navařit COčkem nový plech a přecínovat tak,aby se tmelilo co nejmenší vrstvou
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 22.4.2010 , 21:39   Citovat  

Jj vyříznout na zdravej plech a zbytek udělá CO2 Úsměv kdysi jsem to na corse taky zkoušel všelijak a vždycky to po roce vykvetlo ještě hůř, než to bylo Ble
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.4.2010 , 21:48   Citovat  

no ja nemysklim to jen zbrousit, ale vyriznout to a abych nemusel varit tak sem to chtel laminovat Úsměv)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2010 , 22:09   Citovat  

lepší navařit. osobní zkušenost pak mám: nástřik zinkovým sprejem, FORMEX základovka a nátěr (lak), ale pocínování jak píše Roman je asi lepší, ale o to víc pracnější muhehe
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.4.2010 , 22:19   Citovat  

nebo koupit neco zachovalyho Velmi šťastný
   Návrat  
Iwanhoe je teď offline  Iwanhoe
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.4.2010 , 17:18   Citovat  

a jeste treba takovy napad co udelat lem z plechu nebo koupit a nechat ho pozinkovat v lazni a pak ho k autu přinýtovat zapustnyma nytama a zahladit?
   Návrat  
Davee je teď offline  Davee
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2010 , 17:47   Citovat  

Já se sem zdovolením taky přidám, co je tedy nejlepší povrchová úprava po navaření?aby to pak nezačlo za 2roky znova?

přestříkat zinkem,přecínovat,zakitovat,pak základ a na to lak?
   Návrat  
-toyo- je teď offline  -toyo-
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2010 , 17:56   Citovat  

ja to delam tak ze vyvarim co2 pak vybrousim ,ocistim ocelakem,natru na pul dne odrezovacem bezoplachovym ,pak tmel ,plnic ,lak
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.4.2010 , 19:01   Citovat  

Davee napsal:
Já se sem zdovolením taky přidám, co je tedy nejlepší povrchová úprava po navaření?aby to pak nezačlo za 2roky znova?

no zvenku to osetris v poho, ale plno lidi zapomina ze uvnitr mas otrepy a ruzny kde to hnije, tak ja to hlavne vzdycky tam vystrikam voskem na dutiny poradne, treba jednu lahev na jeden lem zevnitr Úsměv
   Návrat  
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2010 , 21:10   Citovat  

Možná hloupý dotaz, ale proč se nepoužívá nerez plech ? Nebo třeba hliník ? Přivařit se to přece dá a nerazavělo by to na 100%, i kdyby to bylo holé.
   Návrat  
-toyo- je teď offline  -toyo-
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2010 , 21:12   Citovat  

Riccardo kolik by pak to auto stalo? Velmi šťastný jinak hlinikovy kastle nekdo dela
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.4.2010 , 21:17   Citovat  

Davee napsal:

TOP je cínování,časově náročné a materiálově nejdražší
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2010 , 21:33   Citovat  

A míň časově a finančně náročný je ten můj postup. Pokud je ten plech pod všema těma nátěrama zdravý, tak to jen tak nezačne reznout OK
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2010 , 8:02   Citovat  

rotker napsal:
A míň časově a finančně náročný je ten můj postup. Pokud je ten plech pod všema těma nátěrama zdravý, tak to jen tak nezačne reznout OK

přesně tak, 2K epoxid jako základ a pak barvu, nejlepší antikorozní ochrana z nátěrových hmot (nebo nějakou základovku plněnou zinkovým prachem) je to dobrý
   Návrat  
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2010 , 18:08   Citovat  

-toyo- napsal:
Riccardo kolik by pak to auto stalo? Velmi šťastný jinak hlinikovy kastle nekdo dela

Ne já myslel jenom na tu opravu - koupit ve feroně plech třeba 3 mm (formát 2x1m) a vyříznout si z toho požadovaný tvar.
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.4.2010 , 1:03   Citovat  

-toyo- napsal:
.......... jinak hlinikovy kastle nekdo dela

třeba NSX OK nebo z novějších BMW X5.
   Návrat  
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2010 , 1:31   Citovat  

já bych to zatřel gumoasfaltem a nahodil omítku z betonu:-D pořádnej výtlem
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2010 , 6:32   Citovat  

Trošku si tu přihřeju polívčičku jestli to nebude ovšem vadit. Mám anglána r.v.00 ma 150.000km nalitáno a ještě jsem na něm nenašel rez (zaplať pánbůh) ale až do včerejšího leštění kde jsem zjistil ,že na 5 dveřích jak je umístěna RZ v tom plastovém nesmyslu nevím jak to nazvat (ne držák RZ) to je jedno anglánisti budou vědět. Tak na spodní hraně mezi tím plastem a plechem jsou 3 malinkaký puchýřky. Co s tím udělat abych nemusel zbytečně lakovat celý zadek. Jak to ošetřit. Je to vanička SPZ

Screenshot 2010-04-25_06-32-09.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Screenshot 2010-04-25_06-32-09.jpg, 436.21 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2010 , 20:23   Citovat  

optimas napsal:
Trošku si tu přihřeju polívčičku jestli to nebude ovšem vadit. Mám anglána r.v.00 ma 150.000km nalitáno a ještě jsem na něm nenašel rez (zaplať pánbůh) ale až do včerejšího leštění kde jsem zjistil ,že na 5 dveřích jak je umístěna RZ v tom plastovém nesmyslu nevím jak to nazvat (ne držák RZ) to je jedno anglánisti budou vědět. Tak na spodní hraně mezi tím plastem a plechem jsou 3 malinkaký puchýřky. Co s tím udělat abych nemusel zbytečně lakovat celý zadek. Jak to ošetřit. Je to vanička SPZ

Neuděláš s tím nic, jen vyříznout a vyvařit, takže osobně bych to nechal ještě dál kvést do chvíle, kdy to bude ještě únosné a pak to pořádně vyvařit a nastříkat a udeš mít klid. Ono zjistíš, že za chvíli takových míst bude víc, tak to pak vemeš jedním vrzem Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 14:57   Citovat  

ok tak legend pujde ke klempirovi at je to vse poradne udelane Úsměv

ale mam dalsi dotaz, predni blatniky sou pekny, nereznou nic, ale preci jen vim, ze to rezne zevnitr, myslite ze ma smysl blatniky sundat a vytrit vnitrek treba hammeritem a pak i ty podbehy co je vse nastrikane zakladovkou? nebo radej na to nesahat kdys je to pekny?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 20:26   Citovat  

Brnďa napsal:

ale mam dalsi dotaz, predni blatniky sou pekny, nereznou nic, ale preci jen vim, ze to rezne zevnitr, myslite ze ma smysl blatniky sundat a vytrit vnitrek treba hammeritem a pak i ty podbehy co je vse nastrikane zakladovkou? nebo radej na to nesahat kdys je to pekny?

Vždycky to vypadá pěkný, až do chvíle než na to šáhneš a zjistíš, že vlastně pod tou barvou už není žádný plech HaHaaa Udělal bych šroubovákem malou sondáš, jestli to je pod tím nátěrem zdravé, potom vše pořádně umýt, vydrhnout, nástřík základovkou a na to např. bitumenem, pokud jsou ty místa překrytý plast. podběhem nebo na ně přímo nestříká voda, tak bych to jen nastříkal nebo natřel rezistinem. Rozhodně, pokud je to pod originál nátěrem zdravé, tak orig. nátěr nesundávat Chápeš! Ty podběhy vem např. tím bitumenem, je to asfalto živcový nástřik a není to takový lepivý fuj tajbl jako tlumex a tomu podobné HaHaaa viz. koukni ke mně do garáže...
   Návrat  
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 9:31   Citovat  

Brnďa napsal:

[marq=left]

mě to taky čeká a budu to řešit tak že všechno odrhnu do plechu(zevnitř samozřejměÚsměv a pak to nastříkám gumoasfaltem, a fest vrstvou a pak okraje kde to přechází do laku to přestříknu ještě nějakým odolným lakem aby se to neloupalo....každopádně hammerite jsou vyhozené peníze....skoušeli jsme to na plot a stačila zima a hamerite zdrhl jak kdyby viděl přicházet chucka norise s ředidlem Je to tam.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 9:38   Citovat  

Jonaasek napsal:
[marq=left]

mě to taky čeká a budu to řešit tak že všechno odrhnu do plechu(zevnitř samozřejměÚsměv a pak to nastříkám gumoasfaltem, a fest vrstvou a pak okraje kde to přechází do laku to přestříknu ještě nějakým odolným lakem aby se to neloupalo....každopádně hammerite jsou vyhozené peníze....skoušeli jsme to na plot a stačila zima a hamerite zdrhl jak kdyby viděl přicházet chucka norise s ředidlem Je to tam.

Pokud máš dobře očištěný a odmastěný povrch, tak hammerite v poho vydrží 5 let. Jen nevím jak na spodku auta, není to hold žádná abrazivní barva, takže bych to na spodek neriskoval, jinak s hammeritem jen kladné zkušenosti, i na třmenech drží jak blázen
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 11:42   Citovat  

Jonaasek napsal:
[marq=left]

Tak pokud jsi nedodržel pracovní návod a dal jenom jednu tenkou vrstvu, tak se nediv.... papa
Já na Hammerite nedám dopustit. Mám s ním dlouhodobé a jenom dobré zkušenosti.
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 12:17   Citovat  

Brnďa napsal:

hameritem nic nezkazis u me jak otevru dvere tak jsem to tam mel vyhnite, nalil jsem tam pred rokem a pul hamerite a stale ta rez nevylezla, opravdu hamerite je zazrak, nejradeji bych tim nastrikal cele auto
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 12:20   Citovat  

rotker napsal:
Pokud máš dobře očištěný a odmastěný povrch, tak hammerite v poho vydrží 5 let. Jen nevím jak na spodku auta, není to hold žádná abrazivní barva, takže bych to na spodek neriskoval, jinak s hammeritem jen kladné zkušenosti, i na třmenech drží jak blázen
i na spodku auta je dobry, nedavno jsem pujcil znmame auto a on za pujceni mi to cele prolezl v servise a prvni co rekl, kua, vsak to ze spoda neni vubec zrezle, no jo, hamerite je opravdu nej barva Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 11:55   Citovat  

no ja ty podbehy a blatniky nemam vubec vyhnily nic, jen preventivka to sundat a vytrit to aby to nezacalo Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
poradtě co by jste udělali (ohledně koroze)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina