Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
upravoval někdo Cyklovač stěračů C5G ?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
dakov je teď offline  dakov
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2010 , 10:35   Citovat  

Zdravim ,nezkousel jste nekdo upravit cyklovač steraču aby se v INT dala nastavovat rychlost sterače? Klidne i potenciometrem. Přemyslel jsem dodelat tam časovač s 555kou , ale radeji se jeste zeptam Vas tady , abych nevymyslel vymysleny. Diiky Dakov
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2010 , 11:27   Citovat  

wayne psal clanek jak upravoval cyklovac na c4g, coz je asi to samy zejo, melo by to byt v clancich tusim

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2010 , 1:44   Citovat  

No ne,ze by se do toho konecne taky nekdo pustil?Kdyby byl nejaky dalsi odvazlivec a nedarilo se mu najit clanek,tady je na nej odkaz.
Jen tak mimochodem,behem par dnu nebo tydnu se chystam timhle stylem upravit (tedy spis dodelat) i cyklovac na C1G (lukasy s patricnou polohou INT mam uz dokonce dvoje,kazdy Civic tim tenkrat vybaveny nebyl) a az bude hotovy kombik,sezenu i 4te rele AEV a dovybavim celou svoji flotilu Hihi

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2010 , 9:19   Citovat  

Wayne napsal:
No ne,ze by se do toho konecne taky nekdo pustil?Kdyby byl nejaky dalsi odvazlivec a nedarilo se mu najit clanek,tady je na nej odkaz.
Jen tak mimochodem,behem par dnu nebo tydnu se chystam timhle stylem upravit (tedy spis dodelat) i cyklovac na C1G (lukasy s patricnou polohou INT mam uz dokonce dvoje,kazdy Civic tim tenkrat vybaveny nebyl) a az bude hotovy kombik,sezenu i 4te rele AEV a dovybavim celou svoji flotilu Hihi

ještě bys to mohl zkusit na c5g at mame nakou dokumentaci.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2010 , 9:36   Citovat  

Podle fotek je to stejna elektronika, c4g a c5g jsou stejne. Aspon ja sem se ted na to kuknul v mem c5g. Takze jdu do toho.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2010 , 9:38   Citovat  

dakov napsal:
Podle fotek je to stejna elektronika, c4g a c5g jsou stejne. Aspon ja sem se ted na to kuknul v mem c5g. Takze jdu do toho.
no já sem na elektriku levej jak šavle(zapojim si rádio a takový blbůstky jinak ne) tak kdyžtak udělej nakou dokumentaci. si myslim že to bude trochu jinačí.

villik je teď offline  villik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 10:44   Citovat  

co takle ten waynův článek trochu poupravit? Všecko tam vyhážeš ( elektroniku cyklovače ) a místo toho tam dáš tu NE555 s tím, že budeš mit někde v interieru přepínaš s odporovou sítí/ popř potenciometr ( ten poťák ale mi přijde jako ne moc vhodný, protože ne hned trefíš dobu nabijeni a vybijeni kondenzatoru a tak jednou ti to bude litat rychlejc a jednou pomalejc než chceš )

třeba ve fabkách maj na páčce stěrače takovy přepinaš s 5ti polohama ( mam ten pocit )

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 10:59   Citovat  

villik napsal:
co takle ten waynův článek trochu poupravit? Všecko tam vyhážeš ( elektroniku cyklovače ) a místo toho tam dáš tu NE555 s tím, že budeš mit někde v interieru přepínaš s odporovou sítí/ popř potenciometr ( ten poťák ale mi přijde jako ne moc vhodný, protože ne hned trefíš dobu nabijeni a vybijeni kondenzatoru a tak jednou ti to bude litat rychlejc a jednou pomalejc než chceš )

třeba ve fabkách maj na páčce stěrače takovy přepinaš s 5ti polohama ( mam ten pocit )
a ještě k tomu deštovej senzor ne??? HaHaaa

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 11:44   Citovat  

At ma Fabie treba osm poloh,mne by vadilo mit jich par pevne danych,vcera jsem jel 300km skoro porad v desti a prestelovaval jsem to kazdych par minut.Potenciometr mi prijde dost neprakticky,co se komfortu ovladani tyce a pri bastleni neceho s NE555 mi to prijde jeste na vic bastleni jak v pripade moji prace,ale jak je libo.Jen se mi prozatim prestalo chtit to delat do C1G...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 12:19   Citovat  

pro me za me, dejte si tam treba igelit. Bastleni neodpada ani v 1 pripade a natoz tak prehazovani jak chobot, doby spousteni. Chcat bude pokazdy jinak a pokazde nekde jinde

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 13:01   Citovat  

villik napsal:
pro me za me, dejte si tam treba igelit. Bastleni neodpada ani v 1 pripade a natoz tak prehazovani jak chobot, doby spousteni. Chcat bude pokazdy jinak a pokazde nekde jinde
mě například vadi u c5g že je cyklovač který sepne po 6 vteřinách, a pak ty dvě rychlý polohy, chtělo by to pomalou pak rychlejší a nejrychlejší.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 13:52   Citovat  

ja jsem si zatim se steracama vystacil a to ze posledni dobou prselo jak vydatne, tak i mrholacky. U chvistance muze byt kazdy rad, ze vidi aspon uzky pruh po setreni sterace, a na cykl. si nestezuju, cca idealni. A kdyz potrebuju pomalejsi, tak ho vypnu a rychlosterem setru jednou za cas, a kdyz rychlejsi tak dam 1. rychlost. Stejne mi vetsina vody skonci v aute

Co jsem psal byl jen napad, nikdo me za to nemusi ukrizovat, kor dnes.
Honda

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 14:02   Citovat  

villik napsal:
ja jsem si zatim se steracama vystacil a to ze posledni dobou prselo jak vydatne, tak i mrholacky. U chvistance muze byt kazdy rad, ze vidi aspon uzky pruh po setreni sterace, a na cykl. si nestezuju, cca idealni. A kdyz potrebuju pomalejsi, tak ho vypnu a rychlosterem setru jednou za cas, a kdyz rychlejsi tak dam 1. rychlost. Stejne mi vetsina vody skonci v aute

Co jsem psal byl jen napad, nikdo me za to nemusi ukrizovat, kor dnes.
Honda

nekritizuju, jen sem přispěl, a jestli ste šikovný na elektriku tak byse to dalo nějak skloubit??

Meda je teď offline  Meda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 16:22   Citovat  

Wayne napsal:
Hele Wayne máme jako rodiný khár felču a tam ten ciklovač je a je to super kde se to dá sehnat to AEV ? asi si to naimplantuju do Coupé Cool

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 21:46   Citovat  

Meda: vydel jsem to v autodilech ( co mame v prerove ) za 200-300kc, jak kde
2 wayne: poslys, neslo by to nejak poupravit, ze by se otocilo packou na cyklovac a potom by to zareagovalo na "rychloster"? me na tom stve akorat to, ze to budu muset vypinat a zapinat ..
tak me napada, co na vystupu toho cyklovace pouzit jeste jedno RELE, ktere by spinalo tu spravnou polaritu nez vetsinu elektriky prepolovat?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2010 , 8:28   Citovat  

Medved Medvedovic : vrakace jsou toho plny,v Plzni chodim vybirat na jeden za 50,-/ks je to dobrý

villik : na "rychloster" by to napojit neslo,nebo mozna ano,pak bys ale o tu obvyklou funkci prisel.Nezkoumal jsem to,podle me neni zadna velka prace poprve "rychlosterem" setrit sklo a pak zapnout cyklovac a pak jen dobu doladovat po setreni vypnutim a znovuzapnutim,az je treba.A jen rele by pouzit neslo,je do toho zapojeny i dojezd snimani z motorku.Proto jsem to reseni tenkrat odlozil a musel nechat uzrat.

Clanek jsem delal v dobre vire,ze to nekdo oceni,ze neni zas takovy problem par dratu prepojit a vzit do ruky pilovy platek a pajku.Po prvnich pochybovacnych reakcich jsem ho malem ani nezverejnil a jak vidim,nic by se nestalo,nikdo to stejne delat nebude (nanejvys snad Meda a ten se me mohl zeptat na nejakym Pilsensrazu).Jeste ze se neobtezuju fotodokumentaci praci na brzdach,motoru,elektrice atakdale,cekat,nez to nekdo oceni,asi bych zesedivel a zdrzovalo by me to v praci.Plus psat ten text.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2010 , 11:22   Citovat  

Wayne napsal:
Medved Medvedovic : vrakace jsou toho plny,v Plzni chodim vybirat na jeden za 50,-/ks je to dobrý

villik : na "rychloster" by to napojit neslo,nebo mozna ano,pak bys ale o tu obvyklou funkci prisel.Nezkoumal jsem to,podle me neni zadna velka prace poprve "rychlosterem" setrit sklo a pak zapnout cyklovac a pak jen dobu doladovat po setreni vypnutim a znovuzapnutim,az je treba.A jen rele by pouzit neslo,je do toho zapojeny i dojezd snimani z motorku.Proto jsem to reseni tenkrat odlozil a musel nechat uzrat.

Clanek jsem delal v dobre vire,ze to nekdo oceni,ze neni zas takovy problem par dratu prepojit a vzit do ruky pilovy platek a pajku.Po prvnich pochybovacnych reakcich jsem ho malem ani nezverejnil a jak vidim,nic by se nestalo,nikdo to stejne delat nebude (nanejvys snad Meda a ten se me mohl zeptat na nejakym Pilsensrazu).Jeste ze se neobtezuju fotodokumentaci praci na brzdach,motoru,elektrice atakdale,cekat,nez to nekdo oceni,asi bych zesedivel a zdrzovalo by me to v praci.Plus psat ten text.

2 wayne: proti tvemu clanku nemam sebemensi vytku. Jen si rikam, jestli to nejde tak, ze bych treba zapl cyklovac a pak jen rychlosterem nastavil tu dobu, chapes me ne? Jestli je to s elektrikou tak, jak rikas, tak by mi asi stejne nic jineho nezbylo Mrk. Ted nemam cas neco sestrojovat, za 2 tydny maturuju xD. Mam rozdelanych x elektronickych projektu k memu vozu xD, takze by tahle zajimava ficurka nejspis mohla byt pridelana.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2010 , 12:26   Citovat  

Wayne Ja můžu říct že ten navod je super, dnes snad konecne koupim to rele a jdu do toho. Není to nic složiteho,pár drátku a pá mechan.úprav.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 13:55   Citovat  

Je to tam a funguje to. Ale musim nekde sehnat motorek a komplet ty tahla. Jsou uz nejak vychodeny. Jinak super.

cykl.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
cykl.jpg, 119.26 kB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 16:53   Citovat  

dakov napsal:
Je to tam a funguje to. Ale musim nekde sehnat motorek a komplet ty tahla. Jsou uz nejak vychodeny. Jinak super.
nějaký návod a praktickou ukázku???

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 18:03   Citovat  

Uprava je uplne stejna jak napsal Wayne, akorat je u motorku trochu jiny konektor ale draty jsou stejne.A motorek steracu nema ten poziční jazycek ale otocit se musi. Jeste musim nekde sehnat ten druhy mechanismus steracu i s tim plastem pod sklem a az ho sezenu a prehodim a doladim.

Obsah fóra Honda-club.cz   
upravoval někdo Cyklovač stěračů C5G ?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina