Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
sání CTR
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
master88 je teď offline  master88
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 21:05   Citovat  

Zdravím,
jaké by ste doporučili sání do CTR 7g? Koupil jsem již bez origo boxu, nicméně je čas vyhodit filtr a nahradit novým, nicméně přemýšlím, že bych vyhodil komplet celou tu trubku co tam nyní je a nahradil jí něčím lepším, jelikož teď tahám teplý vzduch od motoru. Nejlépe se mi zdá od Injenu dlouhé sání do nárazníku, co má Area07, ale trochu se bojím odezvy plynu. Takže bych rád slyšel názory odborníků z řad H-C Mrk
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
area07 je teď offline  area07
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 21:16   Citovat  

Odezva je v pohodě, ten Injen zase tak "long" není, sériovej box vede jakoby od masky dozadu a pak se zase vrací do motoru, a Injen vede ze spoda z nárazníku nahoru - mohl bych to i změřit metrem. Odezva se mi zlepšila i když mi to tady nikdo nevěřil Velmi šťastný Jestli si dobře pamatuju uživatel Davidoff mi to taky potvrdil když měl CTR. Bo se sejdem někde ve městě to bude nejjednodušší.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 21:17   Citovat  

nejsem odborník,ale líbí se mi sání od KN.Maj kus přímo pro CTR a cena i s filtrem byla pod 5 v drahym maloobchodě Mrk

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 21:30   Citovat  

Já už objednal KN vložku do orig. air boxu, dle názoru Danyho na typer.cz na seriovej motor nejlepší řešení

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 21:35   Citovat  

area07 napsal:
Odezva je v pohodě, ten Injen zase tak "long" není, sériovej box vede jakoby od masky dozadu a pak se zase vrací do motoru, a Injen vede ze spoda z nárazníku nahoru - mohl bych to i změřit metrem. Odezva se mi zlepšila i když mi to tady nikdo nevěřil Velmi šťastný Jestli si dobře pamatuju uživatel Davidoff mi to taky potvrdil když měl CTR. Bo se sejdem někde ve městě to bude nejjednodušší.

Pak už je jen otázkou zda li Injen nebo Fujita (ten má myslím LK7R) Úsměv

spoon: to je krátké, muselo by se udělat odstínění motoru + přívod vzduchu a konečný výsledek nevím nevím, momentálně právě jedno krátké sání mám...

rotker: bohužel nemám origo airbox, ale přemýšlím o tom, že bych ho koupil Mrk Kdyby někdo prodával:

tudy odkaz

Austin je teď offline  Austin
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 22:00   Citovat  

spoon napsal:
nejsem odborník,ale líbí se mi sání od KN.Maj kus přímo pro CTR a cena i s filtrem byla pod 5 v drahym maloobchodě Mrk

odborníku, můžeš jmenovat ten drahý maloobchod ? Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 22:14   Citovat  

Austin napsal:

stojí kolem 5tky na eshopech, to mas jedno Mrk

mimochodem nekdo zna BMC CDA kit? Kluci z Typer.cz celkem doporučují toto...
tudy odkaz

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 22:37   Citovat  

Ten kit má právě LK7R teďkonc, asi tak rok možná více a je to luxusní ... kdybych jednou měnil, tak za tohle ...

Klidný, dole tichý, nahoře se umí ozvat (přiměřeně), ale hlavně funguje je to dobrý

LK7R asi napíše více, až sem koukne

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 23:26  Naposledy upravil master88 dne 10.5.2010 , 8:09, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Daver napsal:
Ten kit má právě LK7R teďkonc, asi tak rok možná více a je to luxusní ... kdybych jednou měnil, tak za tohle ...

Klidný, dole tichý, nahoře se umí ozvat (přiměřeně), ale hlavně funguje je to dobrý

teď ještě koukám, že bude potřeba asi origo kus airboxu Tak to valím bulvy

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 23:35   Citovat  

Austin napsal:

Jestli bys ho chtěl,tak ti to zjistim přesně Mrk

665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 7:55   Citovat  

Daver napsal:

jen co bude mit chvili, urcite sem neco vykokta Úsměv

Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 8:43   Citovat  

Daver napsal:

Tak Loko má po všech pokusech teď ITG. Myslím, že nakonec dospěl také k tomu, že nejlepší je sání s filtrem v boxu.

Nevýhoda těch přímých sání s otevřeným filtrem je hlavně v tom, že buď jsou krátké a sají teplý vzduch z motorového prostoru, nebo jsou sice dlouhé, zpravidla do nárazníku, jenže...
... Jenže aby takový filtr správně fungoval, musí být napuštěný olejem, který pomáhá zachycovat nečistoty. To bohužel ale v nárazníku vydrží tak 10tis. Je tam hrozně moc prachu, takže je potřeba každých 10tis. filtr vyčistit a k tomu sundat přední nárazník... To nedělá moc lidí rádo, takže radši jezdí se zašpiněným filtrem a to je horší než série.
... Navíc tyto sání se většinou skládají z duralových trubek, ty vedou od klapky pěkně za chladičem a umíte si představit, jak je chladič krásně ohřívá??? K tomu krásně předehřáté sání od motoru a...
... Pokud to pak vše zvážíte dohromady, zjistíte, že díky předehřátému sání a vedení sání předehříváte nasáváný vzduch o 5 až 10stupňů víc, než je potřeba, což Vám sebere výkon někdy větší, než samotné sání přineslo...
... Na dálnici a okruh to špatné řešení není, do města a na okresky, kde se to nestačí chladit, bych to nedával... Klasický příklad je nějaké popojíždění a podobně. Když zastavíte na 10min, zkuste si pak sáhnout na sání a tu hliníkovou trubku, jakou to má teplotu... Pokud pak jdete třeba na sprint s takto vyhřátým sáním, máte vlastně po celou dobu třeba o 5HP méně...
... Měl jsem toho na brzdě i na autě hodně, abych si dovolil tvrdit, že do nějakých 230HP je nejlepším řešením filtr uzavřený v boxu, s přívodem vzduchu ze studeného místa, žádné hliníkové trubky, v kombinaci s teploizolačním těsněním pod tělo sání...
... pokud se nad tím trošku zamyslíte, opravdu sériové sání s KN vložkou v neupraveném autě není špatné řešení...
Mě se osvědčilo opravdu BMC CDA, ale těch řešení je několik. Teď když mi přestalo stačit jsem si sání udělal sám z poznatků co jsem získal, kompletní ztráta sání, na kterou jsem se teď dostal, je 1HP, což se ani u short sání v ideálním případě stejně nedostanete, u dlouhých to je pak okolo 3HP, stejně jako u sériového...

Sání BMC CDA.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Sání BMC CDA.jpg, 130.45 kB

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 9:12   Citovat  

Co já vím, tak špička je Gruppe M, instaluje se to pod okno do toho plastu, musí se řezat, ale výsledek je nasávání shora a extrémně krátké sání.

Gruppe M

tudy odkaz - Tady navrchu je návod krátký, koukám, že japka už k tomu dělaj náhradu toho plastu, takže se nemusí řezat - o to lépe je to dobrý

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 9:27   Citovat  

Daver napsal:
Co já vím, tak špička je Gruppe M, instaluje se to pod okno do toho plastu, musí se řezat, ale výsledek je nasávání shora a extrémně krátké sání.

Gruppe M

tudy odkaz - Tady navrchu je návod krátký, koukám, že japka už k tomu dělaj náhradu toho plastu, takže se nemusí řezat - o to lépe je to dobrý

no ale je to jen pro pravostraný ne? u LHD by tam si vadil stěrač

navíc, jak je to s vodou za deště?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 9:32   Citovat  

Dejf napsal:
no ale je to jen pro pravostraný ne? u LHD by tam si vadil stěrač

navíc, jak je to s vodou za deště?

Jj, píšou tam, že je to pouze pro RHD. Nicméně takováto řešení jsou podle mne na jinak seriové auto zbytečná a mimo můj price range Úsměv

Obecně bych se klidně vrátil k origo airboxu, jen bych ho musel mít možnost někde od někoho koupit :hehe:

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 9:41   Citovat  

Daver napsal:

Gruppe M

Dovolím si tedy ještě jednu úvahu... Osobně nejsem tedy přesvědčen o tom, že to je nejlepší sání... Neměl jsem ho na brzdě, kde jsem osobně přesvědčen, že bude mít výsledek dobrý, možná vynikající, ale teď k praxi...
... podívej se, kde se ten vzduch saje, vše vypadá optimálně, ale...
pokud se podíváš na auto z profilu, tak zjistíš, že nasávání je v docela velkém zlomu, takže při rychlosti řekněme nad 130km/h dojde k efektu, kdy se obtékání vzduchu začne spojovat a opisovat kolem auta plynulou křivku. Právě v tomto místě se vzduch začne logicky zvedat z kapoty dříve, než vůbec k tomuto místu dojde, což může mít za následek, že v tomto místě při rychlosti nad 160km/h může vlastně vznikat spíš podtlak, než přetlak, který bys potřeboval... Na trhu, pro který je toto sání určené je tedy super, ale pro nás je to minimálně k diskusi...

Takto se neprojektují žádná závodní sání, buď se nasává vpředu (všechny závodní sání) nebo třeba uprostřed kapoty, ale ne vzadu na hraně... Dokonce i GruppeM pro FN2 (FD2) je již s nasáváním vpředu, což má asi svůj důvod...

Takže já osobně bych řekl, mnoho povyku pro nic...

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 9:54   Citovat  

Aha, to sem si nevšiml s tím pravostranným ... cena je mimo, to je recht. Jak jsem nakoupil, tak prodávám :o)

Dany, tvá připomínka mi přijde rozumná ... jen mě zaráží, že by si tohle špičkový výrobce neuvědomil ?

A co třeba tohle ? tudy odkaz

Ikdyž to bude asi cenově taky nářez to mi hlava nebere

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 10:15   Citovat  

Daver napsal:
Aha, to sem si nevšiml s tím pravostranným ... cena je mimo, to je recht. Jak jsem nakoupil, tak prodávám :o)

Dany, tvá připomínka mi přijde rozumná ... jen mě zaráží, že by si tohle špičkový výrobce neuvědomil ?

Jasně, ale tohle je přesně to, o čem píšu. Takhle se dělají závodní sání. Tohle funguje, jak při popojíždění, tak i rychlé jízdě, kdy ten nápor má opravdu takto smysl...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 10:26   Citovat  

Daver napsal:

Fungovat to bude sice dobře, ale bude třeba každou chvíli čistit filtr, jelikož to k němu požene všechen bordel a prach, ale jinak to vypadá zajímavě OK

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 10:40   Citovat  

rotker napsal:
Fungovat to bude sice dobře, ale bude třeba každou chvíli čistit filtr, jelikož to k němu požene všechen bordel a prach, ale jinak to vypadá zajímavě OK

Ano, to je pravda, nicméně na rozdíl od filtru v nárazníku se k tomuto celkem pohodlně dostaneš...

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 10:45   Citovat  

A vypadá hezky HaHaaa

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 10:49   Citovat  

Daver napsal:

K té poznámce, ještě jedna poznámka, máš nějaký rozumný důvod, proč by se měla japonská (případně anglická, americká a podobně) zabývat chováním sání při rychlosti nad 130Km/h ??? Snad jen kvůli závodům, ale to také není obvyklé, takové simulace probíhají většinou na brzdě, kde to bude OK, protože se tam aerodynamika neprojeví...

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 10:54   Citovat  

Dany to nemyslíš vážně ? Neříkej mi, že tuningové firmy dělají své top produkty pro běžný silniční provoz omezený vyhláškou/zákonem ... co třeba sprinty, sem tam na okruhy ... nezdá se mi to teda ani trošku ... a už vůbec ne u sání za 20k

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 11:11   Citovat  

Daver napsal:
Dany to nemyslíš vážně ? Neříkej mi, že tuningové firmy dělají své top produkty pro běžný silniční provoz omezený vyhláškou/zákonem ... co třeba sprinty, sem tam na okruhy ... nezdá se mi to teda ani trošku ... a už vůbec ne u sání za 20k

Nejde o to jak dobře to bude fungovat, ale jak dobře to prodáš HaHaaa

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 11:32   Citovat  

Dany napsal:
Tak Loko má po všech pokusech teď ITG. Myslím, že nakonec dospěl také k tomu, že nejlepší je sání s filtrem v boxu.

Nevýhoda těch přímých sání s otevřeným filtrem je hlavně v tom, že buď jsou krátké a sají teplý vzduch z motorového prostoru, nebo jsou sice dlouhé, zpravidla do nárazníku, jenže...
... Jenže aby takový filtr správně fungoval, musí být napuštěný olejem, který pomáhá zachycovat nečistoty. To bohužel ale v nárazníku vydrží tak 10tis. Je tam hrozně moc prachu, takže je potřeba každých 10tis. filtr vyčistit a k tomu sundat přední nárazník... To nedělá moc lidí rádo, takže radši jezdí se zašpiněným filtrem a to je horší než série.
... Navíc tyto sání se většinou skládají z duralových trubek, ty vedou od klapky pěkně za chladičem a umíte si představit, jak je chladič krásně ohřívá??? K tomu krásně předehřáté sání od motoru a...
... Pokud to pak vše zvážíte dohromady, zjistíte, že díky předehřátému sání a vedení sání předehříváte nasáváný vzduch o 5 až 10stupňů víc, než je potřeba, což Vám sebere výkon někdy větší, než samotné sání přineslo...
... Na dálnici a okruh to špatné řešení není, do města a na okresky, kde se to nestačí chladit, bych to nedával... Klasický příklad je nějaké popojíždění a podobně. Když zastavíte na 10min, zkuste si pak sáhnout na sání a tu hliníkovou trubku, jakou to má teplotu... Pokud pak jdete třeba na sprint s takto vyhřátým sáním, máte vlastně po celou dobu třeba o 5HP méně...
... Měl jsem toho na brzdě i na autě hodně, abych si dovolil tvrdit, že do nějakých 230HP je nejlepším řešením filtr uzavřený v boxu, s přívodem vzduchu ze studeného místa, žádné hliníkové trubky, v kombinaci s teploizolačním těsněním pod tělo sání...
... pokud se nad tím trošku zamyslíte, opravdu sériové sání s KN vložkou v neupraveném autě není špatné řešení...
Mě se osvědčilo opravdu BMC CDA, ale těch řešení je několik. Teď když mi přestalo stačit jsem si sání udělal sám z poznatků co jsem získal, kompletní ztráta sání, na kterou jsem se teď dostal, je 1HP, což se ani u short sání v ideálním případě stejně nedostanete, u dlouhých to je pak okolo 3HP, stejně jako u sériového...

Filtry se daji koupit bez-olejove, ale to asi vis, dela je treba AEM - nicmene je treba je cistit, hydroshield neni taky od veci. Co se tyce duralovych tubek:
1) S tim jak rychle proudi vzduch v sani se nestihne "ohrat"
2) Prodavaji se reflexivni pasky na sani, pripadne i cele "ponozky" nebo rovnou kusy izolacniho materialu...kdyz se to dostatecne izoluje tak neni problem...

To je samozrejme jenom muj nazor, ono sani/vyfuk bylo vzdycky tak trochu veda a tema nekonecnych diskuzi a dodnes na to neexistuje jednoznacna odpoved, nicmene izolovany injen/aem CAI ma IMHO na seriovem motoru smysl...

fun_thomas je teď offline  fun_thomas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 14:21   Citovat  

Zeptám se, kde za rozumný peníze sehnat KN vložku do orig. boxu? Dík

LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 14:27   Citovat  

Jak uz jste psali, zkousel jsem toho celkem dost(JR vlozku, AEM, Fujita F5 Air, ITG).
1) Vlozka - vzhledem k zadne zmene zvuku zadnej placebo efekt HaHaaa - Origo airbox ma dostatek vzduchu v "cache" takze neni zadna prodleva, dobrej kroutak
2) AEM s Dryflow filterem, kraval ma slusne placebo efekt(clovek si mysli jak to jede), mel jsem verzi pro Civic SI - moc uzka trubka = od 160 to nemelo vzduch - nejelo. Filter filtroval slusne ale neco proslo skrz... Velmi hlucny pri plnem plynu.
3) Fujita F5 Air - RSX TypeS verze - vzduchu dost, placebo taky, filter slusne resenej ale spatna filtrace (bavlna olejovana). Vykon nahore byl pocitove slusny (nezmereno). Vadou byla odezva na plyn. Velmi hlucny pri plnem plynu.
4) ITG, penovy filter olejovany, karbonovy airbox, znatelna zmena krouticiho momentu ve celem spektru (predevsim dole), tichy a ve VTEC prijemny zvuk - stale ale relativne tichy. Sani vzduchu za baterii. Vaha celeho kitu 1.8kg! Perfektni odezva na plyn, nemam potrebu zkouset jiz cokoliv dalsiho...(cena 250 liber z druhe ruky z UK).

665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 14:34  Naposledy upravil 665+1 dne 10.5.2010 , 15:15, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Dany to ma hlavne ozkouseny a to je oc tu bezi. Neobjevovat ameriku.

Spolu s LKTR toho otestovali na CTR 7G spousty a maj je uz taky 6let Úsměv

Bral bych to spís jako konstatovani nez jako debatu ...

Danny1987 je teď offline  Danny1987
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 15:07   Citovat  

A co takhle originální Honda filtr, ten co tam má být Mrk Ale vlastně to ne, to by nebylo dost proracing-upgrade Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 15:12   Citovat  

Danny napsal:
A co takhle originální Honda filtr, ten co tam má být Mrk Ale vlastně to ne, to by nebylo dost proracing-upgrade Velmi šťastný

Kdyby sis přečetl první příspěvek tak víš, že nemám origo airbox... naštvanej

Obsah fóra Honda-club.cz   
sání CTR
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď