Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Žlutá kontrolka "motoru"
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 9:36   Citovat  

ZDravím, lidi, dneska v noci se na mě po cestě poprvé rozsvítila žlutá kontrolka motoru na P4G 2.0i (teda svítí vždycky po otočení klíčkem) ale teď se poprvé rozsvítila i za jízdy - dojel jsem k nejbližší pumpě a tam jsem toho moc nevykouzlil a jen jsem dolil olej a kontrolka zhasla, dolil jsem litr a teď mam přesně maximum (horní ryska) takže předpokládam, že tam bylo tak kolem minima (kontroloval jsem asi před 1.000 km a bylo tam něco nad minimum to se přiznám) každopádně bych čekal že při nedostatku oleje by se spíš měla rozsvítit kontrolka oleje a ne motoru nebo se pletu ? Po dolití jede zase, ale samozřejmě že jsem nervozní co se tim všechno mohlo poškodit.

Takže moje otázka směřuje hlavně k tomu, co všechno se dá zkontrolovat (bez nutnosti rozebrat celej motor) abych zjistil jestli jsou nějaký škody případně jakýho rozsahu, zkrátka na čem se spodní hranice hladiny oleje může negativně podepsat, předesílam že od poslední výměny oleje jsem nevytočil omezovač a velmi zřídkakdy jde přes 5.000 většinou 3 - 4 tisíce.

Tak díky předem na nějaké postřehy a prosim vim že se má olej kontrolovat častěji, ale poslední dobou jsem měl s vozítkem takových problémů že jsem si pro něj pomalu ani nemohl dojet :-/

Zvažuju že bych rovnou nechal celej olej vyměnit za novej, tim by se měl vylít případnej bordel co tam vznikl si myslim ale někdej sem četl o tom, že se dá něčím motor "propláchnout" nevíte o tom někdo něco ? Hlavně jestli se kvuli tomu musí motor rozebírat nebo ne Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 9:41   Citovat  

To nebude olejem. Úsměv Budeš si muset vyblikat chybu a v manuálu najít,co to je.. Tipuju lambdu - podobně mi to dělalo,když jsem dal jiné svody bez katu.. Stačilo chcípnout a zase nastartovat a už nesvítila.

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 9:43   Citovat  

Tady si přečti, jak na vyblikání chyby. Pak se dá spekulovat dál, co tvému autu chybí. Ta lambda vypadá dost pravděpodobně.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 9:46   Citovat  

Hellborn napsal:
To nebude olejem. Úsměv Budeš si muset vyblikat chybu a v manuálu najít,co to je.. Tipuju lambdu - podobně mi to dělalo,když jsem dal jiné svody bez katu.. Stačilo chcípnout a zase nastartovat a už nesvítila.

Jo to je pravda, chcípl jsem nastartoval a nesvítila .. po pár km (vždy ale do kopce) se zase rozsvítila, od dolití oleje už to pak bylo ok (tak jem to připisoval tomu) ale na druhou stranu na emisích mi řekl technik že tam mam něco ve velikým nepořádku, zkusím to vyblikání chyby, ještě jsem to nedělal nikdy Úsměv

zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 9:51   Citovat  

ja kdyz svojeho civica koupil tak tomu nebylo ani tyden a pri ceste po dalnici se mi ta kontrolka taky rozsvitila... tak jsem zastavil otevrel kapotu a nezporoval jsem nic zvlastniho, tak jsem zkusil motor vypnout a pak zase nastartovat a uz se znovu nerozsvitila.. od te doby mam najeto skoro 8000 km a znova o sobe uz nedala vedet(musim zaklepat) takze jsem ani nezjistil cim to bylo... auto jede normalne, obcas tomu i trosku dam a vsechno je vpohode Honda

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 10:29   Citovat  

Lambda, kat... Chce to vyblikat. A emise si udělal, když si to měl ,,v nepořádku" ? Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 10:30   Citovat  

Stealman napsal:
Jo to je pravda, chcípl jsem nastartoval a nesvítila .. po pár km (vždy ale do kopce) se zase rozsvítila, od dolití oleje už to pak bylo ok (tak jem to připisoval tomu) ale na druhou stranu na emisích mi řekl technik že tam mam něco ve velikým nepořádku, zkusím to vyblikání chyby, ještě jsem to nedělal nikdy Úsměv

taky si tipuju tu lambdu, s olejem nema kontrolka motoru nic spolecneho, spocitej bliknuti a dej vedet. OK
jestli je to chyba cislo 1 nebo 41 nebo 43 tak to bude lambdou...

zend3r napsal:
ja kdyz svojeho civica koupil tak tomu nebylo ani tyden a pri ceste po dalnici se mi ta kontrolka taky rozsvitila... tak jsem zastavil otevrel kapotu a nezporoval jsem nic zvlastniho, tak jsem zkusil motor vypnout a pak zase nastartovat a uz se znovu nerozsvitila.. od te doby mam najeto skoro 8000 km a znova o sobe uz nedala vedet(musim zaklepat) takze jsem ani nezjistil cim to bylo... auto jede normalne, obcas tomu i trosku dam a vsechno je vpohode Honda

Jestli jsi od te doby neodpojil bateku tak ta chyba je v ECU stale ulozena a muzes si ji stale jeste vyblikat a zjistit co se mu nelibilo...

zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 10:53   Citovat  

PreludeZ napsal:
Jestli jsi od te doby neodpojil bateku tak ta chyba je v ECU stale ulozena a muzes si ji stale jeste vyblikat a zjistit co se mu nelibilo...

tak to nevim, na autu jsem nechaval delat rozvody, tak nevim jestli pan v servisu odpojoval baterku nebo ne... muzu to zkusit

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 12:20   Citovat  

Ještě taková drobnost .. večer po práci to zkusim vyblikat, ale chci se zeptat ten konektor podle manuálu má být někde dole za středovou konzolou .. já tam v tý oblasti mam něco jako elektrikářskej chaos .. spousta svazků kabelu a tak, takže předpokládam po zkušenostech kdy cokoliv jsem hledal v autě nebylo že ani tentokrát to nebude jinak a ten konektor tam nebude Velmi šťastný Není potom ještě jinde místo kde by se to dalo zjistit o jakou chybu jde ?

maryo je teď offline  maryo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 12:51   Citovat  

Neni... Byt to tam "musi", i kdyz treba tam nebudes mit konektor ale jen draty jako ja, ale ty dva draty tam nekde budou pořádnej výtlem

Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 21:24   Citovat  

Jestli si jel tak,ze Ti sepl VTEC s olejem na minimum nebo pod minimem,je mozny,ze se ti kontrolka motoru rosvitila,protoze VTEC potrebuje na sve fungovani olej a kdyz ho nema,tak ECU nahodi chybu.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 7:55   Citovat  

Badunclesam napsal:
Jestli si jel tak,ze Ti sepl VTEC s olejem na minimum nebo pod minimem,je mozny,ze se ti kontrolka motoru rosvitila,protoze VTEC potrebuje na sve fungovani olej a kdyz ho nema,tak ECU nahodi chybu.

pise ze ma P4G 2.0 takze F20A4 ktery VTEC nema...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 9:49   Citovat  

PreludeZ napsal:
pise ze ma P4G 2.0 takze F20A4 ktery VTEC nema...

Jojo přesně tak ...

Mimochodem včera jsem koukal podle toho návodu na ten konektor kterej se má vyzkratovat a zatim bez úspěchu, měl by být podle všeho někde jak končí středovej tunel někde vedle zadní části rádia ? .. mě odtamtud ale vede jen tlustej svazek kabelů někam do přístrojovky (a do těch relátek co jsou nalevo jakoby vedle levýho kolena Úsměv) ale zatim bohužel jsem neobjevil nic co by připomínalo konektor a volně to viselo Úsměv Zkusim to ještě prozkoumat líp až nebudde chcát (takže snad ještě letos Velmi šťastný) nevíte někdo jestli je třeba rozebírat středový tunel ? nebo jestli to má být dostupný bez rozebírání ?

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 13:04   Citovat  

Stealman napsal:
Jojo přesně tak ...

Mimochodem včera jsem koukal podle toho návodu na ten konektor kterej se má vyzkratovat a zatim bez úspěchu, měl by být podle všeho někde jak končí středovej tunel někde vedle zadní části rádia ? .. mě odtamtud ale vede jen tlustej svazek kabelů někam do přístrojovky (a do těch relátek co jsou nalevo jakoby vedle levýho kolena Úsměv) ale zatim bohužel jsem neobjevil nic co by připomínalo konektor a volně to viselo Úsměv Zkusim to ještě prozkoumat líp až nebudde chcát (takže snad ještě letos Velmi šťastný) nevíte někdo jestli je třeba rozebírat středový tunel ? nebo jestli to má být dostupný bez rozebírání ?

Ono to volně nevisí, ale je to zacvaknuté v takové záslepce, která sedí na tunelu za rádiem. Jakmile ten konektor vydoluješ z té záslepky, tak už ho pak necháš volně viset, protože asi nebudeš riskovat zlomení různých částí těla při pokusech zacvaknout to tam zpátky.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 13:12   Citovat  

Stealman napsal:
Jojo přesně tak ...

ten konektor tam ale volne nevisi HaHaaa
takze pro neznale jeste jednou: Kterak nalezt dvoupinovy zkratovaci konektor v P4G Velmi šťastný
1 - sedacku ridice odsun co nejvic dozadu
2 - volant dej do horni polohy
3 - vem lampu (nebo nejake svetlo) a dej ji do zasuvky
4 - ohni hrbet a i se svetlem vlez ze strany ridice ke stredovemu panelu
5 - narvi hlavu co nejvic k plynovemu pedalu at vidis za plasty stredove konzole (posvit si tam lampou)
6 - kousek nad podlahou tunelu (cca 3-5cm) jsou v plechovem drzaku zacvaknute dva MODRE konektory
7 - modre konektory jsou zastrcene v protikusech ze kterych uz nevedou zadne draty
8 - zmackni pojistku dvoupinoveho konektoru a vytahni jej ze zasuvky
9 - ted musis vylez z auta pro kus dratu kterej si mel mit sebou na zacatku ale zapomnel jsem ho tam pripsat a ted uz to precislovavat nebudu pořádnej výtlem
10- takze vem kus dratu a vraz ho do dvoupinoveho konektoru a pak otoc klicem v zapalovani az se rozsviti kontrolky (poloha pred nastartovanim) system ktery ma chybu zacne blikat (motor, ABS, 4WS, atd...)

doufam ze to je dostatecne podrobny HaHaaa
jinak je to videt na tomhle obrazku ve FAQach odkaz

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 13:18   Citovat  

Riccardo napsal:
Ono to volně nevisí, ale je to zacvaknuté v takové záslepce, která sedí na tunelu za rádiem. Jakmile ten konektor vydoluješ z té záslepky, tak už ho pak necháš volně viset, protože asi nebudeš riskovat zlomení různých částí těla při pokusech zacvaknout to tam zpátky.

Aha to je dobrý vědět Úsměv i když jak jsem zjistil moje auto snad někro překopal uplně celý Velmi šťastný Ale zkusim se teda ponořit hloubš do středového tunelu .. to bude stretching zase. A u tebe ta záslepka je přímo na tom plastu středovýho tunelu zevnitř ?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 13:21   Citovat  

Díky za krásný krok po korku návod Úsměv) teď už to musim najít i já pokud to tam někde je Úsměv)) thanx !

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2010 , 12:48   Citovat  

Tak jsem našel kontrolní konektor a vyblikal chybu, moje výherní číslo je 43 Úsměv kde najdu výhru ? Mám tady servisní manuál v pdf ale má 1408 stránek a to je jako jehla v kupce sena :-/

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2010 , 12:50   Citovat  

Tak už jsem našek že by to měla být "závada v obvodu dodávky paliva" to je docela širokej pojem Úsměv ale že by to souviselo se zápachem benzínu ve vodě ..

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2010 , 20:39   Citovat  

uz jsem ti to psal nahore. Chyba cislo 43 je na 99% lambda

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2010 , 20:53   Citovat  

Jojo vím a doufam že to bude jen ona ... ale proč je to v manuálu označeno jako závada obvodu přivodu paliva .. s tím nemá lambda co dělat ne ? Nicméně vysoké emise (zjištěno na STK) by tomu taky mohly nasvědčovat. Takže asi přijde vyměnit no .. určitě se tím nic nezkazí.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2010 , 21:26   Citovat  

mrkni do manualu na proceduru mereni tehle chyby. Meri se hlavne lambda protoze podle jejiho signalu ECU ovlivnuje dodavku paliva do motoru Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2010 , 21:24   Citovat  

Nemáte někdo nějaké zkušenosti s univerzálníma lambdama do hond ? Budu tu svojí asi (určitě) měnit a po zkušenostech s autem prostě pujdu po levnější variantě protože nic lepšího si nezaslouží Velmi šťastný Ale teda jen v případě že to nebude hloupost, zkoušeli jste to tu už někdo tam dát tu univerzální eventuelně jakou ?

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2010 , 23:00   Citovat  

Stealman napsal:
Nemáte někdo nějaké zkušenosti s univerzálníma lambdama do hond ? Budu tu svojí asi (určitě) měnit a po zkušenostech s autem prostě pujdu po levnější variantě protože nic lepšího si nezaslouží Velmi šťastný Ale teda jen v případě že to nebude hloupost, zkoušeli jste to tu už někdo tam dát tu univerzální eventuelně jakou ?

mam Úsměv obyc univerzalni (treba bosch) na acco a prelude nefunguji, potrebujes NGK/NTK podivej ke me do garaze odkaz stala asi litr nebo 1500, uz nevim, koupil jsem ji v jednech autodilech na chodove.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2010 , 23:01   Citovat  

Aha aha díky Úsměv A tahleta funguje dobře ?

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2010 , 23:09   Citovat  

jj, funguje mi uz nekolik let Úsměv
pohledal jsem ten obchod. Koupil jsem to tady odkaz posilaji i na dobirku jestli budes potrebovat tak jim zavolej a zeptej se. Tenkrat ji meli skladem takze jsem se pro ni osobne stavil OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2010 , 23:16   Citovat  

PreludeZ napsal:
mam Úsměv obyc univerzalni (treba bosch) na acco a prelude nefunguji, potrebujes NGK/NTK podivej ke me do garaze odkaz stala asi litr nebo 1500, uz nevim, koupil jsem ji v jednech autodilech na chodove.

a to je lambda ke svodům, nebo u katu?

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2010 , 8:56   Citovat  

Střelec napsal:
a to je lambda ke svodům, nebo u katu?

H22 a H23 motory maji dole u katu

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2010 , 10:02   Citovat  

PreludeZ napsal:
H22 a H23 motory maji dole u katu

F20B6 mají ale lambdy dvě, jedna je ještě u svodů. Mě jednou klekla tahle u svodů a tam taky nejde dát univerzál. Chce to proměřit obě.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2010 , 10:20   Citovat  

Střelec napsal:
F20B6 mají ale lambdy dvě, jedna je ještě u svodů. Mě jednou klekla tahle u svodů a tam taky nejde dát univerzál. Chce to proměřit obě.

P4G s F20A4 ma lambdu jen jednu Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Žlutá kontrolka "motoru"
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď