Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda prelude problem ABS,4WS atd.
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
dcadio je teď offline  dcadio
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 19:15   Citovat  

Ahoj vsem, mam preludku 4g je to 2.3l, 4ws, mam tam docela dost veci a s par bych potreboval poradit.
Prvni vec, ABS funguje jen obcas - kapaliny je v nadobce dost
potom viti 4ws a taky jen obcas funguje, dale se mi jen tak obca rozsviti brake lamp a brzdy- brzdy jsou v poradku kotouce i deticky ok, funkce kontrolovana, tak kdyby mel nekdo necim z tohoto zkuenost tak prosim poradte, dekuju Honda
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Speedy je teď offline  Speedy
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 19:23   Citovat  

u brakelamp si zkontroluj žárovky. když nesvítí tak brakelamp nezhasne a následně se rožne i kontrolka brzd

u 4ws můžou být špatný čidla

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 19:34   Citovat  

Speedy napsal:
u brakelamp si zkontroluj žárovky. když nesvítí tak brakelamp nezhasne a následně se rožne i kontrolka brzd

u 4ws můžou být špatný čidla

ony se prave rozsviti jen nekdy, za jizdy, nekdy pri brzdeni, jaky cidla mas na mysli?

Klidas je teď offline  Klidas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 20:47   Citovat  

Pokud se ti rozsvítí ABS nebo 4WS, tak co zkusit toto tudy odkaz

tudy odkaz to mi hlava nebere

plisa je teď offline  plisa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 9:21   Citovat  

dcadio napsal:
Ahoj vsem, mam preludku 4g je to 2.3l, 4ws, mam tam docela dost veci a s par bych potreboval poradit.
Prvni vec, ABS funguje jen obcas - kapaliny je v nadobce dost
potom viti 4ws a taky jen obcas funguje, dale se mi jen tak obca rozsviti brake lamp a brzdy- brzdy jsou v poradku kotouce i deticky ok, funkce kontrolovana, tak kdyby mel nekdo necim z tohoto zkuenost tak prosim poradte, dekuju Honda

hele tak to máme na preludkách téměř stejný problémy Úsměv ABS mi nefunguje vůbec, ale čidla sou v pohodě, takže to bude nejspíš někde v drátech. Kontrolka 4WS mi občas hned po nastartování zůstane svítit, ale u mě stačí chcípnout motor a po chvilce (třeba 10 sekund) nastartovat a už je vše ok, takže bůh ví čim to je, ale důležitý pro mě je, že za jízdy mě to nikdy nekleklo. Kontrolka brake lamp se mi taky rozsvítí vždy po nastartování, ale stačí šlápnout na brzdovej pedál a zhasne a pak se zase rozsvítí při dalším startování... Jinak ty brzdový světla svítěj bez problémů, takže opět nemám tušení, v čem tam je problém... Vim že ti to asi moc nepomohlo, ale tak aspoň víš, že v tom nejsi sám Velmi šťastný a já se tu třeba taky dozvim, v čem tam je problém

prelude2.0i je teď offline  prelude2.0i
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 11:37   Citovat  

plisa napsal:
hele tak to máme na preludkách téměř stejný problémy Úsměv ABS mi nefunguje vůbec, ale čidla sou v pohodě, takže to bude nejspíš někde v drátech. Kontrolka 4WS mi občas hned po nastartování zůstane svítit, ale u mě stačí chcípnout motor a po chvilce (třeba 10 sekund) nastartovat a už je vše ok, takže bůh ví čim to je, ale důležitý pro mě je, že za jízdy mě to nikdy nekleklo. Kontrolka brake lamp se mi taky rozsvítí vždy po nastartování, ale stačí šlápnout na brzdovej pedál a zhasne a pak se zase rozsvítí při dalším startování... Jinak ty brzdový světla svítěj bez problémů, takže opět nemám tušení, v čem tam je problém... Vim že ti to asi moc nepomohlo, ale tak aspoň víš, že v tom nejsi sám Velmi šťastný a já se tu třeba taky dozvim, v čem tam je problém
plisa-jestli ti nefunguje abs a cidla mas v pohode tak to bude na 99procent cerpadlo.jeste ridici jednotka ale tomu moc neverim.nic jinyho tam neni tak si vyblikej chybu.

brake lamp se rozsviti u kazdy obludy po nastartovani a slapnutim na brzdu zhasne a to znamena ze mas v poradku brzdove svetla.ale taky se mi stavalo u predchozi obludy ze kdyz prselo tak se mi to rozsvitilo za jizdy a pri brzdeni nesvitily brzdovky ale nikdy sem na to neprisel proc to dela jen za deste to mi hlava nebere

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 11:41   Citovat  

sry za OT Velmi šťastný

ale jak to vypada s tim stitkem D16Y7 , nejak sme to nevyresily a stale by se mi hodil Hihi

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 13:50   Citovat  

prelude2.0i napsal:
plisa-jestli ti nefunguje abs a cidla mas v pohode tak to bude na 99procent cerpadlo.jeste ridici jednotka ale tomu moc neverim.nic jinyho tam neni tak si vyblikej chybu.

brake lamp se rozsviti u kazdy obludy po nastartovani a slapnutim na brzdu zhasne a to znamena ze mas v poradku brzdove svetla.ale taky se mi stavalo u predchozi obludy ze kdyz prselo tak se mi to rozsvitilo za jizdy a pri brzdeni nesvitily brzdovky ale nikdy sem na to neprisel proc to dela jen za deste to mi hlava nebere

jj, na vyblikání tý chyby se už nějakou dobu chystám, ale pořád to odkládám... já prostě když k tomu autu přijdu, tak do něj musim hned skočit a někde jí protáhnout, než abych tam koukal, jak na mě bliká jednotka Velmi šťastný ale každopádně díky za radu s tim čerpadlem přátele

a s těma světlama to dělá fakt každá preluda jo??? ty japonci to měli fakt vychytaný, ty mě snad nikdy nepřestanou překvapovat... Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 14:39   Citovat  

plisa napsal:
jj, na vyblikání tý chyby se už nějakou dobu chystám, ale pořád to odkládám... já prostě když k tomu autu přijdu, tak do něj musim hned skočit a někde jí protáhnout, než abych tam koukal, jak na mě bliká jednotka Velmi šťastný ale každopádně díky za radu s tim čerpadlem přátele

a s těma světlama to dělá fakt každá preluda jo??? ty japonci to měli fakt vychytaný, ty mě snad nikdy nepřestanou překvapovat... Velmi šťastný
ma to 2g,3g i 4g.5g uz ne a 1g nevim.

no abs se na zimu docela hodi.mevim jak tebe ale me strasne rozciluje kdyz tam na me neco sviti co nema HaHaaa ja mam nejradsi kdyz je tam tma

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 15:00   Citovat  

prelude2.0i napsal:
ma to 2g,3g i 4g.5g uz ne a 1g nevim.

no abs se na zimu docela hodi.mevim jak tebe ale me strasne rozciluje kdyz tam na me neco sviti co nema HaHaaa ja mam nejradsi kdyz je tam tma

tak jasný že je nejlepší, když všechno funguje, ale sou prostě věci, na který sem trošku lempl no... Smutný a zima mě nijak zvlášť netrápí, jelikož jí preludka celou prospí v garáži Úsměv a když prší, tak s ní jedu jen když vyloženě musim, takže tu absenci ABSka moc nepociťuju. ale máš pravdu, že mě tam ta svítící kontrolka trošku irituje HaHaaa

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 17:44   Citovat  

Breik lamp u P4G je na kiss me .Resil jsem to na sve byvale lude cele leto.
1-breik lamp se rozne po otoceni klicem do polohy kdy se roznou kontrolky a melo by zhasnout po seslapnuti plynu.U mne jen problikla a nebo kdyz jsem jen tuknul po podalu tak zhaslo ale jak jsem ho podrzel dyl jak 3s tak se rozlo a uz nezhaslo.
2-Kdyz se mi takhle rozlo breik lamp tak se rozlo i abs i kdyz mu nic nebylo!!!Nepochopil jsem souvislost ale proste to tak bylo.
Problem jsem resil v zarovkach ale byly OK.V zadnim svetle po vytahnuti plastu co drzi zarovky je cerna krabicka.Ovladani breik lampu.To jsem taky kontroloval pak i menil ale stejne svitilo.Pak mi cely plast pujcil kamos ze sve a ejhle!!Najednou nesvitilo!!Proste na tom mem nekdo prohodil dratky a tim se to tak zblaznilo ale hlavne po tom co se prehodily tak breik lamp i abs zacly fungovat normalne jak maji.
Doufam ze pomuzu. je to dobrý H+

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 20:04   Citovat  

Teda to jsou zahady, ale mate pravdu, taky se mi hned rozsviti abs a uz nezhasne Úsměv, taky vidim ze to neni tak neobvykle, prezto si zejtra vyblikam chybu a uvidim, zatim dekuji moc za rady

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 22:14   Citovat  

dcadio napsal:
Teda to jsou zahady, ale mate pravdu, taky se mi hned rozsviti abs a uz nezhasne Úsměv, taky vidim ze to neni tak neobvykle, prezto si zejtra vyblikam chybu a uvidim, zatim dekuji moc za rady
pokud se ti rozsviti abs okamzite po nastartovani tak je to cerpadlo a pokud par sekund po nastartovani tak je to cidlo ale to stejne musis nechat vyblikat at vis co dal je to dobrý

danciswift je teď offline  danciswift
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 22:41   Citovat  

treba vyskratovat servisny konektor(modry dvojpinovy pod radiom)a najst chybu v serviske.

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 8:33   Citovat  

prelude2.0i napsal:
pokud se ti rozsviti abs okamzite po nastartovani tak je to cerpadlo a pokud par sekund po nastartovani tak je to cidlo ale to stejne musis nechat vyblikat at vis co dal je to dobrý

Pokud se rozsvítí hned po startu, tak bych řekl že to bude elektrika (možná i ty čidla). Čerpadlo se totiž spouští pouze tehdy, když není tlak a asi od 20km/h. Pak nějakou dobu běží (asi 30 sekund ?) a pokud se nedosáhne potřebného tlaku, tak potom se rozsvítí kontrolka.
Ostatně zkontrolovat zda je tlak v ABS není takový problém. Buď se proměří čidlo tlaku, nebo se mu prostě pustí žilou ... pak po rozjetí by to mělo chvíli bzučet. A pokud bzučení skončí chybou, je to jasné čerpadlo.

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 8:47   Citovat  

Riccardo napsal:
Pokud se rozsvítí hned po startu, tak bych řekl že to bude elektrika (možná i ty čidla). Čerpadlo se totiž spouští pouze tehdy, když není tlak a asi od 20km/h. Pak nějakou dobu běží (asi 30 sekund ?) a pokud se nedosáhne potřebného tlaku, tak potom se rozsvítí kontrolka.
Ostatně zkontrolovat zda je tlak v ABS není takový problém. Buď se proměří čidlo tlaku, nebo se mu prostě pustí žilou ... pak po rozjetí by to mělo chvíli bzučet. A pokud bzučení skončí chybou, je to jasné čerpadlo.

jenom upresnim ze cerpadlo bezi od 6 km/h a doba behu je do 5 sekund, mozna jeste min, pak vyhodi chybu
jinak OK OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 10:14   Citovat  

dcadio napsal:

Před vyblikáním to na chvíli odpoj od baterky a pak znovu projeď. Budeš tam mít těch chyb nastřádaných víc, tak aby ti z toho hned na začátku nešla hlava kolem. Úsměv
Pokud jde o ABS, u určitých typů chyb se ti to pak nebude rozsvěcovat hned, ale až po rozjetí. To ti pak pomůže v další diagnóze.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 10:16   Citovat  

PreludeZ napsal:
jenom upresnim ze cerpadlo bezi od 6 km/h a doba behu je do 5 sekund, mozna jeste min, pak vyhodi chybu
jinak OK OK

tak podle toho, co tu píšete to bude v mém případě asi fakt to čerpadlo, protože kontrolka se nerozsvítí hned po startu, ale až po chviličce jízdy...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 10:20   Citovat  

plisa napsal:
tak podle toho, co tu píšete to bude v mém případě asi fakt to čerpadlo, protože kontrolka se nerozsvítí hned po startu, ale až po chviličce jízdy...

... až vyblikáš, budeš moudřejší. Při troše štěstí to bude jenom čidlo, které seženeš lacino.

Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 10:46   Citovat  

plisa napsal:

dela mi to to samo, pricemz abs nefunguje vubec

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 12:00   Citovat  

Riccardo napsal:
... až vyblikáš, budeš moudřejší. Při troše štěstí to bude jenom čidlo, které seženeš lacino.
to cidlo jde sehnat lacino ale to cerpadlo je brutalni palka Smutný ty si rikal ze ho nechas nak opravit ne?me rikaly v honde ze spravit nejde

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 12:52   Citovat  

Riccardo napsal:
hele co za znacku jsou ty tlumice co sem ti prodal?mam tu jeste jedny pro maximuse a jsou uplne stejny to mi hlava nebere

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 14:33   Citovat  

prelude2.0i napsal:
hele co za znacku jsou ty tlumice co sem ti prodal?mam tu jeste jedny pro maximuse a jsou uplne stejny to mi hlava nebere

Jsou to originál Honda.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 14:35   Citovat  

prelude2.0i napsal:
to cidlo jde sehnat lacino ale to cerpadlo je brutalni palka Smutný ty si rikal ze ho nechas nak opravit ne?me rikaly v honde ze spravit nejde

Myslel jsem že jo, ale nakonec mi odepsali že tohle se spravit nedá, a to sbírají zakázky z celé evropy. A taky jsem se o tom sám přesvědčil že to nejde. Nakonec jsem sehnal starší za 1000,- a šlape už rok dobře.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 14:38   Citovat  

Riccardo napsal:
Myslel jsem že jo, ale nakonec mi odepsali že tohle se spravit nedá, a to sbírají zakázky z celé evropy. A taky jsem se o tom sám přesvědčil že to nejde. Nakonec jsem sehnal starší za 1000,- a šlape už rok dobře.
ja sem taky badal jak se do toho leze a nic.na to ze to stoji 35000 a neda se to spravit tak to je jako drsny Smutný tos mel kliku zes to sehnal tak levne.vetsinou za to chtej tak 3000 a vetsina je nefunkcnich naštvanej takze kupujes zajice v pytli

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2010 , 17:20   Citovat  

prelude2.0i napsal:
ja sem taky badal jak se do toho leze a nic.na to ze to stoji 35000 a neda se to spravit tak to je jako drsny Smutný tos mel kliku zes to sehnal tak levne.vetsinou za to chtej tak 3000 a vetsina je nefunkcnich naštvanej takze kupujes zajice v pytli

Já jsem to přebíral osobně, na parkovišti, měl jsem sebou kyblík, klíč, hadičku, měřák, baterku, kabely ... prostě jsem si to otestoval Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2010 , 6:04   Citovat  

Riccardo napsal:
Já jsem to přebíral osobně, na parkovišti, měl jsem sebou kyblík, klíč, hadičku, měřák, baterku, kabely ... prostě jsem si to otestoval Úsměv
to si byl po zuby ozbrojen Velmi šťastný Velmi šťastný a co si zjistil? HaHaaa

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2010 , 9:25   Citovat  

prelude2.0i napsal:
to si byl po zuby ozbrojen Velmi šťastný Velmi šťastný a co si zjistil? HaHaaa

Zjistil jsem, že ABS je sice funkční, ale všechny kabely nějak podezřele krátké. Proto jsem to z 1500,- usmlouval na 1000,- Na autě jsem zjistil, že se to skutečně nedá namontovat jako celý díl, prostě ty dráty nedosahovaly ke konektorům. Nechápu kde to vzali, na jakém autě to bylo. Tak jsem použil z toho jenom tělo pumpy a opravil si tak svoje stávající ABS.
No jo no, ale teď mi začínají odcházet pístky v modulátoru Velmi šťastný Ale vzledem k tomu, jak velká pakárna je to ABS vyndat, tak opravu odkládám na neurčito ...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 16:21   Citovat  

takze jsem konecne zjistil cislo chyby, je to 74, muze mi nekdo poradit co dal? kde se nachazi to cidlo.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 16:36   Citovat  

dcadio napsal:
takze jsem konecne zjistil cislo chyby, je to 74, muze mi nekdo poradit co dal? kde se nachazi to cidlo.

abs1.GIF

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
abs1.GIF, 14.95 kB

abs2.GIF

abs2.GIF, 38.53 kB

abs3.GIF

abs3.GIF, 42.91 kB

abs4.GIF

abs4.GIF, 20.29 kB