Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
poloosa- vyřešeno =)
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
josefosmy je teď offline  josefosmy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2010 , 19:02  Naposledy upravil josefosmy dne 14.12.2010 , 20:41, celkově upraveno 4 krát. Citovat  

Cuz, mam auto v garazi na heveru Civic 5G 1,5 16V. Menil sem silnetbloky na levem prednim rameni. Kdyz uz jsem vse dal dohromady, tak jsem zjistil, ze mi vyskocila poloosa z prevodovky...takze jsem zase cely rameno povolil a poloosu zasadil..prijde mi ale ze je tam zastrcena jen asi na 1 cm..jakmile zacnu nasazovat rameno a utahovat srouby tak zase poloosa prestane zabirat...snad me chapete jak to myslim. pokud ne, mohu se pokusit to vysvetlit znovu a snad i lepe...do vecera musim uvolnit garaz... Smutný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2010 , 19:05   Citovat  

Pokud se vysunula z převodovky, tak stačí zasunout na doraz...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2010 , 19:07   Citovat  

no ja ji zasunu tak, ze uz to dal nejde, ale jakmile s tim trosku hnu, abych si nasmervoal diry na srouby toho ramene apod. tak zase mrcha vyskoci...i kdyz celoud obu davam bacha aby furt zabirala, tak pak kdyz dotahnu srouby na rameni tak zabirat prestane... Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2010 , 19:13   Citovat  

Je tam jistící kroužek, musí tam zaskočit - viz. stránka ze servisního manuálu. Koukej...

poloosa.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  poloosa.pdf
 Velikost:  95.67 kB
 Staženo:  336 krát

Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2010 , 19:31   Citovat  

Nastav ten krouzek tak, aby konce smerovaly dolu...trosku to treba mazni tukem aby ti nepadal a byl pekne uprostred.
...a pak to tam silou zasun...musi to byt rychly a presny pohyb...ne ze tam s tim budes kvedlat.
Pokud mas poloosu na naboji...tak s celym tim triskni smerem k prevodovce...a ono to tam pujde Cool

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2010 , 19:32   Citovat  

přesně tak, je tam takovej kroužek a přes ten ti to tam nejde dát.. chce to zabrat až nadoraz a ona tam zaskočí, popř ten kroužek vystředit a nasazovat dokud to tam nezapadne, to ucítíš.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2010 , 19:35   Citovat  

JO diky kluci, uz to mam...slo to uplne samo, ale prisahal bych ze predtim to proste neslo...doted to nechapu Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2010 , 20:05   Citovat  

Hmmm tak ja uz se z toho snad pos**u...jakmile jsem vyjel z garaze, tak mi poloosa zase vyskocila....neni mozny ze vyskocila ta druha???? pritom nez jsem nasadil kolo, tak jsem zkousel vytocit volant doleva i doprava a zminovana leva poloosa stale zabirala...po vyjeti z garaze (musel sem stocit kola) mi zase vyskocila... KO KO KO

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2010 , 20:08   Citovat  

No a v jakým stavu byl ten zajišťovací kroužek?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2010 , 20:13   Citovat  

na ten krouzek jsem vubec nevidel, mel jsem auto na heveru a az pod prevodovku jsem se nedostal. poradne nevim jestli mi polosa vyskocila z toho kloubu u prevodovky nebo primo z prevodovky...v obou mistech je poloosa takova volna. Bouel nevim jaky to ma bejt kdyz je to v pohode. Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2010 , 20:18   Citovat  

A co to zkusit podle tý druhý?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2010 , 20:24   Citovat  

To me ani nejak nenapadlo..hlavne bych musel celou pravou stranu zase odstrojit abych ucejtil jakou by mela mit poloosa vuli a to sem fakt nechtelo..dneska uz na to pecu, zejtra to rozdelam a zkusim znova...spis jestli se nekomu nestalo neco podobnyho??? nebo nejaky napad cim by to mohlo byt? Chovalo se to jako kdyby ta polosa byla dejme tomu o par cm kratsi nez by mela bejt. Kdyz jsem totez delal loni na stejnem Civicu, tak mi poloosa nevyskocila a to jsem delal obe strany...fakt nevim

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2010 , 22:58   Citovat  

staci si lehnout a juknout zda je telo na telo hrnek na skrin.jde to doklepnout i ze spodu gumovou palici pres manzetu. mas li treba snizeno je to nachylnejsi k vytahovani poloos ven,nebo jsou li manzety spatne (pepjate-natazene) nasazeny.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 13:03   Citovat  

Snizeno nemam, manzety prepjate mozna jsou, majitelce predemnou menili poloosy (cca rok)..poloosa je vysunuta z toho hrknku co je u prevodovky. Kdyz sundam manzetu, nasadim ji tam zpet? na heveru se to dost blbe dela, ale co se da delat Smutný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 13:19   Citovat  

pockej ,poloosa vysunuta z toho hrnku...jako ze hrnek je doklapnut a polosa je vytazena s kamenama mimo ? tim padem je naopak manzeta spatne usazena opacnym smerem treba...más vsechny silenbloky motoru v poradku? hlavne bocni,nemas sesazeny motor dolů moc?
jj kdyz manzetu sesunes ,zase ji v poho nasunes(cim ohratejsi tim se ti bude lepe s ni delat,myslim pokojovou teplotu)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 13:29   Citovat  

No mezi tim hrnek a prevodovkou je asi 1 cm mezera, ted mam auto na heveru, rameno povolene, ze muzu hybat s celym nabojem. Ta poloosa je cela volna a v tom hrnku se volne kvrdla...k hrnku ji drzi pouze manzeta. snad chapes jak to myslim. Nedari se mi ji proste dostat do toho hrnku aby tam pevne drzela.

Silentbolky motory by meli byt v poradku. Poloosu se mi bouzel podarilo vytahnout, kdyz jsem se sundaval rameno, tak jsem naboj jakoby moc vytahnul k smerem k sobe.. Smutný

Hrošík je teď offline  Hrošík
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 13:43   Citovat  

Ta poloosa v tom hrnu neni na pevno. Je tam jen nasazena.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 13:47   Citovat  

jdu si jeste jednou lehnout pod auto a zkusim to znovu, popr. presne popisu muj problem. Kazdopadne vsem diky

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 14:11   Citovat  

ten hrnej je obal tripoidniho kloubu ....na hrideli je nasazen prstenec s tremi hroty kolmo na hridel a na kazdem je lozisko(orech se tomu tady rika).tento tripoid je volne se pohybijici v drazkach toho hrnku .jak kolo pruzi tak se poloosa bud musi natahnout nebo naopak nekam zamacknout.Tripoid vyzkoci az treba pri povoleni a vyndani "kola" z spodniho kuloveho cepu.jestlize mas hrnek od prevodovky odskocen o jeden cm je problem tam ,neni dostatecne zasunut a zaaretovan jisticim krouzkem.Bud se ti povede doklepnout na aute jak jiz jsem popisoval nebo musis poloosu doklepnout klasicky.Kdyby se ti to nedarilo prez pruzici manzetu tak ji hold sundej z hrnku stranou a klepni kladivem na primo na hrnek (ideal by ale bylo poloosu vyndat a zkontrolovat ozubeni a krouzek)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 14:41   Citovat  

Takze, hrnek u prevodovky drzi pevne a mezera o ktere jsem psal, tam zadna neni, byla tam pouze hrana pres kterou jsem nevidel...Poloosa byla volna prave v tom hrnku jak jsem psal. Uz se mi podarilo ji do hrnku zasunout a vse smontovat zpet. Ted jen cekam az se mi nabije baterka a pujdu to opet zkusit. Vcera jsem ovsem byl ve stejen situaci. Poloosa se zdala OK, ale po vyjeti z garaze vyskocila. Tak to zkusim znovu co to udela. Snad uz bude drzet. Momentalne je poloosa pevne v hrnu, do boku nema vuli vubec, jen pri pohybu ven a dovnitr cca 1 cm. To si ale myslim ze tak ma byt...tak jak si psal, ze pri zatoceni atd ma mit vuli)...

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 14:54   Citovat  

josefosmy napsal:
Takze, hrnek u prevodovky drzi pevne a mezera o ktere jsem psal, tam zadna neni, byla tam pouze hrana pres kterou jsem nevidel...Poloosa byla volna prave v tom hrnku jak jsem psal. Uz se mi podarilo ji do hrnku zasunout a vse smontovat zpet. Ted jen cekam az se mi nabije baterka a pujdu to opet zkusit. Vcera jsem ovsem byl ve stejen situaci. Poloosa se zdala OK, ale po vyjeti z garaze vyskocila. Tak to zkusim znovu co to udela. Snad uz bude drzet. Momentalne je poloosa pevne v hrnu, do boku nema vuli vubec, jen pri pohybu ven a dovnitr cca 1 cm. To si ale myslim ze tak ma byt...tak jak si psal, ze pri zatoceni atd ma mit vuli)...

axiálne vůli mít taky nemá , měla by držet zajištěná kroužkem v homokineťáku -pohyb mít může(musí) ale s celou sestavou v těhlici =pokud těhlice drží v čepech mesmí jít axiálne s poloosou pohnout o víc jak pár mm

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 15:04   Citovat  

Tehlice drzi pevne, mozna ta axialni vule neni 1 cm jak jsem psal, tezko se to odhaduje, ale kdyz s poloosou zahejbu dovnitr a ven tak tam jista vule je. MOzna ze je to tech par mm jak si psal. Za chvili to pudju zkusit tak dam vedet. Kazdopadne diky Honda

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 17:08   Citovat  

Takze bouzel zase nic. Jakmile vyjedu z garaze tak poloosa z toho tripoidniho kloubu vyskoci...ten kloub u prevodovky drzi tak jak ma, ale poloosa v nem uz ne. Neni mozny ze by ta poloosa bylo moc zastrcena ve vnejsim kloubu (homokinetaku) ??? Tim padem by mi schazel ten kousek na druhe strane?? Koukal jsem podle druhe strany a rameno nebo neco jsem otocit nemohl. Uz si opravdu nevim rady

VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 17:22   Citovat  

josefosmy napsal:
Takze, hrnek u prevodovky drzi pevne ...

musi znatelne zaskocit jak psal Pako. je tam jistici "segrovka" kdyz nasazujes musis ucitit jak tam zaklapne

(na obou koncich poloosy)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 17:34   Citovat  

To chapu, ale ale me proste vyskocila ta poloosa z toho hrnku...neee hrnek s poloosou ze sktrine. Kdyz poloosu zasadim zpet do hrnku, dokonce ma i nejakou vuli dovnitr/ven a porad zabira. Jakmile ale vse smontuji a zkusim popojet tak mi polosa vyskoci..jako kdyby byla dejme tomu o 2 cm kratsi. Ja to proste fakt nechapu, kdyz mam vse smontovane, tak se to tvari jakoze uz to bude Ok. poloosa zabira i pri vytoceni kol leva/prava, jakmile ale nasadim kolo a zkusim to tak vyskoci...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 20:41   Citovat  

Tak konecne vyreseno muhehe problem byl v tom kloubu u prevodovky.. Poloosa vyjela z toho telesa, ktere tvori ty tri loziska (kameny). Nasadit ji zpet nebylo uplne snadne. Po sundani manzety, jsem musel poloosu co nejvice vysunout ven a teleso s lozisky rucne naskladat (a poklepat) na konec poloosy. Pote jsem musel nasadit neco jako seigrovku a otocit s ni aby se uzamkala. Cely problem byl tedy v teto jakoby seigrovce, ktera se uvolnila. Teleso s lozisky tedy zustalo u prevodovky a poloosa do nej nemohla zajet cela...snad mi rozumite v cem byl problem. Kdyby se nekomu stalo neco podobneho tak uz vite cim to muze byt. Kazdopadne vsem diky moc za prispevky Honda Honda Honda

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 20:51   Citovat  

Takže ti na poloose nedržel ten jistící kroužek - segrovka co drží tu "trojnožku" na místě, je to tak?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2010 , 20:56   Citovat  

Ano nejspis to chapes dobre. Ta seigrovka je nakonci poloosy, aby kamney nesjeli. Je ale celkem titerna a divim se, ze se to uz nestalo nekomu tady.. Úsměv

Hrošík je teď offline  Hrošík
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2010 , 18:53   Citovat  

Je to ono?

GRID002217.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
GRID002217.jpg, 139.3 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 9:31   Citovat  

Ano presne tento jistici krouzek se uvolnil. Prace to byla pekne naprd kdyz jsem mel auto jen na heveru a musel jsem se v tyhle zime valet pod autem, ale uz to nastesti je vyreseno. Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
poloosa- vyřešeno =)
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina