Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém se žhavením?? Accord 2.2 i-CTDi (2005)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Interceptor800 je teď offline  Interceptor800
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 22:19   Citovat  

Prosím o radu, vlastním Hondu Accord 2.2 i-CTDi (r.v.2005) najeto 100t.km vše dosud 100%, ale dnes se mi objevil problém zřejmě se žhavením. Prosím o jakoukoliv radu. Dále popíšu problém-
Během jízdy vše v pohodě jen na 3ku při vytočení cca na 3300ot auto přestalo jakoby táhnout a nechtělo jít dál do otaček. Zkusil jsem tedy vytiočit i 4ku nad 3tisice a stejný problém, prošlápl jsem plyn nadoraz a v ten moment začla blikat kontrolka žhavení. Opatrně jsem dojel domů cca 5km s blikající kontrolkou. Doma jsem zkusil ještě na neutrál prošlapnout plyn a otačky se zastaví na cca 2200 a dál nereagují na sešlápnutí. Zvuk motoru se mi jeví zcela bez problémů, možná jen na volnoběh víc vibruje celý vůz. Po vypnutí motoru už jsem startovat nezkoušel protože kontrolka žhavení bliká a neshasne jak by měla. Nemáte tušení oč jde?? Žhavící svíčky?? Nemám bohužel manuál k dieslu takže ani nevím jestli je tam něco s blikáním žhavící kontrolky popsáno. Předem díky za jakoukoliv radu.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 22:23   Citovat  

Na 99% zamrzlá nafta
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 22:26   Citovat  

blikající kontrolka žhavení signalizuje poruchu, tzn. nechat napojit na diagnostiku a přečíst chybu,
podle popisu auto jede na nouzový režim, nejčastější závada, zvlášť v tomhle počasí a s českou naftou to snad ne je pokles tlaku na vstřikovací liště, tzn. vyměnit palivový filtr a používat aditiva do nafty např. Vif
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.12.2010 , 8:42   Citovat  

Zamrzlou naftou to nebude, auto stojí ve vytápěné garáži kde nejde teplota pod 15°C, nastartoval jsem, ujel 80km, pak stálo auto venku asi 3,5h, pak jsem nastartoval a běhěm následující jízdy se začal objevovat ten problém. Něco s palivovým filtrem by to ale zřejmě být mohlo, no dnes brnknu do servisu.
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 30.12.2010 , 8:55   Citovat  

presne tak, parafinova kase ve filtru, malo tlaku na liste, projevuje se to presne takhle
novej filtr, aditiva, pripadne jsem slysel rady typu 5 litru naturalu na plnou nadrz, nebo nejaky takovy mnozstvi petroleje ( ktery ma nejaky mazny schopnosti narozdil od benzinu)
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.12.2010 , 12:12   Citovat  

kandik napsal:
presne tak, parafinova kase ve filtru, malo tlaku na liste, projevuje se to presne takhle
novej filtr, aditiva, pripadne jsem slysel rady typu 5 litru naturalu na plnou nadrz, nebo nejaky takovy mnozstvi petroleje ( ktery ma nejaky mazny schopnosti narozdil od benzinu)

Malou lahvicku aditiv budiz, benzin nebo petrolej urcite ne to mi hlava nebere To muze i slusne ponicit motor. Cetl jsem ze uz par dcl benzinu muze znamenat skoro totalku motoru.
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.12.2010 , 12:20   Citovat  

jj v tomhle počasí s českou naftou určitě aditiva. Kupuju pikslu za 240kč a vydrží půl zimy. Dává se jedno víčko na 20l.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.12.2010 , 12:28   Citovat  

crxmann napsal:
jj v tomhle počasí s českou naftou určitě aditiva. Kupuju pikslu za 240kč a vydrží půl zimy. Dává se jedno víčko na 20l.

Prijde mi to vazne na zalobu nebo aspon zadat o uhrazeni vydaju za opravu, pokud se tak stane. Je vubec sance uspet, zkousel to nekdo? Clovek plati za "zimni" naftu, kde uz aditiva jsou a ma byt garantovano ze do urcite teploty nezamrzne (neco o teplotach a aditivech do nafty pro CR treba tudy tady). V Luxu mi auto stalo venku i vic nez pri -10 asi tyden a uplne v pohode, tankuju v blizke Aralce.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.12.2010 , 13:54   Citovat  

Tak jsem volal do servisu a řekli mi v podstatě to co vy. Kontrolka signalizuje chybu motoru a na 99% to bude naftou. Ráno jsem zkusil nastartovat (opět ve vyhřívané garáži) a auto i přes blikající kontrolku naprosto bez problémů naskočilo. Po několika sekundách kontrolka přestala blikat. Jel jsem to projet pořádně ohřát a vyzkoušel různé režimy otáček, motor a vše šlo na 100%. Motor jsem vypnul, znova nastartoval a kontrolka se chová jak má a auto také.
Takže máte pravdu bude to naftou. Což mě celkem dost nasr.lo. Taky trochu překvapilo. Beru naftu pořád u té stejné čerpací stanice. Minulý měsíc mi stálo auto výjimečně dva dny venku a bylo rozhodně pod -10°C a nastartoval jsem naprosto lehce a auto jelo bez potíží. Teď nafta ze stejné čerpačky necelé 4hoďky na mraze a problém. Nedělal jsem si iluze, ale teď opravdu věřím, že kvalita paliv na našich čerpacích stanicích je katastrofalní a jen otázkou času kdy si dá člověk do auta s prominutím sra.čku.
Ještě vás poprosím s jakou značkou aditiv jste spokojeni??? Věřím, že i mezi těmito výrobky bude polovina na houby.
   Návrat  
LK8G je teď offline  LK8G
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2010 , 13:59   Citovat  

Interceptor800 napsal:
Tak jsem volal do servisu a řekli mi v podstatě to co vy. Kontrolka signalizuje chybu motoru a na 99% to bude naftou. Ráno jsem zkusil nastartovat (opět ve vyhřívané garáži) a auto i přes blikající kontrolku naprosto bez problémů naskočilo. Po několika sekundách kontrolka přestala blikat. Jel jsem to projet pořádně ohřát a vyzkoušel různé režimy otáček, motor a vše šlo na 100%. Motor jsem vypnul, znova nastartoval a kontrolka se chová jak má a auto také.
Takže máte pravdu bude to naftou. Což mě celkem dost nasr.lo. Taky trochu překvapilo. Beru naftu pořád u té stejné čerpací stanice. Minulý měsíc mi stálo auto výjimečně dva dny venku a bylo rozhodně pod -10°C a nastartoval jsem naprosto lehce a auto jelo bez potíží. Teď nafta ze stejné čerpačky necelé 4hoďky na mraze a problém. Nedělal jsem si iluze, ale teď opravdu věřím, že kvalita paliv na našich čerpacích stanicích je katastrofalní a jen otázkou času kdy si dá člověk do auta s prominutím sra.čku.
Ještě vás poprosím s jakou značkou aditiv jste spokojeni??? Věřím, že i mezi těmito výrobky bude polovina na houby.

já osobně aditiva nepoužívám, tak že nevím ... tudy odkaz
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.12.2010 , 14:41   Citovat  

Letos jsem zatuh opet, jako lonskou zimu a to presto, ze se zpravami o prichazejicich mrazech jsem mazal na ouplne nejlepčejčejší Benzinu a nafutroval Cepelína plnou nadrzi Vervy - zamrzlo to stejne. Jinak obvykle cepuju v Makru Cestlice
Takze o kvalite nafty mam taky pokrivene mineni, slavnou Vervu nevyjimaje
V soucasnosti pouzivam aditivum Sheron, v mnozstvi vyssim nez je doporuceno

p.s. jen jedna z dalsich prihod, ktera mi dava pocit ze nejlepsi diesel je benzin, nejlepsi atmosferickej motor je s turbem, nejlepsi predokolka je AWD a nejlepsi Honda je Subaru HaHaaa
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 30.12.2010 , 18:18   Citovat  

dával jsem odkaz v mém prvním příspěvku, používám VIF, a do mrazů 2x předávkovávám ... ale všemocný taky není

Jinak kdo může tak doporučuji tankovat v Německu, jednak tam nafta vyjde levněji, nebo max. stejně, ale je to jiné svezení a žádné problémy. U LPG cena lepší není, ale kvalita ano OK
   Návrat  
vladak je teď offline  vladak
PříspěvekZaslal: 24.11.2011 , 23:04   Citovat  

Sice už trochu starší diskuse, ale ono to za chvíli bude zase aktuální Úsměv Náš Civic 7G 1.7CTDi zamrzá pravidelně každou zimu při cca -12 C. Sice s tím občas člověk zažije nějakou vtipnou příhodu (chlapík s dodávkou co zastavil před náma vystoupil a řekl jenom: "máš lano ?"), ale celkově je to dost iritující když během jízdy najednou komplet vysadí motor (stalo se mi na velkém kruháči), to už začínám přemýšlet o tom, že další auto bude na benzín. Jinak co se týče omezených otáček při svítící kontrolce motoru, je to normální chování, kdy se motor přepne do módu kdy vyšší otáčky nedovolí (jako prevence poškození). Aditiva (VIF zimní) leju na 1 nádrž od řijna 3-4 čepičky a stejně to nestačí. Tankujeme v zásadě hlavně na low-cost místech ala Tank&go nebo u Globusu, což určitě může mít nějaký vliv. Tento rok jsem začal s preventivní výměnou palivového filtru před zimou (drží se v něm po létě voda a když zamrzne je to jako když tuhne nafta), uvidíme jestli to bude mít nějaký efekt.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 0:00   Citovat  

To je normální...minulou zimu(první s CTDi) jsem se s tím natrápil dost...jak jsou teploty pod cca -10°C tak to zdechne a rozbliká jako vánoční stromek a omezí otáčky(ujel jsem vždy tak 10km při teplotách asi -15°C). Přisuzuju to tomu ***(nechci být sprostý) nevyhřívanému palivovému filtru, zacpe se.

Výměna filtru Ti nepomůže...udělal jsem to po prvních problémech tudy odkaz a při následujících mrazech to udělalo znovu Velmi šťastný(i s VIFem). Protože se s tím nechci smířit Velmi šťastný a auto má sloužit pořád, tak jsem na letošek přidělal vyhřívání palivového filtru a už se těším na mrazy, zda se hypotéza potvrdí Mrk

A musíš zvýšit dávkování...3-4 měrky je málo. Dávej minimálně 5(tzn. 2x vyšší dávkování).
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 0:08   Citovat  

Mám CTDi už pátým rokem a nikdy sem nezamrznul, aditiva jsem dával jen jednu zimu, pak jsem to "testnul" bez nich a jezdí se furt. Parkuju na zahradě, diesel má do garáže zákaz vjezdu Velmi šťastný ......doufám že jsem to právě nezakřiknul a nezůstanu letos někde viset Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 7:50   Citovat  

Jezdíš s ním denně? Kdybych s ním nejel ty 3-4 dny, kdy byly velké mrazy, tak bych taky na nic nepřišel Velmi šťastný

Co tankuješ(to bude asi ten hlavní faktor)? Mně se to podělalo i s tou slavnou Vervou Tak to valím bulvy

Jo a parkuju taky na zahradě, garáž by tenhle problém samozřejmě řešila Úsměv
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 14:12   Citovat  

Stepa napsal:
Jezdíš s ním denně? Kdybych s ním nejel ty 3-4 dny, kdy byly velké mrazy, tak bych taky na nic nepřišel Velmi šťastný

Co tankuješ(to bude asi ten hlavní faktor)? Mně se to podělalo i s tou slavnou Vervou Tak to valím bulvy

Jo a parkuju taky na zahradě, garáž by tenhle problém samozřejmě řešila Úsměv

JJ s dieslem jezdím přes zimu denně, tankuju na Shellce/Benzině/OMV podle toho co je po ruce (z 90% Shell) a vždycky beru jen "obyčejnou" naftu.

Jeden rok jsem měl přes zimu nafťáka odstavenýho 3 měsíce v garáži a nastartoval bez cizí pomoci Velmi šťastný i po takový době - ale byl to masakr Velmi šťastný (z vejfuku)
   Návrat  
azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 18:56   Citovat  

na toto možem páni povedat jediné a to nerob blbost že dáš auto do garáže v zime,lebo ani všetci svetý nevedia čo do tej našej nafty dávajú,a za druhe tepelný šok Vám asi nič nehovorí,je jedno či máš iCDTI a x verziu comonrailu,ale ked to už takýto tepelný šok vadí Tatre tak....,proste nechat tak, postaraj sa aby bola baterka,filtre,žhaviče ok a je jedno kolko je vonku,takto to mám odkedy jazdím a to je z prepáčením 20 rokov a funguje to,Powered by Diesel Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
Johnie_Walker je teď offline  Johnie_Walker
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 19:15   Citovat  

dotaz: dá se to s aditivi přehnat?? např. - když dám cca decku,dvě na celou nádrž ? Úsměv
   Návrat  
azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 22:19   Citovat  

samozrejme,pozri čo obsahujú,ak sú na báze liehu ten je suchý v extrémnom prípade zadreš trisky,to isté platí aj pre benzín ...,a na alpine diesel od omw mám komplexný rozbor ked brácho robil na letisku výdaj paliva do stíhačiek,petrolej 30%+,potom sa nediv že to klepe jak traktor,Ja do -20 ani nepoužívam skorej ked je hodne vlhko,alebo to padá pod -20 a vtedy nastupuje Sheel depreser/k tej srande čo dávaju do stihačiek už nemám prístup a to bola paráda ani motor nevedel že je nejaká zima/ruský svinčík do leteckého paliva
   Návrat  
vladak je teď offline  vladak
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 22:37   Citovat  

Stepa napsal:

Výměna filtru Ti nepomůže...udělal jsem to po prvních problémech tudy odkaz a při následujících mrazech to udělalo znovu Velmi šťastný(i s VIFem). Protože se s tím nechci smířit Velmi šťastný a auto má sloužit pořád, tak jsem na letošek přidělal vyhřívání palivového filtru a už se těším na mrazy, zda se hypotéza potvrdí Mrk

A musíš zvýšit dávkování...3-4 měrky je málo. Dávej minimálně 5(tzn. 2x vyšší dávkování).

Ok, začal jsem tam lejt 5 víček. Ještě by mě zajímalo jak jsi dělal to vyhřívání ? Nebyl problém tam dovézt elektriku ? Z podobných řešení podomácku mám docela obavy Ble , ale pokud by to skutečně fungovalo, tak bych o tom docela uvažoval.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 22:56   Citovat  

Nechci to ventilovat, dokud nebudu vědět, jestli to funguje, nebo ne...až to vyzkouším, tak to sem určitě napíšu Mrk
   Návrat  
čespa je teď offline  čespa
PříspěvekZaslal: 30.11.2011 , 8:17   Citovat  

Se zamrznutím mám i své zkušenosti, auto jezdí už 6tým rokem a za tu dobu dva krát zamrzlo při teplotě kolem -15 . Jediný co mě vždycky nas.... je , že nastartuje v poho, ujede nějakých 7-10km a zamrzne.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém se žhavením?? Accord 2.2 i-CTDi (2005)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina