Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Odvětrání kliky+víka ventilů
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
josefosmy je teď offline  josefosmy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.1.2011 , 9:56   Citovat  

Čuz po přečtení pár témat o odvětrání výparů z motoru a následném zrecyklování do sání, jsem se rozhodl, že si také udělám takovýten homemade Catch oil tank. Nikde sem boužel nenašel fotku jak to kdo má tak jsem to udělal tak jak je to na fotce. Může mi někdo potvrdit, že to takhle je správně? A ještě jeden dotaz ohledně toho PCV ventilu co je na paroháh sání. Ten se má nechat bezezměny nebo nějak zacpat/zavíčkovat ??? Díky za názory Honda

Odvětrání.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Odvětrání.JPG, 124.14 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.1.2011 , 10:03   Citovat  

PCV se má nechat beze změny.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
josefosmy je teď offline  josefosmy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.1.2011 , 11:01   Citovat  

Jo diky. Jinak nikdo nic??? Co sem si procital prispevky tak to vypadalo, ze to ma dost lidi??? to mi hlava nebere
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2011 , 12:27   Citovat  

LJay dělal, podívej se do jeho topicu
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2011 , 18:56   Citovat  

josefosmy napsal:
Jo diky. Jinak nikdo nic??? Co sem si procital prispevky tak to vypadalo, ze to ma dost lidi??? to mi hlava nebere

No, mně to taky čeká. Už je to neúnosné ... vyčistím sání a IACV a za chvíli to zase škube.
Ale tohle je taky jenom taková nouzovka, nejlepší je zjistit kudy se ten olej dostává k PCV ventilu a pak podle toho udělat generálku (pístní kroužky, gufírka ventilů, ... ?) - protože to určitě není normální stav.

Jinak já mám objednáno tohle: tudy odkaz
... nechce se mi to dělat ...
Jestli ale nemáš problémy se zanášením sání a následným škubáním při akceleraci, tak se na to můžeš vykašlat.
   Návrat  
Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2011 , 20:57   Citovat  

tudy odkaz tady máš za lepší cenu Mrk
   Návrat  
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2011 , 21:10   Citovat  

A tady ještě o trošku levněji Úsměv
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 12.1.2011 , 21:37   Citovat  

josefosmy napsal:
Čuz po přečtení pár témat o odvětrání výparů z motoru a následném zrecyklování do sání, jsem se rozhodl, že si také udělám takovýten homemade Catch oil tank. Nikde sem boužel nenašel fotku jak to kdo má tak jsem to udělal tak jak je to na fotce. Může mi někdo potvrdit, že to takhle je správně? A ještě jeden dotaz ohledně toho PCV ventilu co je na paroháh sání. Ten se má nechat bezezměny nebo nějak zacpat/zavíčkovat ??? Díky za názory Honda

co jsi požil jako vnitřní výpln toho "homemade OCT"??
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2011 , 22:12   Citovat  

trochu se sem vetru a zeptam se jestli to ma smysl na uplne seriovy motor, nebo je to naprosta zbytecnost. dik
   Návrat  
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 12.1.2011 , 22:25  Naposledy upravil LJay dne 13.1.2011 , 0:50, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Idaho napsal:
co jsi požil jako vnitřní výpln toho "homemade OCT"??

Já si taky před nějakou dobou dělal OCT a jako filtrační výplň sem použil síťovinu co se dává do oken proti hmyzu a funguje to spolehlivě. Po čtvrt roce víkendovýho ježdění sem tam našel tak frťana oleje.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2011 , 23:08   Citovat  

Becky napsal:
trochu se sem vetru a zeptam se jestli to ma smysl na uplne seriovy motor, nebo je to naprosta zbytecnost. dik

Má to smysl u jakéhokoliv motoru, který má problém s tím, že do odvětrávání přes PCV ventil se dostává do sání i olej. Nejprve to způsobuje špatné emise a vyšší spotřebu, pak občasné malé výpadky výkonu, s postupně se zhoršujícím se stavem motoru i cukání při akceleraci. Prostě olej v sání nemá co dělat.
Zvlášť některé motoru hondy jsou na tohle citlivé, protože v sání je spousta věcí, které když se zanesou připáleným olejem, tak prostě časem zatuhnou a přestávají fungovat.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2011 , 23:12   Citovat  

LJay napsal:
Já si taky před nějakou dobou dělal OCT a jako filtrační výplň sem použil síťovinu co se dává do oken proti hmyzu a funguje to spolehlivě. Po čtvrt roce víkendovýho ježdění sem tam našel tak frťna oleje.

Hele, mám dotaz: v jednom e-shopu byl popis, že se jeden konec má dát mezi hadici sání - na ten vývod mezi klapkou a vzduchovým filtrem. To je snad nějaká blbost, ne ? Vždyť to je přece přívod vzduchu. Vývod vzduchu ven je přes PCV ventil zpátky do sání, ale za klapku. Tam to podle mně patří ... ?
... tj, z PCV do OCT a z něj pak do míst, kde původně vedla hadička z PCV do sání.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 1:01   Citovat  

OCT se zapojuje tak, že odvětrání kliky a ventil. víka spojíš dohromady a zapojíš na vstup, nebo když máš více vstupový OCT, tak přivedeš na jeden vstup hadici od kliky a na druhý hadici od ventil deklu. Výstup z OCT pak přivedeš zpátky do sacího traktu, tam kde bylo odvětrávání zapojeno původně (komora, +propoj mezi filtrem a klapkou, ...), nebo je taky možnost přetlak odpoušťet rovnou do atmosféry.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 11:31   Citovat  

LJay napsal:
OCT se zapojuje tak, že odvětrání kliky a ventil. víka spojíš dohromady a zapojíš na vstup, nebo když máš více vstupový OCT, tak přivedeš na jeden vstup hadici od kliky a na druhý hadici od ventil deklu. Výstup z OCT pak přivedeš zpátky do sacího traktu, tam kde bylo odvětrávání zapojeno původně (komora, +propoj mezi filtrem a klapkou, ...), nebo je taky možnost přetlak odpoušťet rovnou do atmosféry.

Hmm, ten co jsem koupil, nemá vyznačeno kde je vstup a kde výstup ... asi ho budu muset rozebrat.
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 13:30   Citovat  

a co to udělat jak bisimoto? Úsměv turbo předělávky to takto často mají, jen si nejsem stopro jistý jestli je to opravdu odvětrání..ale co jiného

sstp_1004_01_o+bisimoto_wagon+engine_bay.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
sstp_1004_01_o+bisimoto_wagon+engine_bay.jpg, 103.74 kB
   Návrat  
moriett je teď offline  moriett
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 14:47   Citovat  

LJay napsal:
Já si taky před nějakou dobou dělal OCT a jako filtrační výplň sem použil síťovinu co se dává do oken proti hmyzu a funguje to spolehlivě. Po čtvrt roce víkendovýho ježdění sem tam našel tak frťana oleje.

nebylo by účinnější tam vecpat jemnou drátěnku na nádobí? myslím že by se tam olej ochladil a vysrážel účinněji
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 19:33   Citovat  

moriett napsal:
nebylo by účinnější tam vecpat jemnou drátěnku na nádobí? myslím že by se tam olej ochladil a vysrážel účinněji

No tak vám povím, co jsem našel uvnitř OCT, na který jsem tady dával odkaz: je to velké, začíná to na H a končí o. Není tam prostě vůbec nic, jenom prázdná nádobka, a dokonce oba vývody nahoře jsou stejně dlouhé - vlastně dovnitř do nádobky nečouhají vůbec.
Jsem teda zvědavý jak to bude fungovat.
   Návrat  
kingart je teď offline  kingart
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 19:50   Citovat  

Streetkid napsal:
a co to udělat jak bisimoto? Úsměv turbo předělávky to takto často mají, jen si nejsem stopro jistý jestli je to opravdu odvětrání..ale co jiného

to ma smysl u silne upravenych motoru, na ty nase orezavatka nam staci ta jedna dira od vyrobce Úsměv kdyz sme u toho tak Bckove motory maji v bloku motoru 2 nebo 1 vyvod? to mi hlava nebere

Riccardo napsal:
No tak vám povím, co jsem našel uvnitř OCT, na který jsem tady dával odkaz: je to velké, začíná to na H a končí o. Není tam prostě vůbec nic, jenom prázdná nádobka, a dokonce oba vývody nahoře jsou stejně dlouhé - vlastně dovnitř do nádobky nečouhají vůbec.

tak princip bude asi takovy, ze na stenach ulpi kapicky oleje, ktere casem stecou dolu, ale kdyz uz to mas rozdelany, tak zabav nekde nejakou dratenku a dej ji tam Velmi šťastný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 22:11   Citovat  

Streetkid napsal:

Jj je to odvětrání motoru. Dělá se to kvuli narůstajícím tlakům při přeplňování.

Nevíte někdo náhodou, jestli není nějaký vzoreček na správný nadimenzování toho odvětrání u přeplňovanýho motoru?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.1.2011 , 22:16   Citovat  

Riccardo napsal:
Není tam prostě vůbec nic, jenom prázdná nádobka, a dokonce oba vývody nahoře jsou stejně dlouhé - vlastně dovnitř do nádobky nečouhají vůbec.

Tak to je teda pěkně mizerný. Ono to sice trochu asi zadržovat olej bude, ale účinnost bude tak o 70% nižžší. Zkus tam dát alespoň tu drátěnku a pokud možno jí přirazit až nahoru, aby ti vzduch ze vstupu nemohl volně proudit rovnou do výstupu.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Odvětrání kliky+víka ventilů
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina