Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
spatne tesneni -> mini GO
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4
-toyo- je teď offline  -toyo-
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2011 , 11:01   Citovat  

jo v lužicich sem taky nechaval delat hodne veci na motory a max spokojenost, cena, jednani ,kvalita je to dobrý
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.3.2011 , 16:12   Citovat  

Dneska jsem si vyzvedl další díly na mini GO.
Jsou to Hondí šálky + gufera na vačkovou hřídel
za šálky 5400kc
za gufera 160Kc

09032011(001).jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
09032011(001).jpg, 399.04 kB

09032011.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
09032011.jpg, 482.3 kB

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2011 , 9:43   Citovat  

zdravim,

tak po 3 dennim maratonu kde se vyskytlo mnoho malickosti co se musely vyresit je vse poskladano, sestelovano a hura uz jezdim.

CO SE DELALO:
ojnicni salky
pistni krouzky
tesneni pod hlavou
tesneni vacek
komplet hlava (zbrouseni, odtlakovani, ventily, gufera a trochu kanaly)
chladic
cidlo tlaku ojeje
tesneni sani(vlastnorucni vyroba z klingeritu), vyfuk, viko

co uz tam mam 15 tisic km:
oil cerpadlo
rozdelovac (uplne novej)
rozvody (komplet)
altik GO
svicky pulstar

Ja jsem rad ze se to udelalo mam klid.
Ostatnim hodne zdaru Honda

PS: nejasnosti:
v manualu pisou ze jsou 2 srouby kteryma se pritahuje hlava delsi-ja je nemam.
moment na utahnuti hlavy je v manualu 68NM (to je dost malo), na tesneni bylo napsane 72NM tak jsme to dali podle tesneni.
jak to mate vy? rad si prectu vase nazory

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2011 , 11:44   Citovat  

já mam napsáno v manualu 73Nm a vic jsme to neutahovali, myslim že wheelman řikal že to není dobrý to přetahovat.

WickiMan je teď offline  WickiMan
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2011 , 11:59   Citovat  

Ja dotahoval podle manualu.

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2011 , 14:42   Citovat  

až na ty svicky je to pekne Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2011 , 16:55   Citovat  

Brnďa napsal:
až na ty svicky je to pekne Úsměv

vyzkouset se to musi...Podle meho nazoru (subjektivni) to jede stejne jak NGK co jsem mel original podle manualu.
S pulstar me klesla spotreba ale jen o trosicku Velmi šťastný
Nikomu je nenutim kazdyho boj Velmi šťastný

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2011 , 17:57   Citovat  

Pěkná práce! Dělal jsem repas obdobného rozsahu na D16Z6 před cca 9 měsíci. Tenkrát jsem se o výběru dílů radil se Streetkidem a Idahem (těsnění pod hlavu Elring - u nás v servise se dává buďto Elring a nebo Reinz a nikdy nebyl problém.. a pánve komplet ACL Duraglide 780 - keramika - byly mi doporučeny jakožto kvalitnější než konkurenční značky typu King apod. takže pro mě to za tu cenu byla jasná volba), navíc jsem hlavu snižoval o 0,5 mm (čistě kvůli kompresi), tím jsem tedy i trošku otestoval to těsnění. Dnes mám od repasu zajeto asi 6000 km a vše pravidelně kontroluju a vše naprosto bez problémů OK

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2011 , 18:08   Citovat  

Bull: a poznals změnu po snížené palici? Úsměv

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2011 , 20:14   Citovat  

Nemohl jsem objektivně posoudit, ten motor jsem měl předtím v jiné tarze s laděným výfukem a short sáním. Jel dobře, ale odešel na klikovce, proto jsem ho vyndal z auta a nahodil druhej - potřeboval jsem jezdit. Poté jsem udělal repas, nahodil do druhé targy s origo sáním (filtr Simota) a výfuk prakticky origo (svody origo, vyklepaný katík - ten teď čeká na náhradu za nerez od svodů až po střed, origo střed a koncák Supersprint), navíc jsem v autě několik měsíců s tím motorem nejel, být to ze dne na den ve stejném autě a stejným setupem, tak to porovnám, ale takto to nelze objektivně srovnat. Každopádně se mi zdá, že motor jde vcelku slušně odspoda.. ještě by to chtělo tu tvojí vačku je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2011 , 22:15   Citovat  

Bullseye napsal:
Pěkná práce! Dělal jsem repas obdobného rozsahu na D16Z6 před cca 9 měsíci. Tenkrát jsem se o výběru dílů radil se Streetkidem a Idahem (těsnění pod hlavu Elring - u nás v servise se dává buďto Elring a nebo Reinz a nikdy nebyl problém.. a pánve komplet ACL Duraglide 780 - keramika - byly mi doporučeny jakožto kvalitnější než konkurenční značky typu King apod. takže pro mě to za tu cenu byla jasná volba), navíc jsem hlavu snižoval o 0,5 mm (čistě kvůli kompresi), tím jsem tedy i trošku otestoval to těsnění. Dnes mám od repasu zajeto asi 6000 km a vše pravidelně kontroluju a vše naprosto bez problémů OK

tesneni pod hlavou mam Elring, salky original Honda na barvu(doufam to nejkvalitnejsi), hlava snizena o 0,3mm

PetrCh je teď offline  PetrCh
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 10:35   Citovat  

Ahoj,
mám ještě jeden postřeh, taky mi teď tlakuje vodní okruh, expanzka přetéká, jsou z ní cítit spaliny a pod víčkem chladiče se vždy usadí bordýlek, jakoby stříbřitý mazalvý. V hondě mi řekli že mě objednají na diagnostiku a když by to vypadalo na těsnění pod hlavou, tak že by to kuchli. Já mám po přečtení tohoto fóra jasno, příznaky a popis problému Ooorba mě utvrdil, že je to těsnění pod hlavou. Kdesi na dalším fóru psal někdo, že mu to studený scucne hadice, to se mi stalo taky se starým víčkem chladiče, kde je přisávací ventilek, kterej se zasere bordelem, přilepí a jak to chladne, tak to nemá odkud přisávat vodu a scucne se.

A to mám motor po GO, pravda už asi 4 roky a 60.000km, děláno v Hondě v Brně. Motor nijak neženu, jezdím 3-4 tis ot. někdy to přeleze na 5tis. Nikdy mi to nevařilo, teplota nekolísá ani neleze nahoru ani teď co to tlakuje. Jo a mám nový víčko k chladiči, novej chladič asi rok.

takže se chystám, že to kuchnu sám. Jen potřebuju půjčit momenťák, prostuduju service manual a jdu do toho.

Motor mám D15B7, Civc Coupe 5g. Má někdo tip na těsnění? A důležitá věc, mám měnit i šrouby? Co těsnění Nipparts?? má s ním někdo zkušenost?

Díky

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 12:01   Citovat  

šrouby měnit nemusíš jestli je neutahuješ často, ale samozřejmě můžeš, těsněni zkus bud Elring nebo Victorreinz.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 14:30   Citovat  

tesneni je asi jedno, nekdo kupuje primo v honde, ja mam elring a v poho, reinz bude taky v poho.

ty srouby je dobre velice dobre prekontrolovat ocistit a vyzkouset jak jdou zatahovat. Jakmile citis ze jde jen o trosinku hur hned vytahnout a zas ocistit kartacem namazat olejem a znova. Proste musi to tam jit bez sebemensiho odporu. Pokud nejde je neco spatne. ja jsem mel srouby zarezavely ale ocitil jsem je a parkrat projel a je to 100%.

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 16:51   Citovat  

oorrbb napsal:
tesneni je asi jedno, nekdo kupuje primo v honde, ja mam elring a v poho, reinz bude taky v poho.

ty srouby je dobre velice dobre prekontrolovat ocistit a vyzkouset jak jdou zatahovat. Jakmile citis ze jde jen o trosinku hur hned vytahnout a zas ocistit kartacem namazat olejem a znova. Proste musi to tam jit bez sebemensiho odporu. Pokud nejde je neco spatne. ja jsem mel srouby zarezavely ale ocitil jsem je a parkrat projel a je to 100%.

porovnat délky šroubu - i opticky závit zda není natažený. osoben doporučuji menit protože nevíš kolikrát už to mel nekdo rozhozené a kolik ty šrouby jeste vydrží ( kolikrát je kdo přetáhl atd... ) veř že tahat zalomenej šroub z bloku je dražší než pořídit sadu nových Úsměv

MSX je teď offline  MSX
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 18:46   Citovat  

PetrCh napsal:
Ahoj,
mám ještě jeden postřeh, taky mi teď tlakuje vodní okruh, expanzka přetéká, jsou z ní cítit spaliny a pod víčkem chladiče se vždy usadí bordýlek, jakoby stříbřitý mazalvý. V hondě mi řekli že mě objednají na diagnostiku a když by to vypadalo na těsnění pod hlavou, tak že by to kuchli. Já mám po přečtení tohoto fóra jasno, příznaky a popis problému Ooorba mě utvrdil, že je to těsnění pod hlavou. Kdesi na dalším fóru psal někdo, že mu to studený scucne hadice, to se mi stalo taky se starým víčkem chladiče, kde je přisávací ventilek, kterej se zasere bordelem, přilepí a jak to chladne, tak to nemá odkud přisávat vodu a scucne se.

A to mám motor po GO, pravda už asi 4 roky a 60.000km, děláno v Hondě v Brně. Motor nijak neženu, jezdím 3-4 tis ot. někdy to přeleze na 5tis. Nikdy mi to nevařilo, teplota nekolísá ani neleze nahoru ani teď co to tlakuje. Jo a mám nový víčko k chladiči, novej chladič asi rok.

takže se chystám, že to kuchnu sám. Jen potřebuju půjčit momenťák, prostuduju service manual a jdu do toho.

Motor mám D15B7, Civc Coupe 5g. Má někdo tip na těsnění? A důležitá věc, mám měnit i šrouby? Co těsnění Nipparts?? má s ním někdo zkušenost?

Díky

Tý jo tak to držím palce OK Taky mě čeka výměna těsnění podle manuálu. Tak snat to pak bude šlapat jak má Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2011 , 21:50   Citovat  

MSX napsal:
Tý jo tak to držím palce OK Taky mě čeka výměna těsnění podle manuálu. Tak snat to pak bude šlapat jak má Úsměv

urcite bych tu hlavu nechal srovnat a zkontrolovat. taky jsem ju mel zkrivenou a to jsem to delal "jen" kvuli tesneni.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.4.2011 , 11:51   Citovat  

Idaho napsal:
porovnat délky šroubu - i opticky závit zda není natažený. osoben doporučuji menit protože nevíš kolikrát už to mel nekdo rozhozené a kolik ty šrouby jeste vydrží ( kolikrát je kdo přetáhl atd... ) veř že tahat zalomenej šroub z bloku je dražší než pořídit sadu nových Úsměv
a co tak vyjde sada sroubu? ja to ted resim u legenda a vsude sou jen an civicy sady Úsměv

Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.4.2011 , 14:59   Citovat  

MSX: Přesně to jsem měl na preludě taky, víčko chladiče ucpaný. A ten bordýlek na něm a smrad ve vodě jsem měl taky a skutečně to dělalo těsnění pod hlavou. Měnil jsem krom něj ještě raději taky termostat, protože se mi voda přehřívala i když jí bylo dost.

0
PříspěvekZaslal: 18.4.2011 , 12:16   Citovat  

Zrada, chtěl jsem koupit těsnění Reinz z auto Kelly, ale dodání až cca do 14 dní... Ted jsem se obrátil na díly Elit a těsnění Elring a zase žádný skladem a do 14 dní nejdřív. A to jsem před týdnem našel v Kelly jedno Nipparts a uz ho taky nekdo koupil. Prosím tedy touto cestou někoho, kdo prodává díly na Hondy, jestli by neměl k mání dřív těsnění na motor D15B7? Nebo poradit na koho se mám obrátit, zavolat. Chtěl bych to kuchat už o víkendu, čas kvapí. Samozrejme me zajima i cena, vyrobce.

Díky.

0
PříspěvekZaslal: 18.4.2011 , 13:43   Citovat  

Tak uz jsem ho sehnal a objednal... Vybral jsem Victor Reinz, tak snad s nim nebudou problemy.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.4.2011 , 14:12   Citovat  

PetrCh napsal:
Tak uz jsem ho sehnal a objednal... Vybral jsem Victor Reinz, tak snad s nim nebudou problemy.

nebal bych se kouř

0
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 21:16   Citovat  

Tak jsem těsnění vyměnil a od té doby jsem najel už cca 1500km. Už jsem si liboval, že je vše ok, ale...

Minulý týden jsem zacítil v autě chladicí kapalinu, říkám si asi auto přede mnou (plná jižní spojka, služebně v praze), ale nebylo tomu tak. Po chvíli vidím jak mi ručka teploty leze nahoru, tak jsem hledal místo abych mohl zastavit a vypnout to než se to uvaří. To bylo poprvé co mi teplota přelezla nad pulku ukazatele. Otevřel jsem kapotu a koukám, praskla mi hadice k topení. A to jsem poprvé zapochyboval, že je po výměně těsnění pod hlavou a termostatu vše v pořádku. No hadici jsem zkrátil na místě, poprosil nedaleko o vodu, dolil a dojel v klidu do brna, kde jsem zase koupil cca 4l chladičky na výměnu. Hadici jsem taky sehnal a o víkendu jsem to vyměnil.

Před výměnou těsnění mi klasicky šly spaliny do vody, expanzka pocákaná jak to přes ní utíkalo na vzduch.. Velmi šťastný , což jsem tu už popisoval.

No ale ted mám hrachy, vodní okruh se tlakuje myslím moc, ale stav kapaliny je v pořádku, po schladnutí si zase přisaje vodu, moc jí ani při jízdě nepřepouští, to se chová jak má. Ale hadice jsou tvrdší, akorát já už fakt nevím co je normální natlakování a co už je moc.

Hlavu jsem nechal přebrousit a otlakovat s ok výsledkem, někdy tu dám pár fotek. Ale teď se bojím, že možná rovinnost bloku motoru není ok nebo jsem plochu nevyčistil dokonale a pomalu možná začíná foukat zase přes těsnění. To jsem pravda moc km neujel od výměny Smutný .

Moment utažení hlavy dle návodu 68Nm ale zase, někde jsem četl že může olej v závitech v bloku zkreslit moment utažení. Čistil jsem je, ale dělal jsem to na ulici, takže jsem to nemohl pořádně vyfoukat vzduchem. To je hrozná představa to znovu rozdělávat. No přemýšlím teď co a jak, zatím to těsnění je nové tak třeba drží a sem tam foukne, ale mám neblahou předtuchu, že se to bude zhoršovat a buď se expanzka zase změní v rychlovarnou konvici a nebo zase prdne nějaká hadice. Hadice jsou na omak tvrdší (můj pocit) ale někdy zase ne.

Určitě se mnou budete souhlasit, že ta nejistota je k pos...í.

Píšu to tu jen k zamyšlení, pokud k tomu budete mít komentáře nebo i rady, budu rád, díky.

Petr

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 21:20   Citovat  

zkus vymenit vicko chladice, dela to divy, me taky ruplo tesneni a sla voda do oleje, po vymene fajn, ale pak se zacali smrskavat hadice a vicko od oleje, uz jsem si rikal ze je to KO, no ale prolil sem okruh jarem, vypustil dal novy vicko a je klid, ten olej doufam ze byl od predchoziho tesneni protoze se to asi malo proplachlo

0
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 21:59   Citovat  

Díky, to jsem nenapsal, ale víčko od chladiče jsem vyměnil před tím, než jsem dělal těsnění pod hlavou. Uvidíme jak se to bude chovat dál. Možná zkusím dát na chvíli i to staré víčko. Taky se podívám jestli se tam zas nebude oběvovat grafit z těsnění, jak to začne tak to bude zas těsnění, ale snad to nebudu každou chvíli měnit. Zatím nebudu dělat závěry.

Choochoo je teď offline  Choochoo
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2011 , 13:51   Citovat  

Jaké těsnění doporučíte dle zkušensotí na D15B2. Je zde treba od Niparts vice kousku v cene od 900 - 1500 a rozdil v nich teda moc nevidim.

e-cat
tudy odkaz

elit
[url=http://www.ecat.elit.cz/ArticleBrowser.aspx?TT=engine&TNV=2820|-32364|-32363|4&EngineID=4516]elit[/url]

auto kelly

nejak mu tam nesli vlozit dobre odkazy, tak omluva

0
PříspěvekZaslal: 24.8.2011 , 19:35   Citovat  

Mam jeste znovu dotaz k tesnenim na D15B2, nejak nebylo moc casu, takze snad se ted k tomu dostanu.
NAsel jsem od Nipparts 2 druhy s rozdilem prumeru a tloustky 75,5(1,3mm) a 76(1,26mm). nevim pro jaky motory je ktere tesneni, v cem muze byt potreba jineho tesneni.
tudy odkaz
tudy odkaz
Kdyby nekdo poradil budu vdecny

0
PříspěvekZaslal: 11.10.2011 , 11:09   Citovat  

Tak snad tento vikend budu prznit tesneni pod hlavou D15B2. Tesneni asi vezmu VR, ale nevim co je tam za srouby. Rad bych nebyl nicim prekvapeny, tak se chci zeptat na srouby. Snad M10, ale nevim jakou to ma hlavu. Poradi nekdo klic?
Dik
PS: Kdyby nekdo mel nejaky navod, rad se poucim. Hondacky manual jsem prolitnul, ale neco podrobnejsiho by nevadilo.

vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2011 , 11:18   Citovat  

ty, všechno je v manuálu, aji velikosti šroubů, aji momenty utáhnutí. není nic jiného potřeba Mrk

0
PříspěvekZaslal: 11.10.2011 , 11:49   Citovat  

Velikost jsem nasel jinde, ale nevim jakou to ma hlavu,xabych pak mel klic. Tohle jsem tam nenasel, nebo nemam ten manual tak podrobnej, nebo jsem to prehledl a jeste se vecer kouknu. Premyslel jsem jestli tam neni imbus, ale nevim. Jestli nekdo zkuseny vi, tak dekuji.

Obsah fóra Honda-club.cz   
spatne tesneni -> mini GO
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina