Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
problém s brzdami-EK4 VTi-rady,nápady-spěchá
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Wena.Honda je teď offline  Wena.Honda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2011 , 20:48   Citovat  

takže,mám takovej malej problém s brzdama na předku...když jsme jeli na Mokecu do Března,začalo mě najednou vibrovat celé auto,všechno to šlo od nápravy,po chvilce to přestalo.měl jsem podezření na brzdy a jelikož jse, projel několika kupama obilí co bylo rozházené po silnici,myslel jsem že to bylo tím.ale problém se několikrát opakoval v následujících dnech s rostoucí razancí.z několika stran my bylo potvrzeno že je to zkroucenými kotouči,následně jsem si vyzkoušel že brzdy jsou naprosto rozpálené,včetně kol,takže to bylo opravdu brzdami-záhadou je,proč se tak stalo ze dne na den...dnes jsem koupil celý brzdový kit od ATE na předek po namontování kotoučů a desek na pravou stranu nápravy,jsem zjistil že mi nejde zklopit zpátky třmen,jelikož brzdový váleček je moc vylezlý,avšak nejde zatlačit zpět.zkoušel jsem to opravdu poctivě.po menší poradě s kolegou jsem se rozhodl odpojit třmen od brzdové hadice abych zamezil případnému tlaku v kapalině která mi nepustí váleček zpět.po odpojení jsem zjistil že to vůbec nepomohlo a co víc,že mi nejde povolit odvzdušňovák,prolejval jsem ho i brzdovkou aby povoli atd.....resumé-rozebrané auto,brzdy a vzduch v okruhu s nemožností odvzdušnit:OK: do toho se mě vy wc noťas kde mám manuál takže ještě teĎ vidím rudě a druhou stranu jsem ani nerozjel přátele naštvanej takže přijímám a budu vděčný za veškeré rady pro domácí opravu,věcí na repas,popřípadě někoho z okolí MOSTU kdo repasuje,popřípadě někoho kdo by prodal třmeny z Honda Civic EK4 VTI 1997 ..... díky moc
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2011 , 20:58   Citovat  

idealne cele trmeny rozebrat, vycistit a zrepasovat, muzou bez chyceny pistky rzi a proto nejdou zatlacit zpatky. je to potreba cely rozhodit a zjistit co a jak

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2011 , 21:05   Citovat  

Becky napsal:
idealne cele trmeny rozebrat, vycistit a zrepasovat, muzou bez chyceny pistky rzi a proto nejdou zatlacit zpatky. je to potreba cely rozhodit a zjistit co a jak

no o ale problém je v tom že ho nemám jak vyndat ten pístek a nevim kde sehnat gufera manžety a kroužky těsnící co tam cou podle manuálu to mi hlava nebere

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2011 , 21:20   Citovat  

kdyz nesel ven pistek tak sem ho vzdycky vymlatil pres privod pro brzdovku (snad vis co myslim - odsroubujes ten sroub co drzi brzdovou hadicku) chce to s citem
jinak by si mel mit prumer pistku 54mm
v keline by to mely mit

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2011 , 21:30   Citovat  

přesně tak, je to přidřenej pístek

rozebrat a zkouknout. když nebude vydřenej třmen, tak koupit repas sadu třeba v kelly

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2011 , 21:55   Citovat  

dobrá a ještě mi vysvětlete jak je možný že se to projevilo ze dne na den?nikdy předtim nic podobnýho...jinak kdyby byl podřenej tř,en tak by se to mohlo dát vyleštit dvoutisícovkou pod vodou či prusnou pastou na kovy...mimochodem co s tim odvzudušňovákem?bez toho mi je to vše stejně k prdu

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2011 , 22:00   Citovat  

ten vydřenej pístek není tak jednoznačnej , muže to dělat i hadice, jinak ten pístek ven normálně vyšlapeš ... to by jít mělo. jinak poznáš to tak že stlačíš váleček a povolíš odvzdušnovák, pokud v te chvíli jde váleček stahnout tak je to hadice , pokud ne tak je to pístek...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2011 , 22:08   Citovat  

R3S napsal:
ten vydřenej pístek není tak jednoznačnej , muže to dělat i hadice, jinak ten pístek ven normálně vyšlapeš ... to by jít mělo. jinak poznáš to tak že stlačíš váleček a povolíš odvzdušnovák, pokud v te chvíli jde váleček stahnout tak je to hadice , pokud ne tak je to pístek...

pístek jsem vyšlapal ven,to mě napadlo,ovšem zpět nešel ani za boha,měl sem napříš pístkem položenou násadu od kladiva,třmen opřený o rameno,p.r.d.e.l opřenou o zeď a tlačil jsem jako blázen a nic....tak jsem ho sundal z hadice,vylil ze třmenu brzdovku a znova ten samý postup a nic...upozorňuju- ODVZDUŠŇOVÁK NEJDE POVOLIT,asi je v kiss me

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2011 , 22:43   Citovat  

neznám slovo nejde , bud nechci nebo neumim..Velmi šťastný jen si s ním pohraj ale jelikož už to máš rozdělaný tak nic... ono jde o to že v té hadici se udělá jakoby klapka /utrhne se kus vnitřku/ a jde to jen jednímměrem...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2011 , 22:53   Citovat  

R3S napsal:
neznám slovo nejde , bud nechci nebo neumim..Velmi šťastný jen si s ním pohraj ale jelikož už to máš rozdělaný tak nic... ono jde o to že v té hadici se udělá jakoby klapka /utrhne se kus vnitřku/ a jde to jen jednímměrem...

já ho taky neznám,ale v tomto jsem poražen...promazával jsem vdčkem,prolil ho brzdovkou,colo,poklepával sem ho kladívkem aby se uvolnil,ráčnou,očkem a bušil kladivem....a nic...prostě to neodvzdušnim Ble hadicí ten pístek nebude,měl sem to i odpojený a stejně nezalez

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2011 , 8:04   Citovat  

třmen by měl bejt stejnej i z 5g ten mam, v kelly seženeš jak repas sadu tak odvzdušňuvák ale Most je celkem malá pobočka nebudou je mít skladem... tudíž objednaj na pondělí odpo když jim zavoláš

ten odvzdušňovák povolit musíš, buď povolit nebo utrhnout a dostat zbytek ven jinak to nejde... jedině jinej třmen

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2011 , 15:56   Citovat  

posero napsal:
třmen by měl bejt stejnej i z 5g ten mam, v kelly seženeš jak repas sadu tak odvzdušňuvák ale Most je celkem malá pobočka nebudou je mít skladem... tudíž objednaj na pondělí odpo když jim zavoláš

ten odvzdušňovák povolit musíš, buď povolit nebo utrhnout a dostat zbytek ven jinak to nejde... jedině jinej třmen

jo když jim zavolám ráno tak jí odpoledne budou mít,v tom problém neni,jen se mi nechce trhat odvzdušňovák,dneska ho zkusim ještě nějak povolit ale moc šancí tomu nedávám,spíš to vydim na jiný třmeny...

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2011 , 16:32   Citovat  

tak ho utrhnes, pak koupis ten vrtak kterym dostanes zalomeny srouby a bude venku, taky sem to delal...neni to zadna veda

TheOlli70 je teď offline  TheOlli70
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2011 , 23:14   Citovat  

Odvzdušnovák odvrtat a nebo pokud budeš osazovaz opravným kitem gumiček a těsnění zak nahřát a půjde. Jinak bacha na kotouče a destičky já se s tímhle vyvstekal u Preludy a at jsem dal cokoli vždy po 5-6tisicích mě to začalo kopat do volantu a pedálu až pak jsem dal origo Nissin a byl klid. To jsem tenkrát vyzkoušel všechny značky a na wc

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2011 , 0:02   Citovat  

tak odvzdušňovák se povedlo povolit,jsem zvědav na druhou stranu.....kotouče a desky mám od Ate,slyšel jsem na ně dobrý reference je to dobrý díky za rady,v pondělí už jen objednám repas sadu u kelly-neví někdo orientační cenu?...

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2011 , 0:27   Citovat  

Wena.Honda napsal:
tak odvzdušňovák se povedlo povolit,jsem zvědav na druhou stranu.....kotouče a desky mám od Ate,slyšel jsem na ně dobrý reference je to dobrý díky za rady,v pondělí už jen objednám repas sadu u kelly-neví někdo orientační cenu?...

Ahoj,
průměr pístku víš? 54mm? Pokud ano počítej bez slevy H-C.cz/se selvou H-C.cz kompletní opravná sada: Pístek + sada těsnění + odvzdušňovák cca do 400/do 300Kč s DPH sada.

Já měl 51mm pístky ve předu a 30mm pístky vzadu a platil jsem 260/360 s DPH za sadu předek/zadek letos na jaře.

Vyplatí se mít členství a klubovou kartičku.

M.

J4rek je teď offline  J4rek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2011 , 9:09   Citovat  

na mem anglanovi jsem taky nemohl zatlacit pistky zpet tak jsem vzal stolarskou svorku a s tim to slo stlacit krasne.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2011 , 9:13   Citovat  

M@jk napsal:
Ahoj,
průměr pístku víš? 54mm? Pokud ano počítej bez slevy H-C.cz/se selvou H-C.cz kompletní opravná sada: Pístek + sada těsnění + odvzdušňovák cca do 400/do 300Kč s DPH sada.

Já měl 51mm pístky ve předu a 30mm pístky vzadu a platil jsem 260/360 s DPH za sadu předek/zadek letos na jaře.

Vyplatí se mít členství a klubovou kartičku.

M.

Nic proti klubový kartě ale mám lepší "klub" Hihi Nekupovat v CZ ale zajet si do D a pro originály. Tady tenkrát chtěli v Honda za origo kotouče a desky 12000 a koupil jsem je v Neuenmarktu za 200E, a tomu se říká nekupto!

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2011 , 15:35   Citovat  

takže-pístek vyndán-po obvodu jakési odřeninky a vrypy pod,všechno to bylo pod sedimentama ztvrdlejma,stejně jako drážka na pístu pro chycení manžetky,na dně třmenu též sedimenty....odvzdušňovák k chvále bohu svatoušek povolen a vyčištěn.přikládám foto aby jste mi mohli říci vaše názory,zda to může být timhle...jinak u auto kelly mám slevu cca 25%-klubovou kartičku H-C ovšem nemám...PS: do dojčlandu si asi těžko zajedu když nemám auto Úsměv navíc než abych někam jezdil pro takovouhle věc tak si jí raději koupim tady,vyjde to nastejno,možná levněji...

P.S: pro info,chtěl bych se zeptat zda doma nemá někdo oba dva třmeny na c6g VTi či c5g VTi v případě že jsou stejné+orientační cenu...rád bych měl nějakou zálohu pro nejzažší případ je to dobrý

Fotografie1295.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Fotografie1295.jpg, 788.06 kB

Fotografie1296.jpg

Fotografie1296.jpg, 747.74 kB

Fotografie1297.jpg

Fotografie1297.jpg, 880.42 kB

Fotografie1298.jpg

Fotografie1298.jpg, 1.12 MB

0
PříspěvekZaslal: 25.9.2011 , 15:45   Citovat  

Wena.Honda napsal:
takže-pístek vyndán-po obvodu jakési odřeninky a vrypy pod,všechno to bylo pod sedimentama ztvrdlejma,stejně jako drážka na pístu pro chycení manžetky,na dně třmenu též sedimenty....odvzdušňovák k chvále bohu svatoušek povolen a vyčištěn.přikládám foto aby jste mi mohli říci vaše názory,zda to může být timhle...jinak u auto kelly mám slevu cca 25%-klubovou kartičku H-C ovšem nemám...PS: do dojčlandu si asi těžko zajedu když nemám auto Úsměv navíc než abych někam jezdil pro takovouhle věc tak si jí raději koupim tady,vyjde to nastejno,možná levněji...

P.S: pro info,chtěl bych se zeptat zda doma nemá někdo oba dva třmeny na c6g VTi či c5g VTi v případě že jsou stejné+orientační cenu...rád bych měl nějakou zálohu pro nejzažší případ je to dobrý

Jasně pro prkotinu se nevyplatí jet ven ale ušetřit 7000 to se už vyplatí Úsměv Já jsem třmeny neměnil byly jako tvé chycené tak jsem je vzal pod vodou smirkem tím nejjemnějším tuším 5000 nebo jaké to je číslo a fungovaly dál super jet těsnění šlo všechno nové!

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2011 , 15:53   Citovat  

jojo pro větší věci se vyplatí jet když najdeš něco takovéhleho...pístek jsem bral dvoutisícovkou,stejně jako pouzdro válečku ve třmenu,ale jen po obvodu...každopádně k repas sadě jak zde píše M@jk jsou i nové válečky...jen doufám že vše bude šlapat jak má a ne wc re mě to nový kotouče za 4klacky...ještě mne čekaj nové tlumiče takže nemohu solit věčně jen tak do vzduchu Tak to valím bulvy

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2011 , 17:49   Citovat  

ty pistky sou na vymenu, ve trmenu neni nic videt diky kvalitni fotce Úsměv a co zadek? a ber to tak ze si to udelas a mas klid, jednou za pul roku zkontrolujes zda slapa jak ma a jedes..jsou to brzdy, ty chtej opravdu zvlastni peci

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2011 , 20:25   Citovat  

Brnďa napsal:
ty pistky sou na vymenu, ve trmenu neni nic videt diky kvalitni fotce Úsměv a co zadek? a ber to tak ze si to udelas a mas klid, jednou za pul roku zkontrolujes zda slapa jak ma a jedes..jsou to brzdy, ty chtej opravdu zvlastni peci

kvalitní jako kvalitní nebo kvalitní jako na h.o.v.n.o. Velmi šťastný vnitřky třmenů jsem bral dvoutisícovkou pod vodou,jsou hladký jak děckej zadek,přísahám Se stydím no abych ti pravdu řekl,nevím jestli mám sílu na rozebírání i zadních brzd,protože tak jak jsem dneska nadával,tak jsem ještě nenadával a vsadim se že kdejaká hlava koukala z okna když se to neslo přez ty dveře u garáže HaHaaa musim říct že předchozí majitel bylo nehorázný prase,nestarající se o své auto,jediný důležitý bylo aby na něm bylo 150 kilo laminátu a kola jako kráva...teď to ždíme mojí peněženku horem dolem...

EDIT: vydím že u těch fotek je to ta druhá varianta,polehčující okolností je že úmyslem fotky bylo zabrat sedlinu na dně třmenu Úsměv

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2011 , 21:15   Citovat  

Wena.Honda napsal:

Zdar,
no vidíš. Jinak pístek pokud už je obroušen, bohužel už to bude pracovat, takže to bude chtít časem new no.

Jak psal TheOli, pro drobnosti to nemá cenu. Pro více věcí, kdy se rozloží doprava je to lepší. Jak říkám, že AK to na klubovou kartičku na 4 třmeny vyšlo na cca 1200-1300 kompletoš.

Uvidíš, jak pochodíš.

Držím palec.
je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2011 , 22:10   Citovat  

pístky vemu nové s repas sadou,starý bych tam určitě nedal,zejtra jim tam budu volat na kolik to vyjde tak jsem zvědavej sám Úsměv

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2011 , 22:15   Citovat  

Mám tu třmeny 6g vti 3000km po repasi a nazinkování... o ceně se budeme bavit SZ pokud chceš

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2011 , 22:24   Citovat  

R3S napsal:
Mám tu třmeny 6g vti 3000km po repasi a nazinkování... o ceně se budeme bavit SZ pokud chceš

cenu mě pošli do SZ,budu to brát jako zálohu kdyby něco nevyšlo s tou repasí,na druhej pokus totiž určitě nebudu mít nervy,takže všechno pujde smykem.... naštvanej

Obsah fóra Honda-club.cz   
problém s brzdami-EK4 VTi-rady,nápady-spěchá
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina