Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
FRV řídící jednotka motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
ruzak je teď offline  ruzak
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 13:26   Citovat  

Dobrý den,
mám Hondu FR-V, r.v. 2007, benzín 1.8
pravděpodobně startováním přes kabely při vybité baterii mi tchán odpálil řídící jednotku motoru (svítí kontrolka motoru a ESP - auto jede pouze do 2 tis otacek) Auto je momentálně v servisu v Praze na Jarově, kde podle jejich vyjádření je jednotka v háji a nabízejí její výměnu za novou v ceně cca 35tis.
Protože s tím nemám absolutně žádné zkušenosti, ptám se, zda je možné tu jednotku opravit. Případně zda je možné jí vyměnit za nějakou jinou, třeba z vrakoviště (nicméně jsem jich už obvolal asi 10 a nikde ji nemají). Uvítám jakoukoliv radu klidně i doporučení na někoho kdo by to byl schopen zvládnout.
Díky moc, jsem z toho dost špatný.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 13:33   Citovat  

napis mi presne oznaceni ECU, mrknu po svete

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 13:38   Citovat  

A je to určitě jednotka? Mně s ní Alda (Jesenice) taky strašil (auto hlásilo chybu snímače otáček kliky) a nakonec to byly nepatrně pálené kontakty u kabelu (takže při přeměřování se kabel tvářil jako OK).

0
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 13:40   Citovat  

To označení bych zjistil kde?
Jestli to je nebo není jednotka jsem teď odkázán pouze na tvrzení servisu, bohužel to nejsem schopný posoudit.
Díky

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 13:51  Naposledy upravil infinity dne 13.2.2012 , 13:52, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tezko ti nekdo na dalku rekne jestli to je jednotka nebo ne...jak probihalo to dobijeni? A jak presne zni problem? To ze odesla jednotka (bez udani duvodu) rikaji tak max pepove na vsenicich... Úsměv Nejak se mi nechce verit ze by na novem aute kvuli tomu odesla cela jednotka. Kazdopadne kdyby jsi nakonec doopravdy potreboval nejakou jetou jednotku, tak mi napis sz. Ale jak rikam, rozhodne Ti nezarucim, ze se neco opravi...a stejne tak se bude nejspise i branit servis, kdyz si tam prineses neco vlastniho.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 13:52   Citovat  

Označení je na jednotce.

No proto bych zvážil možnost to nechat prohlédnout i jinde, kde nejsou jen vyměňovači dílů,kterých je v sevisech hodně... to mi hlava nebere

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 13:55   Citovat  

Jinak trochu OT ale urcite k zamysleni:

Znamemu zacala blbnout elektrika na 8cce BMW. Dal to do servisu, rekli ze "odesla jednotka" a je treba koupit novou (ted nevim cenu ale bylo to 70-90tis). Nakonec mu znamej prisel na to, ze byl problem ve spatne kostre (oprava 500)

0
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 13:58   Citovat  

To je mi jasné.
Auto se teď chová tak, že jede bez problémů ale točí jenom do 2 tis otáček, i když je plyn na podlaze, tak víc jak 2 tis otáček tam nejde, na volnoběh je kolísání otáček v rozmzí 1 až 1,5 tis v pravidelných intervalech. Svítí stále kontrolka oranžová, motor a ESP (takový ten trojúhelník a nápis VSA) na stisk tlačítka VSA ani dlouhý stist nereaguje.
Pokud máte doporučení na nějaký slušný servis v okolí Prahy, klidně to tam odvezu.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 14:01   Citovat  

ruzak napsal:
To je mi jasné.
Auto se teď chová tak, že jede bez problémů ale točí jenom do 2 tis otáček, i když je plyn na podlaze, tak víc jak 2 tis otáček tam nejde, na volnoběh je kolísání otáček v rozmzí 1 až 1,5 tis v pravidelných intervalech. Svítí stále kontrolka oranžová, motor a ESP (takový ten trojúhelník a nápis ESP) na stisk tlačítka ASP ani dlouhý stist nereaguje.
Pokud máte doporučení na nějaký slušný servis v okolí Prahy, klidně to tam odvezu.

To mi dělal Jazz taky - točil max 2500ot. - špatný kabel ke klapce nebo tak něco...

Když klineš nahoře na žlutou záložku články a posléze partneři,tak najdeš článek Alda servis. Já jsem s ním spokojený. Když bylo podezření na špatnou jednotku,tak sehnal jinou,aby to vyzkoušel - jednotka to nebyla,takže jsem jí neplatil a ušetřil 20tis...

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 17:02   Citovat  

ruzak napsal:
To je mi jasné.
Auto se teď chová tak, že jede bez problémů ale točí jenom do 2 tis otáček, i když je plyn na podlaze, tak víc jak 2 tis otáček tam nejde, na volnoběh je kolísání otáček v rozmzí 1 až 1,5 tis v pravidelných intervalech. Svítí stále kontrolka oranžová, motor a ESP (takový ten trojúhelník a nápis VSA) na stisk tlačítka VSA ani dlouhý stist nereaguje.

Zkus vazne jiny servis kde ti udelaji diagnostiku. Motor ti jede na nouzovy rezim, aby se neco neposkodilo. Zavada muze byt jakakoli.

0
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 19:40   Citovat  

Díky za pomoc, s Aldou jsem již předběžně domluvený že to tam dopravím. V každém případě dám vědět jak jsem dopadl.

Obsah fóra Honda-club.cz   
FRV řídící jednotka motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina