Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 55 z 158
pufo20 je teď offline  pufo20
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 17:18   Citovat  

optimas napsal:
Na to, že máš motor 2.0 litr tak máš až moc malou spotřebu. To já jezdím se svou 1,4 za 7,5 až 8,5/100km Aby nebyl právě problém v tom, že ti ta kontrolka svítí. Pokud ti to nezhasne do 2 dnů tak bych provedl reset ECU a zkusil znova co to udělá, ale rozhodně bych nejezdil tak jak to on říká 3-4 nádrže. Ta kontrolka tam je na to aby ti ukázala, že je někde chyba a on by ji měl odstranit. Určitě se jedná o chybu chudá nebo bohatá směs a u tebe bych to typoval na chudou směs. Taky mi montoval LPG jeden neumětel a když se rožla kontrolka enginu tak to sváděl na vadnou lamdu špatný kat, ale svou chybu neuznal. Nakonec jsem dojel k výrobci Magic3 HL Propan a ten mi to seřídil a byl pokoj. Tak abys neměl potom problém s neochotou daného servisu, že si pořád jen něco vymýšlíš.

prepac, asi som zabudol dopisat, ze kontrolka engine po opakovanom startovani zmizla. odvtedy sa neobjavila. sledovat to budem Úsměv ak sa znovu objavi tak to len tak nenecham,pojdem do servisu. co sa tyka spotreby je aka je. nemam preco klamat. v podstate islo o prve meranie. jazda hlavne mimo mesta ale nahanat som to nahanal.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 17:20   Citovat  

Spotřeba 8,4L plynu je opravdu nesmysl. Dobře nastavená K20 se bude pohybovat kolem 10-12L/100km. Spotřeba na jedné nádrži se nedá spočítat , většinou se nepodaří natankovat do nádrže stejné množství. Ještě mě pobavilo ,jak se dá vyřešit zaklepávání seřízením vůle po 30i tis. km Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
boratko je teď offline  boratko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 21:34   Citovat  

Jedna zajímavost. V zimě jsem natankoval max 46 litrů LPG, najel cca 450 km, teď se mi tam vešlo 51 litrů, ale taky jsem najel 500 km a to bez jakékoliv úpravy.
Každopádně palubnímu počítači se nedá moc věřit spotřeba, protože ta dlouhodobá klesla na cca 8,6 litrů, ale reálná zůstala stále cca 10/100 km. A je jedno, jestli jedu s lehkou nohou nebo na to trochu víc šlapu, ale extrémní jízdu jsem ještě nezkoušel.

marab je teď offline  marab
3 háčka
Členství: Žádné
1
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 21:49   Citovat  

Se Streamem v automatu s K20 mám kombinovanou dlouhodobou spotřebu 11,6l LPG oproti 9,8 benzínu. A spíš se jedná o klidnou rodinnou jízdu.

pufo20 je teď offline  pufo20
0
PříspěvekZaslal: 2.5.2012 , 13:36   Citovat  

optimas napsal:
Na to, že máš motor 2.0 litr tak máš až moc malou spotřebu. To já jezdím se svou 1,4 za 7,5 až 8,5/100km Aby nebyl právě problém v tom, že ti ta kontrolka svítí. Pokud ti to nezhasne do 2 dnů tak bych provedl reset ECU a zkusil znova co to udělá, ale rozhodně bych nejezdil tak jak to on říká 3-4 nádrže. Ta kontrolka tam je na to aby ti ukázala, že je někde chyba a on by ji měl odstranit. Určitě se jedná o chybu chudá nebo bohatá směs a u tebe bych to typoval na chudou směs. Taky mi montoval LPG jeden neumětel a když se rožla kontrolka enginu tak to sváděl na vadnou lamdu špatný kat, ale svou chybu neuznal. Nakonec jsem dojel k výrobci Magic3 HL Propan a ten mi to seřídil a byl pokoj. Tak abys neměl potom problém s neochotou daného servisu, že si pořád jen něco vymýšlíš.

No ked som sa ozval servisakovi LPG tak nebol 2x nadseny tou kontrolkou. Ale tak ked nezhasne tak pridem ku nemu a ak nic neporiesi tak budem musiet hladat dalej. Mimochodom uz mi stihla aj zhasnut na asi 60km a teraz sa znovu rozsvietila.... Ale dakujem za vase postrehy.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.5.2012 , 21:21   Citovat  

pufo20 napsal:
No ked som sa ozval servisakovi LPG tak nebol 2x nadseny tou kontrolkou. Ale tak ked nezhasne tak pridem ku nemu a ak nic neporiesi tak budem musiet hladat dalej. Mimochodom uz mi stihla aj zhasnut na asi 60km a teraz sa znovu rozsvietila.... Ale dakujem za vase postrehy.

S Tartarini asi moc na výběr nebudeš mít , moc firem to nemontuje.

inza je teď offline  inza
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.5.2012 , 21:59   Citovat  

Takže mých dlouhodobých 12,5 s Acco 2.4 AT je úplně v pohodě Úsměv

... je to dle spritmonitor, takže se tomu dá věřit ...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.5.2012 , 23:14   Citovat  

Používá někdo z vás funkci HOT START? Předpokládám že bude zahřátý motor startovat rovnou na LPG Úsměv

hotstart.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
hotstart.JPG, 146.38 kB

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.5.2012 , 23:34   Citovat  

Ja, startuje to s tim na lpg pokud je teplota reduktoru aspon 30C (tech 30 je minimum i kdyz se nastavi teplota bezneho prepnuti nizsi), na lpg to startuje mam pocit lip nez na benzin...

Mapone je teď offline  Mapone
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.5.2012 , 23:56   Citovat  

RadekGT napsal:
Zdravím! Ségra si po delším vybírání a zkoušení aut různých výrobců, nakonec vybrala Hondu HR-V (1.6, 77kw,r.v.2003,najeto necelých 130000) a ráda by ji nechala předělat na LPG. V tom se moc nevyznám, tak se chci zeptat jaký typ LPG (nebo výrobce) zvolit a případně kde v Brně (nebo okolí) nechat namontovat. Díky Radek přátele

Muzes zajet tak jak já do Tuřan, autoplyn Čadek. Nejen že uz mám najeto asi 1000km a zatím žádný problém, ale ještě dostaneš kartu zákazníka a jezdím tankovat za 16.50,- Montuje system lovato, obyčejný za 23000 nebo s privstrikem za 27000,- ten druhý mám já a spokojenost.

Nosound89 je teď offline  Nosound89
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.5.2012 , 5:14   Citovat  

když jsme u toho systému Tartarini tak nevíte kde mi na něj změří v okolí Frýdku-Místku emise? Všude jen Elpigaz a BRC

macino je teď offline  macino
0
PříspěvekZaslal: 3.5.2012 , 8:10   Citovat  

RadekGT napsal:
Zdravím! Ségra si po delším vybírání a zkoušení aut různých výrobců, nakonec vybrala Hondu HR-V (1.6, 77kw,r.v.2003,najeto necelých 130000) a ráda by ji nechala předělat na LPG. V tom se moc nevyznám, tak se chci zeptat jaký typ LPG (nebo výrobce) zvolit a případně kde v Brně (nebo okolí) nechat namontovat. Díky Radek přátele

Ahoj, tudy odkaz tady jsem si pred rokem a pul nechal namontovat system Tartarini do a6g, zatim absolutne bez problemu!

Atheros je teď offline  Atheros
0
PříspěvekZaslal: 3.5.2012 , 10:59   Citovat  

Zdravím, občas se mi stane, že mi při příjezdu na křižovatku, když sešlápnu spojku klesnou otáčky na minimum a chcípne mi to, na benzín se to nestává. nevíte kde by mohl být problém ? Jedná se o starý typ LPG

George1988 je teď offline  George1988
0
PříspěvekZaslal: 3.5.2012 , 14:29   Citovat  

Zdravím, přemýšlím nad druhým ATR do rodiny, r.v.99, 2.2Vtec, chci se zeptat jestli tu má někdo zkušenosti s předělávkou tohoto motoru do LPG, přítelkyně by ho v benzínu nechtěla i když si nemůže vynachválit jízdní vlastnosti VTEC i přesto bych chtěl vědět, jestli nějak extrémně motoru neublížím. Předem děkuji všem za odpověď Honda

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2012 , 23:12   Citovat  

silenec napsal:
Ja, startuje to s tim na lpg pokud je teplota reduktoru aspon 30C (tech 30 je minimum i kdyz se nastavi teplota bezneho prepnuti nizsi), na lpg to startuje mam pocit lip nez na benzin...

Kde jsi zjistil že minimum je 30C? Dnes jsem také zapnul hot start a motor opravdu startuje lépe než na benzín je to dobrý

Partner H-C
1
PříspěvekZaslal: 6.5.2012 , 23:54   Citovat  

V manualu, dalsi podminkou je minimalni teplota plynu 15C.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2012 , 21:47   Citovat  

silenec napsal:
V manualu, dalsi podminkou je minimalni teplota plynu 15C.

Při teplém počasí mě startuje rovnou na LPG i studený motor je to dobrý Už někdo testoval Ochuzení studeného motoru ?

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2012 , 16:55   Citovat  

Byl jsem na emise a STK a na emisích mi zjistili, že LPG na volnoběh má moc bohatou směs ,ale ve vyšších otáčkách je vše ok. Mám to nějak řešit nebo to nechat tak. Jinak jsem prošel bez jediné chybičky a bez známosti Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2012 , 18:17   Citovat  

optimas napsal:
Byl jsem na emise a STK a na emisích mi zjistili, že LPG na volnoběh má moc bohatou směs ,ale ve vyšších otáčkách je vše ok. Mám to nějak řešit nebo to nechat tak. Jinak jsem prošel bez jediné chybičky a bez známosti Velmi šťastný

Mám také nastaven na LPG volnoběh bohatější , údajně je to pak lepší při přepínání Úsměv

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2012 , 18:32   Citovat  

hopit napsal:
Mám také nastaven na LPG volnoběh bohatější , údajně je to pak lepší při přepínání Úsměv

Může to být pravda ,ale tomu ferdovi na emisích se to vůbec nelíbilo a byl z toho úplně na prášky. Jsem se vůbec divil, že mi dal ty emise

angel.CZ je teď offline  angel.CZ
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 5:20   Citovat  

hos, malej problem, pri jizde se mi vypina lpg i kdyz je nadrz plna, jak na zarazene rychlosti tak i neutrale. nesetkal se stim nekdo?

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 7:03   Citovat  

angel.CZ napsal:
hos, malej problem, pri jizde se mi vypina lpg i kdyz je nadrz plna, jak na zarazene rychlosti tak i neutrale. nesetkal se stim nekdo?

Mohla by ti zlobit autokorekce. Zajet tam kde ti to dělali a at se mrknou do SW.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 9:39   Citovat  

angel.CZ napsal:

Nedávno jsem řešil stejný problém , byl ucpaný filtr LPG , pokud není tlak LPG v určených mezích dojde k přepnutí na benzín.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 12:24   Citovat  

mám to z hlpropanu, ráno jsem tam volal a že nemají čas, tak tam teďka jedu přímo ať se na to podívaj. Poptám se, řeknu vaše navrhy a poté napíšu jak jsem pochodil.

jinak to mám dělane na konci prosince 2011, to ten filtr spíš asi nebude Ble

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 15:59   Citovat  

tak to bylo nízkým tlakem, technik říkal že neví proč to udělalo, trvalo to cca 4 minuty a je hotovo. (tlak byl 0.74bar - má být 1.00 - zvedl to na 1.05... )

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 17:07   Citovat  

angel.CZ napsal:
tak to bylo nízkým tlakem, technik říkal že neví proč to udělalo, trvalo to cca 4 minuty a je hotovo. (tlak byl 0.74bar - má být 1.00 - zvedl to na 1.05... )

Ten tlak kolísá při jízdě podle zatížení , u Stagu se dá zapnout funkce , kdy se při velkém poklesu tlaku plynu přepnou 2 válce na benzín a po vyrovnání tlaku se vrátí na LPG je to dobrý

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 17:16   Citovat  

Jestli to prepinalo i na neutral, tak bych to spis videl ze klesl z nejakeho duvodu nebo byl spatne nastaveny tlak na reduktoru (byva tam na to sroub kterym se tlak nastavi), tak to asi seridili tam...
Jinak pod cim je ta funkce prepnuti 2 valcu? Nikde to nevidim to mi hlava nebere

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 17:22   Citovat  

silenec napsal:
Jestli to prepinalo i na neutral, tak bych to spis videl ze klesl z nejakeho duvodu nebo byl spatne nastaveny tlak na reduktoru (byva tam na to sroub kterym se tlak nastavi), tak to asi seridili tam...
Jinak pod cim je ta funkce prepnuti 2 valcu? Nikde to nevidim to mi hlava nebere

Vypni při prvním pokud se zaškrtne dochází při poklesu rovnou k přepnutí.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 17:32   Citovat  

Aha uz to vidim, mam to myslim zaskrtle. Kdyz to zaskrtnuti zrusim a dojde k prepnuti tech dvou valcu, upozorni na to jednotka nejak? Jde o to abych si nevyjel benzin v nadrzi kdyz by dochazelo lpg, ale jeste by stacil tlak na 2 valce Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 21:37   Citovat  

silenec napsal:
Aha uz to vidim, mam to myslim zaskrtle. Kdyz to zaskrtnuti zrusim a dojde k prepnuti tech dvou valcu, upozorni na to jednotka nejak? Jde o to abych si nevyjel benzin v nadrzi kdyz by dochazelo lpg, ale jeste by stacil tlak na 2 valce Velmi šťastný

Když nastane to přepínání tak zelená dioda bliká . Je to krásně vidět když dochazí plyn v nádrži , při prudkém přidání to na pár vteřin zabliká je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina