Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D16 nejlepší setup
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 13:28   Citovat  

Jinak co se týká "hanění" Déčkových motorů, tak tady bych byl opatrný. Jelikož se jedná o nadčtvercový motor, tak sice není nejvhodnější pro nějaké vysoko výkonné NA aplikace, kvůli tomu že už v serii má poměrně vysokou mezní pístovou rychlost a další navyšování otáček (jeden z hlavních způsobů zvyšování výkonu NA motoru) je u něj náročné a nerentabilní, ale pro FI nebo nenáročné NA aplikace (bez zvyšování limitu max otáček) je podle mně naprosto vyhovující.

Hlavně D motorů je všude hromada a sou za hubičku, takže když něco odejde, tak tě to nezruinuje a performance dílů je na ně taky nepočítaně.

Počítej s tím, že výkonovej strop takovýhle NA stavby bude někde kolem 160 koní (díky konstrukci bude mít motor ale větší krouťák než stejně výkonný Béčko). Pokud budeš chtít víc, tak už do toho zahučíš ve velkých penězích. Hlavně se nenech zlákat nesmyslným zvyšováním otáček, protože ty jsou zabiják těhle motorů.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 14:13   Citovat  

k věci: pokud stavět Dčkovou svini, tzv. B16 killera, tak potom:
- D16Z6 nebo D16A6 blok (A6 bloků je dost, v dobrých stavech oproti olétaných Z6 z targy)
- písty z D13 na vyšší kompresi nebo snížit hlavu
- P28 ECu
- 4klapka z motorky (levnější a má pořádný potenciál proti velké jedné klapce a předraženým sáním typu Blox)
- k tomu nějakou stage 2 stage 3 vačku+pružinky+retainery (už dražší sranda, ale účinná - v Polsku je teď na prodej jetá Bisimoto stage 3 za cca 5000,-)
- krátkou převodku bez díry mezi 2 a 3
- kvalitní svody a výfuk, průměr nejlépe 50-55 mm

S tímto setupem jezdí ve Finsku týpek jménem Rushi a má 173 koní na kolech. Samozřejmě je to jeden z těch supr výsledků, ale běžně se to takhle pohybuje kolem 165ti koní.

Je to sice výkon B16ky, ale stejne takovýhle kluk s Dčkem, co poráží neohrožené Vtičkáře, dokáže 90% Bčkařů na*rat a o tom je D ladění Velmi šťastný

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 14:17   Citovat  

vydrz jeste par dni, az vyresim problem s nizkym tlakem paliva -> chuda smes -> ubytek vykonu
doladim to a pak ti reknu, co a jaky smysl má...

Váša je teď offline  Váša
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 16:01   Citovat  

Streetkid napsal:
- D16Z6 nebo D16A6 blok (A6 bloků je dost, v dobrých stavech oproti olétaných Z6 z targy)
- P28 ECu
- 4klapka z motorky (levnější a má pořádný potenciál proti velké jedné klapce a předraženým sáním typu Blox)
- k tomu nějakou stage 2 stage 3 vačku+pružinky+retainery (už dražší sranda, ale účinná - v Polsku je teď na prodej jetá Bisimoto stage 3 za cca 5000,-)

S tímto setupem jezdí ve Finsku týpek jménem Rushi a má 173 koní na kolech. Samozřejmě je to jeden z těch supr výsledků, ale běžně se to takhle pohybuje kolem 165ti koní.

Je to sice výkon B16ky, ale stejne takovýhle kluk s Dčkem, co poráží neohrožené Vtičkáře, dokáže 90% Bčkařů na*rat a o tom je D ladění Velmi šťastný

Hlavně bych u D řady sazel na krátky zdvih,což se pak projeví na zrychlení ... je to dobrý B řady se dají porazit Dečkem,jen to nevzdávat ...

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 16:32   Citovat  

má osobní zkušenost je taková že 1.5 spodek a D16Z6 hlava je docela good setup, vtička se na 2-3 kvalt držim pak od 140 mi ujiždí. takže nebát se toho a poladit Déčko zkrátit převody od Streetkida a jsi king.

pospa je teď offline  pospa
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 17:13   Citovat  

R3S napsal:
já bych to viděl následovně, necháme udělat ten Z6 spodek , tj GO , výbrus , písty , kruhy klika , na to fláknem tu Y8 hlavu , nějakej lepší mainfold s klapkou ,a to hlavní swap na P28 ECU k ladění...potom svody a jedem... jak jsem ti říkal , tak jako tak než s čímkoli začneš nejdřiv zgenerálkuj blok!

To zní asi nejlíp a hlavně nejlevněji ,jelikož budem řešit tenhle půl rok facelift a lak tak bych musel ještě "schrastit" prachy na to GO ,aby se to udělalo při jednom, když už auto bude v offline režimu .
Jinak dík Ljay líbí se mi tvoje vyjádření k věci opak toho (swapuj Bčko) Honda Kdybych chtěl swapovat tak určitě něco jinýho(K,H nebo B20) ale víc zastávám přeplňování turbem:)
Streetkid to napsal taky moc pěkně ,další hodnotná odpověd OK ,jenže to je mimo finanční mísu Úsměv

marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 17:29   Citovat  

vasa napsal:
Hlavně bych u D řady sazel na krátky zdvih,což se pak projeví na zrychlení ... je to dobrý B řady se dají porazit Dečkem,jen to nevzdávat ...
jedine D13 ma mensi zdvich nez B16 jinak ostatni motory maji zdvich vetsi Mrk

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 17:40   Citovat  

D13B vrtání 75, zdvih 76, D16A 75/90
B16A 81/77,4

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 17:47   Citovat  

Streetkid napsal:
- P28 ECu

hezky jsi to vypsal vypadá to zajímavě, ale teď si spočítej ty finance do toho vražený a co z toho dnes koupíš B za levnější peníz a furt je to upravovanej motor vs. serie tj. problémy vs. seriová pohoda.
Jsem ponaučenej ze svých zkušeností i jiných. nikdy bych nedělal velké upravy motoru pouze když chci více tak swap a mám jistou seriové "pohody" přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 17:52   Citovat  

pospa napsal:
Kdybych chtěl swapovat tak určitě něco jinýho(K,H nebo B20)
Ano to je pecka swapnou K taky bych chtěl ale zde řešime oproti B series vysoké investice swapu. B20 tu řešil Minorek a byl nadšeny akorát co vím tak motor za chvíli kaput....

Nevychvaluju že B je Top Top, ale beru to tak že za relativně malý prachy hodně muziky než cpát nesmyslně do D a pak si říkat B killer že o kousek ujedeš, ale to že udělam B swap do lehký kastle za průměrných 25 tis (beru že to dělám sám) a ty do toho narveš xxx peněz mi pak budeš pro Velmi šťastný tedy spíš pro Bueee (v dobrým) přátele

rattray je teď offline  rattray
3 háčka
1
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 18:01   Citovat  

už jděte s tim VTEC do jinýho vlákna Úsměv Zde se řeší D-SERIES je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 18:02  Naposledy upravil marty89ul dne 3.8.2012 , 18:05, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

[quote="Minor"]D13B vrtání 75, zdvih 76, D16A 75/90
B16A 81/77,4jj presne tak Úsměv

014.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
014.jpg, 299.43 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 18:04   Citovat  

Dutch napsal:
Ano to je pecka swapnou K taky bych chtěl ale zde řešime oproti B series vysoké investice swapu. B20 tu řešil Minorek a byl nadšeny akorát co vím tak motor za chvíli kaput....

Nevychvaluju že B je Top Top, ale beru to tak že za relativně malý prachy hodně muziky než cpát nesmyslně do D a pak si říkat B killer že o kousek ujedeš, ale to že udělam B swap do lehký kastle za průměrných 25 tis (beru že to dělám sám) a ty do toho narveš xxx peněz mi pak budeš pro Velmi šťastný tedy spíš pro Bueee (v dobrým) přátele
vime o cem mluvime ze? Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 18:04   Citovat  

rattray napsal:
už jděte s tim VTEC do jinýho vlákna Úsměv Zde se řeší D-SERIES je to dobrý
ber to tak že jsme na klubu a právě že se mu snažíme pomoct se správnou cestou Hihi Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 18:07   Citovat  

Dutch napsal:
ber to tak že jsme na klubu a právě že se mu snažíme pomoct se správnou cestou Hihi Velmi šťastný
hele ja taky rikal furt decko je top a bcko jsem rikal ze je zbytecne dal jsem do nej temer 60 tisic a byl jsem porad zklamanej porad nejak problemy pak mi slavek(dutch)otevrel oci a prekecal me do Bcka ono se rekne o par koni vic ale ten brubeh a vtec kopanec se neda vubec srovnavat a ono bcko v lehke kastli a bcko v tezke kastli je take rozdil

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 18:10   Citovat  

sablos napsal:
má osobní zkušenost je taková že 1.5 spodek a D16Z6 hlava je docela good setup, vtička se na 2-3 kvalt držim pak od 140 mi ujiždí. takže nebát se toho a poladit Déčko zkrátit převody od Streetkida a jsi king.

s někým jsem se o tom bavil na honday, je to dobrá varianta ale když si vezmeš v potaz kolik tě budou stát díly a práce tak jsi stejně aspoň na 15tis beru to tak že hlava s vtev ventilem 7tis. hlavu zgenerálkovat aby ti neupad ventil nebo neměli vodítka vůli atd dalších 5tis, stavitelné kolo další 2tis, jednotka 3tis atd atd a když budeš dávat performance věci seš ještě na vyšších penězích, třeba když ti motor žere olej další prachy za kroužky atd. když to zpočteš si na pořizovací ceně B swapu od eXi_ho

jak už jsem několikrát psal je to jenom o penězích a o člověku co chce, třeba já bych se už do stavby performance B16 nepouštěl, už to stálo pár peněz a jenom za GO a performace díly jsem na ceně Káčka a ještě by mi zbylo na přestavbový silenty Velmi šťastný

vím ale že u béčka zustanu a až budu někdy stavět další Béčko tak to bude B20 boost

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 18:14   Citovat  

marty89ul napsal:
hele ja taky rikal furt decko je top a bcko jsem rikal ze je zbytecne dal jsem do nej temer 60 tisic a byl jsem porad zklamanej porad nejak problemy pak mi slavek(dutch)otevrel oci a prekecal me do Bcka ono se rekne o par koni vic ale ten brubeh a vtec kopanec se neda vubec srovnavat a ono bcko v lehke kastli a bcko v tezke kastli je take rozdil
jo to jsem psal... tam je to taky znát přátele

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 21:32   Citovat  

Souhlasím s tím, že swap na nový výkonnější motor je jistota funkce zaručená automobilkou která ho vyrobila. Jenže za 25t co tu udával Dutch seženeš Béčko, který bude mít najeto většinou hodně přes 150000 km při kterých se k němu předchozí majitel mohl chovat všelijak, takže je to docela sázka do loterie. Za ty samý prachy seženeš Déčko, kompletně si ho zrepasuješ a ještě ti zbyde na performance díly.

Pokud člověk není uplná wokurka tak si spoustu výkonostních úprav může udělat vlastnoručně za pár kaček. Třeba 4 klapka, kterou tady udával Streetkid se dá pořešit s klidem do 3000-4000,- a její potenciál je opravdu veliký, pokud se s ní sladí úpravy celýho motoru, i když její potenciál by naplno využil spíš točivější motor.

Odstranění restrikcí (otřepy, přesazení, ...) v sacích a výfukových kanálech taky dost pomůže. Zvětšování kanálů je bez dostatečných zkušeností a flow benche většinou spíš na škodu, takže tomu bych se radši vyhnul.

Na svody a výfuk si dej opravdu pozor (nekupovat žádný ebay trubky od kamen). Atmosféry jsou na správný tvarování a průměry výfuku hodně háklivý. Ideálně sehnat něco co je odbržděný na podobným setupu, nebo nechat něco vyrobit přímo na zakázku, ale tam počítej s vyšší cenou.

Co se týká vtec kicku u Béčka, tak chápu, že je to pocitově zajímavý, ale po technický stránce je to nedokonalost toho systému, protože ideální motor podává výkon lineárně a jakýkoliv skoky jsou spíš na škodu. Proto u novějších hondích motoru už ten přechod není tak patrný.

zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 21:36   Citovat  

LJay napsal:
Co se týká vtec kicku u Béčka, tak chápu, že je to pocitově zajímavý, ale po technický stránce je to nedokonalost toho systému, protože ideální motor podává výkon lineárně a jakýkoliv skoky jsou spíš na škodu. Proto u novějších hondích motoru už ten přechod není tak patrný.

a já žil v domění, že je to nejlepší věc na světě Velmi šťastný Bueee

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 23:31   Citovat  

LJay napsal:
To je svatá pravda přátele je to dobrý

víš co ta cena 25 je relativní. Věděl jsem o B16A2 kompletní na swap prodávaný v nouzi pouze se musela udělat hlava (srovnat, tesnení atd.) za 10.000,-Kč. Před 3lety jsem koupil komplet motor z ATR přidřený n a1. válci za 10.000,-kč (ještě do teď jsem to rozprodával a vydělal jsem Velmi šťastný ) Ono to je jak kde kdo schání přátele je to dobrý

Váša je teď offline  Váša
2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 23:47   Citovat  

Swap jiného motoru je sice hezké,ale co když se stane nedejbože nějaká havarie a přijdou ti na to,že tam maš jiný motor než tam má být?.To jsou potom problémy .....To ti ve finale vyjde levněji postavit D motor a řikat mu B16 killer OK a jseš v klidu při každé policejní kontrole či stk ....

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 23:58   Citovat  

vasa napsal:
Swap jiného motoru je sice hezké,ale co když se stane nedejbože nějaká havarie a přijdou ti na to,že tam maš jiný motor než tam má být?.To jsou potom problémy .....To ti ve finale vyjde levněji postavit D motor a řikat mu B16 killer OK a jseš v klidu při každé policejní kontrole či stk ....
aha a kolik policajtů pozná že mam jiný motor? s upraveným D na STK budeš v klidu? potom když to neres takhle kvůli nehodě.tak není třeba dál diskutovat a všichni prodáme co máme.a koupíme si holé.seriovky co kdyby něco. Vém si že pojistovny řeší i kola a 90%civicu staršího ročníku jezdí na 15 přitom má mít 13ci14 Velmi šťastný

Jaklik je teď offline  Jaklik
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 21:17   Citovat  

ČAU HONDAŘI. MÁM DOCELA PROBLÉM A MĚL BYCH TÍM PÁDEM PROSBU. ODEŠEL SE MI MOTOR (ŠÁLKY NA KLICE) A PŘEMÝŠLÍM CO BUDE VÝHODNĚJŠÍ. JESTLI UDĚLAT KOMPLETNÍ GO MOTORU, NEBO JESTLI ROVNOU KOUPIT JINEJ MOTOR???...popřípadě jestli by někdo z vás prosím o něčem nevěděl...
DĚKUJI MOC ZA ODPOVĚĎ, JAKLIK. Úsměv přátele Honda

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 9:43   Citovat  

záleží jak moc to odnesla klika, nech přeměřit a pokud se nevejdeš do žádnýho výbrusu tak shaněj jinej blok, respektive můžeš použít kliku z jinýho bloku jestli bude ok.

Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 10:49   Citovat  

K tématu:

Záleží na co to máš. Až se mi konečně vrátí Targa od PČR, tak tam asi Déčko nezůstane moc dlouho. Mám pro to jednoduchý důvod. V kabrioletu krásně slyšíš zvukový projev motoru a přechod na ostřejší vačku u Béčka nic nepřekoná. Nezajímá mne výkon, krouťák, chci jen seriové DOHC Vtec, abych se mohl kochat tím úžasným mručením. D16 po investicích možná bude rychlejší než seriove B16, ale ten zvuk mít nikdy nebude.

Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 10:54   Citovat  

Meethos napsal:
K tématu:

Záleží na co to máš. Až se mi konečně vrátí Targa od PČR, tak tam asi Déčko nezůstane moc dlouho. Mám pro to jednoduchý důvod. V kabrioletu krásně slyšíš zvukový projev motoru a přechod na ostřejší vačku u Béčka nic nepřekoná. Nezajímá mne výkon, krouťák, chci jen seriové DOHC Vtec, abych se mohl kochat tím úžasným mručením. D16 po investicích možná bude rychlejší než seriove B16, ale ten zvuk mít nikdy nebude.
to je taky pravda Úsměv OK třeba by i Béčko pojel nějakej diesel od koncernu, no jo ale co z toho když slyšíš jenom vítr jak syčí kolem oken Velmi šťastný

94EJ★1 je teď offline  94EJ★1
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 10:54   Citovat  

Meethos napsal:
K tématu:

Záleží na co...

OK OK OK

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 11:11   Citovat  

Zdravím, krásné téma. Až dovalím domu, vyjádříme se večer z domu. přátele

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 11:41   Citovat  

Meethos napsal:
D16 po investicích možná bude rychlejší než seriove B16, ale ten zvuk mít nikdy nebude.

je to už nějaký pátek co tu někdo prodával klepnutou černou targu s D16 motorem, generálkovaným a naladěným v Motorartu s fakturou jen na motor za asi 30k.. když jsem s ním mluvil po telefonu, tak mi říkal, že to má krásnej přechod na VTEC, snad dokonce zvukově líbivější než Bčko.. co je na tom pravdy nevím - neslyšel jsem ho. Každopádně VTEC kopanec u Hčka se mi taky líbí Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 12:01   Citovat  

Bullseye napsal:
je to už nějaký pátek co tu někdo prodával klepnutou černou targu s D16 motorem, generálkovaným a naladěným v Motorartu s fakturou jen na motor za asi 30k.. když jsem s ním mluvil po telefonu, tak mi říkal, že to má krásnej přechod na VTEC, snad dokonce zvukově líbivější než Bčko.. co je na tom pravdy nevím - neslyšel jsem ho. Každopádně VTEC kopanec u Hčka se mi taky líbí Úsměv
Mr. Green OK OK OK

Obsah fóra Honda-club.cz   
D16 nejlepší setup
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď