Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
PreludeZ: Honda Prelude 4G H23 VTEC Frankenstein
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 18:05  Naposledy upravil PreludeZ dne 9.1.2013 , 15:35, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Přemýšlel jsem co dám svojí preludce k desetiletému výročí a myslím, že pěkné místo v Showroomu bude hezký dárek Úsměv ano, správně, už to bude 10 let co jsem pořídil mojí preludku (toto letí...), a za tu dobu jsme toho opravdu hodně zažili Úsměv Postupně sem budu dávat fotky a popisovat těch pár oprav a mnoho úprav co máme za sebou a to od, v podstatě, čisté série až po stávající stav, který se zvenku od sériového vzhledu až tak neliší, ale pod kabátem toho skrývá dost a dost Úsměv

Takže něco na začátek: Svojí preludku jsem koupil v roce 2003 po té, co jsem se byl podívat na dvě další, které však nebyly v moc dobré kondici. Tahle červená kráska byla na nádherných 17" Borbetech obutá do 235/40 a vypadala a jezdila perfektně i když na tachometru bylo 195 tis km. Prostě to pro mne byla láska na první pohled a auto snů...

Specifikace a výbava při koupi:
H23A2 160bhp @ 5800rpm + 209Nm @ 4500rpm
M2K4 převodovka
4WS
ABS
manuální klima

První věc co jsem pořídil byly zimáky ve správném 15" rozměru, jednak kvůli blížící se zimě (ano byl to tenkrát daily driver) a jednak aby bylo co obouvat když bude třeba technická. Sice na plechových zimákách v origo rozměru vypadala trochu jako tramvaj HaHaaa ale co se dalo dělat...

pokračování příště je to dobrý

6441.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
6441.JPG, 161.8 kB

6442.JPG

6442.JPG, 195.07 kB

2010-04-09 08 47 32.jpg

2010-04-09 08 47 32.jpg, 86.14 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 18:27   Citovat  

v garáži u Tebe je toho dost k pokoukání

u tohodle mi spadla brada do prvního patra (bydlím v sedmém) tudy odkaz
   Návrat  
Klidas je teď offline  Klidas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 19:09   Citovat  

Pěkná Preludka s opravdu zajímavou technikou. VTEC Tak to koukám! Na příštím HPS tě musím požádat o svezení. Se stydím Jen pokračuj. Bude to zajímavej seriál. OK Úsměv
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2013 , 15:50   Citovat  

Nej 4G co znám.Těším se na pokračování.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 6.1.2013 , 15:45   Citovat  

ještě jsem doplnil základní specifikace do prvního postu. Úsměv

hned po koupi jsem začal bezpečností protože na autě nebylo vůbec nic a zámek na víku kufru byl nedávno vytržený (ještě před prodejem). Takže jako první šel do auta alarm s pagerem + další drobnosti a hned po té jsem začal s kontrolou údržby a výměnou spotřebáku. O auto bylo staráno dobře ale některé věci už vyměnit potřebovaly.
Olej v motoru byl vyměněn při koupi stejně tak byla čerstvě udělaná technická protože končila přesně v den prodeje, vše zařídil původní majitel v mojí přítomnosti. Zkontroloval jsem tedy filtry a samozřejmě byly na výměnu takže jsem koupil bavlněný konus Raceland, kousek nerezové trubky a koleno. Svařil zabrousil a vyleštil, výsledek je na fotce.
Zadní koncovka výfuku Remus měla díru takže celý koncový díl šel ven a zavařil jsem ho. Ještě jsem netušil toto malé cvičení s koncovkou výfuku budu dělat pravidelně 1x ročně na podzim Ble tedy každý rok než mě to přestalo bavit a vyrobil jsem si celonerezový... Velmi šťastný
Pak jsem trochu experimentoval se svíčkama (nakonec jsem se vrátil k NGK) a hrál si s osciloskopem u rozdělovače HaHaaa manuál totiž tenkrát nebyl k dispozici a já jsem potřeboval spolehlivý signál otáček pro další plánovanou úpravu Úsměv
Další byly přední brzdy, koupil jsem Brembo kotouče a Ferodo desky. Zadní byly nedávno měněné a byly tam ATE kotouče i desky takže tam zůstaly.

Potkala mě také první závada. Praskl chladič resp. horní plast chladiče, ale nutno říci, že to byl originální kousek který měl za sebou 200 tis km a přes 10 let služby takže měl nárok. Nejdřív jsem sháněl po vrakovištích starší a nakonec jsem sehnal bazarový od Petra Veita z jeho preludky za 1500. Přivezl mi ho tenkrát na letiště na HD 2004 a mě nenapadlo nic lepšího než ze ho na místě vyměním Velmi šťastný (už mě nebavilo dolévat chl. kap). Na první pohled vypadaly stejně, nářadí jsem tam měl tak proč ne, že Úsměv Jenže po té co jsem vypustil chladící kapalinu z auta a vyndal starý chladič, jsem se datailněji začal seznamovat s drobnými odlišnostmi mezi H23 a H22 Cool V podstatě jediné co bylo stejné byl rozměr chladiče a průměr hadic. Neseděl ani jeden ventilátor (měly jinde úchyty) a nesedělo ani víčko chladiče (jsou dva rozměry, vysoké a nízké) zmatenej . Nicméně jsem se držel hesla "zpátky ni krok" a "kdo brzdí je druhej" HaHaaa a směle jsem pokračoval. Ventilátory jsem chytil co to šlo, tzn. kadý max na dva šrouby, a zbytek jsem omotal gumicukem. Na víčko jsem vzal kombinačky, štípačky a kladivo a z vysokého jsem udělal asi během půl hodiny něcojakodočasnáparodienadojetí nízké víčko. Auto pak bylo pojízdné, ale sprinty jsem si už tenkrát nezajezdil. V pohodě jsme dojeli dom, sehnal jsem pak nové nízké víčko a z duralu jsem si vyrobil redukce na ventilátory. Chladič vydržel necelý rok (budiž mu hondí nebe lehké) a já jsem tenkrát pochopil, že některé součástky se holt musí koupit nové (chladič cca 3500 a mám ho dodnes) a nemá cenu se snažit za každou cenu šetřit...

V tu dobu uz jsem měl Preludku dva roky a ujeto cca 20 tis km

1.JPG

1.JPG, 159.15 kB

IMG_0047.jpg

IMG_0047.jpg, 691.25 kB

IMG_0048.jpg

IMG_0048.jpg, 670.85 kB

IMG_0050.jpg

IMG_0050.jpg, 524.79 kB

IMG_0072+.JPG

IMG_0072+.JPG, 112.9 kB
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2013 , 15:59   Citovat  

My chceme pribeh o prevodovce, my chceme pribeh o prevodovce! Velmi šťastný Je to tam.
   Návrat  
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2013 , 19:17   Citovat  

Buchtak napsal:
My chceme pribeh o prevodovce, my chceme pribeh o prevodovce! Velmi šťastný Je to tam.

A k tomu bych přidal ještě story jak se k sekvenci Preluda dostala... přátele
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2013 , 20:51   Citovat  

Přešel bych rovnou k tomu "HORORU O FRANKÍM" co je pod kapotou. HaHaaa
Sekvenci už znám.Ta je parádní. je to dobrý
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2013 , 21:20   Citovat  

koukám, bude asi nová trilogie Honda O tom jak PreludeZ P4G koupil a k dokonalosti přivedl je to dobrý
1. díl Frankie v motorovém prostoru
2. díl Jak převodovka zlobila
3. díl Jak se sekvence podařila
muhehe
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 22.1.2013 , 22:29   Citovat  

Ola Edo,
tak Tě tu vítám a držím palce, pokud toho ještě máš dost v plánu, nechť se Ti podaří a jestli už ne, ať dále slouží.

je to dobrý přátele
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 3.2.2013 , 16:41   Citovat  

tak, po delší době dáme aktualizaci, nějak nebyl čas...

Další úprava byla sekvence a budíky na tlak a teplotu oleje. Tou dobou jsem se s kámošem živil výrobou a úpravama závodních převodovek a výrobou a vývojem sekvenčních řazení. Do preludy jsem upravil a namontoval sekvenci vyráběnou pro Porsche 996. Mimo dalších drobných úprav jako například otočení řazení ve směru jízdy se musely udělat jiné kulisy pro správné zdvihy bovdenů, atd. Sekvence je plně mechanická záležitost s el. mag. posilovačem ovládaným ECU pod sedačkou spolujezdce a dá se nastavit různá velikost asistence v závislosti na otáčkách a zařazené rychlosti. Jednotlivé rychlosti se řadí pákou pouze pohybem dopředu (podřazování) nebo dozadu (vyšší rychlost) v pořadí R012345 z čehož je vidět, že zpátečka je ještě před neutrálem. Sekvence je vyrobená z duralu, něco je řezáno laserem, zbytek je obráběn na CNC (odlehčení a funkční plochy), řadící kulisy jsou ocelové, cementované a kalené a vše je uloženo na jehličkových ložiskách kvůli minimalizaci ztrát. K řazení je ještě malý displej s údajem o zařazené rychlosti.
Kvůli umístění displeje jsem zrušil nepoužívanou přihrádku pod rádiem, rádio jsem posunul dolů nad rádiem se tak vytvořilo místo a rovnou jsem zbývající prostor vedle displeje využil pro přídavné budíky na teplotu a tlak oleje. Udělal jsem si plechovou formu a od kamaráda který dělá s karbonem, jsem si nechal vyrobit rámeček, do kterého jsem pak vyvrtal otvory pro budíky a pro displej.
Tlak oleje se měří na hlavním olejovém kanále, kde jsem dal v místě původního tlakového čidla prodlužovací hadici, na její konec T kus na který jsem napojil původní čidlo a čidlo pro budík. Teplota oleje se měří v nejnižším místě vany motoru, čidlo jsem dal do výpušťáku (je vidět na fotce). Výpušťák jsem vyrobil ze zátky M22x1,5 protože šestihran původní zátky byl příliš malý a nevešel by se do něj šestihran čidla teploty. Čidlo jsem samozřejmě zalepil vyskopevnostním loctitem a pro jistotu utěsnil motorovým silikonem.
Tohle všechno jsem měl naplánováno na Honday 2005 a dny ubíhaly a ubíhaly a nakonec jsem to vše dokončil v předvečer odjezdu HaHaaa Tímto jsem si nevědomky založil tradici s těsným doděláním auta před HD Velmi šťastný Báječná motivace Úsměv
Kdyby vás cokoliv zajímalo tak se ptejte je to dobrý
Obrázky jsou v příloze jako vždy Úsměv

IMG_0994+.jpg

IMG_0994+.jpg, 252.15 kB

IMG_0996+.jpg

IMG_0996+.jpg, 215.75 kB

IMG_0997+.jpg

IMG_0997+.jpg, 128.88 kB

IMG_0998+.JPG

IMG_0998+.JPG, 44.53 kB

DSC06420.jpg

DSC06420.jpg, 549.32 kB

DSC06421.jpg

DSC06421.jpg, 558.01 kB

DSC06518.jpg

DSC06518.jpg, 503.98 kB

DSC06521.jpg

DSC06521.jpg, 517.73 kB
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2013 , 17:07   Citovat  

je to dobrý
   Návrat  
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2013 , 19:57   Citovat  

moc pekny Mrk
p.s.: to autoradio je ukrutny Úsměv))
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 3.2.2013 , 23:01   Citovat  

MattiK napsal:
moc pekny Mrk
p.s.: to autoradio je ukrutny Úsměv))

dik Úsměv ale nutno brat v potaz ze to je skoro deset let stara fotka (teda ne ze by se na audio vybave preludy neco zmenilo HaHaaa ) a ja na hudbu v aute moc nejsem, zvlast ne v takovymhle, to posloucham koncert co se odehrava pod kapotou je to dobrý
   Návrat  
666potky je teď offline  666potky
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2013 , 23:58   Citovat  

sekvencia zabita, ja som svoju nerozoberal
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 22.3.2013 , 22:14   Citovat  

tak, na chvili se presunu do soucasnosti nez zase popisu neco z minulosti. Úsměv

i ja se chystam na sezonu Úsměv takze v podstate jako vsichni ostatni, jsem taky nechal opiskovat a dat do komaxitu nejake drobnosti z motoroveho prostoru. Momentalne se chystam na vymenu ABS za funkcni kus H+

P1030449.JPG

P1030449.JPG, 258.08 kB
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
PreludeZ: Honda Prelude 4G H23 VTEC Frankenstein
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina