Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nové audio kabely
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Zeli1988 je teď offline  Zeli1988
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2012 , 0:38   Citovat  

Ahoj kluci , koupil jsem si nove komponenty do auta a chtěl bych výrobu domku do zrcádkových krytek , spojit i s natažením nových káblu do rádia . Ale jsem z toho tak trochu pav. Mohl by mi někdo poradit jak na to , nějaký figl nebo tak ? Dík moc je to dobrý přátele honda civic rv.97 ek3 3dv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2012 , 11:06   Citovat  

jestli tahat kabely, tak od zesilovače jinak to nemá smysl

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Kynio je teď offline  Kynio
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2013 , 13:31   Citovat  

Takže pokud mám původní repro kabely včetně asi reproduktorů u mé C6G 3D (pioneer 165mm vpředu) a chci vyměnit pouze repráky a napojit je přímo k rádiu Pioneer DEH-1420UB, nemá smysl kabely měnit? To opravdu nebude znát rozdíl oproti těmto tenkým tvrdým drátkům? Mají průřez tak 1mm max dle mě paměti.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2013 , 2:04   Citovat  

Rekl bych ze to smysl nema, zvlast pri tech malych vykonech co davaji radia... radsi dat penize jinam nez do kabelu - mam zapojene 100W RMS repro na 2x240W RMS zesilovac pres puvodni kabely a neni problem.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2013 , 20:13   Citovat  

Napojil jsem Kicker KS65 (65W rms) a ovály Ground Zero GZHF 693 (120W rms) na rádio pioneer 1420UB co má 4x50W. Nechal jsem původní drátky a hraje to pěkně. Těžko říct, jestli by bylo znát zlepšení, kdyby se kabely vyměnily, ale moc se mi tomu nechce věřit..

mega1 je teď offline  mega1
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2013 , 20:24   Citovat  

já, kdybych si s tím hrála, tak už bych i ten kabel asi vyměníla - nebude to závratná změna, ale lepší to o něco bude (pokud teda potáhneš kabel v jednom kuse a nic nebudeš pájet a nastavovat) Mrk

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2013 , 20:36   Citovat  

chtěl jsem, ale nějak je to teď v zimě složitější, vše musím dělat venku. Takže možná na jaře.
Spíš mě trápí vytlumení interiéru. Dost plasty rezonují a to tak nějak ze všech stran. :-/

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2013 , 1:36   Citovat  

Kynio napsal:
Spíš mě trápí vytlumení interiéru. Dost plasty rezonují a to tak nějak ze všech stran. :-/
S tim jsem mel taky problem a nad vytlumenim jsem uvazoval (pri vyssich hlasitostech se rozvibrovaly nejen plasty, ale i plechy a to tak, ze za jizdy bylo neprijemne se divat do venkovnich zpetnych zrcatek), ovsem po zapojeni maleho subwooferu hudba ozila, bassu je dostatek i pri plochem nastaveni ekvalizeru (bez jakychkoliv bass boosteru) a protoze tim padem neni potreba se snazit ziskat hlubsi tony z ostatnich repro v aute, zmizely i vibrace plastu/plechu (tedy az na zadni spz, kterou bude potreba necim podlepit) OK

Takze jedna moznost je vytlumit, druha moznost je pridat subwoofer a idealne udelat oboje (pokud neni problem zvyseni vahy auta - coz jsem ja delat nechtel, tudiz bojuju s okolnim hlukem pomoci vyssi hlasitosti hudby Mr. Green ).

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2013 , 3:31   Citovat  

Ty vibrace mi něco připomínají.. subwoofer mám v kufru (sedan - takže od kabiny oddělen zadními sedačkami), do předních repro moc basů nejde (ekvalizér rovný), ale od toho subu mi už při střední hlasitosti rozmazává vibracema obraz ve zpětném zrcátku Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2013 , 12:30   Citovat  

Všude se dost píše o vytlumení dveří. Ano chápu princip proč se to dělá. jenže to nestojí zrovna málo. Že venku je slyšet drnčení plechů, je mi fuk. Jde mi o vnitřek. S tím subem je to super nápad, jen by to šlo cenově ještě mnohem výš, než vytlumení dveří STPčkem. Místo v kufru potřebuju a sub by zabral minimálně třetinu zabral.
Ten sub nerozvibrovává všechny plasty uvnitř auta? To fakt dělají jen repro ve dveřích popřípadě v zadním tapecu v kufru?
Momentálně mám zatím repro přes tapec, ale na jaro plánuju přes MDF přímo na dveře. Teď to v té zimě nejde moc dobře Úsměv

2013-01-09 13.10.58.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
2013-01-09 13.10.58.jpg, 1.2 MB

2013-01-09 13.10.45.jpg

2013-01-09 13.10.45.jpg, 1.21 MB

Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2013 , 15:41   Citovat  

v první řadě si musíš uvědomit jak hudbu posloucháš a co od audia očekáváš, jestli jsi typ, který je slyšet už ze dvou kilometrů, nebo posloucháš hudbu normalně a jde ti o kvalitu přednesu...v obou případech je dobré investovat do subu. Ale nesouhlasím s názorem že to bez zesilovače nemá cenu a nepoznáš změnu když vyměníš kabely...kvalitu hudby ovlivňuje dost faktorů, říká se že hudbu hraje médium (LP, CD, SACD atd....) a reproduktory, což je pravda ale všechno to funguje jako řetězec, rádio, kabely, repro, a pokud ošidíš jedno tak jsou všechny peníze nasypané do zbytku vyhozené...pokud chceš slyšet hudbu tak jak byla nahraná, tak jsou kabely stejně důležité jako použité reproduktory, se základním kabelem průřezu myslím 2x0,5mm moc muziky neuděláš, kup si někde kabel z OFC mědi, dají se sehnat za normální peníze a minimální průřez kup 2x 2mm, jestli ještě nemáš koupené nové repro tak kup nějaký set středobasového měniče a tweetru s výhybkou, z komponentního repra co máš na obrázku typu tweeter uprostřed si moc kvality neužiješ...vysokotónové repro(tweeter) má dost směrovou charakteristiku a když ti hraje do nohy tak ti to moc nepomůže. V první řadě si natáhni kabely, žádné fígly v tom nejsou prostě je protáhni pod palubkou a do dveří a jak psal mega1 pokud možno je nenadpojuj a jdi od rádia až k výhybce a z výhybky stejné kabely do repra, ty originální nitky vyhoď, jestli máš nějaké lepší repro tak věř tomu že změnu poznáš, zatím používej jen rádio, není potřeba používat hned zesilovač, a až zjistíš že ti to nestačí tak zauvažuj nad zesilovačem. Já hraju jen z rádia a zesilovač mám jen v kufru připojený k subu, z přímého výstupu z rádia, takže mi už rádio oddělí nízké kmitočty a nepustí je do dveří, a reprodukce je už o kus lepší než když se středobasy bijou s 2/3 spektra...a sačí mi to bohatě, rádio to bez problémů stíhá a když to pustím na půl rozsahu tak to už řve celkem dost...vytlumení je další kapitola, pravidlo je že čím pevnější ozvučnice tím je všechno lepší a zvuk čistější, já mám vytlumené přední dveře a rozdíl před a po je dost znatelný, zvuk je čistější a hlavně mi ve dveřích nedrnčí žádné drátky a táhlajo a jedna důležitá věc - reproduktory musí mít pokud možno stejnou impedanci jako autorádio pokud to bude jinak, tak to buď bude hrát slabě, nebo je možnost že odpálíš koncové zesilovače na rádiu!!!

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2013 , 17:28   Citovat  

Jonaasek napsal:
všechno to funguje jako řetězec, rádio, kabely, repro, a pokud ošidíš jedno tak jsou všechny peníze nasypané do zbytku vyhozené...
OK bud osidi a nebo casty pripad je ze spatne zvoli komponenty do kterych investovat jako prvni... napr. kdyz nekdo da dozadu drahe repro s velkym vykonem ale nizkou citlivosti, zapoji to na radio, vpredu necha origo papiraky a divi se ze to nejak neni ono... v takovych pripadech vymena kabelu opravdu nepomuze, kdyz radio zdima na max a leze z neho zkresleni jak krava, to pak muze dat kabely jakekoliv... proste to chce investovat do toho nejslabsiho clanku a ja bych si dovolil tvrdit ze kabely to vzdy (a mozna ani vetsinou) nebudou... ale pokud v aute je (nebo se s ni v budoucnu pocita) hudba ktere vetsi prurez kabelu znatelne pomuze nebo jej dokonce vyzaduje pro spravnou funkci, pak samozrejme vymenit, o tom zadna je to dobrý
Jonaasek napsal:
pokud chceš slyšet hudbu tak jak byla nahraná...
... tak se o to rozhodne nebudu snazit v tak nevhodnem prostoru jakym je auto Velmi šťastný navic tipuju ze vetsine lidi by se slyset hudbu tak jak byla nahrana prilis nelibilo, upravili by si ji napr. ekvalizerem aby jim znela tak jak to vyhovuje prave jim a na tom si myslim ze jednak neni nic spatneho a dale je mnohem mene finance narocnejsi ziskat hudbu ktera se libi posluchaci, nez hudbu ktera zni tak jak byla nahrana...

Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2013 , 18:54   Citovat  

silenec napsal:
... tak se o to rozhodne nebudu snazit v tak nevhodnem prostoru jakym je auto Velmi šťastný navic tipuju ze vetsine lidi by se slyset hudbu tak jak byla nahrana prilis nelibilo, upravili by si ji napr. ekvalizerem aby jim znela tak jak to vyhovuje prave jim a na tom si myslim ze jednak neni nic spatneho a dale je mnohem mene finance narocnejsi ziskat hudbu ktera se libi posluchaci, nez hudbu ktera zni tak jak byla nahrana...

já jsem to samozřejmě myslel v souvislosti s tím že se bavíme o hudbě v autě, takže když to budu psát pro hnidopichy Velmi šťastný tak napíšu pokud chceš slyšet hudbu tak, jak to auto nejlíp umožňuje Úsměv ale jasně no každopádně tím básník chtěl říct že jestli je typ co potřebuje aby mu to pumpovalo a dunělo jak vlak v tunelu tak není potřeba řešit kabely a stačí koupit reprák jak kráva připojit na milionwattový zesák nakrmit to hele aspoň osmi kapacitorama, protože tech není nikdy dost Velmi šťastný a můžem začít bubnovat, a v mnoha případech mi ani nejak nedochází na co tam mají středové repro protože je slyšet jen bumbum a chrastění tweeterů, které se to snaží dohnat ale bohužel Je to tam. tím samozřejmě nechci říkat že kynio je takový, to jen pro ilustraci. No a co se týká zbytku, tak já třeba vždycky poslouchám hudbu bez korekcí ekvalizéru, a to i doma, pak vím že slyším, to co nahrávaly mikrofony ve studiu nebo sále... přátele

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2013 , 14:07   Citovat  

Aha, nenapsal jsem, co mám za repro.
Takže:
Vpředu Kicker KS65 195W/65W. 90dB, 4Ohmy
Vzadu Ground Zero GZHF693 200W/125W, 91dB, 4Ohmy

Vše umístěno v plastech, takže zvažuju dopředu MDF kroužky a dozadu pro ovály udělat plato z MDF desky a pokrýt kobercem. Výměnu kabelů za 2 x 1,5-2,5 mm2. Teď jsou za rádiem celkem asi 4x přerušený dráty (konektor rádia, iso, čokoláda a konektor ve dveřích) Tohohle se chci zbavit a chci mít pouze přímé spojení konektor v rádiu a reproduktory.
Pokud ani po tomhle nebude zvuk čistější a dynamičtější, buď vytlumím dveře, nebo koupím sub se zesilovačem. Nejvíce tak 200-300W RMS subwoofer. Bude to stačit.

Co se hudby týče, poslouchám DnB a dubstep, občas i rádiovky typu rihanna a tyhle s*rance Úsměv Takže uvidíme jak to dopadne Úsměv

EDIT: jen taková drobnost. Teď mi po zkoumání autorádia došlo, že je u něj vlastně redukce z pioneer konektoru na ISO. Tady jsou použitý tenký drátky tak 0,5-1 mm2. Trochu mi přijde divný napojit na ně lepší měděný 1,5 až 2,5 mm2. Neztrácí to trochu význam? Nebo je to zanedbatelný těch 10cm tenkýho drátku u pioneer konektoru?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2013 , 16:00   Citovat  

Kynio napsal:
redukce z pioneer konektoru na ISO. Tady jsou použitý tenký drátky tak 0,5-1 mm2. Trochu mi přijde divný napojit na ně lepší měděný 1,5 až 2,5 mm2. Neztrácí to trochu význam? Nebo je to zanedbatelný těch 10cm tenkýho drátku u pioneer konektoru?
Ja myslim ze vyrobce vi co dela a ze dratky ktere pouzil jsou dostacujici na vykony ktere ma zesilovac v radiu (v tvem pripade je to 22W RMS)... a stejne tak to snad vedeli v Honde, takze si netroufam odhadnout jestli vymena kabelu bude mit nejaky slysitelny prinos, ale vsak to zkus a uvidis Mrk

Kazdopadne jestli poslouchas DnB a dubstep, tak bych sel jednoznacne do subu... ja pouzil tak nejak co bylo doma a v aute ted obcas vozim sice jen pidi 25W RMS 23x23x23cm uzavreny sub co vazi nejakych 5kg i se zesilovacem (ktery je v nem) a kazdy kdo by to videl by se asi hodne smal (opravnene) Je to tam., ale funguje to a rozdil je (aspon v malem aute jako je civic) obrovsky, zvlast u teto hudby je to dobrý
Nebo teda vytlumit a pripadne prikrmit repro nejakym zesilovacem, ale snadnejsi by bylo pujcit si nekde ten sub, strcit ho do auta a zkusit jestli by ti to vyhovovalo, nez vytlumit cele auto a pak zjistit ze to porad jeste neni ono...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2013 , 16:23   Citovat  

Jakto, že 22W RMS? Těch 4x50W je MAX? Velmi šťastný no do háje. Takže ve skutečnosti jen 4*22 RMS Ble hmm. Jak to udělat abych mohl mít teda přední i zadní repro na zesíku? Repra mají výkony jak jsem psal výš, takže jaký výkony musí mít zesilovač? Někde píšou, že zhruba na 100W RMS repro je potřeba 40-80W RMS zesilovač. Já teda potřebuju zesík 2 kanálový, nebo 4? Když mám dva páry repráků. A kolik by měly mít výkon ve W v RMS? když vzadu mám 125W a vepředu 65W..

Umí ten Pioneer 1420UB můstkové zapojení? 6e bych ho použil jen pro přední repro. Tím pádem by bylo asi 44W RMS pro přední repro ne? Na zadní bych koupil zesilovač.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2013 , 17:00   Citovat  

Jojo je to max, vetsina autoradii je kolem tech 20 +- par W RMS, u tebe viz navod strana 13 - "22 W × 4 (50 Hz to 15 000 Hz, 5 % THD, 4Ωload, both channels driven)"

Na 4 repra je potreba 4 kanalovy zesilovac a ohledne vykonu... lepsi je mit silnejsi zesilovac nez repro, pracuje pak s nizsim zkreslenim nez kdyz je slabsi zesilovac ktery jede na max... repro klidne pojede s 20W zesilovacem i 1000W zesilovacem, jen se to nesmi prehnat s hlasitosti s ohledem na vykon repro... hlasitost na zesilovaci (gain) si nastavis pro kazdy par repro zvlast.
U zesilovacu zase bacha na vykon - levne "1000W" apod. zesilovace maji klidne i jen napr. 35W RMS na kanal.

Jestli potrebujes zesilovac je otazka - trochu se tim zlepsi zvuk i pri stejne hlasitosti, ale hlavne je s nim pak hudba hlasitejsi (necekane Mr. Green ), zalezi jak moc nahlas chces hrat a jak kvalitne - cim vic se blizis limitu zesilovace v radiu, tim vetsi rozdil v kvalite pak bude pri pouziti silnejsiho zesilovace...

Radio (az na vyjimky u kterych je to vylozene psane) nejde zapojit do mustku - tusim jsem cetl ze to nejde proto, protoze uz jednou v mustku zapojene jsou a hrozi zniceni... dal jsem to nezkoumal Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2013 , 20:47   Citovat  

No teď když si hudbu zesílím a přidám basy, repra vůbec nestíhají. Brzo to začne chrčet, takže asi čistě jen repro mi stačit nebude. Vyzkouším ten zesilovač a subwoofer.

Dnes sem sub kamošovi montoval, má totožný rádio, jen starší ročník. Přední repro mu jede přímo na zesik rádia, zadní repra Fli spolu se zesilovačem Fli má napojený cinchem na rádio. Dnes jsme ale potřebovali připojit akltivní sub a byl tu problém, kam s ním? Koupili jsme teda rozdvojku na cinch a zapojili tak zesik Fli a aktivní subwoofer na rádio. Problém je teď ten, že sub musí hrát všechny frekvence tak, jako repra Fli, protože jsou zapojený do stejnýho výstupu v rádiu. Co se v tomhle případě dělá? Rádio má sice možnost v nastavení výstupu sub/zadní repra, ale potřeboval bych spíš oboji Úsměv Zvuk už není tak ok, jako když sub byl zapojený samostatně.
Posílat zesílený signál (myšleno přímo z výstupu pro jednotlivé repra na rádiu, ne cinche) do zesilovače asi není ok.

V mým případě by to bylo ok, měl bych jen sub, ale co kdybych chtěl do budoucna zesilovač alespoň na zadní plato? Co pak? stejný problém jako u kamoše..

Partner H-C
1
PříspěvekZaslal: 17.1.2013 , 21:29   Citovat  

Kynio napsal:
No teď když si hudbu zesílím a přidám basy, repra vůbec nestíhají. Brzo to začne chrčet, takže asi čistě jen repro mi stačit nebude. Vyzkouším ten zesilovač a subwoofer.
Takze mozna podobny pripad jako ten muj - pri zesileni sla kvalita dolu, mohlo za to radio ktere nestihalo... po pridani zesilovace to hralo pekne i nahlas, jen pri pridani basu se rozvibrovaly cele dvere - tady verim ze by dost pomohlo vytlumeni, ale po pridani subu mam i tak na bezny poslech basu vic nez dostatek a to bez vibraci, takze ted jsem zase na nejakou dobu spokojeny, ale verim ze po vytlumeni by to byla jeste vetsi parada Úsměv
U tebe by mozna sly dostat nejake ty basy ze zadnich ovalu, ja vzadu moc lidi nevozim, takze jsem poresil spis predek (asi nejvetsi rozdil stejne delaji dobre umistene vysky a to i na radiu bez zesilovace, takze komponentni repro je velka vyhoda...) a vzadu mam original papiraky na radiu, ktere toho moc nezahrajou, takze je mam jen na tzv. rear fill kdy jsou sotva slyset a trochu je zesilim jen kdyz nekdo sedi vzadu. Nekteri dokonce zadni repra nepouzivaji vubec a povazuji je pri kvalitnim predku za zbytecnost... co komu vic vyhovuje.
Kynio napsal:
Problém je teď ten, že sub musí hrát všechny frekvence tak, jako repra Fli, protože jsou zapojený do stejnýho výstupu v rádiu. Co se v tomhle případě dělá?
A ten aktivni sub v sobe nema LPF (Low Pass Filter)? Pokud ano, tak ho zapnout.
Kynio napsal:
Posílat zesílený signál (myšleno přímo z výstupu pro jednotlivé repra na rádiu, ne cinche) do zesilovače asi není ok.
I tak se da kdyz neni jina moznost, jen je potreba prevodnik tudy odkaz
Kynio napsal:
V mým případě by to bylo ok, měl bych jen sub, ale co kdybych chtěl do budoucna zesilovač alespoň na zadní plato? Co pak? stejný problém jako u kamoše..
Zase pouzit LPF/ u normalnich repro spis HPF (High Pass Filter) - ma snad kazdy zesilovac. Nektere pripadne maji primo i vstup na zesileny signal pro repro z radia...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2013 , 21:53   Citovat  

No vidíš Úsměv Ten kamošův sub FLI TRAP 12 má vstup i High level input. Jenže pak nastavení co je v rádiu pro sub ztrácí smysl. Lepší bude koupit High/low převodník za 278Kč a je po problému Úsměv Sub půjde na RCA na rádiu a zesík s repro fli půjde normál na výstup pro repro přes H/L převodník. Díky za radu tohle jsem ani neznal Úsměv

To co teď udělám je, že si seženu zesík a sub. Vyzkouším to v mým autě a uvidíme. Pak by se řešil zesilovač pro ostatní repro, kdyby to bylo potřeba.

Díky za rady. je to dobrý určitě bude zas nějakej problém tak sem napíšu Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2013 , 22:18   Citovat  

Vzdyt ten sub ma LPF: 40-250Hz tak zadny prevodnik neni potreba, akorat se to nastavi primo na subu a ne na radiu a neni co resit, staci ta rozdvojka a nemusi si kazit zvuk na repro H/L prevodnikem Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2013 , 22:36   Citovat  

Aha ok, pak se na mrknem a zkusím to poštelovat. Možná vše nastavil na max v domnění, že to pomůže basům Úsměv pak dám vědět jak to dopadlo..

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2013 , 10:21   Citovat  

Zkusili jsme s tím poštělovat a nic extra se nezměnilo. Nakonec jsme zjistili, že i ten původní zesík Fli má high vstup. Takže se natáhnout nový káble pro tento vstup a napojíme to na Rear výstup na rádiu. RCA bude pouze pro SUB, protože tak to hrálo o dost líp, když bylo nastavený, že RCA je pouze SUB Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2013 , 22:45   Citovat  

Sehnal jsme zesíl Blaupunkt GTA 260 a je na něm regulace LEVEL. Je to od 100mV do 8V. V manuálu se píše:

"Pomocí regulátoru úrovně můžete vstupní citlivost koncového
stupně přizpůsobit výstupnímu napětí výstupu
předzesilovače Vašeho autorádia.
Rozsah nastavení je od 0,1 V do 8 V.
Při připojení autorádia od jiného výrobce je potřeba přizpůsobit
vstupní citlivost s ohledem na údaje výrobce."

Na kolik to mám nastavit? Tento zesík mám pouze pro subwoofer, takže můstek a 180W RMS. Pak je tam ještě nastavení LOW PASS, FLAT a 80Hz HIGH PASS. Dle manuálu:

Nastavení druhu a oblasti přechodovýchfrekvencí

U GTA 260 lze nastavit druh přechodové frekvence (tj.
„Low-Pass“ nebo „Hi-Pass“) a požadovanou vstupní
frekvenci. Když má být například připojena dvojice subwooferů,
je potřeba provést vyobrazená nastavení „Low-
Pass“ (Obr. 3). Vstupní frekvence závisí na frekvenčním
pásmu reproduktorů (viz doporučené frekvenční pásmo
reproduktorů).

High-Pass
Při nastavení 80 Hz má zesilovač frekvenční pásmo od
80 Hz do 30 000 Hz.

Řízení frekvence „Low-Pass
Tento regulátor je aktivní, když se spínač nachází v pozici
„Low-Pass“ a umožňuje nastavení požadované vstupní
frekvence.
Příklad:
Při nastavení 150 Hz má zesilovač frekvenční pásmo od
10 Hz do 150 Hz.

Když to mám pro sub, chápu dobře, že mám nastavit LOW PASS? Nebo FLAT možnost a regulovat tak 50-250Hz, pokud je to tak myšlený. Zde je fotka panelu s nastavením.

IMG_20130118_214244.jpg

IMG_20130118_214244.jpg, 380.56 kB

Partner H-C
1
PříspěvekZaslal: 18.1.2013 , 23:10   Citovat  

Radio ti dava na RCA vystupu max 2V, ale nastav to treba tak ze das gain (u tebe oznaceno level) na zesilovaci na minimum, vyzkousej pri jake maximalni hlasitosti ti zacne zkreslovat radio a z teto hranice jeste trochu uber a potom zvedej gain na zesilovaci zase nez to zacne zkreslovat nebo nez bude hudba dostatecne hlasita (co nastane driv) a hotove Mrk
Na subwoofer dej low pass (ovsem pry je dobre ho zapnout bud jen na radiu a nebo jen na zesilovaci, ne na obou mistech, ale vyzkousej, uvidis jak to bude znit nejlip).
Flat bude asi ze to pousti dal cele frekvencni pasmo, takze tam se nic nenastavuje a pri high pass to oreze vsechno pod 80Hz, zase se nic vic nenastavuje, to nastaveni 50-250 je tady jen pro low pass...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2013 , 23:26   Citovat  

Super, díky. Dokonale vysvětleno Úsměv

Vyzkouším sub, ale mám pocit, že repra by potřebovaly nakrmit něčím lepším. Rádio ve vyšších hlasitostech děsně zkresluje, neboli membrány repráků to vůbec nedávají. Tomuhle pomůže zesilovač, že? Je mi trochu líto těch repráků, že jedou jen na zesík z rádia. Když teď budu mít ten Blaupunkt zesík na sub, tak by byl asi potřeba ještě jeden 4kanál na satelity. Musel bych asi použít ten H/L převodník, protože pochybuju, že nějakej zesík za normální cenu (řekněme 2000-3000kč) má High vstup pro všechny 4 kanály (2 přední a 2 zadní repra). To bych ale přišel trochu o kvalitu zvuku díky převodníku. Řekl bych, že v tomhle mě asi omezuje dost rádio, že?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2013 , 0:10   Citovat  

No vzhledem k tomu ze pises ze mas 125W/65W repro a radio ma 22W, tak to asi pri vyssich hlasitostech opravdu kazi to radio... uvidis jak to bude znit se subem, pocitove se pak docela zvedne hlasitost a hudba kterou jsem poslouchal treba na hlasitost 20 ted zni se subem pro ucho stejne hlasite na cca 15.
Dalsi zesilovac bych pripadne zapojil pres rozdvojky (porad mensi zlo nez H/L prevodnik) nebo se divam na fotku ze mas na zesilovaci i RCA vystup, takze i tam by to slo pripojit.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2013 , 9:50   Citovat  

Ok takže jak jsi psal, nastavení subu nechat v rádiu být a nastavit jen na zesíku. Pak přes cinche ze zesíku Line Out napojit další zesík a ten by si už bral všechny frekvence, narozdíl od toho Blaupunkt, kterej by byl poštelovanej pouze na frekvence pro sub..to by šlo Úsměv škoda, že mám jen 10 mm2 napájecí kabel. To by asi dva zesíky neutáhlo..

EDIT: to vlastně stále neřeší probém, že bych chtěl zesík na všechny 4 kompa. Takže díky Blaupunkt a jeho RCA výstupu bych napojit třeba pouze zadní repra, ale přední už ne..

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2013 , 14:07   Citovat  

Kynio napsal:
EDIT: to vlastně stále neřeší probém, že bych chtěl zesík na všechny 4 kompa. Takže díky Blaupunkt a jeho RCA výstupu bych napojit třeba pouze zadní repra, ale přední už ne..
U nekterych zesilovacu staci zapojit jeden vstup aby hraly vsechny vystupy, u tech u kterych to nestaci se zase pouziji rozdvojky...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2013 , 15:27   Citovat  

aha takovej zesík by se možná hodil Úsměv těžko poznat z popisu v shopech, který to umožňuje.. Kdyžtak bych napsal třeba na autohifi forum. Napřed zkusím jen ten sub a uvidím..

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nové audio kabely
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina