Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Voda v kufru
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Choze je teď offline  Choze
PříspěvekZaslal: 13.1.2013 , 12:43   Citovat  

Petr 78 napsal:
No tak hledej problém tam.
Může být klidně netěsnost pod střešní lištou - tam co je spoj mezi střechou a bokem (zadním blatníkem).
Nebo třeba kolem zadního bočního okna.

Jenže to by byla zase jen jedna strana ne? Mě se mlží obě světla.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.1.2013 , 12:59   Citovat  

Choze napsal:
Jenže to by byla zase jen jedna strana ne? Mě se mlží obě světla.

A nemůžou se ty světla mlžit od vlhkosti která do nich jde z interiéru?
Jenom taková úvaha.
Nevím přesně jak má C6G řešená zadní světla.
Každopádně origo světla by se mlžit neměla.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 13.1.2013 , 13:17   Citovat  

Petr 78 napsal:
A nemůžou se ty světla mlžit od vlhkosti která do nich jde z interiéru?
Jenom taková úvaha.
Nevím přesně jak má C6G řešená zadní světla.
Každopádně origo světla by se mlžit neměla.

To právě netuším. Hned s prvním přijatelným počasím to budu muset trochu radikálněji rozebrat a přijít na to, protože tohle je dost na prd. Nic ani nemohu dát do kufru, protože je vše s prvním větším deštěm mokrý. A auto mám stát bohužel před barákem.
   Návrat  
tapras je teď offline  tapras
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.1.2013 , 18:18   Citovat  

[quote="Kutlas"]Mám ten samej problém, je to taky u C5G HB . Tak jsem to začal řešit a zjistil jsem že to teče okolo zadního pásu takže někde nad tím...
Po sundání stropnice byla mokrá výztuha střechy hned za těsněním .....

Zalepil jsem silikonem záslepky přes které vede elektroinstalce atd. nepomohlo ....

Už taky vůbec netuším kde by to mohlo téct .
Jednu dobu to dalo pokoj ale teď se to opět ukázalo[/quote]

mel jsem to same , taky mi to teklo ze zhora tam jak je pripevnenej zadni pas, byla to netesnost zadniho okna , zkus to zasilikonovat jeslti to pomuze Úsměv
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2013 , 23:00   Citovat  

Hlásím se do klubu, loužička vlevo v kufru (ne u rezervy, ale prostě vlevo - sedan..)
Zkoušel jsem tlakovou vodou stříkat zvenčí na auto, ale neidentifikoval jsem, kudy tam teče - sucho, pohoda.. ale po dešti tam teče, zejména když přijdu ráno k autu po nočním dešti, mám tam pár deci vody, teď spíš ledu :/

Může téct zadním oknem? trochu se mi na té straně nahoře odlupuje bauset..
   Návrat  
PeteZ je teď offline  PeteZ
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2013 , 0:15   Citovat  

taky mám problémy s vodou.to že u c4g mi teče šíbrem do auta když stojí předkem do kopce jsem vyřešil velmi rychle a snadno-nikdy tak neparkuju Velmi šťastný
ale u Legenda mám vpravo v kufru pořád plno vody-asi litr v takovym tom plastovym kaslíku ale kudy se tam dostává je mi záhadou.kdyby tam teklo přes hranu víka kufru tak bude mokrej i koberec v kufru ne?to ale neni jen čistě v tom kaslíku.poraďte mi prosím co mám udělat
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.1.2013 , 9:44   Citovat  

Do vetsiny Hond zatejka uvolnenym ostrikovacem zadniho okna, casty problem napr u CRX..po zalepeni jsem tam uz vodu nenasel..
   Návrat  
tapras je teď offline  tapras
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.1.2013 , 9:49   Citovat  

[quote="dj-bobr"]Hlásím se do klubu, loužička vlevo v kufru (ne u rezervy, ale prostě vlevo - sedan..)
Zkoušel jsem tlakovou vodou stříkat zvenčí na auto, ale neidentifikoval jsem, kudy tam teče - sucho, pohoda.. ale po dešti tam teče, zejména když přijdu ráno k autu po nočním dešti, mám tam pár deci vody, teď spíš ledu :/

Může téct zadním oknem? trochu se mi na té straně nahoře odlupuje bauset..[/quote]

ja mel taky odlouplej kousek bausetu a teklo to tudy
   Návrat  
Kynio je teď offline  Kynio
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2013 , 10:07   Citovat  

cocks napsal:
Do vetsiny Hond zatejka uvolnenym ostrikovacem zadniho okna, casty problem napr u CRX..po zalepeni jsem tam uz vodu nenasel..

C6G má ostřikovač nahoře pod křídlem s brzdovým světlem. Skovanej. Tudy téct nemůže. Jinak já mám problém s vodou na pravé straně. Na fotce jsou označený často mokrý části kufru. Loužička se pak dělá trochu víc nalevo dole mimo fotku. Popřípadě něco steče až dolů a obě hadry, který mám v kufru na případný utření rukou jsou nasáklý a zmrzlý. Stačí když odšroubuju jen 4 matky zezadu za světlem a světlo půjde sundat? bez sundání nárazníku?

Tady spíš zatíká někde kolem světla. Určitě ně dveřma. Hodně vody se totiž drží okolo dvěří právě nad světlem, je tam prostě mezi těsněním dveří a světlem plocha odkud voda moc neodtíká. Myslím to místo kde je dosedací ploška pro gumový špalík od dvěří..

2013-01-07 13.52.31.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
2013-01-07 13.52.31.jpg, 643.88 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.1.2013 , 10:56   Citovat  

Kynio napsal:
Stačí když odšroubuju jen 4 matky zezadu za světlem a světlo půjde sundat? bez sundání nárazníku?

Mě to zatejká stejně. Na svém civicu jsem silikonoval světla, ale stále se mi mlží. Jinak světla drží na 4 šroubkách a dají se sundat bez jakéhokoliv montování ostatních dílu. Jo k těm šroubkům není zrovna nejlepší přístup, ale dá se to zvládnout.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2013 , 11:08   Citovat  

Díky. No dvě matky budou ok, ty horní už složitější. Jinak co se mlžení týče, nevím jestli se mi mlží to jsem nějak nevysledoval. Pokud je to viditelný na první pohled, když jdeš okolo auta, tak pak určitě nemlží. Jestli na to koukáš z cm a hledáš mlžení, pak nevím, to jsem nezjišťoval. Pak jediná možnost kudy by zatýkalo i do světel je snad okolo uchycení žárovek ne?

EDIT: jen tak mimo téma... zadní tapec pravý i levý jde sundat i bez oddělání zadních sedaček, nebo ne? Hlavně aby tam šel pak zase dát..Dík
   Návrat  
moo je teď offline  moo
PříspěvekZaslal: 10.2.2013 , 19:53   Citovat  

Civic 5G hatchback - stejnej problém. Světla mam utěsněny, ale teče tam pořad a celkem dost (kolikrat v zimě škrabu čelni i ze vnitř-asi bude vic problemu než jen u kufru, ale to je spiš muj než kolektivni problem) při silnějším dešti neni problem pul litru vody v kufru. Asi nejjednoduši řešeni je oddělat ten špunt, nicmeně to problem uplně nevyřeši voda pak teče po celym autě a to je samozřejmě nachylny na korozi. Když jsem na to střikal hadici, tak to nějak kapalo kolem těsněni zadniho skla. Hadam, že to bude spiš horši konstrukční řešení, protože kolem zadniho skla je celkem velka lochna (cca 1,5cm) Ted nevim jestli je to u všech - koupil jsem auto, u kteryho se asi někdo proběhl po střeše. Pustil jsem se do generální opravy cely karoserie, tak tam zkusim placnout trochu kytu - třeba se to zpravi Úsměv Mimochodem oddělal jsem koberec pod spolujezdcem a tam byla voda taky natekla.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2013 , 10:19   Citovat  

Já včera zjistil, že mám asi čtvrt až půl litra vody ve světle. prostě jsme ho ze zvědavosti sundal a jak jsme si ho prohlížel a otočil, tak z toho vychcala voda. Barevný plast je pouze zacvaknutý na celém světle, takže tudy teče dovnitř. Ve světle se voda drží a světlo se plní. Nemá kudy odtéct, protože je tam gumový plát, který tomu brání. Až se světlo naplní nad okraj gumy, voda přeteče a kam jinam, než do prostoru auta, do kufru :-/ Na obrázku jsou zakroužkovaný dírky v plastu, ve kterým je takhle zacvaknutý červený kryt světla. Těma dirkama samozřejmě voda protíká ven, ale plní se meziprostor gumy a světla dokud nepřeteče přes hranu gumy do auta..
Proto někdy nestačí hadicí cákat na auto jen chvíli, té vody tam musí být víc. Takže zasilikonuju vršek plastu aby se do světla voda neměla kudy dostat a kdyby přece, spodní část gumy jsem dal pryč, aby se voda nedržela ale stekla po nárazníku na zem..

2013-02-27 15.10.20.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
2013-02-27 15.10.20.jpg, 1.46 MB
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2013 , 11:30   Citovat  

a já mám levy zadni svetlo na HB 6g taky uz zamlzeny Úsměv a trosku mokro vlevo
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2013 , 23:13   Citovat  

Já to prostě zasilikonuju (respektive zalepím, zbyla mi spousta černýho lepidla na akvária pro lepení skel) a bude klid. Do toho světla se už nikdo nikdy nedostane, ale to ničemu nevadí. Kdo by tam taky co pohledával. Pak je problém vyřešen. Do světla nenateče a za světlo se voda nedostane díky těsnění z gumy.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2013 , 19:11   Citovat  

a jako kde to zasilionuješ? Jako přímo na autě? Takže budeš mít jakoby světlo přilepený k autu okrajama...? Já nevím, spíše mě napadlo to nějak uděnit např linoleem Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2013 , 19:24   Citovat  

Nene, pouze spoj mezi barevným a černým plastem. Je to k sobě pouze zacvaknutý, takže by se hodilo to utěsnit pořádně. Takže tak, rozhodně udělat nový těsnění pod celý světlomet, mezi něj a plech auta. Tak jak je original. Použiju nějakou 3-5mm gumu.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2013 , 19:39   Citovat  

zítra s ena to taky vrhnu... ale sundat tu lampu bude porod... levá strana...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2013 , 19:50   Citovat  

jojo blbě se tam dostává..vymyslel nějakej chytrák Smutný
   Návrat  
Jackyll je teď offline  Jackyll
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.3.2013 , 16:53   Citovat  

Pánové mám C6G coupe nemám zamlžený světla nemám ani zadní stěrač odtoky od šíbru jsou v cajku a stejně tam mám vodu.Už sem fakt netušil kama by to mohlo téct a pak jsem si všimnul odvětrávání na levé straně karoserie kama teče jelikož pod tapecema mi prach nevadéí Velmi šťastný tak jsem ho neutíral a po té co jsem sundal tapce na vysušení jsem se jednou koukl do kufru a kolem odvětrávání jsem měl rosu a od odvětrávání vedla stopa od odtoku vody ´Mrk
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2013 , 18:18   Citovat  

Myslíš ty klapky plastový za nárazníkem? Co se jakoby otevírají za jízdy?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.3.2013 , 10:51   Citovat  

Tak jsem dnes udělal nový těsnění, objel celý světla silikonem, aby do nich nezatíkalo a při odmontovaných světlech jsem si všiml nánosu mokrýho bahna na levé větrací klapce pod nárazníkem. Takže asi opravdu teče tím. Klapky o víkendu objedu silikonem taky...pokud se mi podaří normálně sundat nárazník Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.4.2013 , 19:18   Citovat  

Asi vyřešeno, zatím voda nikde. Zasilikonování odvětrávacích výdechů pomohlo a už voda do kufru neteče. Bylo tam sice těsnění, ale takovej sliz jakejsi rozpadlej, takže netěsnil.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.5.2013 , 11:53   Citovat  

Já jsem sundal veškerý plasty a šel jsem zkoušet polejvat to vodou a problém byl ve světlech. Takovej proud vody co protejkal světlama. Takže špatný těsnění ve světlech. Zbytečný sundávání plastů to nebylo, protože mám v plánu ještě nějaký úpravy. Chci zatmavit skla apod... Zdaleka není vše hotové. Je to tam.

Návrat  
martinpetricek2 je teď offline  martinpetricek2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.10.2013 , 15:22   Citovat  

Tak se chci taky přidat do rybníkářů Velmi šťastný Teklo mě do kufru tak jsem nejprve oddělal světlo na pravý straně no a prohlížím a vyteklo trochu vody, no nic, loužička tam lehce byla napravo a v levo lehce vlhko. No světla jsem vrátil a dal jsem pod ně hadr, abych si ověřil jestli to tamtudy teče, nedávno jsem sundával nárazník no a koukám na ty výdechy, a těsnění bylo špatný, no říkám si že sem vyhrál nad vodou, pořádně jsem to zasilikonoval. No a ejhle nevydrželo to moc dlouho, voda zase v kufru , tak už nevím kudy to teče, zase vyzkouším metodu hadr pod světlo, ale zatím pod světlem je vždy sucho i ta origo těsnící smejda není mokrá. TAk už vážně nevím, šíbra nemám a auto bouraný taky není. Zkoušel jsem šahat i okolo tlumiču jak je ten textil jakoby zevnitř postraních plastu a taky suchý, všude kam sem šáhnul tak sucho, ale voda v kufru je pořád, stopy kudy to tam teče nemužu najít.. Tak a tedka babo raď Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.10.2013 , 15:36   Citovat  

Já mužu s čistým svědomím doporučit takovou tu oboustranou ásku z tesca.. koupil jsem ji tam v těch boxech za 30kaček a prostě oddělat světlo a pod to vymačkané těsnění [nalepit na auto v místě té vymačkané hrany] prostě nalepit vrtsvu té pásky. přátele přátele funguje... ovšem jen těm kterým to fakt teče přes světla a ne tou mřížkou pod nima.. přátele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 16:25   Citovat  

No nějak to vyřešit musím Velmi šťastný Velmi šťastný A dneska sem se byl ptát v Hondě , protože jsem měl cestu kolem a origo ty molitany je teda darda Velmi šťastný týpek říkal že 650 kč bez daně Velmi šťastný málem mě lehlo, ale trochu sem s tím počítal Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 18:32   Citovat  

martinpetricek2 napsal:
No nějak to vyřešit musím Velmi šťastný Velmi šťastný A dneska sem se byl ptát v Hondě , protože jsem měl cestu kolem a origo ty molitany je teda darda Velmi šťastný týpek říkal že 650 kč bez daně Velmi šťastný málem mě lehlo, ale trochu sem s tím počítal Velmi šťastný Velmi šťastný

pokud jsi si jistý že to je skrz ty světla... tak kup tu pásku za pár kaček a mužeš opravit asi 100 Hond Je to tam.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.10.2013 , 9:48   Citovat  

No jistej si tím nejsem uplně Velmi šťastný ale stejně to zadělám, estě mě napadnul taková ta pěnová deska (podobná jak se dává to protihlukový těsnení za závěsný záchody , takovej ten anonymous Velmi šťastný )a vystříhnout to z toho Velmi šťastný na netu maj za pár korun velkou desku asi 1cm tlustou a to se zmačkne a bude to jak nový Velmi šťastný Honda
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2013 , 10:05   Citovat  

Nez pasku, to bych radeji poridil mekkej silikon Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Voda v kufru
Fórum: Pokec o autech