Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Laminat jak na to?
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Rysa je teď offline  Rysa
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2008 , 12:00   Citovat  

Prosim o radu potreboval bych laminatovat - chci si udelat woofer do kufru - neporadil by me nekdo co ktomu potrebuju?
Pocital sem ze bych udelal kovovou konstrukci s kulatiny a pak bych na to posadil ty platy toho laminatu zajimalo by me kolik treba stoji rula laminatu a lepidlo - jak se to jmenuje ten laminat kouknul bych se treba na netu na ceny(pod slovem laminat sem nic nenasel).
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
mot je teď offline  mot
Partner H-C
Členství: Žádné
1
PříspěvekZaslal: 8.7.2008 , 12:33   Citovat  

sam sem jeste nikdy nelaminoval ale chystam se to zkusit, neco jsem vycetl v casaku, zkus si na netu najit: laminovací textilii, pryskyřici a plnící rouno; jestli je to spatne tak se omlouvam, ale takhle to tady píšou Mrk tak hodne stesti a vsechno to nafoť Mrk

trochu jsem pohledal a pryskyrici maji treba tady: pryskyrice

tady navod neni to sice audio, ale je to peknej navod na laminovani
tady spousta zbozi pro laminovani shop
a jeste neni spatny procist toto: forum

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rysa je teď offline  Rysa
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2008 , 13:15   Citovat  

jo to vypada dobre nastuduju diky

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 9.3.2014 , 13:47   Citovat  

nějaké zkušenosti jsou na klubu, od někoho? určitě to nechci zadarmo pifko pifko pifko

Jde mi o výrobu kopit na blatníky a pak výroba blatníků přátele

eBeeRmaN je teď offline  eBeeRmaN
1
PříspěvekZaslal: 9.3.2014 , 16:12   Citovat  

Tady ten kluk si dělal kapotu a má to už docelá zmáklý, někde v tématu je i link na návod podle kterýho postupoval. Myslím že jediný ekonimicky rozumný řešení je si to fakt nastudovat a pustit se do toho sám.Jakmile do toho zapojíš někoho, ať už jednotlivce nebo firmu tak se cena vyšplhá dost vysoko... Nebo najít hotovej produkt,od někoho kdo už daný kopyto má.

odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.3.2014 , 16:18   Citovat  

díkys přátele

hotové blatníky vyjdou na cca 3-5tis za sadu, pokud bych je chtěl jako náhradu za originál. Razorcivic mi vyráběl kapotu a je opravdu lehká a dobře zpracovaná OK

Chci je dost upravit na proudění vzduchu od pneumatik takže se musí vyrobit nová kopyta a rád bych si to vyzkoušel.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.3.2014 , 20:44   Citovat  

tihle kluci to mají silně v rukou

tudy odkaz

HTB je teď offline  HTB
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2014 , 13:23   Citovat  

Kluci, kdyby někdo chtěl radu, klidně zdarma poskytnu. Já to dělal několik let, ale rozhodně se k tomu už vracet nechci. Klidně mi zavolejte kdo se do toho chce pustit sám. Poradím co vím a jaké jsou finty. Vyráběl jsem si sám i formy. Mira HTB 777163999

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2014 , 13:34   Citovat  

HTB napsal:
Kluci, kdyby někdo chtěl radu, klidně zdarma poskytnu. Já to dělal několik let, ale rozhodně se k tomu už vracet nechci. Klidně mi zavolejte kdo se do toho chce pustit sám. Poradím co vím a jaké jsou finty. Vyráběl jsem si sám i formy. Mira HTB 777163999

no paráda, zrovna si nechávám pískovat orezlé blatníky a pak je trošku ještě upravím takže tvé rady přijdou vhod

HTB je teď offline  HTB
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2014 , 13:43   Citovat  

Pokud Ti to pomůže, rád poradím. Je to hnusná práce, ale kdo si to vyrábí sám, má můj respekt. Není to žádná sranda, aby výsledek stál za to. Dnes už laminuji jen pro svou potřebu a až je to opravdu nutné.
Nedávno jsem si koupil tady na klubu lízátko, protože se mi nevyplatí vyrábět kvůli jednomu kusu formu a trávit hodiny v garáži. Sice může si ho člověk udělat originální a jiné než mají ostatní, ale na tom svět nestojí. To raději koupí podpořím kluky co to dělají a večer co večer je svědí kůže. Úsměv
Klobouk dolů páni laminátníci.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2014 , 14:57   Citovat  

rád bych udělal podobné blatníky z laminátu a samozřejmě se s tím i trošku naučil. Kapotu, zadní vrata jsem si nechával vyrobit od zkušenějších ( Martin Voda)

Zkusím je vyrobit rozřezáním stávajících a donýtováním z 0,3mm plechu a pak z nich vyrobit kopyta na výrobu laminátových

HTB je teď offline  HTB
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2014 , 10:02   Citovat  

Výroba kvalitní formy je 90% úspěchu. Počítej s tím, že každý detail na dílu z kterého budeš vyrábět formu se Ti se otiskne i potom na hotový výrobek. Okopíruje to i nalepený čtvereček izolepy.
To znamená, že povrch musíš mít dokonale rovný rovný a hladký. Dítky pro šroubky jsem si vždy zalepil kousky izolepy a lehce promáčkl. To mi potom na výrobku ukázalo, kde mám vrtat dírky.
Na výrobu formy se používá formový gel. Je tvrdší než povrchová úprava výrobku (gelcoat). Formový gel se používá pro delší životnost formy. Pokud budeš vyrábět jen pár kusů, vůbec bych se tím netrápil. Formový gel je dražší a pro malou sérii zbytečný.
Další důležitá věc je kvalitní naseparování kopírovaného kusu. Prodává se na to speciální separační pasta, ale je zbytečně drahá. Dá se to ošidit obyčejnou pastou na parkety za 70,-Kč. Hadrou nanést a naprosto dokonale vyleštit. Okem se zdá, že tam nic není a musí se to do formy přilepit. Stačí jen tenký film. Když tam toho dáš víc, jednak se to otiskne na výrobek a jde to blbě z formy. Dbej na perfektní vyleštění.
Pokud máš výrobek, který je po obvodu sevřený a výrobek by nešel ven z formy, musel by jsi udělat dělenou formu, ale to jsme už o level dál.
Formu jsem si vyráběl takto:
Dokonale hladký díl (třeba i zalakovaný) naseparovat a vyleštit.
Nanést vrstvu gelcoatu a nechat zavadnout, aby při doteku na něm zůstával je otisk po prstu.
Plátno jsme nepoužíval tkané, ale plsť. Lépe kopíruje veškeré záhyby. Plátno musí přilnout k nanesené vrstvě gelcoatu, aby tam nezůstávaly bubliny. Ty by Ti pak popraskaly a vznikly by Ti díry (propadliny) ve formě. Plátna jsem na sebe pokládal tři vrstvy. Každou vrstvu pořádně prosytit pryskyřicí a jak se vytvoří zavadlý povlak, hned pokládám další vrstvu, aby se dobře spojily. (kdyby byly dotazy, zavolej)
Po zaschnutí musíš dostat originál ven z formy (to je nejhorší práce). Opatrně odlepit okraje po obvodu a postupně originální díl vyloupnout ven. První si to zkus na nějakém malém díle (pokud možno pružném). Je možné, že se Ti první forma nepodaří.
Když máš takto vyrobenou formu, flexou ořezat okraje které přesahovaly přes originální díl (vidíš dle otisku, lze to opatrně ořezat i s vloženým dílem), vyčistit acetonem nebo něčím podobným, naseparovat, perfektně vyleštit a celou akci opakuješ jako při výrobě formy. Jen teď už dávám dvě vrstvy a třetí zesílim jen v místě úchytu nebo páskem plátna po obvodu.
Snad Ti takový stručný popis pomůže. Kdyby něco, jsem na telefonu.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Laminat jak na to?
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina