Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
automatická převodovka prelude 5g
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Ozz je teď offline  Ozz
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.6.2011 , 19:32   Citovat  

Ahoj, budu kupovat preludu 5g v automatu, předpokládám že s automatem někdo zkušenosti máte, můžete mi poradit na co si mám dát pozor? při vyšších otáčkám při přeřazování trošku škubne ale předpokládám že to není nic až tak divného..má najeto poctivých 150 tisíc.. Díky za radu Úsměv jinak kromě automatu, má auto nějaké mouchy na které se mám zaměřit? Díky moc
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Klidas je teď offline  Klidas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.6.2011 , 19:58   Citovat  

Ozz napsal:
Ahoj, budu kupovat preludu 5g v automatu, předpokládám že s automatem někdo zkušenosti máte, můžete mi poradit na co si mám dát pozor? při vyšších otáčkám při přeřazování trošku škubne ale předpokládám že to není nic až tak divného..má najeto poctivých 150 tisíc.. Díky za radu Úsměv jinak kromě automatu, má auto nějaké mouchy na které se mám zaměřit? Díky moc

Zdar, osobně s automatem zkušenosti nemám, protože mám manuál. Co pročítám pokec na aut. převodovku, tak časem odchází. Nějaká moudra o Preludách najdeš tu- tudy odkaz Třeba i tady jsem našel něco- tudy odkaz Stačí hledat. je to dobrý

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Ozz je teď offline  Ozz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.6.2011 , 22:27   Citovat  

díky za odkazy, ještě mám dotaz, preluda stála víc jak rok v garáži, takže je v háji baterka, což neřeším ale když jsme to nakopli, tak svítilo abs,kamarád říkal že se to stává a že to většinou bývá vadné čidlo a nebo že by mělo stačit resetovat řídící jednotku abs, což netuším jak se to dělá, jestli stačí jen odpojit baterku.. netušíš?

Klidas je teď offline  Klidas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2011 , 20:13   Citovat  

Ozz napsal:
díky za odkazy, ještě mám dotaz, preluda stála víc jak rok v garáži, takže je v háji baterka, což neřeším ale když jsme to nakopli, tak svítilo abs,kamarád říkal že se to stává a že to většinou bývá vadné čidlo a nebo že by mělo stačit resetovat řídící jednotku abs, což netuším jak se to dělá, jestli stačí jen odpojit baterku.. netušíš?

Stačí se podívat. tudy odkaz Podle toho návodu můžeš zjistit, kde je chyba. Tady to najdeš v Preludě. tudy odkaz

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2011 , 8:34   Citovat  

co viem, tak zrovna preludacke automaty su jedny z najhorsich co kedy honda do svojich aut davala... priemerna zivotnost 150-200 tis. km... ak kope prave vo vysokych otackach, je zle... mne tak zacal kopat accord a dnes som 2 tyzdne po kompletnom repase prevodovky (cca 2500 eur)...u preludy je vyhoda relativne lahkeho prekopania na manual a dostupnost MT prevodoviek...ja som tu moznost nemal vobec
ak auto rok stalo bez poctiveho zakonzervovania na vlastnych kolesach je tiez zle... z vlastnej skusenosti - prve investicie budu do vymeny vsetkych naplni, cakaj komplet na vymenu brzdy, kotuce, zarezle strmene, prelezane "vajcove" pneumatiky, zacne ti valit olej cez gufera na kluke ai...ak neboli zakonzervovane valce tak moze byt korozia na kruzkoch prip. stenach valcov a zacne ti to zrat olej... zhnity vyfuk zvnutra, "unavene" silenty na podvozku, tlmice atd... osobne uz by som do takehoto nesiel, iba ak za extremne nizku cenu...aby si sa s nutnymi investiciami nedostal cez beznu trhovu cenu

Ozz je teď offline  Ozz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2011 , 16:12   Citovat  

Já si myslím že to je za extrémě nízkou cenu, auto bylo servisováno ještě před zimou, byli měněné náplně v prosinci a také v prosinci se odstavilo, co jsem tak zběžně okoukl, tak jsem objevil rez na zadních kotoučích (to mám na céru celoročně Velmi šťastný ) a pár puchýřků na vnitřku zadních lemů, jinak jede v pohodě, co se týče gum, jsou tam starší zimáky takže stejně počítám že budu kupovat nové letní. Jinak chtějí za to 30.000,- osobně si myslím že neví co doma mají..

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2011 , 16:33   Citovat  

Ozz napsal:
Já si myslím že to je za extrémě nízkou cenu, auto bylo servisováno ještě před zimou, byli měněné náplně v prosinci a také v prosinci se odstavilo, co jsem tak zběžně okoukl, tak jsem objevil rez na zadních kotoučích (to mám na céru celoročně Velmi šťastný ) a pár puchýřků na vnitřku zadních lemů, jinak jede v pohodě, co se týče gum, jsou tam starší zimáky takže stejně počítám že budu kupovat nové letní. Jinak chtějí za to 30.000,- osobně si myslím že neví co doma mají..
spíš vědí co doma mají a snaží se to rychle prodat dokud to ještě řadí OK

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2011 , 17:20   Citovat  

Brnďa napsal:
spíš vědí co doma mají a snaží se to rychle prodat dokud to ještě řadí OK

Přesně tak.Spíš si spočítej kolik by tě vyšla přestavba na manuál protože jestli plánuješ že si to auto nechaš delší dobu tak se tomu nevyhneš.Jinak cenu za přestavbu na manuál ti řekne odos.Ten jich má pár udělaných. je to dobrý

Ozz je teď offline  Ozz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2011 , 19:39   Citovat  

Hele nemyslim si že by to bylo ve špatném stavu, kupuju to od paní která to prodává po svém bratranci který odcestoval a nemá v plánu se vracet, viděl jsem fakturu z bazaru kde to před 2 rokama koupil za 119.000,- paní za to původně chtěla 70.000,- je to dohodnuté přes známého, takže si myslím že to bude v pohodě.. co se týče té přestavby, tak už jsem to zjišťoval..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2011 , 19:52   Citovat  

Ozz napsal:
Hele nemyslim si že by to bylo ve špatném stavu, kupuju to od paní která to prodává po svém bratranci který odcestoval a nemá v plánu se vracet, viděl jsem fakturu z bazaru kde to před 2 rokama koupil za 119.000,- paní za to původně chtěla 70.000,- je to dohodnuté přes známého, takže si myslím že to bude v pohodě.. co se týče té přestavby, tak už jsem to zjišťoval..
ber to tak že 2 roky jsou 2 roky...šlo to neskutečně dolu. Ale samozřejmě záleží pouze na tobě. Já bych do prelude s automatem nejspíš nešel, ani nevím zda to jde legálně předělat.

Ozz je teď offline  Ozz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2011 , 20:57   Citovat  

hele předělat se to dá, normálně se to předělá a pak si to necháš zapsat do techničáku. to není žádný problém..
Každopádně se auto tváří že je fakt v dobrém stavu, takže proto do toho jdu, navíc to bude přechod z hodně udělanýho crxka 2g, takže to bude skok uplně někam jinam ale těšim se na to..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2011 , 20:59   Citovat  

Ozz napsal:
hele předělat se to dá, normálně se to předělá a pak si to necháš zapsat do techničáku. to není žádný problém..
Každopádně se auto tváří že je fakt v dobrém stavu, takže proto do toho jdu, navíc to bude přechod z hodně udělanýho crxka 2g, takže to bude skok uplně někam jinam ale těšim se na to..
ok pokud neni problem to nechat zapsat tak pak neni co resit..

Ozz je teď offline  Ozz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2011 , 16:30   Citovat  

právě, hlavně za 30 tisíc si myslím že je to luxus cena, nikde jsem nenašel ani shnilou bez motoru za 30 Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2011 , 16:31   Citovat  

Ozz napsal:
právě, hlavně za 30 tisíc si myslím že je to luxus cena, nikde jsem nenašel ani shnilou bez motoru za 30 Velmi šťastný
tak občas se objeví za stejnou cenu s KO převodovkou a puchýřkama na lemech Velmi šťastný

Ozz je teď offline  Ozz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2011 , 16:35   Citovat  

Ty puchýřky jsou uplně minimální a jsou jen zevnitř, každopádně to půjde zadělat bez problému.. A neodrazuj mě od toho Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2011 , 16:40   Citovat  

Ozz napsal:
Ty puchýřky jsou uplně minimální a jsou jen zevnitř, každopádně to půjde zadělat bez problému.. A neodrazuj mě od toho Velmi šťastný
neodrazuju Úsměv

Ozz je teď offline  Ozz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2011 , 21:55   Citovat  

Zítra si pro ní jedu, dneska asi ani nebudu moct spát Velmi šťastný

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2011 , 23:04   Citovat  

Ozz napsal:

Tak to jsi hledal špatně Hihi Hihi Hihi

Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2011 , 23:19   Citovat  

Řikejte si co chcete .. 30.000 je cena za kterou i kdyby měl vyměnit převodovku a pár věcí tak se mu to těžce vyplatí. Totálně celá KO asi nebude. Vždyť 5Gčka pod 60 nejdou ani ty nejhorší. Ale stejně ty ceny .. před 3 lety jsem kupoval 4G za 110 Úsměv)) No a za nějaký dva roky až si budu kupovat další auto, tak jí ani nebudu prodávat Úsměv) Buď jí někomu dam nebo si jí necham na památku:)) Pač to bude mít cenu možná 15.000 Velmi šťastný

Ozz je teď offline  Ozz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.6.2011 , 8:46   Citovat  

já si myslim že to je dobrá cena.. každopádně uplně ko neni.. večer písnu, se nemůžu dočkat Úsměv

Ozz je teď offline  Ozz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2011 , 10:29   Citovat  

tak už jí mám doma Úsměv zatím maximální spokojenost..už jsem najel 100 km a super Úsměv

mám ale dotaz, kolik se vejde do automatické převodovky oleje?? v Céru jsem v manuálu měl necelé 2 litry..netušíte někdo?

Ještě co se týče motorového oleje, taky netuším kolik se ho tam vejde a jaký se tam dává..tuším že by to měla být 10W40 polosyntetika?

Díky za odpovědi Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2011 , 10:35   Citovat  

Ozz napsal:
tak už jí mám doma Úsměv zatím maximální spokojenost..už jsem najel 100 km a super Úsměv

mám ale dotaz, kolik se vejde do automatické převodovky oleje?? v Céru jsem v manuálu měl necelé 2 litry..netušíte někdo?

Ještě co se týče motorového oleje, taky netuším kolik se ho tam vejde a jaký se tam dává..tuším že by to měla být 10W40 polosyntetika?

Díky za odpovědi Úsměv
stahni si manual, v automatu je vic nez v manualu, ale tezko rici o kolik, ja menil v legendovi 3 litry do automatu a 2 do manualu. S motorem mezi 4-5ti litry? kup 5ti litrove baleni a nalej po rysku a uvidis hned Úsměv Jinak ja bych dal 10W40ku:-) a do automatu dej jedine honda ATF

Ozz je teď offline  Ozz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2011 , 10:40   Citovat  

do převodovky mě ani nic jinýho než atf nenapadlo :)no po vejplatě to budu dělat tak se těšim Úsměv Díky moc

Obsah fóra Honda-club.cz   
automatická převodovka prelude 5g
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina