Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém - kontrolky (!)+ABS+4WS na P4G
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Bigless je teď offline  Bigless
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 16:27   Citovat  

Řeším problém, kdy po několika minutách jízdy se začnou rozsvěcet kontrolky...nejdříve ruční brzda (i když je nezatažená) s BRAKE LAMP, zhruba minutu na to ABS a po dalších 4min 4WS. Co jsem se dočetl v servisním manuálu, 4WS kontrolka se rozsvítí po 5min jízdy s ruční brzdou takže 4WS bych vynechal.. Možná, že i ABS se rozsvěcí v návaznosti na kontrolku ruční brzdy. Dle mého, pokud vyřeším problém s kontrolkou (!) P+brake lamp, ostatní už svítit nebudou..
Kontrolka ruční brzdy+brake lamp se rozsvěcí v závislosti na teplotě motoru. Jakmile se zahřeje, rozsvítí se i po opětovném nastartování a to okamžitě. Brzdové kapaliny je tam dost. Kontroloval jsem obě nádržky..jak ABS tak brzdový okruh.. Nějaký nápad?

P.S. Nedavno se vyměňovalo čidlo ABS na zadní napravě(puvodní bylo vadné)
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jamescrx je teď offline  jamescrx
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 16:39   Citovat  

Pokud tam máš skutečně dostatek brzdovky v nádržkách, budeš mít pravděpodobně KO spínač na víčku od nádobky na brzdovku. Zkus ho proměřit. V případě , kdy si systém myslí , že má málo brzdovky, vyhodí za chvíli i chybu ABS a vypne ho.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 16:40   Citovat  

Nebo by to mohl být ještě spínač na ruční brzdě .

azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 16:42   Citovat  

tak ma napadlo ,ale čisto teoreticky nemáš problém z ukostrením? ak si si niekedy všimol ked si niekto zapne prívesný vozík tak má potom miesto svetiel diskoteku a cele je to o tom že mu blbne ukostrenie.tak skús popozerať z čím sa hýbalo a čo sa prepájalo,vieš stačí blbosť a ideš ošediviet

Matyn je teď offline  Matyn
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 16:43   Citovat  

Nevím jak Prelude ale vím že některý auta mají nějaké čidlo či kontakt který se spojí jakmile vytáhneš ručku - takže se může stát že i když je ručka dole může to brát jako že je vytažená. Vím že to známýmu kdysi dělalo, tak se vyčistil kontakt či co a bylo to v cajku. Je to jen nápad nevím jak aktuální u Prelude.
Tak než jsem to stihnul James byl první Smutný pořádnej výtlem

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 16:47   Citovat  

Oki...děkuji za příspěvky...to ukostření by to být mohlo...za rádiem se mi někde dotýká drát kostry a klasicky to hvízdá...stačí rádio povytahnout a je klid...takže nejdřív zaizoluju toto a uvidíme jestli to bude dělat stále..
Pokud ano(myslim si, že to bude něčím jiným protože s kostrou by to bylo nahodilé), proměřim to čidlo hladiny..ale jak řikám..dělá to pravidelně až jak se zahřeje motor na max teplotu...tedy provozní(střed) tak v té chvíli to prostě sepne.. 4WS mi vyblikalo 74 kod..coz je prave ta rucka..ABS totež..tedy ručku..

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 16:49   Citovat  

Bigless napsal:
Řeším problém, kdy po několika minutách jízdy se začnou rozsvěcet kontrolky...nejdříve ruční brzda (i když je nezatažená) s BRAKE LAMP, zhruba minutu na to ABS a po dalších 4min 4WS. Co jsem se dočetl v servisním manuálu, 4WS kontrolka se rozsvítí po 5min jízdy s ruční brzdou takže 4WS bych vynechal.. Možná, že i ABS se rozsvěcí v návaznosti na kontrolku ruční brzdy. Dle mého, pokud vyřeším problém s kontrolkou (!) P+brake lamp, ostatní už svítit nebudou..
Kontrolka ruční brzdy+brake lamp se rozsvěcí v závislosti na teplotě motoru. Jakmile se zahřeje, rozsvítí se i po opětovném nastartování a to okamžitě. Brzdové kapaliny je tam dost. Kontroloval jsem obě nádržky..jak ABS tak brzdový okruh.. Nějaký nápad?

P.S. Nedavno se vyměňovalo čidlo ABS na zadní napravě(puvodní bylo vadné)

jestli máš tedy dostatek brzdovky jak píšeš tak rozhodně bych začal vyblikáním závady ABS a 4WS. Návod jak na to je ve FAQách: odkaz
napiš co bliká za chyby

azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 16:50   Citovat  

ak ti bliká ručná na ecu to znamená že tam može ist čidlo do skratu/čidlo ručnej a dverové sú zapojené cez kostru/xapeš?

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 16:51   Citovat  

Bigless napsal:
Oki...děkuji za příspěvky...to ukostření by to být mohlo...za rádiem se mi někde dotýká drát kostry a klasicky to hvízdá...stačí rádio povytahnout a je klid...takže nejdřív zaizoluju toto a uvidíme jestli to bude dělat stále..
Pokud ano(myslim si, že to bude něčím jiným protože s kostrou by to bylo nahodilé), proměřim to čidlo hladiny..ale jak řikám..dělá to pravidelně až jak se zahřeje motor na max teplotu...tedy provozní(střed) tak v té chvíli to prostě sepne.. 4WS mi vyblikalo 74 kod..coz je prave ta rucka..ABS totež..tedy ručku..

aha tak to bude tedy buď to čidlo ruční brzdy nebo hladiny brzdovky, popřípadě nějaký drát k těm čidlům...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 16:52   Citovat  

Vše je to prostě závislé na tý kontrolce ručky.. Víte někdo jak proměřit to čidlo hladiny brzdovky?

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 16:54   Citovat  

Bigless napsal:
Vše je to prostě závislé na tý kontrolce ručky.. Víte někdo jak proměřit to čidlo hladiny brzdovky?

RTFM? Úsměv

a co bliká to ABS za chybu?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 16:57   Citovat  

To ABS sem příliš nezkoumal...ale byla to tahle sada kódů(blbuvzdorné)..až přijdu z práce upřesnim... Úsměv Díky

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 17:01   Citovat  

(aby se neřeklo že jsem takovej strašnej RTFM pes...)

tady máš stránku z manuálu....

C14.8.2008-17.00.14.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
C14.8.2008-17.00.14.jpg, 97.7 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 17:50   Citovat  

Jsem doma..PreludeZ původně jsem nevěděl ani co to Vaše slavný RTFM je...tedy zkratka.. Úsměv Chtěl jsem už napsat WTF RTFM HaHaaa Manuál je fajne, ale přece jen má 1400 stránek a zkušenosti tam člověk nenajde Mrk Mnohem lepší lidská forma "Jasně. Tohle se mi taky stalo..stačí udělat to a to.." Kdyby každej ctil RTFM tak si to čte po večerech na dobrou noc a na HC foru by se řešily flejmy HaHaaa
Ale k tématu...dík za stránku Úsměv Du na to Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 18:07   Citovat  

Tak první poznatek...dráty od čidla jsou funkční..plovák plave volně...nerozsvicí se to dle teploty, ale podle počtu(intenzity) sešlápnutí brzdového pedálu...tak krucinál brzdovky je tam všude na max...čim to může bejt? Zavrzdušněný? brzdí to dobře to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 18:23   Citovat  

ABS vyblikává kod 2 a 1 což je pumpa Tak to valím bulvy

mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 18:29   Citovat  

Pumpa by vyhodila chybu okamžitě a ne po pár minutách jízdy.
Víš na co se koukni na brzdové světla.Mě to taky vypeklo měl jsem špatný kontakt v žárovce v pravém brzdovém světle.V levém zadním světle je modul,který hlídá brzdová světla.
zachová se to tak,že ti nezhasne dole kontrolka brakelamp,poté se rozsvítí ta červená od ručky a po nějakém km to vypne ABS...tak to funguje na accordu coupé,což je US na preludě to bude asi stejné.Pumpa ABS se protočí cca 5s po nastartování.Chybu by to hodilo hned.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 18:33   Citovat  

Bigless napsal:
Tak první poznatek...dráty od čidla jsou funkční..plovák plave volně...nerozsvicí se to dle teploty, ale podle počtu(intenzity) sešlápnutí brzdového pedálu...tak krucinál brzdovky je tam všude na max...čim to může bejt? Zavrzdušněný? brzdí to dobře to mi hlava nebere

tak teď je čas podívat se co říká za chybu kontrolka ABS...
Resetoval jsi ECU po tom co jsi měnil to čidlo ABS?

Bigless napsal:
Jsem doma..PreludeZ původně jsem nevěděl ani co to Vaše slavný RTFM je...tedy zkratka.. Úsměv Chtěl jsem už napsat WTF RTFM HaHaaa Manuál je fajne, ale přece jen má 1400 stránek a zkušenosti tam člověk nenajde Mrk Mnohem lepší lidská forma "Jasně. Tohle se mi taky stalo..stačí udělat to a to.." Kdyby každej ctil RTFM tak si to čte po večerech na dobrou noc a na HC foru by se řešily flejmy HaHaaa

To je právě velký omyl Úsměv Kdyby každý ctil RTFM tak by ubylo totálně hloupých dotazů typu "jaký olej..." nebo "kde najdu ECU..." případně "jakou hodnotu má to a to čidlo a jak se změří..." a tak dále. Tyhle typické RTFM + FAQ dotazy akorát zbytečně užírají čas lidí co se tu snaží pomoct a pak mají méně času na opravdové problémy a špeky typu "auto se chová tak a tak, změřil jsem to a to, ECU mi hlásí chybu xy přestože jsou čidla ok..."
Už chápeš?
Úsměv

(krom toho každého dřív nebo později omrzí odpovídat po sté na ten samý dotaz)

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 18:36   Citovat  

Bigless napsal:
ABS vyblikává kod 2 a 1 což je pumpa Tak to valím bulvy

aha a když jedeš a silně šlápneš na brzdu tak místo aby spustilo ABS tak se rozsvítí kontrolka, je to tak? (dle toho jak jsi psal že se to rozsvítí dle intenzity sešlápnutí...)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 18:38   Citovat  

Přesně tak...silnější sešlápnutí = kontrolka (!) a hned na to ABS.. to mi hlava nebere

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 18:38   Citovat  

mad_zed napsal:
Pumpa by vyhodila chybu okamžitě a ne po pár minutách jízdy.
Víš na co se koukni na brzdové světla.Mě to taky vypeklo měl jsem špatný kontakt v žárovce v pravém brzdovém světle.V levém zadním světle je modul,který hlídá brzdová světla.
zachová se to tak,že ti nezhasne dole kontrolka brakelamp,poté se rozsvítí ta červená od ručky a po nějakém km to vypne ABS...tak to funguje na accordu coupé,což je US na preludě to bude asi stejné.Pumpa ABS se protočí cca 5s po nastartování.Chybu by to hodilo hned.

to ano, taky mě to napadlo, na P4G to funguje stejně ale podle popisu závady mu kontrolka na Brake Lamp zhasíná normálně takže tím to nebude...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 18:40  Naposledy upravil Bigless dne 14.8.2008 , 18:44, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

PreludeZ napsal:
To je právě velký omyl Úsměv Kdyby každý ctil RTFM tak by ubylo totálně hloupých dotazů typu "jaký olej..." nebo "kde najdu ECU..." případně "jakou hodnotu má to a to čidlo a jak se změří..." a tak dále. Tyhle typické RTFM + FAQ dotazy akorát zbytečně užírají čas lidí co se tu snaží pomoct a pak mají méně času na opravdové problémy a špeky typu "auto se chová tak a tak, změřil jsem to a to, ECU mi hlásí chybu xy přestože jsou čidla ok..."
Už chápeš?
Úsměv

(krom toho každého dřív nebo později omrzí odpovídat po sté na ten samý dotaz)

Dobře..je pravda, že veškeré takové dotazy tu zodpovídáš ty takže bych se nedivil kdyby ti trochu kapalo na karbid...noční můry alá dav lidí řvoucí ty samé dotazy a ušlapávající tě Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 18:43  Naposledy upravil Bigless dne 14.8.2008 , 18:45, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

PreludeZ napsal:
to ano, taky mě to napadlo, na P4G to funguje stejně ale podle popisu závady mu kontrolka na Brake Lamp zhasíná normálně takže tím to nebude...

Počkat! Kontrolka Brake Lamp se mi rozsvicí po každém nastartování auta hned...když šlápnu na brzd. pedál lehce tak ji vypnu...dělala mi to i předešlá předehra akorát bez té pozdější dohry HaHaaa Měl jsem za to, že to dělá třetí brzdový světlo..který jsem měl na předešlý i na týhle..

Ale řekl bych, že teplota na to má vliv taky...u rozehřátýho motoru to nabíhá mnohem dřív.. to mi hlava nebere

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 18:45   Citovat  

počkat, počkat, teď koukám do manuálu a jestli ti to bliká nejdřív 2 a pak 1 tak je to jinak Chápeš!
ta dvojka je tam jako hlavní kód a jednička je kód podskupiny což tady znamená Parking Brake switch related problem Nápad je tu!
takže se vracíme zpátky ke spínači ruční brzdy...
Zkus s ním nějak víc zacvičit a podívej se na kabely (proměř je) jestli nejsou seknutý na kostru

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 18:46   Citovat  

PreludeZ napsal:
počkat, počkat, teď koukám do manuálu a jestli ti to bliká nejdřív 2 a pak 1 tak je to jinak Chápeš!
ta dvojka je tam jako hlavní kód a jednička je kód podskupiny což tady znamená Parking Brake switch related problem Nápad je tu!
takže se vracíme zpátky ke spínači ruční brzdy...
Zkus s ním nějak víc zacvičit a podívej se na kabely (proměř je) jestli nejsou seknutý na kostru

Ehh.. Já si řikal, že je divný vyblikávat nejdřív 2 a pak 1 Tak to valím bulvy

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 18:53   Citovat  

Bigless napsal:
Počkat! Kontrolka Brake Lamp se mi rozsvicí po každém nastartování auta hned...když šlápnu na brzd. pedál lehce tak ji vypnu...dělala mi to i předešlá předehra akorát bez té pozdější dohry HaHaaa Měl jsem za to, že to dělá třetí brzdový světlo..který jsem měl na předešlý i na týhle..

Ale řekl bych, že teplota na to má vliv taky...u rozehřátýho motoru to nabíhá mnohem dřív.. to mi hlava nebere

jo tak je to OK.
Nastartuješ (s brzdou i bez brzdy), jedeš a než poprvé šlápneš na brzdu tak svítí kontrolka Brake Lamp a pak zhasne OK

Bigless napsal:
Ehh.. Já si řikal, že je divný vyblikávat nejdřív 2 a pak 1 Tak to valím bulvy

podívej na tohle (příloha) a zkus ještě resetovat ABS jednotku

C14.8.2008-18.46.12.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
C14.8.2008-18.46.12.jpg, 127.48 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 19:45   Citovat  

Ruční brzda v tom nehraje roli...rozsvicí a zhasíná jak má(vytažena/zatažena).. Teď jsem s tim byl venku a zkoušel..(!) se rozsvicí náhodně..teď zrovna při zrychlení...Brake Lamp light mi sice zhasne hned po sešlápnutí, ale když se potom rozsvítí i s (!) tak už nezhasne dokud nevypnu motor... ABS jsem resetoval...nechám vychladnout a uvidim co to udělá..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 21:04   Citovat  

tak to je jasný, to bude plovákem v nádržce s brzdovkou Mrk

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2008 , 9:04   Citovat  

jj to vypadá tedy že blbne ten plovák...

Zkoušel jsi i ty ostatní věci z toho manuálu u téhle chyby?
(- ruční brzda zatažená déle než 30sec při jízdě)
(- nízká hladina brzdovky)
- GRN/RED kabel zkratovaný mezi kontrolkou brzdy a spínačem ruční brzdy
- GRN/RED kabel zkratovaný mezi kontrolkou brzdy a plovákem brzdovky
(- nefunkční kontrolka brzdy)
- GRN/RED kabel přerušený mezi kontrolkou brzdy a ABS jednotkou

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2008 , 12:05   Citovat  

PLovák vypadá v pohodě...v RTFM jsem četl že je z magnetu tak jedině, že by se podělal ten mechanismus ve víčku.. Dráty nemám šanci proměřit...nezměřim nic vzhledem k tomu, že se to rozsvicí nahodile a při jízdě..
Jinak co jsme viděli...kontrolka (!) nesvítí spojitě..místama problikává..ale velice rychle až se zdá že svítí v jednom kuse.. Tzn že to je nějakej kontakt...nic spínaného.. to mi hlava nebere

UPDATE: Tak jsem proměřil ty dráty za studena bez motoru a RED/GRN je 35ohmů což asi být nemá...plovák se zkratuje až na nejnižší pozici takže v poho.. Tak to valím bulvy

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém - kontrolky (!)+ABS+4WS na P4G
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina