Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Topeni-dotaz...zahrivani
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 5
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2010 , 20:31   Citovat  

Newer napsal:
diky moc, zejtra se na to vrhnu Úsměv
jak se delali rozvody na legendovi tak taky se odvzdusnovalo pri nastartovanym motoru, bohuzel sli neustale bubliny i po pul hodine, auto netopilo nic, tak se to vzdalo slo se projet a asi po 3 km jizde se to samo odvzdusnilo pres tu nadrzku asi, protoze pak teklla cista voda, jinak nekdo tu nedavno psal jak rika petr78 na civicu 7g ze mu to netopilo kdys zastavil, a postavil to prave cumakem nahoru a slo to Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2010 , 20:32   Citovat  

crxmann napsal:
Brnďa...dobře Ty, to je snad opravdu první přínosnej koment co od Tebe vidím chlape...děláš mi radost...
no tak snazim se zlepsovat Úsměv) ale kdys me nekdo rekne ze u novyho auta rve karton nebo nejky polystyren pred chladic ta kto nechapu Ble

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2010 , 20:46   Citovat  

Brnďa: Tak potom radsi neotvirej tuto stranku: http://ecomodder.com, asi bys dostal infarkt HaHaaa

schweiger je teď offline  schweiger
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2010 , 21:06   Citovat  

No můj problém je zase,že mi to nějak málo fouká,no i teplota vzduchu je malá,ale ručička mi ukazuje že je motor zahřátý,tak v termostatu to nebude.Co se teploty vzduchu týče,vyřeším odvzdušněním,ale že to málo fouká,tak to řeším už druhou zimu.Jako by bylo topení ucpané,nebo,jak otočím na studený vzduch,tak to fouká více,při tom ventilátor fouká,jak divý(podle zvuku).Nejhorší na tom je,že topení je na takovém místě,že bych musel rozebrat komplet palubní desku,to je na pár dnů práce a já nemám garáž a jezdím skoro denně Smutný .

Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2010 , 21:10   Citovat  

kluci cau Honda vyuziju tohohle tema at nezakladam zbytecne novy Úsměv..tze zacal sem si vsimat toho ze se auto strasne dlouho zahriva oproti minuli zime to mi hlava nebere teplota furt kolisa jak se ji chce KO pro priklad ... dneska sem jel pro mladou zhruba takovej 5km tak ve trictvrte cesty uz sem mel zahrato OK ...pak sem zastavil sem u baraku (topeni sem mel na 3) a stojim s nastartovanym motorem a najednou kouknu a Tak to koukám! teplota zadna (min.)bylo to asi po trech minutach stani Smutný kdyz sem topeni dal na 0 tak teplota zase postupne lezla nahoru .. becky mi dneska rek ze to bude termostat tak se chci tady ujistit jestli by to tak opravdu melo bejt Úsměv vite abych pak nahodou nekoupil termostat a nezjistil ze to je neco jinyho Úsměv

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2010 , 21:13   Citovat  

schweiger napsal:
No můj problém je zase,že mi to nějak málo fouká,no i teplota vzduchu je malá,ale ručička mi ukazuje že je motor zahřátý,tak v termostatu to nebude.Co se teploty vzduchu týče,vyřeším odvzdušněním,ale že to málo fouká,tak to řeším už druhou zimu.Jako by bylo topení ucpané,nebo,jak otočím na studený vzduch,tak to fouká více,při tom ventilátor fouká,jak divý(podle zvuku).Nejhorší na tom je,že topení je na takovém místě,že bych musel rozebrat komplet palubní desku,to je na pár dnů práce a já nemám garáž a jezdím skoro denně Smutný .

Pokud to na studený vzduch fouká jak má a na teplý málo, tak mě napadá jedině zanešený radiátorek topení nebo špatná poloha klapky vzduchu v topení. Každopádně to je na rozebrání topení.
Pylový filtr tam máš čistej?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2010 , 21:17   Citovat  

Bazzi napsal:
kluci cau Honda vyuziju tohohle tema at nezakladam zbytecne novy Úsměv..tze zacal sem si vsimat toho ze se auto strasne dlouho zahriva oproti minuli zime to mi hlava nebere teplota furt kolisa jak se ji chce KO pro priklad ... dneska sem jel pro mladou zhruba takovej 5km tak ve trictvrte cesty uz sem mel zahrato OK ...pak sem zastavil sem u baraku (topeni sem mel na 3) a stojim s nastartovanym motorem a najednou kouknu a Tak to koukám! teplota zadna (min.)bylo to asi po trech minutach stani Smutný kdyz sem topeni dal na 0 tak teplota zase postupne lezla nahoru .. becky mi dneska rek ze to bude termostat tak se chci tady ujistit jestli by to tak opravdu melo bejt Úsměv vite abych pak nahodou nekoupil termostat a nezjistil ze to je neco jinyho Úsměv

Becky má pravdu Mrk
vyměň termostat a dál si užívej spolehlivou jízdu a hlavně teploučko v kabině Úsměv

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2010 , 21:31   Citovat  

Rom. napsal:
už jsem to psal o něco výš ...
Topení je napojené na malý okruh, tzn. že auto topí v co nejkratším možném čase s tím jak se ohřívá motor. Když je malý okruh a tím pádem motor na pracovní teplotě, otevře se termostat a začne pomalu přepouštět část vody do velkého okruhu tzn. do chladiče. Ale jakmile se ochladí malý okruh, termostat se zase zavře. Velký okruh je navržen tak, aby motor uchladil i na největší výkon při venkovní teplotě cca 40 st. C. Tzn., že v těchto mrazech a při opatrné jízdě se kolikrát ani teplá voda do chladiče nedostane a ztrátový výkon motoru se stačí uchladit v malém okruhu a v topení.
Problém je, když zůstane přiotevřený termostat (u starších Honda často) a ohřívají se najednou oba okruhy, pak se sotva zvedne rafička na budíku a auto téměř netopí.

PS. tím jsem chtěl napsat, že kdybys měl topení za termostatem, tak bys v autě zmrznul Velmi šťastný

Ahoj Romane,
díky za vysvětlení - takto nějak jsem to laicky chápal ... no ehm. Jak říkám, po cca 20minutách auto topí a pak jich není vůbec problém. Dnes jsme s dj.bobrem cestovali Praha-K.Vary-Sokolov a zpět. I když nám pak auto stálo asi cca 2hodiny v zimě, kdy jsme měli program, tak nebyl problém a topilo to ihned. Tudíž je možnost toho zavzdušnění. Tudíž zkusím odvzdušnit. Děkuji z pomoc.

Zamrzlé topení v jakém smyslu? Abych to správně pochopil.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2010 , 21:42   Citovat  

M@jk napsal:
Zamrzlé topení v jakém smyslu? Abych to správně pochopil.

Myslel jsem zamrzlé ledem, když je -20 st. jako u nás včera večer bylo, tak se může stát, že při slabé koncentraci nemrzky voda okolo bloku zmrzne jen na tříšť, ale ve slabších trubičkách a v topení zamrzne úplně.
Ale podle toho co píšeš, jakou jsi jel trasu, to nebude tvůj případ.
Ráno, za studena, zkontroluj vodu v chladiči a v expanzce a případně dolej.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2010 , 21:43   Citovat  

Petr 78 napsal:
Becky má pravdu Mrk
vyměň termostat a dál si užívej spolehlivou jízdu a hlavně teploučko v kabině Úsměv
dik moc:-) OK

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2010 , 21:45   Citovat  

Rom. napsal:
Myslel jsem zamrzlé ledem, když je -20 st. jako u nás včera večer bylo, tak se může stát, že při slabé koncentraci nemrzky voda okolo bloku zmrzne jen na tříšť, ale ve slabších trubičkách a v topení zamrzne úplně.
Ale podle toho co píšeš, jakou jsi jel trasu, to nebude tvůj případ.
Ráno, za studena, zkontroluj vodu v chladiči a v expanzce a případně dolej.

Rom.čo, díky a učiním.
A po startu těch 2000RPM, které drží nevím asi 5-10minut a pak klesnou na volnoběžné a ručička vystoupá - může být čím způsobeno, zavzdušněním či nedostatkem právě chladící kapaliny? A těch cca 20minut studeného vzduchu a následné foukání teplého vzduchu, tomu tedy odpovídá???

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2010 , 22:43   Citovat  

jj, podle mého odhadu ti tam bude chybět litr až litr a půl nemrzky
neskáče ti někdy budík teploty nahoru a dolů ?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2010 , 22:53   Citovat  

Rom. napsal:

No Rom.e, budeš se divit, ale neskáče ... jak se ohřeje, tak v těchto mrazech jsem jel dvakrát včera a dnes a drží. Jestli při dnešní výletu jedinkráte jemně klesnul při zařazené 5tce při klesání ke Karlovým Varům, tak to je asi všechno.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2010 , 23:01   Citovat  

Bazzi napsal:
dik moc:-) OK
hlavne nekupuju levny smejdy, nejlepe orig, nebo nejakou kvalitni znacku je to dobrý

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2010 , 23:22   Citovat  

Bazzi napsal:

kamo ty mi snad neveris? Se stydím Velmi šťastný

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2010 , 23:26   Citovat  

silenec napsal:
Brnďa: Tak potom radsi neotvirej tuto stranku: http://ecomodder.com, asi bys dostal infarkt HaHaaa
tak tohle mě dostalo

civic 5g.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
civic 5g.jpg, 39.4 kB

civic 5g 1.jpg

civic 5g 1.jpg, 67.48 kB

civic 5g2.jpg

civic 5g2.jpg, 115.6 kB

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 6:36   Citovat  

Když už tak mluvíme o topení.. mi to po výměně termostatu a chladicí kapaliny normálně topí rychle a hezky, ale na nohy mi fouká studený vzduch nezávisle na regulaci topení :/ když přepnu na foukání na xicht (prostě první tlačítko), tak jde teplý, xicht+nohy jde teplý na xicht a studený na nohy, .. to bude ještě zábavný tohle opravovat Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 12:07   Citovat  

dj-bobr napsal:
Když už tak mluvíme o topení.. mi to po výměně termostatu a chladicí kapaliny normálně topí rychle a hezky, ale na nohy mi fouká studený vzduch nezávisle na regulaci topení :/ když přepnu na foukání na xicht (prostě první tlačítko), tak jde teplý, xicht+nohy jde teplý na xicht a studený na nohy, .. to bude ještě zábavný tohle opravovat Velmi šťastný
spatny klapky v topeni nejspis

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 15:11   Citovat  

Brnďa napsal:
hlavne nekupuju levny smejdy, nejlepe orig, nebo nejakou kvalitni znacku je to dobrý
uz sem si vytah z d16 co mam od kojaka ale nevim co tam je za termostat kazdopadne ho dneska zkusim
Becky : verim ti kamo Velmi šťastný ale proste sem se musel ujistit znas me Velmi šťastnýVelmi šťastnýVelmi šťastný vsechno potrebuju slyset 5krat Velmi šťastnýVelmi šťastnýVelmi šťastný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 17:50   Citovat  

Rom. napsal:

Díky Rom.anovi.

Dnes jsem otevřil víčko a hadice topení po mačkání trochu přimzlá. Bože - jsem debil ale polepším se - krusta s kapalinou, ihned jsem vymačkal a odpustil čo slo asi půl litru a dolil nemrznoucí neředěnou do -37´C. Nastartoval a 1500RPM otáčky na chvilku vystoupaly na 1800RPM a za 5minut klesly na volnoběh a topilo to. Na dílně jsem po jízdě cca 7km vše vypustil a vytekl z toho broskvový ICE TEA!!! Ihned vše vypuštěno a nalit koncentrát neředený jen trochu destilky - asi 2dcl, rovnou nová hadice topení od hlavy, musel jsem starou zkracovat.

Nastartováno a 1500RPM a hned začalo topit, po hodině co auto stálo. Takže vřelé díky.

Bohužel u Tina, který řeší problém v jiném tématu se závadu nepodařilo odstranit.

Děkuji bordelovi za pomoc. přátele
přátele přátele přátele je to dobrý

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 18:43   Citovat  

je to dobrý paráda, tak spraveno. Jenom bacha ať to s tou koncentrací nemrzky nepřeženež. Pokud jí je víc jak 60% oproti vodě, tak už má horší chladící vlastnosti.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 19:32   Citovat  

Petr 78 napsal:
je to dobrý paráda, tak spraveno. Jenom bacha ať to s tou koncentrací nemrzky nepřeženež. Pokud jí je víc jak 60% oproti vodě, tak už má horší chladící vlastnosti.

No ehm, 3 litry bo kolik se tam vešlo. Destilka nám mrzla ... jak to půjde, upustím a doředím. přátele je to dobrý Hlavně, jak jsem psal, zaplať pánbůh.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 20:08   Citovat  

M@jk napsal:
No ehm, 3 litry bo kolik se tam vešlo. Destilka nám mrzla ... jak to půjde, upustím a doředím. přátele je to dobrý Hlavně, jak jsem psal, zaplať pánbůh.

Jo to je fakt, že v tomhle počasí bys tam tu destilku leda nasypal Velmi šťastný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 20:24   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jo to je fakt, že v tomhle počasí bys tam tu destilku leda nasypal Velmi šťastný

¨
Je to tam.

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2010 , 15:29   Citovat  

problém "přiotevřeného" termostatu jsem dnes řešil na D15, jelikož jsem tušil že to bude termostat tak jsem si v autokelly koupil nový teď jsem zvědav jestli to pomůže a auto bude topit, jinak termostat je asi bolest každý hondy, na všech autech jsem ho měnil ale vždy se to topilo po delší době, tenhle pootevřenej jsem viděl poprvé...

schweiger je teď offline  schweiger
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2010 , 18:21   Citovat  

Můžu mít vadný termostat,když mi ručička najede správně a docela rychle?taky mě to málo topí a odzdušňovák jsem nenašel (Honda CRV)

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2010 , 18:37   Citovat  

OsekSpider napsal:
problém "přiotevřeného" termostatu jsem dnes řešil na D15, jelikož jsem tušil že to bude termostat tak jsem si v autokelly koupil nový teď jsem zvědav jestli to pomůže a auto bude topit, jinak termostat je asi bolest každý hondy, na všech autech jsem ho měnil ale vždy se to topilo po delší době, tenhle pootevřenej jsem viděl poprvé...

Kámo tak to nevím. Naše EG5tak topí od začátku a to je co říci vždy velmi rychle i v zimě do těch 2-5minut vlažný a teplý vzduch. přátele je to dobrý

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2010 , 20:50   Citovat  

M@jk napsal:
Kámo tak to nevím. Naše EG5tak topí od začátku a to je co říci vždy velmi rychle i v zimě do těch 2-5minut vlažný a teplý vzduch. přátele je to dobrý

jo tak já měl u všech čtyř hond smůlu a kupoval novej termostat Velmi šťastný

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2010 , 21:38   Citovat  

Já nechal měnit termostat před měsícem a auto začalo najednou v pohodě topit a zahřívalo se místo čtvrt hodiny jen asi 5-7 minut. Při té příležitosti jsme zjistili, že v chladicím okruhu není nemrznoucí směs, ale kapalina blížící se obyčejné vodě - až mě mrazí pomyšlení, co by se stalo, kdyby ta voda zmrzla, co by na to řekl blok, ..

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2010 , 21:50   Citovat  

M@jk napsal:
nezapomínej že máš D16, ja s D15b2 sem měl taky problem aby ručička vylezla na spodní rysku v zimě po swapu na D16 hlavu auto krásně topí a teplota vyleze už po 500m jízdy.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Topeni-dotaz...zahrivani
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina